Aetos wrote:tzifman wrote:sgoum wrote:Οπως του εγραψα και στο μπαν εδω ειναι ορθοδοξος χωρος αλλα δεν ειναι κατηχητικο. Απο τη στιγμη που δεν ειναι καθολου δεκτικος σε οσα του ειπατε δεν θα ωφεληθει ουτε αυτος ουτε εμεις απο την παραμονη του εδω.
Καλησπέρα
δεν γράφω τόσο συχνά αλλά καθημερινά μπαίνω και διαβάζω. Φίλε sgoum θα διαφωνήσω σε κάτι που είπες: δεν θα ωφεληθει ουτε αυτος ουτε εμεις
Εγώ προσωπικά μπορώ να πω, πως ωφελήθηκα αρκετά από αυτή την αντιπαράθεση. Ειδικά μέσα από τις απαντήσεις του Αετού έμαθα πράγματα που ούτε καν γνώριζα και εάν δεν είχε γίνει αυτή η συζήτηση δεν θα είχα μάθει ποτέ. Μην ξεχνάτε πως στο φόρουμ μπαίνουμε και μέλη τα οποία στο παρελθόν δεν ήμασταν κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία και ο καθένας για δικό του λόγο, αρχίσαμε να ερχόμαστε κοντά. Αυτό σημαίνει πως πράγματα που για κάποιον θεωρούνται αυτονόητα και παιδαριώδη για κάποιους από εμάς είναι εντελώς άγνωστα. Κάποια από τα πράγματα που ανέφερε ο Αντώνης ήταν και δικές μου απορίες, (και το ξαναλέω) οι απαντήσεις του Αετού ήταν ότι καλύτερο ώστε να μου λυθούν.
Για 50 Ευρώ...μια χαρά τα είπες βρε...άντε χαλάλι σου!!
Θα δώσω και κάτι παραπάνω, για να σε έχω υπόψη μου και την επόμενη φορά!!!
χαχαχα μην μου τα γυρνάς τώρα 100€ είχαμε συμφωνήσει
Aetos wrote:akerm wrote:Παιδιά, και papakis
κανείς μας δεν είναι κριτής...ούτε απορρίπτει πρόσωπα έτσι για πλάκα.
Ο φίλος Αντώνης ποστάρισε 350-360 φορές και έδειξε πολύ καλό πνεύμα συναναστροφής εντός φόρουμ. Όμως τις τελευταίες σελίδες κάτι άλλαξε 180 μοίρες...δεν ξέρω τι...Εύχομαι ο Θεός να τον ελεήσει...δεν είναι ο πρώτος που απέδειξε στις τελευταίες σελίδες οτι δεν ξέρει τί λέει...Φυσικότατο επακόλουθο ήταν η αποκοπή του απο την παρέα μας...απλά πράματα...
Σταχυολογώ για τους δύσπιστους το ιστορικό...και ελπίζω να μην ξαναεπανέλθουμε
Κοίτα, και αυτό το λέω τόσο για σένα, όσο και για τον sgoum, τη Marjory και όσοι είναι διαχειριστές.
Καλά τα λες, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αντί-Θεο ή αιρετικό ή άθεο, που μπήκε να λοιδωρήσει. Έχουμε να κάνουμε με κάποιον ο οποίος, προφανώς λόγω ενός προσωπικού δράματος, είναι σε μάχη με τον Θεό και τον έχει πιάσει άρνηση.
Το να δίνουμε μια και να πηγαίνει ακόμα παραπέρα, και να τον αποπέμπουμε δεν βοηθά. Νομίζω δε ότι είναι και Αντι-Χριστιανικό!
Εγώ του είπα ότι ήθελα να του πω, κι όταν είδα ότι δεν είναι έτοιμος για συζήτηση αμέσως την σταμάτησα. Αυτά που έπρεπε να περάσουνε, περάσανε. Απαιτείται ο χρόνος ωρίμανσης.
Όμως, το να τον τιμωρούμε (μπαν) δεν είναι γνώρισμα αγάπης προς τον αδελφό μας.
Η Αγάπη πρέπει να περισσεύει της αυστηρότητας και του τύπου!
Αν δεν μπορούμε να κρατούμε τον απλό αυτό κανόνα, τότε σε τι διαφέρουμε από τους Φαρισαίους και σε τι μοιάζουμε με Χριστιανούς;
Και τι θα πει αυτό το παιδί, που έλεγε τον Θεό τιμωρό, όταν κι εμείς τον τιμωρούμε;
Αν το παιδί σε μια οικογένεια λέει τον γονέα Τιμωρό, επειδη του στέρησε π.χ. κάτι που θεωρούσε σημαντικό, πρέπει ο αδελφός να τον διώξει ή να τον αγκαλιάσει και να του πει "έλα αδελφέ μου και μη θυμώνεις, ο πατέρας μας είναι καλός, έλα να σε πάω σε αυτόν" ή να του πει "άντε χάσου από το σπίτι και να μην ξαναπατήσεις";
Εγώ ως γονιός θα τιμωρούσα το παιδί μου που θα έδιωχνε τον αδελφό του κι όχι εκείνο το παιδί που θα είχε θυμώσει μαζί μου!
Τι είναι πιο Άγιο...ο τύπος ρε σεις, ή η Ουσία;
Τώρα τον νουθετήσατε ή τον διώξατε;
Δεν ξέρω....κάντε όπως σας φωτίσει ο Θεός....εγώ πάντως διαφωνώ, και εκ μέρους όλων μας, του ζητώ συγνώμη κι αν ήταν στο χέρι μου, θα τον έφερνα πίσω!
Και εδώ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!