marjory wrote:student wrote:Τελικά ρε παίδες ποιά είναι η γνώμη σας για τα όσα ακούμε για την κιβωτό?
Σαν έτοιμοι από καιρό να «χτυπήσουν» την κιβωτό! Το κλίμα και η χρονική στιγμή ήταν ιδιαίτερα βολικό αφού η υπόθεση του Κολωνού και των υποκλοπών πρωταγωνιστούσαν στις ειδήσεις.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όσα καταγγέλονται είναι αλήθεια, αλλά δεν αποκλείω να υπήρχαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά κακοποίησης (μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, προέρχονται από παραβατικές ή προβληματικές οικογένειες, συχνά επιδείκνυαν και τα ίδια παραβατική συμπεριφορά, άντε να τα κάνεις ζάφτι… με ένα χαρτζιλίκι μπορούν να καταθέσουν τα πάντα. Αλλά και αυτοί που εργάζονταν στις δομές ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει ότι δεν είχαν θέματα;)
Από ανθρώπους που γνωρίζουν ελάχιστα τον πατέρα Αντωνιο, έχω τις καλύτερες εικόνες γί αυτόν!
Τα ακούω αυτά που λες αδελφούλα μου και τα συμμερίζομαι πλήρως...
...αλλά σαν να μαζεύονται πολλά, λίγο λίγο.
Και αντιλαμβάνομαι απόλυτα και τα ενδεχόμενα κρυμμένα κίνητρα, και το βολικό της συγκυρίας, και τα πολλά λεφτά για τους ημέτερους, και το χτύπημα στη φιλανθρωπία και την εκκλησία, και το άνοιγμα για εύκολες υιοθεσίες που θα ευνοήσουν πολλούς ανώμαλους, και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, και την εύκολη δυνατότητα υποκινούμενου και συντονισμένου ελέγχου των ΜΜΕ προς συγκεκριμένο σκοπό, και και και...
Αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι έχουν γίνει πολλές πλέον οι ετερόκλητες αναφορές, με εκπληκτική ομοιότητα, για την εμμονή να του βγάζουν και να του βάζουν τα παπούτσια και τις κάλτσες και να τον υπηρετούν...
...μεγάλο καμπανάκι κατά την ταπεινή μου άποψη. Να βρεθούν δηλαδή μερικοί βαλτοί, χαρτζιλικωμένοι ή/και στραβωμένοι να μιλήσουν για ξύλο και σεξουαλικές κακοποιήσεις, να το ακούσω. Να βρεθούν τόσοι διαφορετικοί να τονίζουν μια εμμονή σε παπούτσια και κάλτσες...μου φαίνεται κάπως παράξενο να επιλέχθηκε κάτι τέτοιο σαν στημένη κατηγορία.
Πολύ ανησυχώ μην έχουμε να κάνουμε με ακόμα μία κλασσική/τραγική περίπτωση ανθρώπινης πτώσης λόγω υπερβολικής ανόδου... και το λέω σαν ένας άνθρωπος που έχει πειστεί από τον συγκεκριμένο συνάνθρωπο...έργω! (το οποίο αναφέρω αποκλειστικά σαν τεκμήριο της θετικής μου προδιάθεσης προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο και το συγκεκριμένο έργο που θεωρητικά λάμβανε χώρα.)
Σε κάθε περίπτωση, αναπαύομαι πλήρως με την πεποίθηση ότι ο Κύριος γνωρίζει την αλήθεια. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση και ο άνθρωπος αυτός θα πάρει ότι του αξίζει ενώπιον Του. Είτε αγιασμό σαν αδίκως διωγμένος, είτε κατάκριση σαν δικαίως τιμωρούμενος. Και όπως σε πληθώρα άλλων περιπτώσεων, ο χρόνος θα δείξει και η αλήθεια θα φανεί τελικά. Μηδέν γαρ κρυπτόν υπό τον ήλιον. Όλα άλλωστε, και, εδώ πληρώνονται.... sooner or later
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...