Ωφέλιμες Διδαχές

Λόγοι, διδαχές και παραινέσεις των Αγίων της Ορθοδοξίας μας προς διόρθωση της πορείας του βίου μας.

Moderator: inanm7

Re: Ωφέλιμες Διδαχές

Unread postby XAPA » Mon Apr 03, 2023 4:40 pm

Image

Γέροντα πώς θα καταλάβω ότι συγχωρέθηκα;

Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε από κοντά, αρκετούς από τους σύγχρονους Αγίους και Γεροντάδες,

στην περίοδο που ανιχνεύαμε τον δρόμο για την Πνευματική Ζωή.

Ποιος είναι στην πράξη, ο δρόμος.. της Θεραπείας από τις αμαρτίες και τα πάθη μας,

ώστε να ζητούμε την Αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον μας;

Η ανάγκη φάνηκε από συγκεκριμένα προβλήματα που με οδήγησαν με την ευχή του Πνευματικού στον Άγιο Πορφύριο,

το 1982, στο Μήλεσι πριν ακόμα κτιστούν τα κτίρια, όπως φαίνονται σήμερα σε μια παράγκα,

όπου ο Άγιος έμενε και εξομολογούσε τον κόσμο.

Μόλις τον αντίκρυσα ένοιωσα ότι ήμουν μπροστά στον Θεό, ένοιωσα ότι τον έβλεπα μετά φόβο Θεού πίστεως και αγάπης.

-«Γέροντα, έχω ένα πρόβλημα», του είπα.

-«Το ξέρω», μου είπε και μου απεκάλυψε το πρόβλημά μου, που είχε σχέση με την βρεφική μου ηλικία και την οικογένειά μου.

Είχα νυμφευτεί και είχα μόλις ένα παιδάκι. Μέσα από τις σχέσεις στο σπίτι, αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να διορθώσω

στον εαυτό μου ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που καταλάβαινε ότι μου ήταν εντελώς αδύνατο

με τις δικές μου δυνάμεις να το λύσω, γιατί ξεκινούσε από την δική μου βρεφική ηλικία.

Ο Άγιος μου είπε ακριβώς και το πρόβλημα, το χρόνο και την ηλικία που το έπαθα.

Η αίσθηση της αδυναμίας μου μετά την αποκάλυψή του μεγάλωσε και ρώτησα:

-«Τί πρέπει να κάνω για να θεραπευτώ;»

-«Να εξομολογείσαι», μου είπε.

-«Μα εξομολογούμαι στον Πνευματικό μου», απάντησα και πολύ συχνά.

-«Δε φτάνει αυτό που κάνεις», μου είπε.

«Εξομολόγηση, δεν είναι μόνο να πηγαίνεις στον Πνευματικό και να του λες τις αμαρτίες σου.

Εξομολόγηση είναι να Μετανοείς καλά πρώτα, πριν πας.

Δεν είδες τον άσωτο; Πρώτα ήλθε εις εαυτόν, συνειδητοποίησε την πείνα και την φτώχεια του,

ένοιωσε ότι έχασε την Αγάπη του Πατέρα του, επιθύμησε να επιστρέψει στο σπίτι του με απόφαση

να ζει όπως οι δούλοι του Πατέρα του και αναστάς, δηλαδή με πολλή προθυμία και ταπείνωση γύρισε,

σίγουρος ότι ο Πατέρας του τον περίμενε με Αγάπη.

Τότε ο Πατέρας τον συγχώρησε και τον έντυσε με την στολή την πρώτη, του έδωσε το δαχτυλίδι του

και τον Μόσχο τον σιτευτό, δηλαδή τον θεράπευσε. Τον συγχώρησε και τον θεράπευσε.

Αυτό να κάνεις, να σηκώνεσαι κάθε πρωί και αφού κάνεις την προσευχή που κάνεις, τον κανόνα σου,

είτε διαβάζοντας όρθρο, είτε με κομποσκοίνι να λες μετά στον Χριστό τις αμαρτίες σου

απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους που έβλαψες και να ζητάς συγχώρεση.

-«Πώς θα καταλάβω ότι συγχωρέθηκα», ρώτησα.

-«Δε λέει ο Απόστολος Παύλος, ότι καρπός του Πνεύματος είναι η Αγάπη, η Χαρά, η Ειρήνη, η Πίστις;

Αυτά αν νοιώθεις όταν Μετανοείς, πήρες σε πρώτη δόση την άφεση των Αμαρτιών και την Αιώνιο Ζωή.

Δηλαδή, θα συγχωρείσαι και θα αισθάνεσαι την Παρουσία του Θεού μέσα σου!

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Έως εδώ, είπαμε Άφες ημίν τα οφειλήματα ημών.

Ο Χριστός όμως ζητά να λέμε και: Ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, έτσι δεν είναι;»

-«Έτσι είναι», απάντησα.

-«Μάλιστα λέει, αν δεν συγχωρέσουμε από καρδίας αυτούς που μας έβλαψαν, ούτε ο Χριστός θα μας συγχωρέσει.

Πρώτα λοιπόν θα μετανοείς για τις αμαρτίες σου και μόλις λαμβάνεις την Άφεση,

νοιώθοντας την Ειρήνη του Αγίου Πνεύματος, τότε θα συγχωρείς και εσύ τους άλλους.

Αυτός είναι ο Μόσχος ο Σιτευτός , η Άφεση των Αμαρτιών και η Αιώνιος Ζωή που πήρε πρώτα ο Άσωτος από τον Πατέρα του,

αφού μετανόησε και ύστερα την μοιράστηκε με τους φίλους του, δηλαδή με Αγάπη την πρόσφερε σε αυτούς

που τον έβλαψαν και τους έκανε στην καρδιά του, από εχθρούς, φίλους του.

Όλα αυτά σύμφωνα με το λόγο του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, για τη Μετάνοια που γράφει:

«Μετά την τετυπωμένη ευχή, γονάτισε και πες τις αμαρτίες σου στο Θεό και αν ο Χριστός δεν σου συγχωρέσει τις Αμαρτίες σου,

εγώ να χάσω τη Σωτηρία μου!»

Έτσι λοιπόν θα εξομολογείσαι, Μετανοώντας στην προσευχή σου το πρωί αλλά και όλη μέρα θα είσαι σε εγρήγορση,

να βλέπεις τις παραβιάσεις των Εντολών του Χριστού που κάνεις, με την επιθυμία πρώτα,

μετά με τον λογισμό και τέλος με τις πράξεις σου.

Αυτό σημαίνει ο Λόγος του Χριστού, Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε.

Ομιλία (1ο μέρος) που πραγματοποιήθηκε στον αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου», Ανδρέας Χριστοφόρου, Νομικός.

pemptousia.gr
XAPA

Unread postby XAPA » Tue Apr 04, 2023 5:59 pm

Είπε η Παναγία:

Σε βοήθησα μέχρι το σκαλί αυτό, εδώ πλέον δεν μου επιτρέπεται να σε βοηθήσω

XAPA

Unread postby XAPA » Wed Apr 05, 2023 5:29 pm

Image

«Η Παναγία βλέπει. Εάν έχουμε ανάγκη από μαρμελάδα, θα μας στείλει η Παναγία μαρμελάδα. Μην ανησυχείς!»

(Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος)

~ Να σας πω κάτι από την προσωπική μου ζωή. Ενθυμούμαι μία φορά στη Νέα Σκήτη όταν ήμασταν, εκεί τότε θα χτίζαμε την Εκκλησία μας και κουβαλούσαμε τα αμμοχάλικα όλα με τα μουλάρια, με τα ζώα.

Φανταστείτε να χτίζεις Εκκλησία και να κουβαλάς την άμμο, τα χαλίκια, τα τσιμέντα μέσα στο σακούλι με τα μουλάρια. Και ψηλά, πολύ ψηλά. Πάνω-κάτω πάνω-κάτω όλη μέρα είναι θάνατος, πολύς κόπος. Τις άλλες μέρες κουτσά-στραβά, τρώγαμε και κάτι, είχαμε λίγη δύναμη.

Μεγάλη Σαρακοστή όμως μέσα στα Μοναστήρια είναι αυστηρή νηστεία. Μία φορά την ημέρα φαγητό αλάδωτο, χωρίς λάδι, νερόβραστο, ακολουθίες μεγάλες, αγρυπνίες, αλάδωτη νηστεία ένατη -μία φορά την ημέρα φαγητό- και μόνο το Σαββατοκύριακο ελαιόλαδο.

Είχαμε κάτι ψευτοπράγματα αλλά στη Σκήτη ήταν έρημος, δεν είχε να αγοράσεις τίποτα, δεν είχε μπακάλικα. Είσαι σε ένα τόπο που είναι έρημος και είναι διάφορα σπιτάκια πάνω στα βράχια εκείνα.

Είχαμε ένα μοναχό γιατρό στην Αδελφότητά μας που τότε ήταν δόκιμος και τον είχαμε στην τράπεζα, ήταν τραπεζάρης. Αυτός πρόσεχε να κάνει δυναμωτικά φαγητά για τους Πατέρες που εργάζονταν όλη μέρα. Είχαμε μία μαρμελάδα, κάποιος μας την έστειλε και έλειψε. Από την πρώτη εβδομάδα εξαφανίστηκε! Ο Γέροντας έλειπε, έρχεται λοιπόν ο μοναχός αυτός σε μένα και μού λέει:

«Πάτερ, πρέπει να παραγγείλουμε μαρμελάδα».

Λέω, μαρμελάδα στη Σκήτη; Μα ξέρεις που είμαστε; Δεν είμαστε στις Καρυές, δεν είμαστε Θεσσαλονίκη. Είμαστε στην έρημο!

Ο Γέροντας ποτέ δεν μας επέτρεψε να παραγγείλουμε μαρμελάδα αλλά δεν είχαμε και χρήματα. Πού να πεις τέτοιο πράγμα. Να πεις του Γέροντα να αγοράσουμε μαρμελάδα;

Ήταν δηλαδή ανέκδοτο, αστείο.

Αφού να σκεφτείτε μία φορά ένα γεροντάκι ήπιε κακάο και πήγε να εξομολογηθεί μετά δακρύων και λέει, «συγνώμη πνευματικέ, ήπια κακάο. Συγνώμη!». Θεώρησε τόσο μεγάλη πολυτέλεια ότι ήπιε ένα κακάο.

Τέλος πάντων λέω, Πάτερ, δεν αγοράζουμε μαρμελάδες στη Σκήτη. Λέει, μα ξέρεις, όλη μέρα πάνω-κάτω πάνω-κάτω θα αρρωστήσουν οι Πατέρες. Και αλάδωτο! Η μαρμελάδα έχει ζάχαρη μέσα…

Του λέω, κάτσε ευλογημένε, μη στεναχωριέσαι.

Αυτός είχε και τα ιατρικά του φρέσκα και τον έπιασε η μανία να φάνε, να μη μένουν νηστικοί οι Πατέρες.

Του λέω, κοίταξε, η Παναγία βλέπει. Εάν έχουμε ανάγκη από μαρμελάδα, θα μας στείλει η Παναγία μαρμελάδα. Μην ανησυχείς.

Απάντηση: Σιγά τώρα που θα μας στείλει μαρμελάδα! Ασχολείται με τις μαρμελάδες η Παναγία;

Του λέω, μη λες τέτοια γιατί πολλές φορές εμείς είδαμε την πρόνοια της Παναγίας εδώ.

Σας ομολογώ, εν πάση ειλικρίνεια, την ίδια ώρα, μόλις μιλούσαμε -ήμασταν έξω στην απλωταριά και μιλούσαμε- χτυπάει το τηλέφωνο. Εκεί στη Σκήτη κάποιος ερασιτέχνης μοναχός έκανε κάποια τηλέφωνα με τη μανέλα και επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα σπίτια. Χτυπάει το τηλέφωνο, λέω, απάντησε Πάτερ να δούμε ποιος είναι. Σηκώνει, ένα γεροντάκι, ο Γέρο Τρύφων, πιο κάτω από μας. Και λέει:

«Πατέρες, μου έστειλαν δύο τενεκέδες μαρμελάδα από το χωριό μου και εγώ δεν τρώγω μαρμελάδα. Ελάτε να τις πάρετε. Εσείς είστε νέοι να τη φάτε, εγώ τι να την κάνω;»

Έμεινε, κιτρίνισε ο Πάτερ.

Λέω να πας να τη φορτωθείς στον ώμο να τη φέρεις πάνω να μάθεις άλλη φορά να μη λες ότι η Παναγία δεν φροντίζει!

Θέλω να πω ότι πρέπει να μάθουμε ότι ο Θεός είναι ζωντανός, δεν είναι νεκρός. Και ο Θεός δείχνει την παρουσία Του σε αυτούς που έχουν όλη την ελπίδα τους σε Αυτόν.

Γι’ αυτό λέμε στη Θεία Λειτουργία:

«Καί πᾶσαν τήν ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα».

apantaortodoxias.
XAPA

Unread postby XAPA » Thu Apr 06, 2023 4:39 pm

Image

Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης: Γιατί ανάβω το καντήλι;

Είναι ωραίο πράγμα να ανάβουμε καντήλια μπροστά στις εικόνες.

Αλλά πιο ωραίο πράγμα είναι να προσφέρουμε στον Θεό σαν θυσία τη φλόγα της αγάπης.

Τότε είμαστε αληθινοί προσκυνηταί του.

Μου θυμίζει ότι όπως ο Θεός είναι φως, έτσι πρέπει να είναι και η ζωή μας φωτεινή.

Είναι ο έλεγχος στα σκοτεινά μας έργα.

Είναι το φόβητρο στις δυνάμεις του σκότους που προσπαθούν να απομακρύνουν το νου του ανθρώπου και τις προσευχές του,

από το φως πού είναι ο Θεός.

Όπως το καντήλι καίγεται μέσα στο λάδι έτσι και εμείς πρέπει να ζητάμε το έλεος του Θεού για τις αμαρτίες μας

καίγοντας το δικό μας θέλημα και κάνοντας το θέλημα του Θεού.

Όπως δεν ανάβει το καντήλι χωρίς τα δικά μας χέρια έτσι και εμείς δεν θα είχαμε το φως

αν ο Χριστός και Θεός μας δεν είχε έρθει στη γη.

orthodoxhporeiakaizwh
XAPA

Unread postby XAPA » Thu Apr 06, 2023 4:47 pm

Image

Σχετικά με τον άνθρωπο που κατέπληξε τους αγγέλους!

~ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας άντρας. Η αγιότητά του ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και οι άγγελοι θαύμασαν γι’ αυτό και ήρθαν από τον ουρανό μόνο και μόνο για να δουν πώς ήταν δυνατόν, ζώντας στη γη, να ντυθούνε με τέτοια ιερότητα;

Και οι άγγελοι είπαν κάποτε στον Θεό:

– Κύριε, δώσε σε αυτόν τον άνθρωπο το δώρο των θαυμάτων!

Απάντησε ο Κύριος.

– Ρώτα μόνο αν το θέλει ο ίδιος.

Και οι άγγελοι ρώτησαν τον άγιο:

– Θέλετε να κάνετε το δώρο της υγείας με ένα μόνο άγγιγμα του χεριού σας;

– Όχι – απάντησε ο άγιος. – Καλύτερα να το κάνει μόνος του ο Κύριος.

– Και θέλεις να έχεις ένα τέτοιο χάρισμα ευγλωττίας με τη δύναμη του οποίου θα στρέψεις τους αμαρτωλούς σε μετάνοια;

– Όχι, είναι στα χέρια του Θεού, όχι στα χέρια ενός αδύναμου ανθρώπου. Προσεύχομαι για τη μεταστροφή των αμαρτωλών, αλλά δεν προσηλυτίζω.

– Μήπως θέλετε να ελκύσετε τον εαυτό σας διαδίδοντας την αρετή και έτσι να δοξάσετε τον Θεό;

– Όχι, ελκύοντας τον εαυτό μου θα τραβήξω τους ανθρώπους μακριά από τον Θεό.

– Λοιπόν τι θέλεις? –
ρώτησαν οι άγγελοι.

– Τι άλλο θέλω; Ο Κύριος να μη μου στερήσει το έλεός Του! Και μαζί του θα τα έχω όλα.

Όμως οι άγγελοι συνέχισαν να επιμένουν.

– Καλά – απάντησε ο άγιος. – Θέλω να κάνω καλό και να μην ξέρω για αυτό.

Οι άγγελοι μπερδεύτηκαν, αλλά μετά αποφάσισαν: «Η σκιά αυτού του ανθρώπου, που δεν βλέπει, να θεραπεύσει τους αρρώστους, να απαλύνει τις θλίψεις και το πονο».

Από τότε ήταν έτσι: όπου εμφανιζόταν αυτός ο άγιος, η σκιά του σκέπαζε τα πατημένα μονοπάτια με πράσινο,

επέστρεφε νερό στα ρυάκια που είχαν στερέψει, άνθησαν λουλούδια από κάτω και τα ανθρώπινα δάκρυα στέγνωναν.

Και ο άγιος απλώς περπάτησε πάνω στη γη σκορπώντας την καλοσύνη γύρω του, σαν άρωμα λουλουδιού, χωρίς καν να το

ξέρει.

πηγή: yiorgosthalassis
XAPA

Unread postby XAPA » Fri Apr 07, 2023 5:16 pm

Image

Η Ανάσταση του Λαζάρου στη προσωπική μας ζωή

Η Ανάσταση του Λαζάρου δεν είναι απλά μία εορτή ή μία ιστορική αφήγηση από το Ιερό Ευαγγέλιο,

αλλά ένα βιωματικό γεγονός που αγγίζει πολλές πτυχές της ζωής μας:

τον θάνατο, τον πόνο, την φιλία και πολύ περισσότερο το ίδιο το μυστήριο της ζωής!

«Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή
»: Κάθε ένας από μας είναι νεκρός Λάζαρος και φίλος του Χριστού.

Το νόημα της ζωής δεν βρίσκεται αλλού, παρά σ΄ Αυτόν που μας δημιούργησε!

Κατανοώντας τα πάθη και τις αδυναμίες μας και αγωνιζόμενοι για να απαλλαγούμε από τα δεσμά τους,

έρχεται ο Χριστός και μας ανασταίνει! Η χάρη του ζωοποιεί και ζωοδοτεί τον καθένα μας!

Το «Λάζαρε δεῦρο ἔξω» είναι για μας η απελευθέρωση από την δυσωδία της αμαρτίας,

η αλλαγή σελίδας στην ζωή του ανθρώπου, η προοπτική της όντως ζωής.

Το θαύμα της Εγέρσεως του τετραημέρου Λαζάρου προτυπώνει την Ανάσταση του Χριστού

8 ημέρες αργότερα και συνάμα την ανακαίνιση του ανθρώπου και όλης της κτίσεως.

Η Ανάσταση του Λαζάρου, μπροστά στον φόβο του θανάτου αγαπημένων μας προσώπων,

έρχεται και τοποθετεί τον θάνατο στην σωστή του διάσταση: έκφραση των προσωπικών οδυνηρών βιωμάτων

και βεβαίωση ότι ο αγαπημένος μας ζει πλέον σε νέα διάσταση ζωής, αιώνιας, χωρίς πόνο, λύπη και στεναγμό.

Έτσι, σηματοδοτεί και βεβαιώνει την κοινή ανάσταση όλων των κεκοιμημένων κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Σε μία εποχή όπου οι ανθρώπινες σχέσεις καταδυναστεύονται από προσωπικά συμφέροντα,

έρχεται το γεγονός της Ανάστασης του Λαζάρου για να μας διδάξει την πραγματική φιλία.

Μία τέτοια αληθινή φιλία όπως αυτή του Χριστού με τον Λάζαρο.

Μπροστά στον τάφο του Λαζάρου, βλέπουμε τον Θεάνθρωπο να δακρύζει εκφράζοντας έτσι την αγάπη

και στοργή του για το πρόσωπο με την ιδιαίτερη και μοναδική σχέση της φιλίας.

Ο πραγματικός φίλος θα σε αναστήσει ερχόμενος κοντά σου, πονά και κλαίει μαζί σου.

Έτσι, παίρνει τον δικό σου θάνατο και σου χαρίζει την κοινωνία, την σχέση, την ελπίδα. Άρα την όντως ζωή.

Όλα αυτά για κάποιους μπορεί να φαίνονται παράλογα και φανταστικά.

Η απάντηση είναι: «Άνοιξε την καρδιά σου και πίστεψε! Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβεις μόνος σου».

orthodoxaminumata.blogspot.gr
XAPA

Unread postby XAPA » Fri Apr 07, 2023 5:28 pm

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

XAPA

Unread postby XAPA » Sat Apr 08, 2023 5:50 pm

Image

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ..........

- Γέροντα, τα παιδιά μας κοιμούνται στην Εκκλησία, μήπως να μη τα φέρνουμε;

- Στο Καράβι να είναι κι ας κοιμούνται, επέμενε ο Γέροντας Πορφύριος.

Η Εκκλησία, το Σκάφος του Χριστού!

Το Σώμα του Χριστού!

Το Στόμα του Χριστού!

Η Κιβωτός που μπαίνεις μέσα και σώζεσαι!

Αλήθεια, έχουμε βαθιά και ορθή γνώση του τι είναι η Εκκλησία;

Είναι μόνο για τις Κυριακές και τις γιορτές ή μπολιάζει όλο το βίο μας;

Είναι μόνο για ορισμένες ηλικίες ή αγκαλιάζει όλο τον άνθρωπο από τα πρώτα μέχρι τα έσχατα;

Τι περιμένουμε απ’ Αυτήν;

Τι θέλουμε να μας δώσει και τι της χρωστάμε;

Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι είναι η Εκκλησία και τι της οφείλουμε;

Οι Πατέρες λένε πως η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο Νοσοκομείο που εφημερεύει σε εικοσιτετράωρη βάση,

εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.

Ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει για όλους.

Για ασφαλισμένους και για ανασφάλιστους.

Για πλούσιους και για άπορους.

Για επώνυμους και για ανώνυμους και περιθωριακούς ανθρώπους.

Ένα μεγάλο Νοσοκομείο στο οποίο αντιμετωπίζεται κάθε νόσημα όσο βαθύ, όσο λοιμώδες και όσο

θανατηφόρο κι αν είναι.

Ένα μεγάλο Νοσοκομείο στο οποίο μπαίνεις άρρωστος και βγαίνεις υγιής, όπως η αιμορροούσα.

Μπαίνεις διώκτης και βγαίνεις Απόστολος, όπως ο Παύλος.

Μπαίνεις αμαρτωλός και βγαίνεις άγιος, όπως η αγία Μαρία η Αιγυπτία.

Μπαίνεις λύκος και βγαίνεις αρνί, όπως ο άγιος Μωυσής ο Αιθίοπας.

Μπαίνεις πτώμα εν αποσυνθέσει και ανίστασαι τετραήμερος, όπως ο Λάζαρος!

Γιατί στην Εκκλησία δεν υπάρχει θάνατος.

Δεν υπάρχουν νεκροί.

Η Εκκλησία είναι η χώρα των Ζώντων όπου υπάρχει Ζωή και περίσσεια Ζωής, δηλαδή ο Χριστός!

Από το βιβλίο: “Αντίδωρο” τής Μαρίας Μουρζά

talantoblog
XAPA

Unread postby XAPA » Sat Apr 08, 2023 5:52 pm

Image

Mετά Bαΐων και κλάδων…

Θα Τον υποδεχτούμε και φέτος μετά βαΐων και κλάδων! Έτσι όπως τότε…

Ένα βήμα μόνο χρειάζεται να γίνει από εμάς,

για να συνεχίσουμε να έχουμε τους κλάδους και το καλωσόρισμα του ερχομού Του μέσα στη ζωή μας.

Ένα βήμα, που θα μας φέρει πιο κοντά στον Εαυτό μας και σ’ Εκείνον.

Ένα βήμα, που θα μας βγάλει από τη μάζα και την οχλοβοή, εδραιώνοντας μέσα μας την πίστη,

ότι αξίζει περισσότερο ένας αγώνας και μια πορεία Γολγοθά, από μια ζωή άδεια από ιδανικά κι αξίες.

Για εμάς έρχεται, για να δυναμώσουμε και να μεγαλώσουμε, ξεφεύγοντας από το βάρβαρο όχλο του

«Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν», για να αντισταθούμε και να δοκιμαστούμε στο όνομα της Αγάπης και

της Αλήθειας.

emprosnet.gr
XAPA

Unread postby XAPA » Sun Apr 09, 2023 4:15 pm

Image

Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα...

"Κύριε πήρα την πρόσκληση.

Με πήρες παράμερα στο δρόμο. Μου ψυθίρισες μυστικά ... Θέλεις να σε συνοδεύσω στο τέρμα του ταξιδιού Σου.

Του ταξιδιού Σου του όποιου μου αποκαλύπτεις , και θα μου αποκαλύπτεις όλο και πιο πολύ όσο βαδίζω στη ζωή .

Θέλεις να βαδίσω μαζί Σου στον Γολγοθά . Στον φρικτό Γολγοθά Των Παθών Σου.

Κύριε, από σήμερα και πέρα θέλω με τη χάρη Σου η άνοδος στην Ιερουσαλήμ κι αυτά πού θα δω και θ' ακούσω

για Σένα κατά την διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδος ν' αποτελέσουν το κυρίαρχο ενδιαφέρον της ζωής μου.

Δεν ξέρω πόσο θ΄ αντέξω αυτή την πορεία , αυτή την ανάβαση ... Θέλω πολύ όμως να κάνω τούτο το ταξίδι .

Δός μου τη δύναμη , να συμπορευθώ μαζί Σου Ιησού μου.

Ιδού ! Εγκαταλείπω πίσω μου κάθε τι πού αναζήτησα και ακολούθησα.

Κοίταξε!

Πετάω σαν άχρηστο στο παρελθόν κάθε τι που δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο μεγάλο μυστήριο των

Παθών και Της Ανάστασης, όπου με θέλεις να φθάσω.

Ιδού ανεβαίνω μαζί σου στην Ιερουσαλήμ.

Τώρα πλέον «σιγησάτω πάσα σαρξ».

Τα Μυστήρια Του Ουρανού ξετυλίγονται ενώπιών μας ..."

odevontas
XAPA

PreviousNext

Return to ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ