Πόλεμος στην Ουκρανία...

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Πόλεμος στην Ουκρανία...

Unread postby student » Fri Apr 15, 2022 7:54 pm

Πάμε ξανά μια βόλτα στις εξελίξεις της ημέρας.

Με τη βύθιση του μοσκβα και τα συνεχόμενα χτυπήματα των ουκρανών σε ρωσικές περιοχές (σύμφωνα με τους ρώσους) πλησιάζουμε ακόμα περισσότερο στο ενδεχόμενο οι ρώσοι να κηρύξουν τον πόλεμο στην ουκρανία.
Δεν γνωρίζω πόσοι έχουν κατανοήσει πλήρως τη διαφορά μεταξύ της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" που έχουν μέχρι τώρα ανακοινώσει οι ρώσοι και της κήρυξης πολέμου.
Η διαφορά όμως είναι τεράστια. Μιας και η τωρινή κατάσταση δεν εμπεριέχει καμία ουσιαστική διαφοροποίηση στον τρόπο που λειτουργεί το ρωσικό κράτος, ενώ η δεύτερη περίπτωση βάζει τη χώρα συνολικά σε κατάσταση πολέμου και ανατρέπει όλη η φυσιολογική της λειτουργία. Η επιστράτευση πχ είναι ένα βασικό σημείο διαφοράς. Η ενεργοποίηση των συμφώνων στρατιωτικής συνεργασίας με πέριξ χώρες είναι ένα ακόμα. Η στροφή της βιομηχανίας της χώρας σε στρατιωτική παραγωγή και η τροποποίηση της οικονομίας για συνθήκες πολέμου είναι μερικά ακόμα.

Σε κάθε περιπτωση έχουμε προχωρήσει ένα μεγάλο βήμα ακόμα προς την επιδείνωση της κατάστασης. Κάθε μέρα ένα βηματάκι ακόμα, κάποιες μέρες ένα άλμα ακόμα.

Κύριε Ελέησον!
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Fri Apr 15, 2022 8:02 pm

Επιπλέον πριν λίγο φαίνεται να ξεκίνησε η χρήση των νέων καμικάζι ντροουν που έστειλα οι αμερικάνοι και η πρώτη εμπλοκή των βαρέων βομβαρδιστικών της ρωσίας στις συγκρούσεις. Εικόνες από εκατοντάδες MLRS να έρχονται από μακρινά μέρη της ρωσίας έχουν επίσης εμφανιστεί σε συνδυασμό με τις ρωσικές ανακοινώσεις ότι οι ούσα πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν όπλα γιατί έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη η κατάσταση.

Την ίδια ώρα στο ισραήλ, που σήμερα το βράδυ έχει πεσάχ, τα επεισόδια εντείνονται με τον στρατό να μπαίνει το πρωι στο αλ άκσα και να συλλαμβάνει καμιά 300αριά άτομα εν μέσω επεισοδίων και να ξαναβομβαρδίζει με ρουκέτες μέσα στη συρία.
Επαναλαμβάνω την έντονη εντύπωση που έχω ότι εκείνο το μέτωπο έχει πολλά και καθοριστικά να δώσει στην εξέλιξη των πραγμάτων προς το μεγάλο μακελειό.

ΥΓ. Και φέτος ξανά θα παροτρύνω όλους να κοιτάξουν το βράδυ στον ουρανό και να δουν την πανσέληνο. Ενθυμούμενοι ότι μια τέτοια ακριβώς πανσέληνο κοιτούσε και ο Κύριος τη νύχτα στη Γεθσημανή λίγο πριν ξεκινήσουν όλα.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Fri Apr 15, 2022 8:36 pm

Να κάνω και άλλη μία παρατήρηση.

Σε περίπτωση που το δεύτερο θηρίο του Δανιήλ είναι όντως η Ρωσία και η έγερσή του είναι αυτό που παρακολουθούμε τώρα στα αρχικά του στάδια τότε ειδικά την τελευταία φράση της προφητείας πρέπει να την πάρουμε πολύ πολύ σοβαρά

5 Και ιδού, έπειτα θηρίον δεύτερον όμοιον με άρκτον, και εσηκώθη κατά το εν πλάγιον, και είχε τρεις πλευράς εν τω στόματι αυτού μεταξύ των οδόντων αυτού· και έλεγον ούτω προς αυτό· Σηκώθητι, κατάφαγε σάρκας πολλάς.

Το "σάρκας πολλάς" δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα σχετικό με αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα από πλευράς θυμάτων, ένοπλων ή άοπλων, που είναι ένα μικρό μόνο κλάσμα από τα θύματα της συρίας, του ιράκ, της υεμένης κλπ. Για να γίνεται τέτοια ιδιαίτερη μνεία αναφέρεται σίγουρα σε αξιοσημείωτα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Ο χρόνος θα τα δείξει όλα...και ο Κύριος να ελεήσει
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Fri Apr 15, 2022 9:47 pm

Ησ
1 Και τώρα ούτω λέγει Κύριος, ο δημιουργός σου,...και ο πλάστης σου,...·
Μη φοβού· διότι εγώ σε ελύτρωσα,
σε εκάλεσα με το όνομά σου· εμού είσαι.
2 Όταν διαβαίνης διά των υδάτων, μετά σου θέλω είσθαι·
και όταν διά των ποταμών, δεν θέλουσι πλημμυρήσει επί σέ·
όταν περιπατής διά του πυρός, δεν θέλεις καή ουδέ θέλει εξαφθή η φλόξ επί σε.
3 Διότι εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου, ... ο Σωτήρ σου·

student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby bouzoukas » Sat Apr 16, 2022 12:34 am

student wrote:Ησ
1 Και τώρα ούτω λέγει Κύριος, ο δημιουργός σου,...και ο πλάστης σου,...·
Μη φοβού· διότι εγώ σε ελύτρωσα,
σε εκάλεσα με το όνομά σου· εμού είσαι.
2 Όταν διαβαίνης διά των υδάτων, μετά σου θέλω είσθαι·
και όταν διά των ποταμών, δεν θέλουσι πλημμυρήσει επί σέ·
όταν περιπατής διά του πυρός, δεν θέλεις καή ουδέ θέλει εξαφθή η φλόξ επί σε.
3 Διότι εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου, ... ο Σωτήρ σου·

Ξέρεις από ποιές παραφυάδες ειναι αυτά τα τραγούδια? γιατί ορθόδοξα δεν είναι κ ούτε αρμόζουν σ ενα ορθόδοξο χριστιανικό ιστότοπο.
bouzoukas

Πόλεμος στην Ουκρανία...

Unread postby Michalis » Sat Apr 16, 2022 1:42 am

Αγαπητέ μου.

Παλαιά Διαθήκη Ησαΐας

Ησαΐας μγ1-3
1 Και τώρα ούτω λέγει Κύριος, ο δημιουργός σου, Ιακώβ, και ο πλάστης σου, Ισραήλ· Μη φοβού· διότι εγώ σε ελύτρωσα, σε εκάλεσα με το όνομά σου· εμού είσαι.
2 Όταν διαβαίνης διά των υδάτων, μετά σου θέλω είσθαι· και όταν διά των ποταμών, δεν θέλουσι πλημμυρήσει επί σέ· όταν περιπατής διά του πυρός, δεν θέλεις καή ουδέ θέλει εξαφθή η φλόξ επί σε.
3 Διότι εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου, ο ʼΑγιος του Ισραήλ, ο Σωτήρ σου· διά αντίλυτρόν σου έδωκα την Αίγυπτον· υπέρ σου την Αιθιοπίαν και Σεβά.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
Michalis

Unread postby student » Sat Apr 16, 2022 12:34 pm

bouzoukas wrote:

Ξέρεις από ποιές παραφυάδες ειναι αυτά τα τραγούδια? γιατί ορθόδοξα δεν είναι κ ούτε αρμόζουν σ ενα ορθόδοξο χριστιανικό ιστότοπο.

Συγνώμη αν σε σκανδάλισα. Δεν ήταν ο σκοπός μου. Βρήκα δύναμη σε αυτούς τους στίχους του Ησαία σε μια στιγμή ανησυχίας μέσα στην αμαρτωλότητά μου και μελοποιημένοι στριφογύριζαν στο νου μου.

Ας κρίνει ο Κύριος αν με την αναπαραγωγή της μελοποίησης αυτής πρόσθεσα κι άλλη μια αμαρτία στην καμπούρα μου. Και αν η ενδυνάμωση που ένιωσα στο πνεύμα μου ήταν τελικά εκ του πονηρού.

Και ας σε καλημερίσω με το

το οποίο επίσης ακούγεται συνεχώς εσωτερικά στ αυτιά μου

Καλημέρα σε όλους.
Κύριε ελέησον
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Tue Apr 19, 2022 12:56 pm

Ισπανός εθελοντής στο Κίεβο αποκαλύπτει: Πληρωνόμαστε με το «κεφάλι» από αμερικανική εταιρεία!

https://www.newsbreak.gr/kosmos/321398/ ... -etaireia/
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby student » Tue Apr 19, 2022 7:16 pm

Υπάρχουν πλεον αρκετές πληροφορίες που δείχνουν ότι η μεγάλη επίθεση των ρώσων ξεκίνησε. Το επιβεβαίωσε και ο λαβρόφ. Με λίγα λόγια, ο πόλεμος ξαναξεκίνησε μετά από 2 βδομάδες περίπου σχετικής ηρεμίας.
Σε όλα τα μήκη του μετώπου γίνεται χαμός από χθες το βράδυ αλλά φαίνεται ότι έχουν ήδη προκύψει και προωθήσεις στο έδαφος ειδικά νοτιοανατολικά του ιζιούμ. Νομίζω μέσα σε ένα 48ωρο θα έχουμε καθαρή εικόνα για το πόσο αποτελεσματική είναι η φάση 2 των ρώσων ή πάλι θα έχουμε τζούφια λόγια.
Την ίδια στιγμή εξίσου σοβαρές είναι και οι πληροφορίες από το άλλο μέτωπο που μπορεί να φουντώσει τα πάντα, με μια εξέλιξη έκπληξη. Οι ισραηλινοί βομδάρδισαν χθες μέσα στη γάζα (δεν είναι έκπληξη) αλλά από τη γάζα εκτοξεύτηκε αντιαεροπορικός πύραυλος (έκπληξη, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει). Οι εντάσεις ανεβαίνουν εκθετικά και πλέον αρχίζουν διαμαρτυρίες και από πέριξ χώρες για τις κινήσει των ισραηλινών στο όρος του ναού με την ιορδανία να ανοίγει τον χορό.

Πιθανότητα μπουρλώτου στην παγκόσμια υπάρχουσα κατάσταση από εμπλοκή του ισραήλ με πέριξ ισλαμικές χώρες συνεχώς αυξανόμενη.

ΥΓ. Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις εβραίων πολιτικών ενάντια στη ρωσία, έχουμε νέο διπλωματικό θέμα να ανοίγει από τους ρώσους σε σχέση με μια εκκλησιαστική έκταση στην ιερουσαλήμ. Οι ρώσοι δείχνουν να αντιδρούν πλέον ανοιχτά απέναντι στο ισραήλ και ίσως να είναι γι αυτούς το πιο πρακτικό σημείο για να προκαλέσουν επιπλέον αναφλέξη που θα πάρει τα φώτα από πάνω τους. Σε περίπτωση που το ισραήλ επιδεινώσει (έστω και στα μάτια των ΜΜΠ) την κατάσταση σε ευρύτερη σύγκρουση δεν βλέπω καθόλου δύσκολο να λυσσάξει η παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον τους. Και τότε μάλλον θα έρθουν και οι "κυνηγοί" που λέει ο Κύριος στον Ιερεμία.
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby student » Tue Apr 19, 2022 8:25 pm

student wrote:Υπάρχουν πλεον αρκετές πληροφορίες που δείχνουν ότι η μεγάλη επίθεση των ρώσων ξεκίνησε. Το επιβεβαίωσε και ο λαβρόφ. Με λίγα λόγια, ο πόλεμος ξαναξεκίνησε μετά από 2 βδομάδες περίπου σχετικής ηρεμίας.
Σε όλα τα μήκη του μετώπου γίνεται χαμός από χθες το βράδυ αλλά φαίνεται ότι έχουν ήδη προκύψει και προωθήσεις στο έδαφος ειδικά νοτιοανατολικά του ιζιούμ. Νομίζω μέσα σε ένα 48ωρο θα έχουμε καθαρή εικόνα για το πόσο αποτελεσματική είναι η φάση 2 των ρώσων ή πάλι θα έχουμε τζούφια λόγια.

Αν και οι αμερικανοί ισχυρίζονται ότι και οι εξελίξεις αυτές του τελευταίου 24ωρου είναι μόνο το πρελούδιο της επίθεσης και ότι ακόμα οι ρώσοι κάνουν κινήσεις προετοιμασίας.

Είδομεν
student
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ