ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby agiorgos72 » Sat Dec 10, 2011 1:40 am

παιδια, ενα τετοιο φουρνακι το εφτιαξα μετα το Πασχα, πριν 7 μηνες περιπου, ιδιοκατασκευη απο ξυλο με νταου (φελιζολ μπλε) ενδιαμεσα για θερμομονωση, φυλλα αλουμινιου 2 χλστ γυρω-γυρω εσωτερικα, λαμαρινα μαυρη (το τονιζω μαυρη) στην βαση και τζαμι 10 χλστ. επανω σαν καπακι. Ακομα δεν εχω μαγειρεψει κατι αλλα εβαλα να βρασω νερο και σε 20 περιπου λεπτα κοχλαζε. Φυσικα η δοκιμη εγινε Μαιο μηνα και να μην ξεχασω να πω οτι ειχα καθρεπτη ως αντανακλαση. Βασικο αυτο.

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΟΤΣΑΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ SITE.
Να σαι καλα.....

* οποιος θελει την γνωμη μου ας μην διστασει. Παντα στην διαθεση σας...... :P
Υπερένδοξε, αειπάρθενε, ευλογημένη Θεοτόκε, προσάγαγε την ημετέραν προσευχήν τω Υιώ σου και Θεώ ημών, και αίτησαι ίνα σώση δια σου τας ψυχάς ημών.
agiorgos72

Unread postby MAXIMOS » Sat Dec 10, 2011 11:54 am

agiorgos72 wrote:παιδια, ενα τετοιο φουρνακι το εφτιαξα μετα το Πασχα, πριν 7 μηνες περιπου, ιδιοκατασκευη απο ξυλο με νταου (φελιζολ μπλε) ενδιαμεσα για θερμομονωση, φυλλα αλουμινιου 2 χλστ γυρω-γυρω εσωτερικα, λαμαρινα μαυρη (το τονιζω μαυρη) στην βαση και τζαμι 10 χλστ. επανω σαν καπακι. Ακομα δεν εχω μαγειρεψει κατι αλλα εβαλα να βρασω νερο και σε 20 περιπου λεπτα κοχλαζε. Φυσικα η δοκιμη εγινε Μαιο μηνα και να μην ξεχασω να πω οτι ειχα καθρεπτη ως αντανακλαση. Βασικο αυτο.

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΟΤΣΑΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ SITE.
Να σαι καλα.....

* οποιος θελει την γνωμη μου ας μην διστασει. Παντα στην διαθεση σας...... :P

αδερφε θα μπορουσες να μου στειλεις λεπτομεριες σχετικα με το ειδος του ξυλου διαστασεις κλπ;
ΧΡΗ ΔΕ ΠΑΝ ΕΡΔΟΝΤΑ ΜΑΥΡΩΣΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ
MAXIMOS

Unread postby titinaki » Sat Dec 10, 2011 12:31 pm

Οι ξυλόσομπες με φούρνο καλές δεν είναι? Έτσι θα έχουμε και φαγητό και ζεστούλα στο σπίτι....
titinaki

Unread postby MAXIMOS » Sat Dec 10, 2011 12:36 pm

titinaki wrote:Οι ξυλόσομπες με φούρνο καλές δεν είναι? Έτσι θα έχουμε και φαγητό και ζεστούλα στο σπίτι....

μια χαρα ειναι αλλα εγω που ρωτησα για τις τελειως απλες μου ειπαν 200-250 ευρω
ΧΡΗ ΔΕ ΠΑΝ ΕΡΔΟΝΤΑ ΜΑΥΡΩΣΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟΝ
MAXIMOS

Unread postby titinaki » Sat Dec 10, 2011 12:44 pm

Και γιατί να μην φροντίσουμε από τώρα που μπορούμε ακόμα τουλάχιστον να πάρουμε?
Σκεφτείτε και την ζέστη... Ειδικά σε περιοχές που έχει κρύο μια χαρά θα είναι....
titinaki

Unread postby Matina » Sat Dec 10, 2011 1:19 pm

titinaki wrote:Και γιατί να μην φροντίσουμε από τώρα που μπορούμε ακόμα τουλάχιστον να πάρουμε?
Σκεφτείτε και την ζέστη... Ειδικά σε περιοχές που έχει κρύο μια χαρά θα είναι....

Εμείς αφότου βάλαμε ξυλόσομπα(μαντέμι) στο σπίτι έχουμε πολύ περισσότερη ζέστη με λιγότερα χρήματα.Ο τόνος στην περιοχή μου κοστίζει 85 ευρώ,αλλά κόβουμε κι εμείς ξύλα,οπότε συμφέρει καλύτερα.Πάντως προσωπικά πιστεύω πως η ξυλόσομπα(στην οποία γυρίζει πολύς κόσμος πλέον)συμφέρει από πάρα πολλές απόψεις + του ότι μπορείς να μαγειρέψεις επάνω ,αλλά και να ψήσεις με τα κάρβουνα που γίνονται.
Σκεφτείτε το!
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby kotsarikos » Sat Dec 10, 2011 2:49 pm

agiorgos72 wrote:ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΟΤΣΑΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ SITE.
Να σαι καλα.....

σε ευχαριστούμε πολύ αδελφέ!
kotsarikos

Unread postby kotsarikos » Sat Dec 10, 2011 2:53 pm

Matina wrote:
titinaki wrote:Και γιατί να μην φροντίσουμε από τώρα που μπορούμε ακόμα τουλάχιστον να πάρουμε?

Εμείς αφότου βάλαμε ξυλόσομπα(μαντέμι) στο σπίτι έχουμε πολύ περισσότερη ζέστη με λιγότερα χρήματα.Ο τόνος στην περιοχή μου κοστίζει 85 ευρώ,αλλά κόβουμε κι εμείς ξύλα,οπότε συμφέρει καλύτερα.Πάντως προσωπικά πιστεύω πως η ξυλόσομπα(στην οποία γυρίζει πολύς κόσμος πλέον)συμφέρει από πάρα πολλές απόψεις + του ότι μπορείς να μαγειρέψεις επάνω ,αλλά και να ψήσεις με τα κάρβουνα που γίνονται.
Σκεφτείτε το!

Η ξυλόσομπα είναι μια πολύ καλή λύση και έχετε δίκιο που το λέτε.

Ο ηλιακός φούρνος θα χρειαστεί αν φύγουμε και πάμε αλλού, είτε σε άλλο σπίτι που δεν θα έχει, είτε πιο απόμακρα.
kotsarikos

Unread postby titinaki » Sat Dec 10, 2011 3:34 pm

kotsarikos wrote:
Matina wrote:

Σκεφτείτε το!

Η ξυλόσομπα είναι μια πολύ καλή λύση και έχετε δίκιο που το λέτε.

Ο ηλιακός φούρνος θα χρειαστεί αν φύγουμε και πάμε αλλού, είτε σε άλλο σπίτι που δεν θα έχει, είτε πιο απόμακρα.

ΣΩΣΤΟΣ
titinaki

Unread postby agiorgos72 » Sat Dec 10, 2011 4:35 pm

φιλε ΜΑΧΙΜΕ, το ξυλο το οποιο εφτιαξα το φουρνακι ειναι ξυλο θαλασσης (λιγο ακριβο) αλλα φτιαχνεται και με φτηνοτερο. το μεγεθος που το εφτιαξα ειναι βασει μιας κατσαρολας την οποια θα εχω γι αυτη την δουλεια. Μπορεις να φτιαξεις οτι μεγεθος θες, απλα οχι υπερβολες. Οσο πιο μεγαλο, τοσο πιο πολυ ενεργεια χρειαζεται, αρα περισσοτερη ωρα στον ηλιο. Οχι οτι δεν θα κανεις δουλεια......
Επισης το εσωτερικο κουτι απο το εξωτερικο να εχει τοση διαφορα οση το παχος της μονωσης. Να προσεξεις να εφαρμοζει καλα για να μην εχεις απωλειες .
Κατι αλλο που θα σου συνιστουσα, κατι το οποιο δεν εκανα εγω γιατι το σκεφτηκα μετα, ειναι η μια πλευρα να ειναι λιγο κοντυτερη απο την απεναντι ωστε η κατασκευη σου να εχει μια μικρη κλιση. Προσεξε να χωραει το μαγειρικο σκευος στο υψος ...... η κλιση χρησιμευει ωστε να μπαινουν μεσα οι ακτινες του ηλιου ευκολοτερα.
καλη τυχη στην κατασκευη σου. Να ξερεις οτι οπως να την φτιαξεις θα δουλεψει αρκει ο ηλιος να μπαινει απλετα ....... 8-)
Υπερένδοξε, αειπάρθενε, ευλογημένη Θεοτόκε, προσάγαγε την ημετέραν προσευχήν τω Υιώ σου και Θεώ ημών, και αίτησαι ίνα σώση δια σου τας ψυχάς ημών.
agiorgos72

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ