thanos69b wrote:Θ) Θέρμανση. Καταργήσαμε το καλοριφέρ εδώ και καμιά πενταετία και έχουμε ξυλόσομπα με φούρνο για μαγείρεμα.
Ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι παχαίνει
Πλακα πλακα θες καφε τσαι στη σομπα,θες τυροπιτα σπανακοπιτα το ψητο της κυριακης πατατες στο φουρνο ψωμι κεικ μπακλαβα στο φουρνο της σομπας απλα πρεπει να γυριζεις το ταψι καθε τοσο γιατι ψηνετε πιο δυνατα απο την πλευρα που ειναι τα ξυλα ,θες φαγητο η μητερα μου στην αρχη εβγαζε τους μεταλλικους δισκους για να αρχισει να βραζει η κατσαρολα απευθειας στην φωτια και μετα τους ξαναβαζε για αργο μαγειρεμα που κανει το φαγητο πολυ πιο νοστιμο ,να ζεστανεις το κρυο φαγητο,να καβουρδισεις μπαγιατικο ψωμι σε αλουμινοχαρτο και να το φας με τυρι φετα η βουτυρο μαρμελαδα για πρωινο με τσαι του βουνου και βραστα αυγα απο τις κοτες.Καμια ανακυκλωση σε χαρτι η εφημεριδες τοτε γιατι καθε πρωι αναβε την σομπα με λιγο οινοπνευμα η πετρελαιο και διαφημιστικα η εφημεριδες ειδικα οταν τα ξυλα ειναι υγρα και δεν αναβουν ευκολα τα τυλιγεις με εφημεριδες εμποτισμενες με λιγο οινοπνευμα ως starter!Επιπλεον βαζεις επανω καστανα ,φλουδες πορτοκαλι μανταρινι λεμονι με τα αιθερια ελαια της φλουδας να διαχεονται στο χωρο(φυσικο αρωματικο χωρου χωρις χημικα)Δαχτυλιδι στεγνωστρα στο μπουρι οπου τα ρουχα στεγνωνανε στο πι και φι(οχι στεγνωτηριο που τρωει περισοτερο ρευμα απο το πλυντηριο)Ενα κατσαρολακι με νερο η τσαγιερα επανω να βραζει παντα για να μην ξηραινεται ο χωρος η ελαφρα υγρασια αυξανει την αισθηση της ζεστης(οπως ακριβως οταν βρεχει αισθανομαστε πιο ζεστη στα καλοριφερ σημερα βαζουμε εκεινα τα πηλινα που κρεμονται με νερο υγραντηρες για τον ιδιο λογο
στη σομπα ενα μπρικι αρκει εχεις παντα ετοιμο νερο για τσαι ).Ολη μερα ειχες κατι να φας και να πιεις τζαμπα χωρις ρευμα χωρις να καταναλωσεις υγραεριο η ρευμα.