bersekero wrote:Μηνά, αν ζεις ακομα, πες μας κατι παραπανω εσυ που τα εζησες απο κοντα
(ξερω οτι ζεις)
Λοιπόν τώρα που ηρέμησε λίγο η κατάσταση.
Καταρχάς όλα τα κέντρα του εξωτερικού όπως και τα τοπικά κανάλια δίνουν τον σεισμό στα 6 ρίχτερ και όχι αυτά τα 5,8 κλπ που αναπαράγουν τα συστημικά κατά πως τους ορμηνεύουν τα αφεντικά τους.
Κατά δεύτερον έχοντας περάσει και το σεισμό της Αθήνας το 99΄και παρόλο που τότε ήμουν στον τέταρτο όροφο, θα έλεγα ότι βίωσα το ίδιο έργο. Τώρα το πέρασα στο ισόγειο. Είμαι 17 χρόνια στην Κρήτη και έχουν γίνει πολλοί σεισμοί αλλά αυτό ήταν μακράν το μεγαλύτερο. Υπάρχουν εξωτερικές ρωγμές και στο σπίτι μου, εσωτερικά οριακά δεν άρχισαν να πέφτουν πράγματα.
Τα δυο σκυλιά μου το βίωσαν εντελώς διαφορετικά. Το ροτβάιλερ απλά ξύπνησε απ τον ύπνο και μετά την ξανάπεσε. Το λαμπραντόρ έκανε κανά μισάωρο να συνέλθει και να βγάλει την ουρά από τα σκέλια . Όλα αυτά μετά που βγήκα έξω (είναι έξω τα σκυλιά), δεν ξέρω αν υπήρξε αντίδραση πριν το σεισμό.
Η απόσταση του σεισμού από εμένα είναι γύρω στα 15km. Στο επίκεντρο υπάρχουν σοβαρές ζημιές και ήδη έχουμε έναν νεκρό, αν διαβάζω καλά μέσα σε εκκλησία! (κρατήστε το αυτό για παρακάτω)
Αξιοσημείωτο επίσης για εμένα το εξής. Ενώ έχω περάσει αρκετούς σεισμούς όπως ανέφερα, και γενικά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο φόβο (συνήθως δεν βγαίνω καν έξω), έχοντας επίσης πολύ καλή σχέση με την αδρεναλίνη (παλιότερα θα με κατέτασσαν στους adrenaline junkies) αυτή τη φορά λίγα λεπτά μετά το σεισμό ένιωσα σαν να είχα μια μικρή ναυτία. Δεν ξέρω αν ήταν αποτέλεσμα οπτικό επειδή το σπίτι κουνιόταν σαν να είχα πάρει παραισθησιογόνα, βάρκα σε κύματα, ή αν παίζουν ρόλο τα υποηχητικά κύματα που σχετίζονται με μερικούς σεισμούς. Πάντως πρώτη φορά βίωσα κάτι τέτοιο...
(συν)