Moderator: inanm7
moiraios wrote:Καλησπέρα σε ολους απο ένα νέο μέλος.........Εγώ ήθελα να σε ρωτήσω για ποιο λόγο να συμβουλευτεις τον πνευματικό σου?εσυ θα κάνεις σχεση με αυτή την κοπέλα.Όχι ο πνευματικός σου.αν καταλήξει σε γάμο συμφωνώ να σας δώσει την ευχή του.Αλλά εσύ να αποφασίσεις οχι ο πνευματικός σου.Νομίζω έχουμε δώσει στους πνευματικούς περισσότερη αξία και εξουσία απ ότι πρέπει και στο τέλος καταλήγουν να ζημιώνονται και αυτοι οι ίδιοι...
moiraios wrote:Φίλε akerm θεωρητικά πάντοτε συμφωνούσα με τα λόγια σου ''αν πάμε με πίστη στον Θεό οτι δια μέσω του πνευματικού θα μας πει τι θέλει Εκείνος....ο πνευματικός είναι η φωνή του Θεού στη ζωή μας ''.Στην πράξη όμως διδάχτηκα οτι ο κάθε πνευματικός έχει μία ποιμαντική ανάλογα με τα βιώματά του .Δυστηχώς δεν είναι η φωνή του Θεού,είναι ανθρώπινες συμβουλές.Δεν είναι ο καθένας από αυτούς Π.Παίσιος
Αν θές να ακουσεις τη φωνή του Θεού πρέπει να χύσεις πολύ ιδρώτα και δάκρυ μπροστά στην εικόνα προσευχόμενος.Πρέπει να αγωνιστείς.Δεν θα πάς στον πνευματικο και θα πατησεις το κουμπί και θα ακούσεις τον Θεό.Καταλήγουμε στην προσωπολατρεία και στο τέλος αντί να γνωρίζουμε το Θεό μέσα από τη σχέση μας με τον πνευματικό,ξεχναμε το Θεό και απολυτοποιούμε τον πνευματικό μας
moiraios wrote:Φίλε akerm μου αρέσει πολύ πως αναπτύσσεται η συζήτηση μεταξύ μας.Φυσικά σωστά τα λόγια του Παίσιου... Αυτό που πιστεύω είναι ότι υπάρχουν κάποιες σταθερές μέσα στην εκκλησία κοινές για όλους τους χριστιανούς. Εννοώ κυρίως τα μυστήρια της εκκλησίας(δλδ όλοι πρέπει να κοινωνούμε, να εξομολογούμαστε..)
καθως το να πάμε εκκλησία κλπ.Πηγαίνουμε εκκλησία ερχόμαστε σε κοινωνία προσώπων στεκόμαστε ολοι μαζί προσευχόμαστε στο Θεό πατέρα μας.
Όμως έχουμε εκτως από αυτη την κοινή σχέση με το Θεό , και μία προσωπική σχέση.Όταν προσευχόμαστε μόνοι μας .Το πώς θα βρείς το Θεό αυτό είναι καθαρά προσωπικό σου ζήτημα.Εσύ θα αγώνιστεις και θα βρείς τις κλίσεις και τα τάλαντα/χαρίσματα που σου χάρισε ο Θεος .Έτσι βλέπουμε οτι υπάρχει μία ελευθερία η οποία δεν κάνει τους χριστιανους κοπάδι/μάζα αλλά τους χαρίζει προσωπικότητα.Νομίζω ότι μπορείς να επιλέξεις το μοντέλο της πνευματικής καθοδήγησης απο πνευματικό η να επιλέξεις μόνος σου την πορεία της ζωής σου με οδηγο την Αγία Γραφή(άσχετα αν είναι επικύνδυνο).Ο Θεός και τους 2 τους σώζει
Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests