Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Εφραίμ » Sat Jun 09, 2012 11:52 pm

Συνέντευξη Πάνου Καμμένου στις Σέρρες 9 Ιουνίου 2012

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BcSyxwwKc#!
Εφραίμ
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Ευδοκία » Sun Jun 10, 2012 7:48 am

Καλημέρα σε όλους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι εννοεί ο Τσίπρας όταν λέει “θα φορολογήσουμε τον πλούτο”;

http://olympia.gr/2012/06/09/%ce%b1%cf% ... ore-160264
Ευδοκία
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby eternity » Sun Jun 10, 2012 12:08 pm

θα γραψω εδω γιατι δεν ξερω που αλλου να το γραψω αν και εχω προσπαθησει να το κοινοποιησω οπου μπορω σε οποια ΜΜΕ και στο εξωτερικο σε φιλους.

Στο γυμνασιο της κορης μου ενα παιδι λυποθυμισε δυο φορες απο ασιτια.......Ευτυχως οι γονεις τα παιδια πρωτα και ο δημος συνέδραμαν ωστε η οικογενεια να παρει τροφιμα για να επιβιωσει.......ανεργοι οι γονεις ανεργος αδερφος εκτος απο την αδερφη που αμφιβαλλω αν παιρνει πανω απο 300€ το μηνα απο την δουλεια της.
Εχτες εχασαν το σπιτι τους...Ολη η οικογενεια θα κοιμοταν στη πλατεια στα παγκακια μεχρι σημερα το πρωϊ που θα κατεφευγαν σε καποια γιαγια στην Αθηνα υπεργηρη και αρρωστη.
Τελικα η μαμα ενος παιδιου μαζεψε ολη την οικογενεια ( σ.σ το παιδι της μητερας που μαζεψε την οικογενεια τα παιδια λενε οτι ειναι πρεζονι για να δειτε τι ψυχες υπαρχουν) τους εβαλε στο σπιτι της να κοιμηθουν και τους ταϊσε τους εδωσε ρουχα ακριβα ρουχα η οικογενεια μεχρι σημερα το πρωϊ που θα πηγαινε στο σπιτι της γιαγιας.
Για ποια Ευρωπη μου μιλατε;;;;;; Την Ευρωπη της Μερκελ του Σοϊμπλε του Βενιζελου του Σαμαρα;;;;;;;;
Αυτη ειναι η Ελλαδα του 2012 και αυτες ειναι οι εικονες που ερχονται απο παντου!!!
Και τωρα ας προσποιηθουμε οτι δεν συμβαινει τιποτα και ας κατσουμε να συζητησουμε για το αν η Κανελλη εφαγε δυο ή τρια χαστουκια ή η Δουρου δροσιστηκε απο το νερο.Ας μιλησουμε για τη βια ποιες ειναι οι μορφες της και τι τελικα ειναι δημοκρατια.

eternity
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Silent » Sun Jun 10, 2012 3:28 pm

Ο υποψήφιος βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης, Ayhan Karayusuf δήλωσε τα παρακάτω: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που απέκτησε την μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πια ένα μικρό κόμμα που παίρνει μέρος στην αντιπολίτευση. Είμαστε τώρα ένα κόμμα που ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση και που είναι έτοιμο να αλλάξει ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, νομίζω ότι η άνοδος του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχιστεί και στην περιφέρεια της "τουρκικής" μειονότητας».

Ενώ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Ξάνθης, Hüseyin Zeybek, σημείωσε τα εξής: «Διευρύναμε το στόχο μας. Ο στόχος μας είναι η εξουσία. Πιστεύω ότι η ύπαρξή μας στο κυβερνητικό κόμμα, θα είναι πιο ωφέλιμο για την "τουρκική μειονότητα". Ελπίζουμε να ζήσουμε την επανάληψη των εκλογών της 6ης Μαΐου και οι τρεις φίλοι να μπούμε στην ελληνική βουλή».

Οι οικονομικές δυσκολίες αποτελούν το κύριο θέμα στην ατζέντα της "τουρκικής μειονότητας".Ο Ahmet Hacı Osman ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, δήλωσε τα παρακάτω:

«Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα περνά μια δύσκολη οικονομική περίοδο αλλά η "τουρκική" μειονότητα μάχεται με σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να πραγματοποιηθούν εργασίες μετά από τις 17 Ιουνίου για την ανεύρεση λύσεων για τα προβλήματα των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης. Πρέπει να δοθεί ένας μεγάλος αγώνας».Τρεις "Τούρκοι" υποψήφιοι στο νομό Ροδόπης και ένας στον νομό Ξάνθης, θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Όπως είδατε υπάρχει αναφορά μόνο σε "τουρκική" μειονότητα και σε Τούρκους της Δυτ.Θράκης αγνοώντας παντελώς τη συνθήκη της Λωζάνης. Προφανώς οι ΈΛΛΗΝΕΣ υποψήφιοι βουλευτές μουσουλμανικού θρησκεύματος γνωρίζουν άλλες συμφωνίες και τη συγκεκριμένη δε την θυμούνται καν.Η ευθύνη όμως βρίσκεται στα κόμματα που τους εκλέγουν.
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=131
Silent
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Silent » Sun Jun 10, 2012 3:43 pm

Eνα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ως κόμματα εξουσίας στο πέρασμα των χρόνων ήταν η αδυναμία τους να παραμείνουν συνεπή απέναντι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί τους να αναγκασθούν ουκ ολίγες φορές να αναδιπλωθούν.

Ο Αλ. Τσίπρας ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, με μοναδικό στόχο την άσκηση κριτικής απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα, είχε το «προνόμιο» του συνεπούς αντιπολιτευτικού λόγου. Η «κυβερνητική προοπτική» ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν λογικό να φέρει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με την ευθύνη των λόγων του, καθιστώντας του σαφές ότι η διπλωματία της διγλωσσίας δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή ούτε από το εκλογικό σώμα ούτε βεβαίως από τους εταίρους μας, πολλώ δε μάλλον, όταν προσδοκά από αυτούς την απρόσκοπτη συνέχιση της δανειοδότησης προς τη χώρα μας.

Εθνικό σχέδιο ανόρθωσης

Έτσι λοιπόν, κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζε ότι «φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, που βασίζεται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση». Βέβαια λίγες ώρες αργότερα, όταν βρέθηκε απέναντι στους ψηφοφόρους του στην Ελευσίνα επανερχόταν στη γνωστή θέση του περί «ακύρωσης του Μνημονίου» σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εμείς λέμε: το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις». Υποστήριξε δε ότι «είναι παραπλανητική η σύνδεσή του με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων».

Βεβαιότητα

Στη λογική του σκοτσέζικου ντους εξάλλου ο Αλ. Τσίπρας, ενώ το πρωί διαβεβαίωνε τους «ξένους» πως «δεν θέλουμε να εκβιάσουμε τους εταίρους μας, θέλουμε να τους πείσουμε ότι η δική μας πολιτική επιλογή αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», λίγες ώρες αργότερα ανέβαζε τους τόνους εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όσοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωζώνης σήμερα μάς απειλούν με διακοπή του δανείου, αύριο θα διαπραγματευτούν μαζί μας».

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους ξένους επιλέγει την ασάφεια. Έτσι λοιπόν όταν ερωτήθηκε από τους πρεσβευτές -κυρίως της Ολλανδίας, Φινλανδίας και της Δανίας- με τι προτίθεται να αντικαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο, περιορίσθηκε να επαναλάβει την πρόθεσή του για ένα νέο και δίκαιο φορολογικό σύστημα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και η τρόικα θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση για νέες διαπραγματεύσεις.

Επαναστατικός και έτοιμος να τα αλλάξει όλα, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορικά με τη Δημόσια Διοίκηση. Επισκεπτόμενος την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, «ακύρωσε» τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει για απομάκρυνση 150 χιλιάδων υπαλλήλων ως το 2015, ενώ έδειξε την πόρτα της εξόδου ακόμη και στην Τask Force λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε ανάγκη καμία task force για να μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε». Ωστόσο απευθυνόμενος στο διεθνές ακροατήριο «ξέχασε» να αναφέρει την «έξωση» που ετοιμάζει για την Ομάδα Κρούσης, περιοριζόμενος να παραδεχθεί το αυτονόητο, την ανάγκη για μια «Δημόσια Διοίκηση απαλλαγμένη από τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά».

Την ίδια ακριβώς διγλωσσία χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όταν αναφέρεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσφατα, σε συνέντευξή του ξεκαθάριζε πως «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση». Ωστόσο, μιλώντας στους πρεσβευτές των ξένων χωρών ξέχασε όσα είχε δηλώσει και κατεβάζοντας τους τόνους εξήγησε ότι η Ελλάδα, μια χώρα στα όρια της χρεοκοπίας και με δυσλειτουργικό πολιτικό σύστημα, δεν είναι δυνατό να πάρει εν θερμώ αποφάσεις και να προκαλέσει αστάθεια στο ευρύτερο περιβάλλον. Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει ζήτημα αποδέσμευσης της χώρας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία στην παρούσα φάση. Έτσι περιορίστηκε να πει πως η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε πολεμικές συγκρούσεις, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.


http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112877921
Silent
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Silent » Sun Jun 10, 2012 3:53 pm

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Ο λογαριασμός, όπως προκύπτει από την κοστολόγηση των μέχρι σήμερα γνωστών προγραμματικών - προεκλογικών θέσεων και δεσμεύσεων (με «πυρήνα» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε σχέση με τη Ν.Δ. έχει υποσχεθεί τα περισσότερα στον τομέα της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, όπως παραδέχονται ακόμη και δικά του στελέχη) έχει ως εξής:


Η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461,5 ευρώ από τα 346 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται καμία αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων, κοστίζει 400 εκατ. ευρώ και, εφόσον αποφασιστεί, θα ανεβάσει τη δαπάνη του ΟΑΕΔ για τις πληρωμές επιδομάτων στα 2 δισ. ευρώ το χρόνο (από 1,6 δισ. ευρώ, που έφτασε μετά το «κούρεμα» 22% του κατώτατου ημερομισθίου). Αν, παράλληλα, διπλασιαστεί ο χρόνος καταβολής του επιδόματος ανεργίας από το 1 στα 2 χρόνια, το κόστος «εκτοξεύεται» στα 4 δισ. ευρώ. Δηλ., συνολικά ο ΟΑΕΔ θα χρειαστεί επιπλέον 2,4 δισ. ευρώ.

Η επέκταση του ίδιου επιδόματος των 461,5 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους που διακόπτουν αναγκαστικά, εξαιτίας της κρίσης, την επαγγελματική τους δραστηριότητα (υπολογίζονται σε τουλάχιστον 150.000) θα απαιτήσει επιπλέον 69 εκατ. ευρώ το μήνα και 829 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ανεβάζοντας το «λογαριασμό» στα 3,229 δισ. ευρώ για τον ΟΑΕΔ, αν συνυπολογιστεί και το κόστος από την αποκατάσταση και επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης.

Η αποκατάσταση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων, αν περιοριστεί στα μέτρα που έχουν ληφθεί με βάση το δεύτερο Μνημόνιο (κυρίως το νέο «ψαλίδι» που μπήκε στις επικουρικές και στις κύριες συντάξεις) απαιτεί 350 ? 700 εκατ ευρώ.

Για την επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων στα επίπεδα που ήταν πριν από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου, χρειάζονται, ωστόσο, 2 δισ. ευρώ. Αν γίνει πράξη η υπόσχεση και για τη σταδιακή αποκατάσταση, στο ίδιο πλαίσιο, των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από την έναρξη εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, τα Ταμεία θα χρειαστούν επιπλέον 2 δισ. ευρώ, δηλ. συνολικά 4,7 δισ. ευρώ.

Αλλα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται, τέλος, ότι θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων (τρίτου παιδιού).

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Στελέχη των μεγαλύτερων ασφαλιστικών φορέων προεξοφλούν ότι οι υποσχέσεις αυτές θα έχουν μετεκλογικά την τύχη που έχουν οι... ακάλυπτες επιταγές στη γονατισμένη από την ύφεση αγορά. Και αυτό γιατί την επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει να διασφαλιστεί η κανονική καταβολή των συντάξεων, να βρεθούν 1,4 δισ. ευρώ για το ΙΚΑ, 822 εκατ. ευρώ για τον ΟΑΕΕ και έως 300 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ (ο οποίος εισπράττει από το ΙΚΑ 30 εκατ. ευρώ λιγότερα κάθε μήνα έναντι των προϋπολογισμένων εισφορών) και να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 1,8 δισ. ευρώ σε παρόχους υγείας...

ΤΟ ΘΑΥΜΑ
Απέναντι στην ελπίδα της αποκατάστασης (έστω και με νέους φόρους) δικαιωμάτων και παροχών και με βάση όλα τα παραπάνω, πιο ορατός είναι ο κίνδυνος μιας πραγματικής στάσης πληρωμών. Εκτός κι αν ξαφνικά, μέσα σε λίγες ημέρες ή σε λίγους μήνες, γίνουν όσα δεν έχουν γίνει χρόνια τώρα: Δηλ. προσέλθουν για να πληρώσουν οι 800.000 οφειλέτες τα 11 δισ. ευρώ που χρωστούν στα Ταμεία, εκμηδενιστεί η εισφοροδιαφυγή των 6 δισ. ευρώ το χρόνο, βρουν εργασία οι 1.100.000 άνεργοι, αποκατασταθούν οι μισθοί και λειτουργήσουν στο φουλ οι μηχανές των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα ήταν, όμως, θαύμα...
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112877917
Silent
 

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby INA_OSI_EN » Sun Jun 10, 2012 6:39 pm

http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/1282 ... a-ierarxia

γι' αυτό το λόγο καλύτερα να μην βγει πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές
User avatar
INA_OSI_EN
 
Posts: 2703
Joined: Tue Nov 15, 2011 5:36 pm

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby eternity » Sun Jun 10, 2012 7:17 pm

Έθνος - Εθνικισμός και Ορθόδοξο φρόνημα (Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών)

"Είναι ανάγκη, συνεπώς, να συνειδητοποιήσουν και οι Έλληνες «εθνικιστές», ότι με την τακτική τους συμπλέουν, τελικά, με τον ευρωπαϊκό εθνικισμό - ρατσισμό, δολοφονώντας τον αυθεντικό πατριωτισμό, πού θεμελιώνεται μόνο στην άδολη φιλανθρωπία της Ορθοδοξίας των Αγίων μας."


«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby eternity » Sun Jun 10, 2012 7:25 pm

Άνθιμος: «Ψηφίστε με την επιθυμία να μείνουμε στην ΕΕ και μετά πάτε για μπάνιο!»


«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm


PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron