Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Aetos » Mon Oct 22, 2012 8:09 pm

eternity wrote:
Aetos wrote:Το χρήμα είναι η αντικατάσταση της αξίας του Χρυσού, το οποίο έχει κάθε χώρα στο περουσιολόγιό της και φυλάσσεται στα Θησαυροφυλλάκια των Κεντρικών Τραπεζών!



Oχι δεν ειναι αληθεια αυτο..Ο χρυσος αποσυνδεθηκε το 1971 απο τον Νιξον και δεν αντιπροσωπευει τον χρυσο που εχει στο θησαυροφυλακιο της καθε χωρα.Και η νομισματικη πολιτικη βασιστηκε στο fiat money( (money without intrinsic value.)Ενας απο τους λογους που οδηγησαν και στον ΒΠΠ....Δημιουργουν χρηματα απο τον αερα οι τραπεζες καθως δεν ανταποκρινονται στα κλασματικα αποθεματα της..
Γιαυτο Αετε μου και τυπωνουν αβερτα χρημα.......
http://www.harley.com/money/the-end-of- ... ndard.html
http://www.kwaves.com/fiat.htm


Βρε Μαρία...ΑΥΤΟ ακριβώς που λες, είπα!!

Όταν δημιουργήθηκε η νομισματική πολιτική, βασιζόταν στα εκάστοτε κρατικά αποθέματα σε χρυσό!

Όμως, αυτό, είπα, αποσυνδέθηκε, και η κάθε χώρα μπορούσε να τυπώνει όσο χρήμα ήθελε, ανεξάρτητα με τα αποθέματά της, μεταβαίνοντας ουσιαστικά από μια ανταλλακτική οικονομία χρυσού, σε μια ανταλλακτική οικονομία αγαθών!!

Ξαναβάζω επακριβώς τι είπα:


Κάποτε οι άνθρωποι συναλλάσσονταν με χρυσό & πολύτιμα μέταλλα (ασήμι, κλπ) - χρυσές λίρες.

Λόγω του γεγονότος ότι ο χρυσός δεν έδινε την δυνατότητα δημοσιονομικής πολιτικής, δηλαδή δεν μπορούσες να φτιάξεις χρυσές λίρες χωρίς να έχεις χρυσό, αντικαταστάθηκε η αξία του χρυσού που κυκλοφορούσε με νομίσματα.

Αν κάθε κράτος τύπωνε 100% ακριβώς όσα νομίσματα αντιστοιχούσαν στην αξία του χρυσού που έχει, τότε οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα ήταν σταθερές. Επειδή, αυτό δεν είχε νόημα, το κάθε κράτος τύπωνε όσα πίστευε ότι χρειαζοταν και η συναλλαγματική ισοτιμία διατηρείται & καθορίζεται από το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών!

Ουσιαστικά, περάσαμε από την ανταλλαγή χρυσού, σε ανταλλακτική οικονομία, π.χ. 3 λίτρα γάλα = 1 κιλό ακτινίδια, μόνο που για πρακτικούς λόγους συναλλαγής δεν ανταλλάσουμε γάλα και ακτινίδια αλλά χαρτονομίσματα έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η αξία του γάλακτος και των ακτινιδίων!
Aetos
 

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Aetos » Mon Oct 22, 2012 8:13 pm

TASOS1 wrote:ΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ! ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ!



Ο Χρυσός είναι περιουσία της Ελλάδος. Η απώλειά του σημαίνει απώλεια κρατικής περιουσίας...αν αξίζει π.χ. 1 δις Ευρώ, είναι σαν να σου πήραν 1 δις ευρώ από τα ταμεία του κράτους!

Χρήμα όμως μπορείς να τυπώσεις...άλλωστε, πλέον δεν συνδέεται με τον χρυσό, αλλά όπως σου είπα με τον πλούτο σε εξαγώγιμα αγαθά.
Aetos
 

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby eternity » Mon Oct 22, 2012 9:17 pm

( καλα μη βαρας βρε Αετε).

συνεχιζω το fiat χαρτονομισμα ειναι το ακριβως αντιθετο απο το υγιες ή εντιμο χρημα.Εντιμο χρημα ή υγιες χρημα θεωρειται ο χρυσος και το ασημι και μαλιστα απο την στιγμη που θα ερθουν στην επφανεια.

Το fiat χαρτονομισμα υποτιθεται οτι αντιπροσωπευει το ποσο που πρεπει να πληρωσει το κρατος στον κατοχο του χωρις στην ουσια να αντιπροσωπευει κανενα περιουσιακο στοιχειο.

Τα κλασματικα αποθεματα των τραπεζων ειναι φαινομενο των ιδιωτικων τραπεζων που στην ουσια παρεχουν περισσοτερα χαρτονομισματα απο την αξια των αποθεματικων που διαθετουν. Τα fiat χαρτονομισματα ( και το ηλεκτρονικο χρημα περιλαμβανεται στα fiat) χανει παντα την αξια του χρονο με το χρονο και απο γενια σε γενια.

Οπως εγραψα ο Νιξον αποσυνδεσε την αξια του δολλαριου απο το χρυσο το 1971 οταν η Γαλλια απειλησε να εξαγορασει τα δολλαρια που κατειχε σε χρυσο και το αμερικανικο θησαυροφυλακιο αλλα και η κεντρικη αμερικανικη τραπεζα δεν διεθεταν τοσο χρυσο ωστε να εξαγορασουν τα γαλλικα δολλαρια.
Ετσι οταν ο Νιξον αποσυνδεσε την αξια του δολλαριου με το χρυσο μπορουσαν να τυπωνουν οσα δολλαρια ηθελαν φουσκωνοντας το αποθεματικο των δολλαριων και χανοντας την αξια του ολο και περισσοτερο.

Η Κινα το εχει χρησιμοποιησει 8 φορες στην ιστορια της και ολες τις φορες εχει καταρρευσει.Σημερα το συνολο των κρατων χρησιμοποιουν fiat money περισσοτερο απο ποτε.

Με δυο τροπους μπορει να ελεγξει μια κυβερνηση τους πολιτες της με στρατιωτικη δυναμη ή με το μη εξαγορασιμο χρημα.Το μη εξαγορασιμο χρημα ειναι το πληρες εργαλειο υποταγης για τις κυβερνησεις που θελουν να κρατουν τους πολιτες τους πληρως υποταγμενους και αγαπημενο εργαλειο των κυβερνησεων αφου ειναι το πιο ανωδυνο καθως οι πολιτες θυματα δεν γνωριζουν τις συνεπειες.
Μπορουν να ασκουν απεριοριστο ελεγχο στις συναλλαγες στις επενδυσεις και γενικα στις οικονομικες δραστηριοτητες των πολιτων.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Romanos » Mon Oct 22, 2012 9:24 pm

Το θέμα εξαντλείται στο βίντεο με τίτλο "ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ" που μπορείτε να δείτε στο μπλόγκ



δεξιά κάτω (πρίν το ρολόι)
Μέσα τους φωτίζεται το άυλο γέλιο
καθώς επιστρέφουν στην πατρίδα οι εξόριστοι
User avatar
Romanos
 
Posts: 3420
Joined: Wed Nov 16, 2011 12:40 pm

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby eternity » Mon Oct 22, 2012 11:57 pm

Ξεχασα να αναφερω οτι κεντρικες και μεγαλες τραπεζες συναλλάσσονται και υπολογιζουν την αξια μεταξυ τους σε χρυσο και ασημι παρόλο που στις δηλωσεις τους ποτε δεν το αναφερουν.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby 40palikj » Tue Oct 23, 2012 1:07 am

να σας πω ενα μεγαλο μυστικο;
το μοναδικο πραγματικο χρημα, αληθινο χρημα ειναι ο χρυσος και το ασημι. ξερετε καμια χωρα να κρατει διαμαντια για παραδειγμα; οχι, ολες ομως κρατουν χρυσο. το μοναδικο αληθινο χρημα ειναι το ασημι και ο χρυσος, ολα τα αλλα ειναι μεσα ανταλλαγης αγαθων - υπηρεσιων και τιποτα παραπανω
Ψευτορωμέικο λίγα τα ψωμιά σου!
User avatar
40palikj
 
Posts: 864
Joined: Wed Nov 16, 2011 3:46 pm

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Anastasios » Tue Oct 23, 2012 12:40 pm

Ποιος όμως είναι ο ορισμός του χρήματος; Κοιτάξτε ο χρυσός είναι ένα πολύτιμο μέταλλο. Οι ιδιότητες του τον κάνουν πολύτιμο και αυτό με την σειρά του προσφέρετε ως μια από τις μορφές υλοποίησης του χρήματος. Αυτό όμως δεν είναι "μαθηματικά" ορισμένο ότι το χρήμα=χρυσός. Για παράδειγμα μια ιστορία που άκουσα στην Ρωσία και μου έκανε εντύπωση, ενώ δεν αναφέρεται στην Δύση, είναι πως όταν οι Ισπανοί κονκισταδόρες επέστρεψαν από την Αμερική με τόνους, καράβια ολόκληρα, χρυσού και αργύρου τον οποίο έκλεψαν από τους σκλαβωμένους ιθαγενείς προσπάθησαν να τον διαθέσουν στην Ισπανία αρχικά και εν συνεχεία στην Ευρώπη. Αυτό προκάλεσε μια κρίση στην αξία του χρυσού. Τα εθνικά νομίσματα όπως της Ισπανίας ή οι χρυσές λίρες Αγγλίας φυσικά δεν επηρεάστηκαν από αυτό επειδή έχουν αξία και ως σφραγίδα κατοχυρωμένη από ένα κράτος. Ο χρυσός ως μέταλλο όμως έπεσε σε αξία γιατί φυσικά οι κονκισταδόρες δεν θα γίνονταν και βασιλιάδες της Ισπανίας και της Αγγλίας στην θέση του βασιλιά επειδή έφεραν καράβια με χρυσό. Επιπλέον η Ευρώπη πεινούσε και είχε ανεργία. Οι νέοι Ισπανοί για αυτό και έφευγαν με τις γαλέρες στην ανεξερεύνητη τότε Αμερική. Προκειμένου να πεθάνουν της πείνας, άνεργοι στην πατρίδα ονειρεύονταν χρυσάφια και βασιλικά πλούτη από τις εξερευνήσεις. Τελικά μερικοί από αυτούς επέστρεψαν όντως πίσω με πολύ χρυσό αλλά αυτό δεν έλυνε το πρόβλημα υποσιτισμού και ανεργίας της Ευρώπης. Τότε μάλιστα πλησίασε η αξία του χρυσού και του αργύρου να είναι το ίδιο. Αυτό που έσωσε την κατάσταση ήταν η Ρωσία. Ως νέο κράτος, με τον Τσάρο να πρωτοσυμμετέχει στο διεθνές εμπόριο και ιμπεριαλισμό. Οι Ρώσοι λοιπόν θαύμαζαν τον χρυσό στις εικόνες και κυρίως στους χαρακτηριστικούς επίχρυσους κρεμμυδοειδής τρούλους που έχουν οι ναοί τους. Προφανώς και η Ρωσία είχε μεγάλη παραγωγή σε τρόφιμα, δημητριακά κλπ. και έχοντας ξεκαθαρίσει πια με τους Τατάρους, Μογγόλους και άλλους εισβολείς, στους οποίους προηγουμένως πλήρωνε κεφαλικό φόρο, είχε υπερεπάρκεια πλέον σε αγροτικά προϊόντα. Έτσι και αγόρασαν τότε τον χρυσό από τους Ισπανούς κατακτητές της Αμερικής σε αντάλλαγμα με τα αγροτικά τους προϊόντα και αυτό κράτησε τελικά κάπως της τιμή του χρυσού. Λένε μάλιστα πως αν οι ειδικοί κάνουν ανάλυση στον χρυσό στο κρεμλίνο και στα περισσότερα παλιά μοναστήρια της Ρωσίας διαπιστώνουν πως όντως προέρχεται από κράματα-κοιτάσματα χρυσού με σύνθεση παρόμοια του χρυσού Αμερικανικής προέλευσης.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios
 
Posts: 1528
Joined: Sun Dec 04, 2011 8:01 am

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Anastasios » Tue Oct 23, 2012 1:28 pm

Συγνώμη πάλι αν γράφω πολλά αλλά στο θέμα του χρήματος, της σωστής και Χριστιανικής σημασίας του δεν έχω βρει, διαβάσει ακόμη κάποια απάντηση. Μαθηματικά θα το περιέγραφα ως έναν αριθμό που παίρνει ή δηλώνει αξία από το κράτος, την εξουσία, την οικονομική και νομική αρχή όπως θέλετε πες τε το ή οποία είναι αυτή που εγγυάται. Υπάρχουν δυο τρόποι υλοποίησης της έννοιας αυτής της αξίας. Με την αποτύπωση, σφραγίδα σε κάποιο νόμισμα χάρτινο, μεταλλικό, κλπ. ή με την καταχώρηση σε ένα κεντρικό αρχείο, τράπεζα, χρηματιστήριο κλπ. το οποίο ελέγχει η αρχή του χρήματος επίσης.

Δυο σημαντικές διαφορές είναι ότι το νόμισμα μετέχει σε συναλλαγές των οποίων γνώστης είναι τουλάχιστον μόνο οι συναλλασσόμενοι. Μπορεί να είναι και άλλοι γνώστες αν το επιθυμεί ένας από τους συναλλασσόμενους αλλά αν και οι δύο δεν το επιθυμούν μπορεί η συναλλαγή να μείνει γνωστή μόνο μεταξύ τους. Φυσικά πάρα πολύ μεγάλες συναλλαγές έχουν τεχνικές δυσκολίες απόκρυψης αλλά θεωρητικά έστω είναι δυνατόν να γίνουν κρυφά. Αυτό ευνοεί παράνομες κρυφές δοσοληψίες αλλά επίσης ευνοεί και την κρυφή ελεημοσύνη.

Αντίθετα στις συναλλαγές μέσω κεντρικού αρχείου γνώστης είναι τουλάχιστον οι συναλλασσόμενοι, η τράπεζα ή όποιος φορέας έχει στην διάθεση του το αρχείο, πολλές φορές επίσης η αρχή του χρήματος η οποία ελέγχει και φορολογεί τις συναλλαγές και είναι δυνατόν να γίνουν και άλλοι γνώστες.

Τώρα ποια μέθοδος είναι καλύτερη;;;



Θυμάμαι βέβαια στο Ευαγγέλιο αναφέρετε πως είπε: "Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι". Ίσως δεν είμαι πνευματικά ώριμος ακόμα να ερμηνεύσω, κατανοήσω σωστά το νόημα αυτού. Δηλαδή στην Χριστιανική κοινωνία δεν θα υπάρχει χρήμα; Η μήπως ο Χριστός απλά το θεωρεί ένα δευτερεύων θέμα το οποίο αν ο άνθρωπος είναι ψυχοπνευματικά ώριμος θα λυθεί αυτόματα. Γενικά πιστεύω πως για πολλά θέματα όπως το χρήμα, η πολιτική, η εξουσία, οι σχέσεις των φύλων ο Χριστός απλά τα έβαζε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ψυχική και πνευματική υγεία. Το πράγμα όμως μπερδεύεται επειδή ούτε ζούμε σε αυτή την ιδανική κοινωνία της βασιλείας των ουρανών ούτε ο Χριστός είπε να τα καταργήσουμε όλα αυτά από την ζωή μας.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios
 
Posts: 1528
Joined: Sun Dec 04, 2011 8:01 am

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Aetos » Tue Oct 23, 2012 1:45 pm

Anastasios wrote:Συγνώμη πάλι αν γράφω πολλά αλλά στο θέμα του χρήματος, της σωστής και Χριστιανικής σημασίας του δεν έχω βρει, διαβάσει ακόμη κάποια απάντηση. Μαθηματικά θα το περιέγραφα ως έναν αριθμό που παίρνει ή δηλώνει αξία από το κράτος, την εξουσία, την οικονομική και νομική αρχή όπως θέλετε πες τε το ή οποία είναι αυτή που εγγυάται. Υπάρχουν δυο τρόποι υλοποίησης της έννοιας αυτής της αξίας. Με την αποτύπωση, σφραγίδα σε κάποιο νόμισμα χάρτινο, μεταλλικό, κλπ. ή με την καταχώρηση σε ένα κεντρικό αρχείο, τράπεζα, χρηματιστήριο κλπ. το οποίο ελέγχει η αρχή του χρήματος επίσης.

Δυο σημαντικές διαφορές είναι ότι το νόμισμα μετέχει σε συναλλαγές των οποίων γνώστης είναι τουλάχιστον μόνο οι συναλλασσόμενοι. Μπορεί να είναι και άλλοι γνώστες αν το επιθυμεί ένας από τους συναλλασσόμενους αλλά αν και οι δύο δεν το επιθυμούν μπορεί η συναλλαγή να μείνει γνωστή μόνο μεταξύ τους. Φυσικά πάρα πολύ μεγάλες συναλλαγές έχουν τεχνικές δυσκολίες απόκρυψης αλλά θεωρητικά έστω είναι δυνατόν να γίνουν κρυφά. Αυτό ευνοεί παράνομες κρυφές δοσοληψίες αλλά επίσης ευνοεί και την κρυφή ελεημοσύνη.

Αντίθετα στις συναλλαγές μέσω κεντρικού αρχείου γνώστης είναι τουλάχιστον οι συναλλασσόμενοι, η τράπεζα ή όποιος φορέας έχει στην διάθεση του το αρχείο, πολλές φορές επίσης η αρχή του χρήματος η οποία ελέγχει και φορολογεί τις συναλλαγές και είναι δυνατόν να γίνουν και άλλοι γνώστες.

Τώρα ποια μέθοδος είναι καλύτερη;;;


Δεν είναι θέμα μεθόδου...είναι θέμα ανταλλαγής και μεθόδου με την οποία θα γίνεται! Αν αύριο το πρωί αποφασίσει κάποιος να αντικαταστήσει τα χαρτονομίσματα και να συναλλασσόμαστε με κότες, τότε η κότα θα είναι το νόμισμα....2 κούτες μακαρόνια = 1 κότα, 1 αυτοκίνητο = 1000 κότες, κ.ο.κ.

Άρα δεν είναι θέμα αξίας, αλλά είναι θέμα ορισμού, πως αποφασίζουμε να συναλλασσόμαστε.

Πρόσεξε το παρακάτω:


Κάποτε, στην Αυστρία στο Βεργκλ το 1929, επειδή πεινούσαν οι άνθρωποι, ο Δήμαρχος, άρχισε να εκδίδει "ομόλογα κοινωνικής υπηρεσίας" χωρίς κανένα αντίκρυσμα...ήταν ουσιαστικά χαρτιά που αναγράφανε τις ώρες υπηρεσίας σου στον Δήμο.
Πήγαινες και καθάριζες, έπαιρνες π.χ. 100 σελίνια σε "ομόλογο κοινωνικής υπηρεσίας", έβαφες το δημαρχείο έπαιρνες 250 σελίνια, έφτιαχνες ένα δρόμο, 1000 σελίνια.

Έτσι, ο Δήμος έφτιαξε πολλά έργα, έγινε από τους ωραιότερους δήμους και οι άνθρωποι είχαν δουλειά, και πληρωνόντουσαν σε "ομόλογα κοινωνικής υπηρεσίας", σε σελίνια. Έπαιρναν τότε τα ομόλογα, πηγαίναν στον φούρνο και έπαιρναν ψωμί, πήγαιναν στον μπακάλη και έπαιρναν τρόφιμα, κ.ο.κ

Για την αποφυγή της πλαστογράφησης τέθηκε σε εφαρμογή μια πρόσθετη μέθοδος, κατά την οποία τα χρήματα έχαναν το 1% της ονομαστικής τους αξίας κάθε μήνα που περνούσε. Μ' αυτόν τον τρόπο, ήταν προς το συμφέρον του κεφαλαιούχου να δαπανήσει το κεφάλαιό του, προτού αυτό χάσει μέρος της αξίας του. Η αντίθετη προς τον τοκισμό διαδικασία αυτή επέτρεπε την απρόσκοπτη και ταχύτερη κυκλοφορία του χρήματος, αποτρέποντας τη συσσώρευσή του σε τράπεζες και ιδιωτικά. Ο ιδιοκτήτης των χρημάτων που δεν προλάβαινε να τα δαπανήσει είχε τη δυνατότητα να αγοράσει πίσω το 1% της αξίας που έχανε κάθε μήνα, με τη μορφή επικολλούμενων ενσήμων

Έτσι, σε χρόνο μηδέν όλοι οι κάτοικοι συναλλάσσονταν με αυτά τα ομόλογα.

Το πείραμα, μόλις δεκατρείς μήνες μετά, είχε πετύχει απόλυτα: η ανεργία μηδενίστηκε, ο πληθωρισμός και η εσωτερική υποτίμηση εξαλείφθηκαν, η πόλη του Βεργκλ απέκτησε τις απαραίτητες υποδομές σε κτήρια, δίκτυο ύδρευσης, ακόμη και αναδασώσεις στις γύρω περιοχές. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το σύστημα επεκτάθηκε σε έξι γειτονικά χωριά, ενώ τον Ιανουάριο του 1933 η πόλη του Κιτσμπύελ υιοθετεί ένα ανάλογο τοπικό νόμισμα. Το «Θαύμα του Βεργκλ» κέντρισε το ενδιαφέρον του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Νταλαντιέ, του οικονομολόγου Ίρβιν Φίσερ και του καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης Κλωντ Μπουρντέ, ο οποίος σε έκθεσή του επισημαίνει με οικονομικούς όρους την επιτυχία του νέου συστήματος.

Στα μέσα του 1933, περί τις 170 Αυστριακές πόλεις δείχνουν ενδιαφέρον να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημάρχου Ούντεργκούγκενμπέργκερ, κάτι που πανικοβάλλει την Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας. Υπό τον φόβο της γενικότερης επέκτασης του συστήματος, την 1η Σεπτεμβρίου 1933, δια νόμου απαγορεύεται η έκδοση τοπικών νομισμάτων, εφαρμόζοντας το μονοπωλιακό δικαίωμα της Κεντρικής Τράπεζας περί έκδοσης εθνικού νομίσματος, καθιστώντας έτσι τα Σελίνια του Βεργκλ παράνομα και άνευ ισχύος. Στους επόμενους μήνες η ανεργία ανέβηκε στο 30% και επικράτησε η φτώχεια και η εξαθλίωση. Μέσα σ' αυτό το κλίμα, το 1938, η Αυστρία προσαρτάται στο Τρίτο Ράιχ, χωρίς την παραμικρή αντίσταση, με τον Χίτλερ να φαντάζει σε πολλούς ως οικονομικός και πολιτικός μεσσίας.



Θυμάμαι βέβαια στο Ευαγγέλιο αναφέρετε πως είπε: "Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι". Ίσως δεν είμαι πνευματικά ώριμος ακόμα να ερμηνεύσω, κατανοήσω σωστά το νόημα αυτού. Δηλαδή στην Χριστιανική κοινωνία δεν θα υπάρχει χρήμα; Η μήπως ο Χριστός απλά το θεωρεί ένα δευτερεύων θέμα το οποίο αν ο άνθρωπος είναι ψυχοπνευματικά ώριμος θα λυθεί αυτόματα. Γενικά πιστεύω πως για πολλά θέματα όπως το χρήμα, η πολιτική, η εξουσία, οι σχέσεις των φύλων ο Χριστός απλά τα έβαζε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ψυχική και πνευματική υγεία. Το πράγμα όμως μπερδεύεται επειδή ούτε ζούμε σε αυτή την ιδανική κοινωνία της βασιλείας των ουρανών ούτε ο Χριστός είπε να τα καταργήσουμε όλα αυτά από την ζωή μας.


Το χρήμα δεν θα σταματήσει να κυκλοφορεί!

Η ουσία της Χριστιανικής Πίστης, είναι να μην γίνεται ο άνθρωπος χρηματο-κεντρικός, δηλαδή να μην αποσκοπεί στην συσσώρευση του υλικού πλούτου αλλά στην συσσώρευση του πνευματικού πλούτου!

Το χρήμα είναι μέσο διαβίωσης στην κοινωνία και όχι αυτοσκοπός: Αυτοσκοπός είναι η Σωτηρία της ψυχής, δηλαδή δεν πέφτεις σε μελαγχολία εάν δεν έχεις λεφτά και ούτε περηφανεύεσαι εάν έχεις.
Aetos
 

Re: Ευρώ, Δραχμή & Μαθήματα Οικονομικών

Unread postby Αντώνης » Tue Oct 23, 2012 6:17 pm

Aetos wrote:
Το χρήμα δεν θα σταματήσει να κυκλοφορεί!

Η ουσία της Χριστιανικής Πίστης, είναι να μην γίνεται ο άνθρωπος χρηματο-κεντρικός, δηλαδή να μην αποσκοπεί στην συσσώρευση του υλικού πλούτου αλλά στην συσσώρευση του πνευματικού πλούτου!

Το χρήμα είναι μέσο διαβίωσης στην κοινωνία και όχι αυτοσκοπός: Αυτοσκοπός είναι η Σωτηρία της ψυχής, δηλαδή δεν πέφτεις σε μελαγχολία εάν δεν έχεις λεφτά και ούτε περηφανεύεσαι εάν έχεις.

Έχεις πιάσει το νόημα! :D :D :D :D :D :D :D
Αντώνης
 

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron