Espresso Bar

Πως πέρασε σήμερα η μέρα?

Espresso Bar

Unread postby bersekero » Thu Oct 07, 2021 7:23 pm

Ο Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα είναι ένας από τους αγαπημένους μου αγίους. Είναι σύγχρονος άγιος και υπάρχουν βίντεο όπου μιλάει.

Τον θυμήθηκα σήμερα το απόγευμα που πήγα για γρήγορο περπάτημα δύο ώρες στο βουνό μαζί με την σκυλίτσα μου.
Έλεγε λοιπόν ο Άγιος

Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν ακόμη πουλάκια. Πολλά όμως είδη πουλιών εξαφανίστηκαν. Η ζωή όλο και περισσότερο, καταστρέφεται και σβήνει.
Μέχρι πριν από δέκα περίπου χρόνια, εδώ στο Μοναστήρι μας στη Βιτόβνιτσα, όταν χιόνιζε πολύ και είχε ξαστεριά, μαζεύονταν πάρα πολλοί λαγοί. Ολόκληρη αγέλη. Το χιόνι παχύ και επάνω του έκαναν μονοπάτια, σχημάτιζαν κύκλους μέσα στα ξέφωτα εκεί που δεν υπήρχαν δέντρα. Κυνηγιόντουσαν, κυλιόντουσαν στο χιόνι, έπαιζαν, χαίρονταν. Χαρά Θεού!
Τα ζώα έχουν μέσα τους την χαρά της ζωής. Ενώ εμείς οι άνθρωποι διαταράξαμε την ισορροπία της φύσης. Τα ζώα αν και δεν έχουν πολλά, έχουν την χαρά της ζωής. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε τα πάντα, και πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Τα ζώα δεν μεριμνούν, δεν χτίζουν αποθήκες για να στιβάσουν σιτάρι και ο Κύριος πάλι τα τρέφει. Λίγο δαγκώνουν από κανένα κλαδάκι, βρίσκουν κάπου να προστατευθούν και κοιμούνται. Δοξάζουν τον Θεό.
Ενώ εμείς οι άνθρωποι; Τα πουλιά συνεχώς δοξάζουν τον Θεό. Αρχίζουν πριν το χάραμα, στις 3 το πρωί να κελαηδάνε και μέχρι τις εννέα δεν σταματάνε. Τότε λίγο σωπαίνουν, πάνε και αναζητούν τροφή, πρέπει να ταΐσουν τα μικρά τους και μετά πάλι κελαηδούν. Κανείς δεν τα υποχρεώνει να τραγουδούν. Είτε τα ακούει κάποιος, είτε όχι, αυτά τραγουδούν. Εμείς, κατσουφιασμένοι, κι όλα μας πειράζουν. Δεν μας περνάει από το μυαλό να τραγουδήσουμε. Γι΄ αυτό αδελφοί μου, βλέπετε τα πουλάκια. Πάντοτε χαίρονται! Ενώ εμείς; Κάτι μας ενοχλεί. Και τι είναι αυτό που μας ενοχλεί; Τελικά, τίποτε δεν μας ενοχλεί. Ενοχλούμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Re: Espresso Bar

Unread postby bersekero » Fri Oct 08, 2021 7:58 am

Γενικα δεν μου αρεσουν οι ατακες και τα γλυκαναλατα αποφθεγματα αλλά αυτο με συναρπαζει:

Ρωτησα το Θεο "Γιατι με πας μεσα στην τρικυμια?" και Εκεινος μου απαντησε "επειδη οι εχθροι σου δεν ξερουν κολυμπι".
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Espresso Bar

Unread postby bersekero » Fri Oct 08, 2021 7:11 pm

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.«Όσο πιο μακριά από την τελειότητα απέχουμε, τόσο πιο τέλειοι απαιτούμε να είναι οι άλλοι απέναντί μας.»
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby inanm7 » Fri Oct 08, 2021 10:50 pm

bersekero wrote:ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.«Όσο πιο μακριά από την τελειότητα απέχουμε, τόσο πιο τέλειοι απαιτούμε να είναι οι άλλοι απέναντί μας.»

Πόσο σωστό είναι......
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ 希臘
inanm7
Συντονιστής Κατηγορίας

Unread postby bersekero » Mon Oct 11, 2021 1:01 pm

Αντιδράσεις στο Τwitter για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στην Αθήνα - «Θυμίζει τον κακό από το Terminator»

https://www.protothema.gr/greece/articl ... erminator/

γελασα παρα πολυ με αυτο το σχολιο:
Tο άγαλμα που αποκαλύφθηκε χτες στον Ελαιώνα του Πικιώνη στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου πιστεύετε ότι είναι: α) C-3PO ή β) Mαρία Κάλλας;

Οσοι ειμαστε φαν του πολεμου των αστρων καταλαβαινουμε
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Tue Oct 12, 2021 6:01 pm

Είναι να σε θέλει μερικές φορές..

σήμερα μετά από αρκετό καιρό κανόνισα να πάνω δρομολόγιο Σητεία. Φτάνω στο ραντεβού με τον πελάτη, αρχίζουμε να μιλάμε για τη δουλειά και πάνω που μπαίνουμε στο ζουμί...ο γνωστός πλέον θόρυβος. Αρχίζουν ξανά όλα να τρίζουν και περιμένεις να τελειώσει...αλλά δυναμώνει. Κι εκεί που λες τώρα σταματάει...δυναμώνει κι άλλο.

Παράτησα λαπτοπ, κινητά και έφυγα τρέχοντας για την πόρτα του καταστήματος. Τα δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξει η αυτόματη πόρτα τα ένιωσα κανονικά. Ακόμα όλα κουνούσαν σαν λουνα παρκ.

Με το που βγαίνω έξω και τελειώνει, δεν ακούω καν τους ανθρώπους γύρω γύρω που είχαν πεταχτεί στο δρόμο να σχολιάζουν αλλά η σκέψη μου πάει στο σπίτι μου. Και σκέφτομαι για μια στιγμή, αν και αυτός ο σεισμός έχει επίκεντρο στο αρκαλοχώρι όπως οι προηγούμενοι, δεν θα βρω σπίτι. Αν 100 χλμετρα μακρυά κούνησε έτσι...

Παίρνω το πρώτο τηλέφωνο τη γυναίκα. Δεν απαντάει. Σφίγγομαι λίγο ακόμα αλλά η γυναίκα μου πολύ συχνά δεν απαντάει με την πρώτη. Παίρνω πεθερά. Εγγύηση. Απαντάει όπως πάντα αμέσως.
"Τον καταλάβατε"? "Ναι". "Δυνατός?" "Αρκετά αλλά όχι σαν το άλλον". Ανακούφιση. άρα δεν έγινε στο Αρκαλοχώρι και στο σπίτι όλα καλά. Πού να έγινε? Ακούω κάποιον άλλον δίπλα που μιλάει με χανιά, στην άλλη άκρη, και του λένε ότι κουνήθηκαν. Χλωμιάζω πάλι. Λες να γινε σε κανά κεντρικό αιγαίο κανά τέρας? Παίρνω Αθήνα. Καταλάβατε κάτι? Όχι. Άρα στρεφόμαστε ανατολικά...προς Ρόδο.

Αυτά τα δύο λεπτά ψάχνω ταυτόχρονα το ίντερνετ να δω επίκεντρο. Κάπου εκεί εμφανίζεται η απάντηση. Λίγο πιο κάτω δεξιά από εκεί που βρισκόμουν. 6,3 λένε υποθαλάσσιος.

Ο Θεός φύλαξε και οι ζημιές είναι ελάχιστες. Λίγο το ότι προς τα εκεί δεν υπάρχουν τόσα χωρια με παλαιά κτίσματα όπως στην ενδοχώρα, λίγο το ότι έχουν γίνει πιο πολλοί σεισμοί, το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενικές ζημιές. Το τρενάκι του λούνα πάρκ όμως ήταν διαφορετικό από το προηγούμενο. Μπορεί στην κορύφωση της έντασης να ήταν παρόμοια με τον πρόσφατο στο αρκαλοχώρι, αλλά αυτός κράτησε σχεδόν δυο φορές σε διάρκεια. Από την άλλη αυτός ήταν πιο κλασσικός σεισμός. Κουνιόντουσαν μεν όλα αλλά δεν είδα αυτό του σουρεαλιστικό του προηγούμενου που ήταν σαν να έχεις πάρει παραισθησιογόνα από το πως χόρευαν οι τοίχοι. Ούτε είχε τη ναυτία που χτύπησε μετά τον προηγούμενο με το εσωτερικό αυτί να επηρεάζεται σε κάποιους μέχρι και μια δυο μέρες.

Συνολικά, βαρύ γεγονός και πάλι, δυνατό, σοκαριστικό. Αδρεναλίνη φουλ.
Αλλά πως να το πω, πιο τυπικό, κλασσικό όπως οι περισσότεροι από τους αρκετούς σεισμούς που έχω πλέον καταχωρήσει. Πιο ομαλό σε εξέλιξη, πιο βαθύ. Προφανώς έχει σχέση με τη διαφορά του υποθαλάσσιου με τον υπόγειο. Αλλά επίσης προφανώς σχετίζεται και με την ακραία κάθετη επιτάχυνση που είχε ο σεισμός του αρκαλοχωρίου.

Πάει κι αυτό. Ο Θεός να φυλάει από ότι έρχεται στο μέλλον.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Espresso Bar

Unread postby bersekero » Tue Oct 12, 2021 6:22 pm

Καλά τέτοια περιγραφή είναι για απευθείας διορισμό χωρίς εξετάσεις στο γεωδυναμικο. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι σοβαρό.
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Espresso Bar

Unread postby bersekero » Tue Oct 12, 2021 6:37 pm

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Χουλιάρας: «Περιμένουμε νέο ισχυρό σεισμό στην Κρήτη»

https://www.newsbreak.gr/ellada/259937/ ... iti-video/
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Thu Oct 14, 2021 10:32 am

Μια μεγάλη καλημέρα σε όλους.

Εν αναμονή του μεγάλου μετασεισμού που περιμένουν οι επιστήμονες, λέω να κινηθώ προς τα δυτικά σήμερα. Να πάω προς την άλλη μεριά βρε παιδί μου να έχω λίγο απόσταση.
Τώρα αν γίνει τίποτα νέο προς τα εκεί αυτή τη φορά θα πρέπει να το κοιτάξω λίγο βαθύτερα το όλο θέμα :lol:

Ο Θεός να βοηθήσει να περάσουμε όλοι μια όμορφη μέρα
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby bersekero » Thu Oct 14, 2021 11:23 am

Πηγαινε οπου θελεις, μονο στην Ξανθη να μην ερθεις γκαντεμόσαυρε!
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΟ...