Βιβλιοθήκη για έσχατους καιρούς

...για διάφορα ενδιαφέροντα βιβλία που είτε διαβάσαμε είτε μάθαμε ότι αξίζουν της προσοχής μας...Θεολογικού, Ιστορικού κ.α. ενδιαφέροντος...

Moderator: inanm7

Βιβλιοθήκη για έσχατους καιρούς

Unread postby Pater_Familias » Tue May 22, 2012 10:28 am

Συζητάμε για γεγονότα που είναι προ των πυλών. Συζητάμε για προμήθειες έκτακτης ανάγκης και βιβλία επιβίωσης, αλλά δε συζητήσαμε για χριστιανικά βιβλία που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας, όταν τα γενονότα αρχίσουν.
Θέτω λοιπόν το ερώτημα :
Ποια πρέπει να είναι τα βιβλία που θα πάρουμε μαζί μας ώστε από αυτά να αντλούμε δύναμη και πίστη να αντέξουμε τις καταστάσεις; (Θα πρέπει τα είναι ελάχιστα τα βιβλία μια και δε θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε πολλά πράγματα κατά τη μετακίνησή μας από τις πόλεις στην ύπαιθρο και, βάζω την παράμετρο να μπορούμε να διδάσκουμε τις βασικές αρχές του Χριστιανισμού στους γύρω μας, που πιθανά να μην έχουν γνώση των αρχών και να μην έχουν πάρει ή διαβάσει τέτοια βιβλία και να ζητάν από εμάς να τους διδάξουμε)

Υ.Γ Για αυτή την ερώτηση, έχω το βάθος του νου μου ότι στο μέλλον θα ζητάν από εμάς τα έθνη να τους διδάξουμε για το Χριστό, και αν είναι να το κάνουμε να έχουμε μάθει και κάνει κτήμα μας τις αρχές του Χριστιανισμού.
Pater_Familias

Re: Βιβλιοθήκη για έσχατους καιρούς

Unread postby nick_the_greek » Thu Jul 26, 2012 9:25 pm

Σίγουρα τα 4 ευαγγέλια και γενικά όλη την καινή διαθήκη.
nick_the_greek

Re: Βιβλιοθήκη για έσχατους καιρούς

Unread postby Antonis22 » Thu Jul 26, 2012 9:40 pm

Αυτά που θα έπαιρνα εγώ:
-Αγία Γραφή
-Προσευχητάριο
-Ερωτηματολόγιο για την Εξομολόγηση
-Βίοι, Διδαχές Αγίων.

Κάποια από αυτά αν δεν υπάρχον σε βιβλία. Συγκεντρώνονται εύκολα και τα εκτυπώνουμε.Ήδη στο forum υπάρχουν πολλά απ αυτά.
Έτσι γίνεται και μια στοιχειώδης εξοικονόμηση χώρου.
Antonis22

Return to ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ