ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Σχολιασμος Πληροφοριων

Unread postby Αριστοτέλης » Thu Jun 20, 2019 11:41 pm

Καλύτερα να μην γραφτεί.

Το "πρόσκοποι" μου χτύπησε πολύ άσχημα.

Όταν κάτι το υποτιμάς, πιο πολύ βάζεις μπελά στους άλλους παρά βοηθάς.
Αριστοτέλης

Unread postby Johny-B » Thu Jun 20, 2019 11:51 pm

Αριστοτέλης wrote:Καλύτερα να μην γραφτεί.

Το "πρόσκοποι" μου χτύπησε πολύ άσχημα.

Όταν κάτι το υποτιμάς, πιο πολύ βάζεις μπελά στους άλλους παρά βοηθάς.

Όχι αδελφέ. Κι εγώ σκεφτόμουν παλιότερα κάπως έτσι.
Τώρα μετανιώνω που δεν γράφτηκα νωρίτερα.
Επίσης μην ξεχνάς ότι ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος.
Συν του ότι ζήτησε συγνώμη.
Έρχονται δύσκολες μέρες.
Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby bersekero » Fri Jun 21, 2019 12:30 am

Χαιρομαι που εδωσα την ευκαιρια για καποια συζητηση, γιατι μετα τον καταιγισμο εξαιρετικα σημαντικων πληροφοριων και κατοπιν συνεχων σχολιασμων επεσε σιωπη. Ισως ειναι η ηρεμια πριν την καταιγιδα ή μερος του ψυχολογικου πολεμου ή απλά γινονται οι τελευταιες προετοιμασιες για το περιφημο μικρο θερμο, απο την μια οι Τουρκοι ετοιμαζονται να προκαλεσουν και απο την αλλη οι δικοι μας πολιτικοι να προδωσουν. Σε καθε περιπτωση, εμεις εχουμε μαθει πλεον να περιμενουμε και να μην αδημονουμε τοσο εντονα οπως παλιοτερα.

Για να εχετε κατι να διαβαζετε, θα γραψω μερικες ιστοριες.
Πριν μια δεκαετια, αρχιζοντας το 2008, επενδυσα σε κτημα και ερασιτεχνικες μικροκαλλιεργειες, υπακουοντας στα λογια του γεροπαϊσιου να εχετε ενα κτηματακι και να το καλλιεργειτε, τα γνωστα.
Ταυτοχρονα ξεκινησα σκοποβολη. Αγαπημενο αθλημα απο μικρο παιδι, αεροβολα τοτε. Ξεκινησα πολυ συστηματικα (και ακριβα) ξανα με αεροβολα, με ανοιχτα σκοπευτικα και διοπτρα, που κατεβαζουν ομως μεσαιου μεγεθους ζωο (900+ ποδολιβρα) καθως και με λειοκανα αλλά για πρακτικους λογους τα λειοκανα τα σταματησα. Στον Στρατο σαν μονιμα εκπαιδευτης βολης εριχνα συνεχεια, και μερα και νυχτα με τροχιοδεικτικα κλπ. Καναμε ασταματητα βολες. 23 μηνες βολες. Μπηκε στο υποσυνειδητο οτι ειναι το Α και το Ω. Ειχα διαβασει οτι τελευταια συγχρονοι στρατοι κανουν εξασκηση με σοβαρα αεροβολα για οικονομια πυρομαχικων κυριως. Εξαλλου η τεχνικη σκοπευσης ειναι η ιδια. Οπότε επενδυσα εκει.
Στο θεμα της αθλησης και της σωματικης καταστασης προτιμησα πορειες στο βουνο και προσφατα ποδηλασια, οπως ξερει ο κοινος μας φιλος του Πηγασου.
Πριν 2-3 μου ηρθε η σκεψη για ΛΕΦΕΔ αλλά με σταματησε βαρεια υπερκοπωση απο την οποία δεν εχω συνελθει τελειως ακομα, γιατι οι παραγοντες που την προκαλεσαν εξακολουθουν να υπαρχουν.
Τα πρωτα λιγα στοιχεια που βρηκα εδειχναν εκπαιδευση σχετικα μακρια απο του στρατου, και σιγουρα οχι αυτα που περιεγραψε ο Γιαννης. Κακως βεβαια δεν το εψαξα περισσοτερο. Γι αυτο και χρησιμοποιησα την ατυχή παρομοιωση με προσκοπους, χωρις καμια ειρωνια. Συγνωμη και παλι. Γενικα ο κοσμος γυρω μου, καθημερινη παρατηρηση αυτη εδω και καιρο, εχει γινει πολυ ευεξαπτος, touchy που λενε στο χωριο μου. Ψυχραιμια λοιπον.
Βασικα περιμενα εκπαιδευση με οπλα κυριως. Επισης, σαν καθαροαιμος διαβιβαστης, περιμενα και αλλου ειδους εκπαιδευση που ειναι τοσο εξειδικευμενη που η ΛΕΦΕΔ δεν μπορει να προσφερει. Αυτο θα κληθω να κανω ομως, οπως μου ειπε και ο Ταγματαρχης στο τηλεφωνημα πριν μια βδομαδα. Η ειδικοτητα μου ειναι πολυ εξειδικευμενη.
Τωρα που μου δωσατε καποια παραπανω στοιχεια, σαφως και βλεπω το οφελος και την αξια, δεν ξερω ομως κατα πόσον ειναι για μενα κατι τετοιο, οπότε Αριστοτελη μην ανησυχεις, μαλλον δεν θα γραφτω.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Σχολιασμος Πληροφοριων

Unread postby Johny-B » Fri Jun 21, 2019 12:41 am

Εγώ πάλι θα σου πω, πως ότι μάθεις καλό είναι. Κι εγώ ΣΕΜιτζης είμαι. Πιθανόν στην αποστολή που θα έχω να μου χρειαστούν ελάχιστα από αυτά, μιας που έχουν να κάνουν κυρίως με πεζικό. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
Καλό μας βράδυ.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby Hellas_2020 » Fri Jun 21, 2019 7:53 am

Να πω κ εγώ την πληροφορία μου.
Β πλόιαρχος σε πρώτης γραμμής πολύ γνωστή φρεγάτα μας, είναι Αθήνα και δεν βρίσκονται σε καμμία επιφυλακή.
Hellas_2020

Unread postby bersekero » Fri Jun 21, 2019 9:04 am

Hellas_2020 wrote:Να πω κ εγώ την πληροφορία μου.
Β πλόιαρχος σε πρώτης γραμμής πολύ γνωστή φρεγάτα μας, είναι Αθήνα και δεν βρίσκονται σε καμμία επιφυλακή.

Τελικα εχουμε παλι πολυ αντικουομενες πληροφοριες. Προφανως θετουν σε επιφυλακη επιλεκτικα. Αλλά εδω μιλαμε για φρεγατα πρωτης γραμμης....
Μια αναγνωση ειναι οτι θελουν οι προδοτες να ειναι ο μεγαλος ογκος των Ε.Δ. μας απροετοιμαστος και μακρια, για να προλαβουν οι Τουρκοι να κανουν αποβαση. Εξαλλου χθες διαβασαμε οτι τους ειπαν να φυγουν απο την περιοχη της ναυτικης ασκησης των Τουρκων για να αποφευχθει παση θυσια καποιο επεισοδιο/ατυχημα. Αν σχεδιαζουν προδοσια, οπως μαθαινουμε εδω, τοτε ειναι φυσιολογικες τετοιες πληροφοριες περι μη επιφυλακης. Δεν με καθησυχαζουν αλλά με τσιτωνουν περισσοτερο.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Αριστοτέλης » Fri Jun 21, 2019 9:27 am

Άρη δεκτή η συγγνώμη και ζητώ και εγώ συγγνώμη από μέρους μου.

Δεν μπορώ να βλέπω και να οσμίζομαι ή έστω από παρεξήγηση δική μου να καταλαβαίνω φόβο και ηττοπάθεια.

Είσαι έφεδρος αξιωματικός και θα ηγηθείς αν χρειαστεί, πρέπει να έχεις θάρρος.

Δυστυχώς από την ενασχολησή μας με την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και ειδικά από αξιωματικούς των Διαβιβάσεων που είχαμε ως διοικητές καταλάβαμε ότι είχαν μαύρα μεσάνυχτα για πολλά πράγματα.

Παράδειγμα, για πιο λόγο οι διαβιβάσεις έχουν ειδικότητες τυφεκιοφόρων;;;;

Στο εξωτερικό ανεξαρτήτου ειδικότητας ΟΛΟΙ μαθαίνουν ασκήσεις περιπόλων.

Όταν θα στήσεις έναν σταθμό διαβιβάσεων θα πρέπει όχι μόνο να στήσεις αποκοπές αλλά και να στείλεις μικρά περίπολα αναγνώρισης για να χτενίζουν ΣΥΝΕΧΩΣ την περιοχή και κυρίως αθέατοι.
Δυστυχώς οι ΜΑΛΑΚΕΣ του ελληνικού στρατού έχουν ταυτίσει αυτά τα πράγματα με τις ειδικές δυνάμεις. Όλοι πρέπει να εκπαιδεύονται όπως οι ειδικές δυνάμεις και αυτοί που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα πρέπει να επιλέγονται ως ειδικές δυνάμεις.

Είναι μεγάλη ξεφτίλα όταν Ανχης του Ελληνικού στρατού αγνοεί ότι σε πυρ και κίνηση κατά την διάρκεια του άλματος πρέπει να κάνεις αλλαγή γεμιστήρα.

Θέλω να πιστεύω ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχουν και αυτή η στρατιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εκπαίδευσαν σωστά τον κόσμο και προπαντός τον εαυτό τους. Σε αυτούς κυρίως οφείλεται όλος αυτός ο φόβος και έλλειψη ηθικού που διαπιστώνω.
Αριστοτέλης

Unread postby bersekero » Fri Jun 21, 2019 9:59 am

Κακα τα ψεματα, λογω της ιδιαιτερα μακροχρονιας αποχης εχουμε λαπαδιασει. Μπορει καποτε να ειμασταν ή να παρισταναμε τα παλικαρια, να ειχαμε ενθουσιασμο, φρονημα και μεγαλη δοση πορωσης, αλλά με τα χρονια, την κριση και τις πολλες μεριμνες ολα αυτα σε μεγαλο βαθμο ξεχαστηκανε, και καταληγουμε να σκεφτομαστε μονο τι θα κανουμε για να υπερασπισουμε την στενη οικογενεια μας, γιατι νομιζουμε, εσφαλμενα προφανως, οτι την φυλαξη της Πατριδας θα αναλαβουν οι νεωτεροι.
Το εμψυχο δυναμικο παντα ειχε κατωτερης ποιοτητας στελεχη. Στο Λοχο ΔΒ, οπου υπηρετησα αμεταθετος, ντρεπομασταν για τον τραγικο λοχαγο διοικητη μας, αξιωματικο υποτιθεται καριερας. Ετρεμε τις προγραμματισμενες και πολυ περισσοτερο τις ξαφνικες επιθεωρησεις του ταξιαρχου και κρυβοταν πισω απο τα στελεχη του. Μπλοκαριζε αμεσως. Να μην μιλησουμε για τις ηγετικες του ικανοτητες. Αναγκαστικα αναλαμβαναμε οι υπολοιποι, μονιμοι ή εφεδροι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι και εκεινος ηταν για την βιτρινα. Τετοιοι ανθρωποι σε καιρο πραγματικης κρισης τι θα κανουν, θα τους εξαφανισουν οι ανωτεροι τους ή θα τους αφησουν να μας παρουν στο λαιμο τους?
Φυσικα και ειχαμε και απλους Τ/Φ στον λοχο (ανεφερα τις ατελειωτες βολες με την ταξιαρχια), οπως βεβαια και τεχνιτες οχηματων και μηχανηματων. Ειμασταν εντελως αυτονομοι και υποστηριζαμε και την ταξιαρχια.
Δεν ξερω αν απο τα γραπτα μου απορρεει καποιος φοβος, σε βιαβεβαιω ομως οτι ειναι καθαρα φοβος, και μαλιστα πολυ υπαρκτος, για την οικογενεια μου που αποτελειται μονο απο γυναικες. Κι αυτο επειδη δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι σε περιπτωση που επιστρατευτω ή ψοφησω, θα υπαρχει πισω σοβαρη υποστηριξη και αμυνα της πολης, ειδικα απο το ρεμπελο. Η δε ηττοπάθεια που πιθανον εκπεμπεται, οφειλεται καθαρα σε αυτη την ελλειψη εμπιστοσυνης, η οποία, οπως φαινεται και απο αυτα που συζηταμε εδω, ειναι απολυτα δικαιολογημενη.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Fri Jun 21, 2019 10:23 am

bersekero wrote:Κακα τα ψεματα, λογω της ιδιαιτερα μακροχρονιας αποχης εχουμε λαπαδιασει. Μπορει καποτε να ειμασταν ή να παρισταναμε τα παλικαρια, να ειχαμε ενθουσιασμο, φρονημα και μεγαλη δοση πορωσης, αλλά με τα χρονια, την κριση και τις πολλες μεριμνες ολα αυτα σε μεγαλο βαθμο ξεχαστηκανε, και καταληγουμε να σκεφτομαστε μονο τι θα κανουμε για να υπερασπισουμε την στενη οικογενεια μας, γιατι νομιζουμε, εσφαλμενα προφανως, οτι την φυλαξη της Πατριδας θα αναλαβουν οι νεωτεροι.
Το εμψυχο δυναμικο παντα ειχε κατωτερης ποιοτητας στελεχη. Στο Λοχο ΔΒ, οπου υπηρετησα αμεταθετος, ντρεπομασταν για τον τραγικο λοχαγο διοικητη μας, αξιωματικο υποτιθεται καριερας. Ετρεμε τις προγραμματισμενες και πολυ περισσοτερο τις ξαφνικες επιθεωρησεις του ταξιαρχου και κρυβοταν πισω απο τα στελεχη του. Μπλοκαριζε αμεσως. Να μην μιλησουμε για τις ηγετικες του ικανοτητες. Αναγκαστικα αναλαμβαναμε οι υπολοιποι, μονιμοι ή εφεδροι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι και εκεινος ηταν για την βιτρινα. Τετοιοι ανθρωποι σε καιρο πραγματικης κρισης τι θα κανουν, θα τους εξαφανισουν οι ανωτεροι τους ή θα τους αφησουν να μας παρουν στο λαιμο τους?
Φυσικα και ειχαμε και απλους Τ/Φ στον λοχο (ανεφερα τις ατελειωτες βολες με την ταξιαρχια), οπως βεβαια και τεχνιτες οχηματων και μηχανηματων. Ειμασταν εντελως αυτονομοι και υποστηριζαμε και την ταξιαρχια.
Δεν ξερω αν απο τα γραπτα μου απορρεει καποιος φοβος, σε βιαβεβαιω ομως οτι ειναι καθαρα φοβος, και μαλιστα πολυ υπαρκτος, για την οικογενεια μου που αποτελειται μονο απο γυναικες. Κι αυτο επειδη δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι σε περιπτωση που επιστρατευτω ή ψοφησω, θα υπαρχει πισω σοβαρη υποστηριξη και αμυνα της πολης, ειδικα απο το ρεμπελο. Η δε ηττοπάθεια που πιθανον εκπεμπεται, οφειλεται καθαρα σε αυτη την ελλειψη εμπιστοσυνης, η οποία, οπως φαινεται και απο αυτα που συζηταμε εδω, ειναι απολυτα δικαιολογημενη.

οπως τα λες

εχω υπηρετήσει απο την χειρότερη Ίλη στον Εβρο που αποτελούταν απο κλεφτρόνια ναρκομανής και απόλυτα φτωχούς χωρις στον ήλιο μοιρα ...εως το Στρατιωτικο γραφείο του Υπουργου Εθνικης Αμυνης μες τα βύσματα και τα κοματοσκυλα ....

ε λοιπόν ...μια χαρα ήμουν στον Εβρο ...και ας ήμουν το μαυρο προβατο λόγο και ασμ 104 ...ακόμη αναβω κεράκι στον Υπίλαρχο Διοικητη ίλης ...οπόυ όλους εμας τους αλήτες μόλις ηχούσε η σάλπιγγα ...μας έκανε μακελομηχανη και δε σταματούσαμε πουθενά και για τίποτα ...όπου με είχε κανει και οδηγό του ενό όλοι οι άλλοι με φορτώνανε φυλάκες ...δεν είχα αφησει ασκηση για ασκηση μαζί του ....

μολις πήγα στο υπουργείο ...μονο αναγούλα είχα στο στομάχι ....μόνο οι μάχιμοι συνενοούμασταν μεταξύ μας ...

μόλις έμπαιναν οι αμερικάνοι ...καταλαβαινες σε ποίν ανήκει η χωρα ....

όπως λέει και ο Αρης ...καμία εμπιστοσυνη ...απλοί δημίσιοι υπάλληλοι ..βάρδιας
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby bersekero » Fri Jun 21, 2019 10:28 am

Γιώργος wrote:.....
μόλις έμπαιναν οι αμερικάνοι ...καταλαβαινες σε ποίν ανήκει η χωρα ....

Και μονο βλεποντας πώς κινειται ο "δικος μας ανθρωπος", ο κ. Πάιατ, το καταλαβαινουμε αυτο. Ακους εκει πρεσβης να χωνει την μυτη του παντου και να κανει βολτες μεσα στα υπουργεια, και ειδικα στο υπουργειο αμυνας!
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ