Αξιόλογα e-mails & άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες

...θέματα εμπλουτισμού των γνώσεών μας και χρήσιμα για τη βιωτή μας...

Moderator: inanm7

Re: Αξιόλογα e-mails & άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Unread postby Voreios » Sun Oct 07, 2012 9:11 pm

ΟΛΗ την Aλήθεια για το Φραπέ!!
Διαβάστε προσεκτικά...
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια,
καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης NESTLE, Μπράβο SARA LEE κλπ).
Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν.
Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!

Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας τα οποία παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ.
Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle ΚΟΜΜΕΝΑ!

Από 'δω και πέρα όπου γράφει NESTLE εγώ το αποφεύγω!
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Κορπή- Perrier (Νερό).

Αποφεύγω το Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό αυτό αλλά γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΟΚ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας και το γάλα τους.
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby akerm » Wed Oct 10, 2012 7:54 am

...και εκείνοι εμάς διαβάζουν;;

http://olympia.gr/2012/10/09/%CE%B7-%CF ... ore-195030

δείτε τα σχόλια.... :P
akerm

Unread postby marjory » Thu Oct 11, 2012 9:40 pm

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ....ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ 20ΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΟΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ...ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΕΣΑ;

"ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ...
" (Η επιστολή ενός Δημοκράτη,διαβάστε το μέχρι τέλους).....
40 χρόνια μετά και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνε
ιο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα; Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.

Ποιος σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;

Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Για να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

Ποιος σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

Τι κατάφερες ρε; Τι μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 1973 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη πίσω σου;

Δεν ντράπηκες να ταπεινώνεις το δολάριο επί τόσα χρόνια; Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!

Τι σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!

Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;

Τα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;

Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.

Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;

Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιος σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;

Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιος σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδιά τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί, οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν. Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.

Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρνανε όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;

Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!

Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;

Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!

Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.

Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!

Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;

Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!

Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ρεεε! Τ’ΑΚΟΥΣ;;;

ΠΗΓΗ: http://zeretsi.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Johny-B » Tue Oct 16, 2012 1:36 pm

Μου ήρθε σήμερα σε email και αφορά την γνωστή λίστα ονομάτων...:
Με κάθε επιφύλαξη φυσικά!

Τουλάχιστον έσκασαν μύτη τα πρώτα ονόματα.Θα σας στείλω σύντομα και τα άλλα . . .
Image

Uploaded with ImageShack.us
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby eternity » Tue Oct 16, 2012 1:39 pm

Johny-B wrote:Μου ήρθε σήμερα σε email και αφορά την γνωστή λίστα ονομάτων...:
Με κάθε επιφύλαξη φυσικά!

Τουλάχιστον έσκασαν μύτη τα πρώτα ονόματα.Θα σας στείλω σύντομα και τα άλλα . . .
Image

Uploaded with ImageShack.us

α μπραβο!!!...και την εψαχνα..ειναι ομως χειρουργημενη...λειπουν ονοματα

edit: Δεν ειναι η λιστα Λαγκαρντ ..πρεπει να ειναι η λιστα του ΣΔΟΕ...( και χαρηκα αρχικα)
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Matina » Wed Oct 17, 2012 8:58 pm

Ο Φώτης μιλάει για την κρίση - Η κοινωνία του Βόλου μέσα από μια διαφορετική ματιά [15/10/2012]

Image

Ο ερημίτης - κοσμοκαλόγερος Φώτης άφησε πίσω του το επάγγελμα ως τσαγκάρης και τους δικούς του ανθρώπους, και τα τελευταία 40 χρόνια ζει μια ασκητική ζωή, αφιερώνοντας την καθημερινότητα και την ψυχή του σε άπορες οικογένειες, αδιαφορώντας για τις δικές του ανάγκες.

Τριγυρνώντας στους δρόμους του Βόλου, ο ίδιος πέρα από το χαμόγελό του και τα λουλούδια που προσφέρει, δίνει τα ψιλά του στους καταστηματάρχες, στους περαστικούς, στην εκκλησία και σε όποιον έχει ανάγκη. Δεν κρατάει κανένα χρηματικό ποσό για τον ίδιο. Όσοι δεν τον γνωρίζουν -και ειδικότερα τα νέα παιδιά- νομίζουν ότι είναι ζητιάνος ή ο τρελός της πόλης λόγω και της ενδυμασίας του. Οι υπόλοιποι έχουν μεγαλώσει μαζί του και έχουν μάθει από τον ίδιο τι θα πει να προσφέρεις αγάπη χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.
Ένας άνθρωπος, αληθινός, με καλή και καθαρή καρδιά, η ψυχάρα του Βόλου όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι. Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη καμία πολιτεία, καμία τρόικα, αντιθέτως αυτός προσφέρει με την αγάπη του ό,τι μπορεί. Ελεύθερος, φιλοσοφημένος, ανεξάρτητος από όλα τα άσχημα της κοινωνίας ακόμα και στα 82 του χρόνια κοιτάζει με τα δικά του «καθαρά» μάτια με αισιοδοξία και ελπίδα τον κόσμο γύρω του.

Για αρκετό διάστημα ζούσε στις σπηλιές της Γορίτσας. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τον συνάντησε στο ησυχαστήριό του, σ’ ένα κτήμα στην περιοχή Κογιάτικα, έκταση που του έχει προσφερθεί. Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν ένα σπίτι - καλύβα μέσα σε μια μεγάλη πράσινη έκταση τελείως απομονωμένη από δρόμους και σπίτια. Το «σπίτι» του δεν έχει τις πολυτέλειες και τις ανέσεις τις δικές μας, γιατί ο ίδιος δεν τα έχει ανάγκη, όπως μας είπε.
Ζει χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση. Κύρια ασχολία του είναι το κτήμα. Από κει καθημερινά κατεβαίνει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης για να έρθει σε επαφή με τον κόσμο. Ο ίδιος, πρόσχαρος, συνομίλησε μαζί μας περνώντας τα δικά του μηνύματα. Αναφέρθηκε για τη σχέση του με τους ανθρώπους, την επιλογή του σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής και για το πώς βλέπουν τα δικά του μάτια την οικονομική κρίση.
Δήλωσε ότι υπάρχει βοήθεια προς αυτόν από ανθρώπους φτωχούς αλλά και με οικονομική άνεση. «Εμένα με ξέρουν όλοι σχεδόν στο Βόλο σαν έναν απλό άνθρωπο και αυτός είμαι, επιβιώνω όπως όλοι, είτε έχω λεφτά είτε όχι» είπε ο ίδιος.
Όσον αφορά στην προσφορά του ίδιου στην κοινωνία υποστήριξε: «Εγώ δεν έχω λεφτά να βοηθήσω, αλλά με την παρουσία μου προσπαθώ να βοηθήσω τον άλλο σε ό,τι θέλει. Όταν μπορώ να προσφέρω οικονομική βοήθεια, φυσικά και δίνω κάτι χωρίς απαίτηση αμοιβής. Βέβαια μπορώ να «χαρίσω» επικοινωνία και σοφά λόγια, πέρα από τα υλικά αγαθά, σε όποιον θέλει. Είμαι ανοιχτός σε όλους τους ανθρώπους».
Στη συναναστροφή που έχει με τον κόσμο διακρίνει ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά προβλήματα πλέον εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι κόντρες και οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων έρχονται εκεί που ο άνθρωπος χάνει τον έλεγχο και ζητάει κάτι που δεν το έχει ανάγκη. Αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων και του χρήματος έφερε στεναχώριες και προβλήματα στον άνθρωπο. Όλοι είχαν μάθει σ’ ένα καλό αυτοκίνητο, μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πλέον «μαραζώνουν» στην ιδέα ότι θα τα στερηθούν».

Όσον αφορά στην επιλογή του ν’ ασκητέψει, ο ίδιος θεωρεί ότι αγκάλιασε την ορθοδοξία. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα, κάνω καλές σκέψεις, πράξεις, οι κινήσεις μου προσπαθώ να είναι πιο έντιμες και «καθαρές». Αισθάνομαι πλούσιος με όλα αυτά. Αυτός είναι ο δικός μου βίος. Δεν έχω διαφορές με τους ανθρώπους, τους δέχομαι όλους».
Ο ίδιος βλέπει από τη δική του ματιά την ιδέα του χρήματος, υποστηρίζοντας: «Πρώτα οι άνθρωποι πρέπει ν’ αγαπάνε το Θεό και μετά τους συνανθρώπους, από κει και μετά ο άνθρωπος είναι πλούσιος και χωρίς χρήματα. Οι άνθρωποι μεταξύ τους πλέον δεν έχουν επικοινωνία, έχουν μόνο κόντρες και διαφορές οι οποίες δεν έχουν κανένα όφελος.

Η εξέλιξη των χρημάτων έφερε αυτό το γεγονός. Η κατάσταση έφτασε σε σημείο ο άνθρωπος να φοβάται τον γείτονα, τους συνανθρώπους, τους ξένους, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό».
Η άποψή του για τη σημερινή πολιτική της χώρας είναι η ακόλουθη: « Ένα μέρος των ανθρώπων διαμαρτύρεται για την κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί και βοηθάει όσο είναι δυνατό. Πλέον οι αποφάσεις της όμως εξαρτώνται από τα μεγάλα κράτη. Μπορούνε να μας βοηθήσουν και μας, βοηθάνε τόσο όσο μπορούν, αλλά εμείς σαν λαός θέλουμε περισσότερα, είμαστε απαιτητικοί».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την αξία της ζωής: «Δεν είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που έχουμε, όπως το πιο απλό, ένα πιάτο φαγητό. Και ας μην έχεις λεφτά στην τσέπη, μόνο με αυτό είσαι πλούσιος. Πιστεύουμε ότι αν έχουμε πολλά λεφτά είμαστε ασφαλείς. Τα λεφτά κάνουν μόνο λεφτά. Η ομορφιά της ζωής είναι η πίστη μας και η αγάπη. Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε από κέρμα ούτε από χαρτί.

Όλοι είμαστε το ίδιο, αναπνέουμε το ίδιο οξυγόνο, ανεξαρτήτως χρώματος και κοινωνικής κατάστασης. Σημασία έχει να επικοινωνήσουμε με αγάπη, τα λεφτά δεν έχουν τόσο αξία και ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει αυτό σαν πρώτη επιθυμία. Τίποτα δεν είναι δικό μας, μόνο η αναπνοή».

Στα λόγια του αναφέρει «Και ο πιο φτωχός που δεν έχει μία δραχμή στην τσέπη του και αυτός θεωρείται πλούσιος γιατί πιο πολλά αξίζει η προσωπικότητά του. Σημαντικό είναι να έχει ευθύνη για τη παρουσία του στην κοινωνία, να μην κάνει λάθη. Όταν αρχίζουν και ζητάνε τα πλούτη, ξεκινάει ο διαχωρισμός στην κοινωνία. Το καλύτερο δώρο είναι ο άνθρωπος να είναι υγιέστατος και χαμογελαστός».

Στην ερώτηση αν θα ήθελε ν’ αλλάξει κάτι στη ζωή του, υποστήριξε: «Δεν θέλω ν’ αλλάξει κάτι στη ζωή μου, είμαι γεμάτος αγαθά και πιστεύω στο Θεό».
Τέλος άφησε το δικό του μήνυμα: «Ο άνθρωπος πρέπει να βλέπει τον συνάνθρωπο σαν αδερφό του, όποιος και να είναι αυτός, ό,τι και να είναι, αρκεί να έχει μέσα του στοιχεία καλά, να μεταφέρει χαρά και από κει και πέρα δεν έχει ανάγκη από τίποτα άλλο. Η μητέρα Ελλάδα είναι ευλογημένη και έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους. Έχουμε πλούτο και δεν το γνωρίζουμε».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Matina » Fri Nov 09, 2012 11:20 am

Πνευματικὴ ἄσκηση καὶ Θεολογία

τοῦ Ἰωάννη Τάτση, Θεολόγου

Ὅσοι μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ ἀξιωθήκαμε νὰ ζοῦμε καὶ νὰ κινούμαστε ἐντός της Ἐκκλησίας ἀκολουθοῦμε κάποιες φορὲς λανθασμένη πορεία στὰ ζητήματα τῆς καθημερινῆς πνευματικῆς ζωῆς. Καὶ τοῦτο εἶναι πολὺ ἐπικίνδυνο, καθότι μία πορεία διαφορετικὴ ἀπὸ αὐτὴν ποὺ βάδισαν οἱ ἅγιοι Πατέρες μας δὲν ὁδηγεῖ μὲ ἀσφάλεια στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ, εἶναι δὲ πολὺ πιθανὸ νὰ μᾶς στερήσει τὴν αἰώνια ζωή.

Ἡ Ὀρθοδοξία ὑπῆρξε καὶ εἶναι πάντοτε ἀσκητική. Ἡ καλοπέραση, ἡ εὔκολη ἄνευ κόπων καὶ θλίψεων ζωὴ δὲν εἶναι ἡ ὁδὸς τῶν Πατέρων μας. Ἡ ἐργασία τῆς ἀδιάλειπτης προσευχῆς, ἡ νηστεία, ἡ μετάνοια, ἡ ἐνδυνάμωση τοῦ ἀγωνιστικοῦ φρονήματος μέσω τῆς ἀνάγνωσης τῶν Γραφῶν καὶ τῶν Πατέρων εἶναι οὐσιώδη στοιχεῖα τῆς πνευματικῆς ζωῆς.

Στὶς μέρες μᾶς κάποιοι προσπαθοῦν νὰ ἀνακαλύψουν μία πλατεία ὁδὸ γιὰ τὴν εἴσοδο στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Ἡ νηστεία εἶναι, σύμφωνα μὲ μερικοὺς «προοδευτικοὺς» πνευματικούς, γιὰ τοὺς μοναχοὺς καὶ τοὺς ἡλικιωμένους. Δὲν εἶναι ἀπαραίτητη πρὶν τὴ Θεία Κοινωνία, στὴν ὁποία προτρέπουν τὰ πνευματικά τους τέκνα νὰ μετέχουν συχνότατα ἄνευ νηστείας. Ἡ ἐπιμονὴ καὶ ὑπομονὴ στὴν προσευχή, ἡ νοερὰ ἐργασία φαίνονται.... ἀγωνίσματα ἀκατόρθωτα. Ἔμεινε τὸ κομποσχοίνι περασμένο στὸ χέρι σὰν κόσμημα ἀλλὰ οἱ κόμποι τοῦ ἀποσυνδέθηκαν ἀπὸ τὴν ἐργασία τῆς εὐχῆς. Μερικοὶ σύγχρονοι θεολόγοι ἀνακάλυψαν τὴν «εὐχαριστιακὴ ἐκκλησιολογία» καὶ ὑποβάθμισαν τὴν ἀσκητικὴ διάσταση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.
Ὅλα ἀρχίζουν καὶ τελειώνουν, ὅπως διδάσκουν, ἐντός της Θείας Εὐχαριστίας, στὴν ὁποία μετέχουμε ὅλοι μὲ κάθε εὐκολία ἄνευ νηστείας, ἐξομολογήσεως καὶ πνευματικῆς προετοιμασίας. Τὰ ἀσκητικὰ γυμνάσματα τῶν Πατέρων τίθενται σὲ δεύτερη μοίρα μαζὶ μὲ τὶς «ἀκραῖες» ἀπόψεις τους γιὰ τὶς σχέσεις μὲ τοὺς αἱρετικούς.
Ἡ ἐκκοσμίκευση τοῦ βίου μᾶς ἐνσωματώνεται στὴ σύγχρονη «θεολογία» ποὺ γίνεται «συναφειακὴ» καὶ μὲ εὐκολία ἐπιχειρεῖ ὑπερβάσεις τῶν ἱερῶν Κανόνων καὶ τῶν διδαχῶν τῶν ἁγίων Πατέρων. Ἡ «μεταπατερικὴ θεολογία» παρέχει πλέον εὐκολότερη πρόσβαση στὸν Παράδεισο, ποὺ δὲν περνάει ἀπὸ τὴν ὁδὸ τῆς ἀσκήσεως, τοὺς κόπους καὶ τοὺς ἱδρῶτες, τὰ δάκρυα καὶ τοὺς στεναγμούς, τὶς μετάνοιες καὶ τὶς ὁλονύκτιες στάσεις, τὴν προσευχή, τὴν αὐτομεμψία καὶ τὴ μετάνοια.

Καὶ ἐνῶ ἐγκαταλείψαμε ἐν πολλοῖς τὸν ἀσκητικὸ δρόμο τῶν ἁγίων Πατέρων, ἰσχυριζόμαστε ἔπειτα ὅτι μποροῦμε καὶ ἐμεῖς σήμερα νὰ παράγουμε νέα θεολογία, διότι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν παύει ποτὲ νὰ φωτίζει καὶ νὰ ἐνεργεῖ ἐντός της Ἐκκλησίας. Πράγματι. Μόνο ποὺ ὁ φωτισμὸς αὐτὸς δὲν δίδεται στοὺς καθισμένους στὰ γραφεῖα καθηγητὲς καὶ διανοούμενους οὔτε στοὺς κληρικοὺς καὶ ἐπισκόπους ποὺ νομίζουν ὅτι μόνη ἡ κατάληψη μίας θέσης στὴν ἐκκλησιαστικὴ διοίκηση τοὺς μετέτρεψε ξαφνικὰ σὲ φορεῖς τοῦ θείου φωτισμοῦ. Ὁ φωτισμὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος χαρίζεται μετὰ τὴν κάθαρση στοὺς ἀσκητὲς τῆς Ὀρθοδοξίας ποὺ ἀγωνίζονται ἐντὸς καὶ ἐκτός του κόσμου. Ἀπόδειξη τῆς ἐνεργοὺς δράσης τοῦ Ἁγίου Πνεύματος δὲν εἶναι ἡ παραγωγὴ θεολογίζοντος φιλοσοφικοῦ θεωρητικοῦ λόγου, ποὺ πολλὲς φορὲς ἀποτολμᾶ τὴν ἀμφισβήτηση τῆς πατερικῆς πείρας ἀλλὰ τὰ συγγράμματα καὶ οἱ διδαχὲς τῶν ἀσκητῶν ὅπως αὐτὰ τοῦ Γέροντος Παϊσίου, τοῦ Γέροντος Πορφυρίου ἢ τοῦ Ἰωσὴφ τοῦ Ἠσυχαστοῦ. Τὴ γνησιότητα τῆς θεολογίας τοὺς βεβαιώνει ἡ πλήρης συμφωνία τους μὲ τοὺς πρὸ αὐτῶν ἁγίους Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Ὅσοι λοιπὸν ποθοῦμε νὰ ἀποκτήσουμε τὴν πείρα αὐτῶν τῶν ἀληθινῶν θεολόγων ὀφείλουμε νὰ ἀναλάβουμε ἀγώνα πνευματικὸ ὅμοιο μὲ ἐκείνους καὶ μὲ ὑπομονὴ νὰ διαπεράσουμε ἀπὸ τὰ πυρὰ τῶν πειρασμῶν ποὺ καὶ ἐκεῖνοι διῆλθαν.

Ὀρθόδοξος Τύπος, 9/11/2012
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby marjory » Fri Nov 16, 2012 7:03 pm

Πεινάτε και νηστεύετε & είστε στο δρόμο, αργείτε να πάτε σπίτι σας; (Νηστεία Χριστουγέννων)

(Προσοχή σε ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να είναι αρτήσιμα!)

Ξεκίνησε η νηστεία των Χριστουγέννων και περιλαμβάνει και αυτή 40 ημέρες, όμως δεν έχει την αυστηρότητα της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής*. Αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.
-Τι να φάτε, τι να πιείτε; κάποιο περίπτερο, Σούπερ Μάρκετ, φούρνος ή fast food θα βρεθεί μπροστά, δε μπορεί!. Φίλοι μας με μικρή επιφύλαξη δημοσιεύουμε παρακάτω κάποια φαγώσιμα που είναι νηστίσιμα. Έτσι σαν μια πρώτη λύση σκεφτείτε τα. Όμως οι εταιρείες παραγωγής κάνουν πολλές φορές αλλαγές και σε προϊόντα που ήταν μέχρι πρότινος νηστίσιμα. Γι’ αυτό να διαβάζετε πάντοτε τα συστατικά τους για να είστε σίγουροι. Προϊόντα που έχουν λακτόζη, πρωτεΐνη γάλακτος, γαλακτικό οξύ, σκόνη βουτυρογάλακτος, ορός γάλακτος είναι αρτίσιμα. (ΥΓ. Παρακαλούμε πολύ αν σε κάτι που δημοσιεύουμε έχουμε κάνει λάθος να μας το γνωστοποιήσετε στο e-mail:esy@freemonks.gr).

*Υπάρχουν 2 τυπικά για τη νηστεία αυτή.
Α. Κατά τη νηστεία αυτή καταλύουμε (τρώμε δηλ.) ψάρι -όλες τις ήμερες πλην Τετάρτης και Παρα­σκευής - μέχρι και την 17η Δεκεμβρίου. Από την 18η μέχρι και την 24η Δεκεμ­βρίου**, παραμονή της εορτής, επιτρέπεται ή κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο, φυσικά εκτός των ήμερων Τετάρτης και Παρα­σκευής πού παρεμβάλλονται και κατά τις όποιες τηρούμε νηστεία χωρίς λάδι.

Β. Κατά τη νηστεία αυτή καταλύουμε (τρώμε δηλ.) ψάρι -μόνο Σαββάτο και ΚΥριακή - μέχρι και την 12η Δεκεμβρίου. Από την 13η μέχρι και την 24η Δεκεμ­βρίου**, παραμονή της εορτής, επιτρέπεται ή κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο, φυσικά εκτός των ημερών Τετάρτης και Παρα­σκευής που παρεμβάλλονται και κατά τις όποιες τηρούμε νηστεία χωρίς λάδι.

** Συνηθίζουμε νά νηστεύουμε αυ­στηρότερα (χωρίς λάδι) την παραμονή της εορ­τής (24 Δεκεμβρίου), έκτος βέβαια κι αν πέσουν Σάββατο ή Κυριακή.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΙΟΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΙΟΝ MOUSSE CACAO

ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ CACAO

ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ!

ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΟΝ ΜΕ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ

DEGESTIVE ΟΛΙΚΗΣ (λίγο προσοχή μπορεί να έχουν γάλα)

DEGESTIVE ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ) (λίγο προσοχή μπορεί να έχουν γάλα)
MINI COOKIES ΟΛΙΚΗΣ

MINI COOKIES ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ)

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΚΑΝΕΛΛΑΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ (Με επιφύλαξη).

ΑΛΜΥΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
CREAM CRACKERS ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ

CREAM CRACKERS ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ)

TUC CRACKER ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΑ

MINI PICK CRACKERS

MINI PICK CRACKERS BARBECUE

ELITE CRACKERS ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΙΤΟΥ

ELITE CRACKERS ΣΙΤΟΥ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΑ

ELITE CRACKERS ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΝΤΑΚΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΡΙΣΠΙΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΡΙΣΠΙΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

SNACKS
FOUDOUNIA

POPPERS CLASSIC (POP-CORN)

CHIPS TSAKIRIS ΚΛΑΣΣΙΚΑ

CHIPS TSAKIRIS ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ

RUFFLES ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΑ

RUFFLES ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ (με επιφύλαξη)

RUFFLES KETCHUP (με επιφύλαξη)

LAY’S ΚΛΑΣΣΙΚΑ

LAY’S ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ (προσοχή μπορεί να έχουν γάλα)

ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΣΟΥΣΑΜΙ

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΚΑΡΥΔΙΑ - ΑΜΥΓΔΑΛΑ - ΚΑΣΙΟΥΣ

ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ κ ΑΡΑΠΙΚΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΨΥΧΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ ΞΥΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ BAR-MIX

ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ κ ΜΑΥΡΕΣ

ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΧΟΙΡΟΥ

ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑ ALPRO

-ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

-ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

HEMO

COLD DRINKING CHOCOLATE CADBURY

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΒΥΣΣΙΝΟ

(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!)

ICE TEA ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ICE TEA ΛΕΜΟΝΙ

ΤΣΑΊ΄ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΣΑΊ΄ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΟΥΤΑ ΔΑΣΟΥΣ

ΤΣΑΊ΄ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

ΤΣΑΊ΄ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ, ΦΡΑΟΥΛΑΣ

(ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΣΥ)

ΧΑΜΟΜΗΛΙ

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ

AMITA MOTION

AMITA ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΠΑΝΑΝΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΒΥΣΣΙΝΟ

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ ALPRO (ΑΛΑΔΩΤΟ)

ΦΡΟΥΪ -ΖΕΛΕ

ΜΠΑΝΑΝΑ

ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΕΡΑΣΙ

ΛΕΜΟΝΙ

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ

ΚΕΡΑΣΙ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

ΚΑΡΥΔΙ

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

ΛΕΜΟΝΑΚΙ

ΚΑΣΤΑΝΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΕΡΑΣΙ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΦΥΣΤΙΚΙ

ΓΡΑΝΙΤΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΛΕΜΟΝΙ

ΜΕΛΙ

ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

ΕΛΑΤΟΥ

ΑΝΘΕΩΝ

ΤΑΧΙΝΙ

(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΤΡΕΣ!!!)

ΜΕ ΜΕΛΙ

ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΧΑΛΒΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ,

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΜΕΛΙΤΣΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ

DONALT’S ME ΖΑΧΑΡΗ

DONALT’S ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blo ... z2COzPHgqz
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Pater_Familias » Tue Dec 18, 2012 10:47 am

Προσευχή Αυτοκριτικής Ελλήνων 21ου αιώνα Δεκεμβρίου 14, 2012
Posted by Ζωντανό Ιστολόγιο in : Ελληνισμός / Ρωμιοσύνη, Ορθοδοξία / Εκκλησία , trackback

Λυπήσου μας Θεέ μου, λυπήσου μας, Σε παρακαλούμε.
Γιατί είμαστε αμαρτωλοί. Γιατί είμαστε απροετοίμαστοι αλλά και αδιάφοροι στον πνευματικό πόλεμο. Κερδίζουμε μία μάχη και χάνουμε δύο.

Λυπήσου μας Θεέ μου. Γιατί είμαστε ανίκανοι ν’ αγαπήσουμε. Είμαστε ανίκανοι να Σου μοιάσουμε. Εσένα που μας έπλασες κατ’ εικόνα και ομοίωση, μας ονόμασες ανθρώπους, μας έφτιαξες αγωνιστές αλλά εμείς οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως καταντήσαμε χαμερπείς και λιποτάκτες. Αρνηθήκαμε την εικόνα Σου στον καθρέφτη της ψυχής μας και φτιασιδώνουμε τη δική μας μπροστά σε καθρέφτες κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και γυμναστηρίων επιδιώκοντας την ομοίωση με εφήμερα και αναλώσιμα είδωλα τα οποία προσκυνούμε αντί για Σένα.

Λυπήσου τα παιδιά μας που στα σχολεία μαθαίνουν για το προπατορικό αμάρτημα, αλλά στα σπίτια και μπροστά στα χαζοκούτια εκπαιδεύονται πώς να το επαναλαμβάνουν.

Λυπήσου μας Θεέ μου. Εμάς που με μεγάλη ευκολία ξεχάσαμε τι σημαίνει «Τετάρτη και Παρασκευή». Στα σπίτια μας νηστεύουμε το λάδι μόνο στα καντήλια που μένουν σβηστά. Το θυμίαμα μας πέφτει βαρύ, σε αντίθεση με κάθε λογής αρρενωπά ή θηλυκά αρώματα και αποσμητικά χώρου. Αντικαταστήσαμε καθημερινές ευλαβικές συνήθειες αιώνων με τον ξενόφερτο τρόπο ζωής και τις «μόδες» που αλλάζουν κάθε τόσο προς όφελος των κερδοσκόπων. Ντρεπόμαστε να φοράμε και να κάνουμε το Σταυρό μας, ενώ άνετα κυκλοφορούμε στον κόσμο φορτωμένοι με κάθε λογής χαϊμαλιά, σύμβολα και τατουάζ που φανερώνουν τις προτιμήσεις μας – καλλιτεχνικές, αθλητικές, σεξουαλικές και άλλες. Χορεύουμε αδιάκριτα σε πίστες, παραλίες, γλέντια και «γιορτές» και δε βρίσκουμε χρόνο να μάθουμε τα πνευματικά βήματα για το χορό των Αγγέλων και των Αγίων που μας περιμένουν (λυπημένοι σε κάθε μας πτώση) για το μελλοντικό μας ουράνιο πανηγύρι.

Λυπήσου μας Θεέ μου, Γιατί μας έδωσες την Αγάπη κι εμείς την κάναμε reality. Μας δίδαξες την Ανοχή και τη Συγγνώμη αλλά εμείς εξακολουθούμε να μη σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Αγόμεθα και φερόμεθα ως πρόβατα επί σφαγή στη λεωφόρο μιας ιδεατής πραγματικότητας, αρνούμενοι το μονοπάτι που οδηγεί στην αυλή Σου, καλέ ποιμένα. Κι ας ξέρουμε ότι Εσύ μας περιμένεις πάντοτε με την πατρική Σου αγκαλιά ανοιχτή και έτοιμη να δεχθεί το πληγωμένο από την αποστασία σώμα και πνεύμα μας.

Λυπήσου μας Κύριε, λυπήσου μας και καθοδήγησε τα βήματά μας στη μετάνοια και την επιστροφή. Σε παρακαλούμε στήριξέ μας, εμάς τα παιδιά Σου στους δύσκολους καιρούς και τις δοκιμασίες που μας περιμένουν.

Σε ευχαριστούμε και Σε δοξάζουμε για τη μεγάλη Σου αγάπη και φιλανθρωπία. Αμήν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Νικόλαο Α. που τη μοιράστηκε μαζί μας.

Pater_Familias

Unread postby marjory » Wed Jan 02, 2013 7:31 pm

Η μαμά, μαζί με το iPhone, έδωσε στον 13χρονο γιό της κι ένα συμφωνητικό

Η κα Janelle Burley Hofman έχει έναν 13χρονο γιο τον Gregory, ο οποίος είναι πια ένας ευτυχής κάτοχος ενός iPhone. Μαζί με το iPhone, όμως, του παρέδωσε κι ένα συμφωνητικό που υπέγραψαν κι οι δύο και το οποίο δημοσίευσε.

Αγαπημένε μου Gregory,
Χρόνια πολλά! Είσαι τώρα ένας ευτυχής κάτοχος ενός iPhone. Ουάου! Είσαι ένα πολύ καλό και υπεύθυνο 13χρονο αγόρι και σου αξίζει αυτό το δώρο. Η αποδοχή, όμως, αυτού του δώρου συνεπάγεται και κάποιους κανόνες. Σε παρακαλώ να διαβάσεις το παρακάτω συμφωνητικό. Ελπίζω πως καταλαβαίνεις ότι είναι χρέος μου να σε αναθρέψω ώστε να γίνεις ένας συγκροτημένος, υγιής νέος άντρας που μπορεί να λειτουργεί στον κόσμο και να συνυπάρξει με την τεχνολογία, όχι να τον καθορίζει εκείνη. Η αδυναμία σου να ανταποκριθείς στους κανόνες αυτούς θα έχει ως αποτέλεσμα να μην είσαι πλέον κάτοχος του iPhone. Σ’ αγαπώ τρελά και περιμένω να μοιραστώ μαζί σου χιλιάδες sms τις επόμενες μέρες.
1. Αυτό είναι δικό μου τηλέφωνο. Εγώ το αγόρασα, εγώ το πληρώνω και στο δανείζω για να το έχεις. Δεν είμαι φοβερή;
2. Θα γνωρίζω πάντα το password.
3. Αν χτυπάει, απάντησέ το. Πες «παρακαλώ», χρησιμοποίησε τους καλούς σου τρόπους. Μην αγνοείς ποτέ κλήσεις όταν στην οθόνη εμφανίζεται η λέξη «Μαμά» ή «Μπαμπάς». Ποτέ.
4. Παραδίδεις πρόθυμα στους γονείς σου τη συσκευή κάθε βράδυ στις 7:30 τις ημέρες που έχεις σχολείο και το Σαββατοκύριακο, στις 9:00. Θα είναι κλειστό κάθε βράδυ και θα σου επιστρέφεται κάθε πρωί στις 07:30. Αν δεν θέλεις να καλέσεις κάποιον στο σταθερό του με την πιθανότητα να απαντήσουν οι γονείς τους, τότε μην καλέσεις καν. Μάθε να ακούς το έντσικτό σου και να να σέβεσαι τις άλλες οικογένειες με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελες να σέβονται εμάς.
5. Το τηλέφωνο δεν θα έρχεται μαζί σου στο σχολείο. Μίλησε με τους ανθρώπους με τους οποίους ανταλλάσσεις μηνύματα, κατά πρόσωπο. Είναι μία τέχνη που θα πρέπει να αναπτύξεις στη ζωή σου. *Για τις ημιαργίες, τις εκδρομές και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, θα συμφωνήσουμε ειδικές χρήσεις.
6. Αν πέσει στη λεκάνη, στο πάτωμα και σπάσει ή εξαφανιστεί είσαι υπεύθυνος για το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης. Κούρεψε το γρασίδι κάποιου, κάνε babysitting ή αποταμίευσε τα χρήματα που σου δίνουμε στα γενέθλιά σου. Θα συμβεί σίγουρα, οπότε φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος.
7. Μην χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να πεις ψέματα, να κοροϊδέψεις ή να εξαπατήσεις κάποιον άλλο άνθρωπο. Μην συμμετέχεις σε συζητήσεις που πληγώνουν άλλους ανθρώπους. Παρέμεινε καλός φίλος ή απλά μην συμμετέχεις στην ανταλλαγή κατηγοριών.
8. Μην στείλεις SMS, email, ή μην πεις τίποτα χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή, που δεν θα έλεγες σε κάποιον κατά πρόσωπο.
9. Μην στείλεις SMS, email, ή μην πεις τίποτα χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή που δεν θα έλεγες δυνατά με τους γονείς τους δωμάτιο. Λογόκρινε τον εαυτό σου.
10. Το πορνό απαγορεύεται. Αναζήτησε στο διαδίκτυο πληροφορίες που θα μοιραζόσουν άνετα με εμένα. Αν έχεις κάποια απορία, ρώτησε κάποιον, κατά προτίμηση εμένα ή τον πατέρα σου.
11. Όταν είσαι σε δημόσιο χώρο, κλείσε το, βάλε το στο αθόρυβο, ή κρύψε το στην τσάντα σου. Ειδικά σε κάποιο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, ή όταν μιλάς σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Δεν είσαι αγενής. Μην επιτρέψεις στο iPhone να το αλλάξει αυτό.
12. Μην στείλεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα «ιδιαίτερα» σημεία σου σε κανέναν ή μην δεχτείς τέτοιες φωτογραφίες. Μη γελάς. Κάποια στιγμή θα μπεις στον πειρασμό να το κάνεις, παρά την υψηλή σου νοημοσύνη. Είναι επικίνδυνο και μπορεί να διαλύσει την εφηβική/φοιτητική/ενήλικη ζωή σου. Παραμένει πάντα μία κακή ιδέα. Ο κυβερνοχώρος είναι αχανής και πιο δυνατός από εσένα και είναι δύσκολο να εξαφανίσεις κάτι τέτοιο, συμπεριλαμβανομένης μίας κακής φήμης.
13. Δεν χρειάζεται να τραβάς ένα τόνο φωτογραφίες και βίντεο. Μην καταγράφεις τα πάντα. Ζήσε τις εμπειρίες σου. Θα μείνουν αποθηκευμένες στη μνήμη σου για πάντα.
14. Κάποιες φορές επέλεξε να αφήνεις το τηλέφωνο πίσω στο σπίτι και να αισθάνεσαι ασφαλής και σίγουρος για την απόφασή σου αυτή. Δεν είναι ζωντανό και δεν είναι προέκτασή του. Είσαι καλύτερος από τον φόβο του να «χάσεις» κάτι που συμβαίνει.
15. Κατέβαζε μουσική που είναι καινούρια, ή κλασική, ή διαφορετική απ’ αυτή που ακούν εκατομμύρια άλλοι που ακούν ακριβώς το ίδιο πράγμα όλοι. Η γενιά σου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά, έχει πρόσβαση στην μουσική. Εκμεταλλεύσου αυτό το προνόμιο. Διεύρυνε τους ορίζοντές σου.
16. Επεδίωξε να παίζεις παιχνίδια με λέξεις, προβλήματα ή puzzle.
17. Κράτα το βλέμμα σου ψηλά. Βλέπε τι γίνεται στον κόσμο γύρω σου. Κοίταξε έξω από ένα παράθυρο. Άκουσε τα πουλιά. Πήγαινε μία βόλτα. Μίλησε σε κάποιο άγνωστο. Αναρωτήσου για πράγματα χωρίς να τα “γκουγκλάρεις».
18. Θα τα κάνεις μαντάρα. Θα σου πάρω πίσω το τηλέφωνο. Θα καθίσουμε κάτω και θα το συζητήσουμε. Και θα ξαναρχίσουμε από την αρχή. Εσύ κι εγώ, θα μαθαίνουμε συνέχεια. Είμαι με το μέρος σου. Είμαστε μαζί σε αυτό.
Ελπίζω να συμφωνήσεις με αυτούς τους όρους. Τα περισσότερα από τα μαθήματα που αναφέρονται σε αυτό το συμφωνητικό, δεν αφορούν μόνο το iPhone, αλλά και την ίδια την ζωή σου. Μεγαλώνεις σε ένα κόσμο γρήγορο, που αλλάζει συνέχεια. Είναι συναρπαστικό και μαγικό. Προσπάθησε να βλέπεις τα πράγματα απλά, όποτε μπορείς. Έχε εμπιστοσύνη στο δυνατό σου μυαλό και την τεράστια καρδιά σου, περισσότερο απ’ οποιοδήποτε μηχάνημα. Σ’ αγαπώ. Εύχομαι να απολαύσεις το φανταστικό σου iPhone. Χρόνια πολλά!
Φιλάκια
Μαμά

Καλή αίσθηση του χιούμορ; Ή μία συμφωνία κυρίων που δίνει πολύτιμα μαθήματα ζωής σε ένα παιδί; Πιστεύουμε και τα δύο. Η υπευθυνότητα και τα όρια στη σχέση μας με την τεχνολογία, οι καλοί μας τρόποι και το γεγονός ότι η ζωή είναι πολυτιμότερη και πιο ωραία από οποιαδήποτε συσκευή, είναι πολύτιμα.
http://www.digitallife.gr/mom-gives-13- ... ract-77388
marjory
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ