TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: TRASH CAN

Unread postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu Oct 25, 2012 3:49 pm

papakis wrote:Απευθύνομαι σε εσένα sgoum, επειδή είσαι ο διαχειριστής.

Διαβάζω το site εδώ και καιρό, ως απλός αναγνώστης. Μπήκα στον πειρασμό να δημιουργήσω λογαριασμό, μόνο και μόνο για να σχολιάσω (καλοπροαίρετα πάντα) τα κακώς κείμενα.

Κάποιοι συνδρομητές του παρόντος ιστολογίου (δεν θα ονομάσω) επιτέθηκαν στον Αντώνη άδικα!
Αυτό που με εξόργισε με αυτούς ήταν ότι οι συγκεκριμένοι είχαν ύφος “συνηγόρου του Θεού”

Δεν είδα κάτι μεμπτό στα γραφόμενα του Αντώνη, αλλά ένα παράπονο που έχει από το Θεό. Το επαναλαμβάνει ενοχλητικά συχνά. Δεν έβρισε τον Θεό, δεν έβρισε κανέναν συνομιλητή του, ούτε εκφράστηκε απρεπώς.

Αυτό το παιδί είναι σίγουρο ότι κάτι το βασανίζει, κάτι που έχει να κάνει με το Θεό.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι κάποιος από αυτούς που καταφέρθηκαν εναντίον του, σου είχε στείλει προσωπικό μήνυμα για να τον διαγράψεις κι εσύ το έκανες. Αν αυτό που έκανες ήταν καλό ή κακό, θα αποδειχθεί στην πορεία και δεν θα το κρίνω εγώ.

Θελω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους (ειδικά στους “επικριτές” του), ότι εφ’εξης θα σχολιάζω τα γραφόμενα τα δικά τους, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και τότε θα δούμε αν θα τους αρέσει.

Η απάντηση προς όλους αυτούς έχει δοθεί ήδη από τον Αντώνη και θα την δεις αν κοιτάξεις το αβαταρ και πιο πολύ την υπογραφή του στο κάτω μέρος!
Για να μην σε κουράζω, γράφει: “Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω”!
Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη απάντηση προς αυτούς, οι οποίοι ξεχνούν τα λόγια του Ιησού!

Η δική μου απάντηση προς όλους τους συνδρομητές του ιστολογίου, μηδενός εξαιρουμένου, προερχόμενη από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, είναι η εξής: «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Μτ. 7, 1-5).

Αυτά είχα να πω! (για την ώρα)

Ο Θεός να μας φωτίζει όλους!

και εμάς αδερφέ μου απο τότε που πήραμε στροφή κάτι μας προβληματίζει και έχει σχέση με τον Θεό

καλό είναι όταν βγάζουμε τα εμπόδια αποτα ματια μας .....ας τα βγάζουμε και αποτα δυό ματια μας
έτσι βγάζοντας το εμπόδιο απο το ένα μάτι και βλέποντας την ευαισθησία του Αντώνη
θα μπορούσες να βγάλεις και το εμπόδιο απο το άλλο μάτι και να δείς και την ευαισθησία και των άλλων πάνω στο θέμα αυτό
Τιποτας ο Αιτωλος

Unread postby papakis » Thu Oct 25, 2012 3:59 pm

Yiorgos Aitolos wrote:
papakis wrote:Απευθύνομαι σε εσένα sgoum, επειδή είσαι ο διαχειριστής.

Διαβάζω το site εδώ και καιρό, ως απλός αναγνώστης. Μπήκα στον πειρασμό να δημιουργήσω λογαριασμό, μόνο και μόνο για να σχολιάσω (καλοπροαίρετα πάντα) τα κακώς κείμενα.

Κάποιοι συνδρομητές του παρόντος ιστολογίου (δεν θα ονομάσω) επιτέθηκαν στον Αντώνη άδικα!
Αυτό που με εξόργισε με αυτούς ήταν ότι οι συγκεκριμένοι είχαν ύφος “συνηγόρου του Θεού”

Δεν είδα κάτι μεμπτό στα γραφόμενα του Αντώνη, αλλά ένα παράπονο που έχει από το Θεό. Το επαναλαμβάνει ενοχλητικά συχνά. Δεν έβρισε τον Θεό, δεν έβρισε κανέναν συνομιλητή του, ούτε εκφράστηκε απρεπώς.

Αυτό το παιδί είναι σίγουρο ότι κάτι το βασανίζει, κάτι που έχει να κάνει με το Θεό.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι κάποιος από αυτούς που καταφέρθηκαν εναντίον του, σου είχε στείλει προσωπικό μήνυμα για να τον διαγράψεις κι εσύ το έκανες. Αν αυτό που έκανες ήταν καλό ή κακό, θα αποδειχθεί στην πορεία και δεν θα το κρίνω εγώ.

Θελω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους (ειδικά στους “επικριτές” του), ότι εφ’εξης θα σχολιάζω τα γραφόμενα τα δικά τους, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και τότε θα δούμε αν θα τους αρέσει.

Η απάντηση προς όλους αυτούς έχει δοθεί ήδη από τον Αντώνη και θα την δεις αν κοιτάξεις το αβαταρ και πιο πολύ την υπογραφή του στο κάτω μέρος!
Για να μην σε κουράζω, γράφει: “Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω”!
Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη απάντηση προς αυτούς, οι οποίοι ξεχνούν τα λόγια του Ιησού!

Η δική μου απάντηση προς όλους τους συνδρομητές του ιστολογίου, μηδενός εξαιρουμένου, προερχόμενη από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, είναι η εξής: «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Μτ. 7, 1-5).

Αυτά είχα να πω! (για την ώρα)

Ο Θεός να μας φωτίζει όλους!

και εμάς αδερφέ μου απο τότε που πήραμε στροφή κάτι μας προβληματίζει και έχει σχέση με τον Θεό

καλό είναι όταν βγάζουμε τα εμπόδια αποτα ματια μας .....ας τα βγάζουμε και αποτα δυό ματια μας
έτσι βγάζοντας το εμπόδιο απο το ένα μάτι και βλέποντας την ευαισθησία του Αντώνη
θα μπορούσες να βγάλεις και το εμπόδιο απο το άλλο μάτι και να δείς και την ευαισθησία και των άλλων πάνω στο θέμα αυτό

Γιώργο εγώ δεν είδα καμία ευαισθησία από την μεριά τους!!!

Δυστυχώς ο Αντώνης δεν έχει πια το δικαίωμα λόγου εδώ στο ιστολογιο ώστε να απαντήσει! (άρον άρον φίμοσον αυτόν)

“Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις”!

… το πολύ-πολύ να διαγράψουν και εμένα.
Άλλωστε τέτοιου είδους ενέργειες από τους υπεύθυνους του ιστολογιου είναι πολύ εύκολες…
papakis

Unread postby SUKHOI » Thu Oct 25, 2012 4:01 pm

...................
Last edited by SUKHOI on Thu Nov 22, 2012 9:00 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby papakis » Thu Oct 25, 2012 4:05 pm

SUKHOI wrote:
papakis wrote:
sgoum wrote:Papakis δες το ποστ πιο πανω που γραφω για τον παππου.

Συμπληρωνω . Με το σκεπτικο αυτο τοτε η Εκκλησια δεν επρεπε να καταδικασει πχ τον Αρειο κοκ.

Μια ερωτηση. Ο καθενας απο εμας αναζητα εναρετους ή βλασφημους στη προσπαθεια του να σωθει;

Πιστευει κανεις οτι μπορει να αλλαξει τον Αντωνη;

Είπον και ελάλησον, και αμαρτίαν ουκ έχω…

σαν να εισαι ο αντωνης γραφεις και επειδη εγω απειλες δεν σηκωνω θα σε εχω υπ οψιν μου συνεχεια απο εδω και περα.

Κι εγώ εσενα μαζί με τους άλλους τρεις!
Θα σας κρίνω με δικά σας κριτήρια!

Αλήθεια, ποιος σε απείλησε εσένα SUKHOI ; Γιατί νιώθεις απειλημένος ;
Είπον και ελάλησον, και αμαρτίαν ουκ έχω… = ξεκαθάρισα την θέση μου και δεν φέρω ευθύνη! (δεν είναι απειλή αυτο)

“Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις” (μια απλή υπενθύμιση προς κάθε χριστιανό)
papakis

Unread postby SUKHOI » Thu Oct 25, 2012 4:19 pm

.....................
Last edited by SUKHOI on Thu Nov 22, 2012 8:51 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby papakis » Thu Oct 25, 2012 4:36 pm

SUKHOI wrote:
ΥΓ.εγω το παρακατω το θεωρω απειλη για μενα.

Σοβαρά κυριε SUKHOI ; ειναι απειλή για σενα ; Το ίδιο δεν έκανες με τον Αντώνη ; Τώρα που θα κρίνω ο,τι γραφεις, με τα ΔΙΚΑ σου κριτήρια δεν σου αρέσει και το θεωρείς απειλή ;

Κι αν ο Αντώνης έκανε καμιά κουταμάρα; το σκέφτηκες; το ξέρεις εσύ και οι άλλοι 3 ότι έχετε μερίδιο ευθύνης ;

ΥΓ
Τώρα που σιγουρεύτηκες για το ότι είμαι ο Αντώνης ησύχασα!

Γιώργος Στιώπας
Αντιγόνου 4
Αλεξάνδρεια Ημαθίας

καλό απόγευμα!
papakis

Unread postby Μαρία » Thu Oct 25, 2012 5:03 pm

δεν εβαλες κ ΤΚ να σου στειλουμε γραμμα...
Μαρία

Unread postby papakis » Thu Oct 25, 2012 5:11 pm

Μαρία wrote:δεν εβαλες κ ΤΚ να σου στειλουμε γραμμα...

Να σου δώσω το φαξ της δουλειας μου καλυτερα;
papakis

Unread postby marjory » Thu Oct 25, 2012 6:11 pm

Αντώνης wrote:Ο Θεός, μας έχει εγκαταλείψει, εμείς δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε…

Αντώνης wrote:Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω!
Εγώ βλέπω τον Θεό σαν έναν ουράνιο εισαγγελέα που θα μας δικάσει για τις αμαρτίες μας, όπου κατά διάρκεια της Θειας δίκης, για κάθε ψυχή, δεν θα υπάρχουν συνήγοροι υπεράσπισης και το χειρότερο, στην κόλαση, δεν θα υπάρχει έφεση!
Είτε διαβάσεις την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννη, είτε την Αποκάλυψη, τρόμο θα δεις!
Δεν βλέπω αγάπη από αυτόν πουθενά!
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αμαρτήσει και οι τιμωρίες έρχονται, μέσα από πεινα, πολέμους και καταστροφή!
Γι αυτό μας ετοιμάζει πολέμους και καταστροφή!!

Αντώνης wrote:Δεν βλέπω τον Θεό ως τιμωρό, διότι είναι τιμωρός!
Η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό ήταν πάντα μονόδρομη και ουδέποτε αμφίδρομη! Καμία απάντηση στις προσευχές, καμία ανταπόκριση, πλήρης περιφρόνηση! Όταν τον μαστιγώνεις, του βάζεις αγκάθινο στεφάνι και τον σταυρώνεις, τι περιμένεις ; Η τιμωρία έρχεται…
Πολύ σωστά το είπες περί «θερισμού»!

Αντώνης wrote:Φοβάμαι αδελφέ μου ότι έχεις πέσει σε κάποιου είδους πλάνη! Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις. Είναι πολύ χειρότερα! Καλά θα ήταν αν ο Θεός συγχωρούσε έτσι εύκολα! Αν ο πνευματικός σου, έχει σπουδάσει και θεολογία, θα σου τα εξηγήσει καλύτερα και θα καταλάβεις τι θελω να πω.

Αντώνης wrote:
ΥΓ
Το άβαταρ με το κομποσχοίνι είναι «περσινά ξινά σταφύλια». (σκοπεύω να το αλλάξω)

Αντώνης wrote:Ο Θεός με πούλησε προ πολλού!
(τέλος πάντων, είναι κάτι προσωπικό και δεν θελω να το συνεχίσουμε)

Σταχυολόγησα κάποια από τα επίμαχα ποστ του Αντώνη.

Είναι προφανές ότι για κάποιο λόγο ο Αντώνης έκανε στροφή [ή ίσως δεν έκανε ποτέ στροφή].

Κάπου υποστηρίχθηκε ότι ο Αντώνης δεν έβρισε ή δεν χλεύασε τον Θεό. Συγγνώμη, αλλά δεν έχω την ίδια άποψη. Τα λόγια του έβγαζαν χολή. Δεν εκφράζει προσωπική πικρία, διότι δεν μιλάει ΜΟΝΟ για τον εαυτό του και την σχέση του με τον Θεό, αλλά το γενικεύει με τη σχέση κάθε ανθρώπου με τον Θεό.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby akerm » Thu Oct 25, 2012 6:15 pm

Παιδιά, και papakis
κανείς μας δεν είναι κριτής...ούτε απορρίπτει πρόσωπα έτσι για πλάκα.
Ο φίλος Αντώνης ποστάρισε 350-360 φορές και έδειξε πολύ καλό πνεύμα συναναστροφής εντός φόρουμ. Όμως τις τελευταίες σελίδες κάτι άλλαξε 180 μοίρες...δεν ξέρω τι...Εύχομαι ο Θεός να τον ελεήσει...δεν είναι ο πρώτος που απέδειξε στις τελευταίες σελίδες οτι δεν ξέρει τί λέει...Φυσικότατο επακόλουθο ήταν η αποκοπή του απο την παρέα μας...απλά πράματα...
Σταχυολογώ για τους δύσπιστους το ιστορικό...και ελπίζω να μην ξαναεπανέλθουμε

Ξεκινάει:
"Ο Θεός, μας έχει εγκαταλείψει, εμείς δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε…"
Πολύ σωστά του απάντησε ο Γιάννης :
"Μαλλον εμείς Τον εγκαταλείψαμε"
Όπως και η Ματίνα : Αντώνη μου,άλλαξε σε παρακαλώ το "μας" σε "με" διότι στην παραπάνω πρότασή σου εγώ προσωπικά δε θέλω να συμπεριλαμβάνομαι.Δε με εγκατέλειψε ποτέ Του κι ούτε πρόκειται,η,δε,αναφορά σου καλύτερα να παραμείνει επί προσωπικού.
Αφού όντως προσωπικά ο καθένας είναι ελεύθερος να αισθανθεί όπως θέλει…και η ίδια η ανθρώπινη φύση του Χριστού πάνω στον Σταυρό αισθάνθηκε ότι Τον εγκατέλειψε ο Θεός.
Απαντάει και ο Αντώνης αρχικά σωστά αλλά στο τέλος γίνεται το πρώτο ατόπημα "Όταν λέω «μας», εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι εννοώ όλη την ανθρωπότητα! (Εσύ, από την άλλη μεριά, μπορεί να έχεις εξαιρετικές σχέσεις με τον Θεό, ώστε αυτός να σε βοηθάει στη ζωή σου και μπράβο σου! Εμένα πάλι… «δεν με πολυσυμπαθεί» και έχω πικρία. σε κάθε περίπτωση δικαίωμά του είναι να αισθανθεί ακόμη και έτσι..

Από εδώ και στο εξής αρχίζουν τα ασεβή και βλάσφημα όμως:
1. Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω! (αφιβάλλει για τις διαβεβαιώσεις του γ.Παϊσίου)
Αλλά και στέκεται έναντι του Θεού ως έκανε ο Άγγελος Εωσφόρος πριν τη πτώση Του:
«Εγώ βλέπω τον Θεό σαν έναν ουράνιο εισαγγελέα που θα μας δικάσει για τις αμαρτίες μας, όπου κατά διάρκεια της Θειας δίκης, για κάθε ψυχή, δεν θα υπάρχουν συνήγοροι υπεράσπισης και το χειρότερο, στην κόλαση, δεν θα υπάρχει έφεση! Είτε διαβάσεις την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννη, είτε την Αποκάλυψη, τρόμο θα δεις! Δεν βλέπω αγάπη από αυτόν πουθενά! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αμαρτήσει και οι τιμωρίες έρχονται, μέσα από πεινα, πολέμους και καταστροφή! Γι αυτό μας ετοιμάζει πολέμους και καταστροφή!» αλλά προφανώς δεν γνωρίζει ότι σε Εκείνον οφείλει οτι ακόμη αναπνέει, οτι ακόμη ξυπνάει κάθε πρωΐ, οτι βλέπει..οτι...οτι... εντούτοις μας μένει η αχαριστία να είναι όλα όπως τα θέλουμε..

Πολύ σωστά και αδερφικά έχει δύο παρεναίσεις από nick_the_ greek & dou στον οποίο απαντάει περιπαικτικά «κοίτα γύρω σου»

Δεν βλέπω τον Θεό ως τιμωρό, διότι είναι τιμωρός!. Η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό ήταν πάντα μονόδρομη και ουδέποτε αμφίδρομη! Καμία απάντηση στις προσευχές, καμία ανταπόκριση, πλήρης περιφρόνηση! Όταν τον μαστιγώνεις, του βάζεις αγκάθινο στεφάνι και τον σταυρώνεις, τι περιμένεις ; Η τιμωρία έρχεται…Πολύ σωστά το είπες περί «θερισμού»!
εδώ το τιμωρός δεν είναι κακό...θεωρώντας οτι γνωρίζει την ετυμολογία της λέξης εκλαμβάνουμε τον χαρακτηρισμό ως σωστό...αφού τιμωρός είναι ο φύλακας της τιμής....τιμή και ώρα(με δασεία) δηλαδή φροντίδα, περιποίηση, φύλαξη...όντως ο Θεός είναι ο φύλακας και περιποιητής της τιμής μας μέχρι το σημείο να μην αγγίζεται η πλήρης ελευθερία μας...(βλέπε θυρωρός, κ.λ.π) όμως το μέγιστο των ατοπημάτων μετά την οποία παύει κάθε μας συναναστροφή μαζί του είναι η πρόταση "Καμία απάντηση στις προσευχές, καμία ανταπόκριση, πλήρης περιφρόνηση!" ασεβής, βλάσφημη...ούτε οι σαδουκαίοι δεν την εκστόμησαν...

και συνεχίζουν τα ασεβή σχόλια "Καλά θα ήταν αν ο Θεός συγχωρούσε έτσι εύκολα! Αν ο πνευματικός σου, έχει σπουδάσει και θεολογία, θα σου τα εξηγήσει καλύτερα και θα καταλάβεις τι θελω να πω."

εδώ ας δεχθούμε οτι έχει αγνοια του θέματος...το περι πνευματικού όντως αν ισχύει στην ζωή του, θα δώσει λόγο ο πνευματικός του...

"Το άβαταρ με το κομποσχοίνι είναι «περσινά ξινά σταφύλια». (σκοπεύω να το αλλάξω) εμπαιγμός
Και μια αμαρτία μόνο ανεξομολόγητη είναι ικανή να σε στείλει στην κόλαση…Θυμάσαι όλες μα όλες τις αμαρτίες σου εσύ ώστε να τις εξομολογηθείς ;
και εδώ άγνοια του θέματος...

Μετά αφού πολλοί αδελφοί πέσανε να βοηθήσουν (ο καθένας με τον τρόπο του) άρχισαν οι απορρίψεις κάθε χείρας βοηθείας «Απαξιώ να απαντήσω.. (…)!» τα γέλια και οι ειρωνίες
«Ο Θεός με πούλησε προ πολλού! (τέλος πάντων, είναι κάτι προσωπικό και δεν θελω να το συνεχίσουμε)»

μετά όλα αυτά δεν θα μπορούσε να ανήκει στην παρέα μας...
akerm

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ