TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby tzifman » Thu Oct 25, 2012 7:55 pm

Aetos wrote:
tzifman wrote:
sgoum wrote:Οπως του εγραψα και στο μπαν εδω ειναι ορθοδοξος χωρος αλλα δεν ειναι κατηχητικο. Απο τη στιγμη που δεν ειναι καθολου δεκτικος σε οσα του ειπατε δεν θα ωφεληθει ουτε αυτος ουτε εμεις απο την παραμονη του εδω.

Καλησπέρα

δεν γράφω τόσο συχνά αλλά καθημερινά μπαίνω και διαβάζω. Φίλε sgoum θα διαφωνήσω σε κάτι που είπες: δεν θα ωφεληθει ουτε αυτος ουτε εμεις

Εγώ προσωπικά μπορώ να πω, πως ωφελήθηκα αρκετά από αυτή την αντιπαράθεση. Ειδικά μέσα από τις απαντήσεις του Αετού έμαθα πράγματα που ούτε καν γνώριζα και εάν δεν είχε γίνει αυτή η συζήτηση δεν θα είχα μάθει ποτέ. Μην ξεχνάτε πως στο φόρουμ μπαίνουμε και μέλη τα οποία στο παρελθόν δεν ήμασταν κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία και ο καθένας για δικό του λόγο, αρχίσαμε να ερχόμαστε κοντά. Αυτό σημαίνει πως πράγματα που για κάποιον θεωρούνται αυτονόητα και παιδαριώδη για κάποιους από εμάς είναι εντελώς άγνωστα. Κάποια από τα πράγματα που ανέφερε ο Αντώνης ήταν και δικές μου απορίες, (και το ξαναλέω) οι απαντήσεις του Αετού ήταν ότι καλύτερο ώστε να μου λυθούν.

Για 50 Ευρώ...μια χαρά τα είπες βρε...άντε χαλάλι σου!!

Θα δώσω και κάτι παραπάνω, για να σε έχω υπόψη μου και την επόμενη φορά!!!

:mrgreen:

χαχαχα μην μου τα γυρνάς τώρα 100€ είχαμε συμφωνήσει :D :D :D

Aetos wrote:
akerm wrote:Παιδιά, και papakis
κανείς μας δεν είναι κριτής...ούτε απορρίπτει πρόσωπα έτσι για πλάκα.
Ο φίλος Αντώνης ποστάρισε 350-360 φορές και έδειξε πολύ καλό πνεύμα συναναστροφής εντός φόρουμ. Όμως τις τελευταίες σελίδες κάτι άλλαξε 180 μοίρες...δεν ξέρω τι...Εύχομαι ο Θεός να τον ελεήσει...δεν είναι ο πρώτος που απέδειξε στις τελευταίες σελίδες οτι δεν ξέρει τί λέει...Φυσικότατο επακόλουθο ήταν η αποκοπή του απο την παρέα μας...απλά πράματα...
Σταχυολογώ για τους δύσπιστους το ιστορικό...και ελπίζω να μην ξαναεπανέλθουμε

Κοίτα, και αυτό το λέω τόσο για σένα, όσο και για τον sgoum, τη Marjory και όσοι είναι διαχειριστές.

Καλά τα λες, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αντί-Θεο ή αιρετικό ή άθεο, που μπήκε να λοιδωρήσει. Έχουμε να κάνουμε με κάποιον ο οποίος, προφανώς λόγω ενός προσωπικού δράματος, είναι σε μάχη με τον Θεό και τον έχει πιάσει άρνηση.

Το να δίνουμε μια και να πηγαίνει ακόμα παραπέρα, και να τον αποπέμπουμε δεν βοηθά. Νομίζω δε ότι είναι και Αντι-Χριστιανικό!

Εγώ του είπα ότι ήθελα να του πω, κι όταν είδα ότι δεν είναι έτοιμος για συζήτηση αμέσως την σταμάτησα. Αυτά που έπρεπε να περάσουνε, περάσανε. Απαιτείται ο χρόνος ωρίμανσης.

Όμως, το να τον τιμωρούμε (μπαν) δεν είναι γνώρισμα αγάπης προς τον αδελφό μας.

Η Αγάπη πρέπει να περισσεύει της αυστηρότητας και του τύπου!

Αν δεν μπορούμε να κρατούμε τον απλό αυτό κανόνα, τότε σε τι διαφέρουμε από τους Φαρισαίους και σε τι μοιάζουμε με Χριστιανούς;

Και τι θα πει αυτό το παιδί, που έλεγε τον Θεό τιμωρό, όταν κι εμείς τον τιμωρούμε;

Αν το παιδί σε μια οικογένεια λέει τον γονέα Τιμωρό, επειδη του στέρησε π.χ. κάτι που θεωρούσε σημαντικό, πρέπει ο αδελφός να τον διώξει ή να τον αγκαλιάσει και να του πει "έλα αδελφέ μου και μη θυμώνεις, ο πατέρας μας είναι καλός, έλα να σε πάω σε αυτόν" ή να του πει "άντε χάσου από το σπίτι και να μην ξαναπατήσεις";

Εγώ ως γονιός θα τιμωρούσα το παιδί μου που θα έδιωχνε τον αδελφό του κι όχι εκείνο το παιδί που θα είχε θυμώσει μαζί μου!

Τι είναι πιο Άγιο...ο τύπος ρε σεις, ή η Ουσία;

Τώρα τον νουθετήσατε ή τον διώξατε;

Δεν ξέρω....κάντε όπως σας φωτίσει ο Θεός....εγώ πάντως διαφωνώ, και εκ μέρους όλων μας, του ζητώ συγνώμη κι αν ήταν στο χέρι μου, θα τον έφερνα πίσω!

Και εδώ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!
tzifman

Re: TRASH CAN

Unread postby Aetos » Thu Oct 25, 2012 8:10 pm

sgoum wrote:Δηλαδη για να καταλαβω θελετε να παρεμενει ενα μελος ενω βλασφημει (για τον οποιοδηποτε λογο);

Ρε sgoum....ελληνικά μιλάμε...η Βλασφημία είναι κατακριταία, απορριπταία και τιμωρηταία...και όλα τα σε εις -ταία!

Άλλο λέμε όμως...ότι πριν μπεις σε διαδικασία τιμωρίας, μπες και στα πόδια του άλλου πριν ανακοινώσεις την ποινή!

Συναισθηματική νοημοσύνη χρειάζεται (για να μη με παρεξηγήσεις, δεν μιλάω για νοημοσύνη - εξυπνάδα, αλλά για συναισθηματική νοημοσύνη ήτοι emotional intelligence στα βαρβαρικά): Να κατανοείς την αιτία του προβλήματος και να βλέπεις την αιτία κι όχι το πρόβλημα, ώστε να αποφασίζεις με τον πιο δίκαιο τρόπο εάν και πότε και πόσο θα πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος.

Να τιμωρείς διαφορετικά κάποιον άθεο ή θεομάχο ή αιρετικό ή κάποιον που μπαίνει και κάνει χαβαλέ για να το κάνει κώλο εδώ μέσα, και διαφορετικά να συμπεριφέρεσαι σε κάποιον που απλά "δεν είναι καλά" αυτή τη χρονική στιγμή!

Εσύ είδες "φόνο" και πήγες στα ισόβια, ενώ όπως θα σου εξηγήσει και η marjory υπάρχει και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, υπάρχει και εν βρασμώ ψυχής, υπάρχει και εν αμύνη....και σε κάποιες περιπτώσεις ο κατηγορούμενος αθωώνεται!

Νομίζω ότι είναι από τις περιπτώσεις, που ο κατηγορούμενος, δεν αξίζει πάντως φυλακή!
Aetos

Unread postby SUKHOI » Thu Oct 25, 2012 8:15 pm

.................
Last edited by SUKHOI on Thu Nov 22, 2012 8:50 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby Aetos » Thu Oct 25, 2012 8:18 pm

SUKHOI wrote:πριν περιπου ενα χρονο ο θραξ με ειχε μπαναρη περιπου 5 φορες για το ΤΙΠΟΤΑ και κανενας δεν μιλησε και τωρα ο αντωνης εβρισε τον ΘΕΟ μας και μετα το μπαν πεσατε ολοι στην διαχειρηση να τον φαιρεται πισω μαλλον. πρωτηματε τον ιβριστη απο τον ΘΕΟ μας δικαιωμα σας.

ΥΓ.πως ξερη η παπια οτι υπαρχουν μνμ και τι τα θελη και με ποιο δικαιωμα τα θελη εκτος και αν η παπια ειναι ο αντωνης οποτε εκανε παρανομα πλαστη εγγραφη.

Ρε Sukhoi...ας μην βγάζουμε ο καθένας τα προσωπικά του προβλήματα εδώ...αν σε τιμώρησε για το τίποτα, ή όχι, αυτό είναι πριν ένα χρόνο όπως είπες!

Ακόμα και άδικα να είναι...τι στο καλό...ακόμα το φυλάς εσύ; Τόσο πολύ σε στιγμάτισε ρε συ;

Σαν την Κανέλλη ένα πράγμα κι εσύ μου φαίνεται! :D
Aetos

Unread postby Aetos » Thu Oct 25, 2012 8:20 pm

sgoum wrote:Εχω καταλαβει τι λετε εσεις δεν εχετε καταλαβει πως δεν εχει κανενα νοημα ουτε το φορουμ ουτε τα μελη ουτε ο καθενας οταν γινομαστε φορεας βλασφημιων.
Το μπαν δεν εγινε αμεσως. Περιμενα να δω πως θα αντιδρασει σε οσα ειπατε.
Απο την στιγμη που δεν αλλαξε σταση αποφασισα να διωξω ενα μελος για να κρατησουμε το Θεο στο φορουμ.

Εγώ καλοπροαίρετα σου απαντώ με την ίδια καλή προαίρεση που του απαντούσα και του Αντώνη!

Όσο πικραίνομαι για τα λόγια του, άλλο τόσο πικραίνομαι και για την τιμωρία του.

Ό,τι είχα να πω το είπα.

Μεγάλα παιδιά είστε όλοι, ελπίζω να καταλαβαίνετε τι λέω!

Κι αν πάλι δεν καταλαβαίνετε...μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας, παραίτου!
Aetos

Unread postby Aetos » Thu Oct 25, 2012 8:31 pm

sgoum wrote:Δεν εχω καμια αμφιβολια για την προαιρεση σου.
Να επαναλαβω ομως για μια ακομη φορα,γιατι δεν το εχω κανει ξεκαθαρω μεχρι τωρα οτι, δεν ητανε τιμωρια του Αντωνη αλλα προστασια του φορουμ απο τις βλασφημιες.

Επειδή ο Αντώνης ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή για Θεολογική συζήτηση, εγώ θα την έβαζα την κουβέντα στο "Εν Οίκω μη εν Δήμω" και θα το συζητάγαμε σοβαρά...

Έχουμε και παπά (innam) ... ευκαιρία να θάβαμε και κανέναν!!!

:D
Aetos

Unread postby Hope » Thu Oct 25, 2012 8:54 pm

Καλησπέρα.
Τις ταλαιπωρημένες ψυχές ο πραγματικός και όχι ο κατ' επίφασιν χριστιανός, τις βοηθά με τον τρόπο που θα δείτε στα σχόλια του παρακάτω άρθρου:

http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_3895.html

Η χριστιανική αντιμετώπιση είναι σαν κι αυτή όλων των σχολιαστών πλην εκείνου με το nicname fan.
Διαβάστε και θα καταλάβετε τι λέω.
Hope

Unread postby truth » Thu Oct 25, 2012 9:00 pm

1.Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι κάθε φορά που αμφισβητώ τον Θεό , μετά η σχέση μου μαζί του βαθαίνει.
Άνθρωποι είμαστε. Δεν γεννιόμαστε με την ούγια άγιοι στο λαιμό.
Ας αφήσουμε και την Χάρη του Θεού να λειτουργήσει.

2. Φίλε sgoum ο Θεὀς δεν φεύγει από μια συζήτηση. Συμφωνώ με τον Αετό , ότι είναι μια καλή ευκαιρία για θεολογική αναζήτηση.
Εάν πολλά μέλη θεωρούν ότι κάποια συζήτηση βλάπτει τότε μπορεί να γίνει κάποιο μπαν. Καταλαβαίνω την ευαισθησία σου για την βλασθημία. Οι κακοπροαίρετοι δεν αργούν ποτέ να δείξουν τον πραγματικό τους ευατό.

3. Όπως και να χει , ο Αντώνης αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για να δούμε, εάν η σχέση μας με τον Θεό πάει καλά. Διότι εάν οι μέρες γίνουν πιο σκοτεινές πολλοί θα έχουν πρόβλημα. Ας προσέχουμε τον κλονισμό που είναι ανθρώπινος μεν αλλά και επικίνδυνος.

4. Επαναλάμβανω ότι η συζήτηση για τις προφητείες κάνει ζημιά με την εξαντλητική της σύνδεση με την ειδησεογραφία. Κάποιος ιερέας θα μπορούσε να βάλει κάποια τάξη ίσως. Δεν μπορώ να φανταστώ ανθρώπους να μπαινουν στο διαδίκτυο και ΟΤΙ διαβάζουν να το συνδέουν με κάποια προφητεία........
truth

Unread postby Aetos » Thu Oct 25, 2012 9:27 pm

truth wrote:1.Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι κάθε φορά που αμφισβητώ τον Θεό , μετά η σχέση μου μαζί του βαθαίνει.
Άνθρωποι είμαστε. Δεν γεννιόμαστε με την ούγια άγιοι στο λαιμό.
Ας αφήσουμε και την Χάρη του Θεού να λειτουργήσει.

2. Φίλε sgoum ο Θεὀς δεν φεύγει από μια συζήτηση. Συμφωνώ με τον Αετό , ότι είναι μια καλή ευκαιρία για θεολογική αναζήτηση.
Εάν πολλά μέλη θεωρούν ότι κάποια συζήτηση βλάπτει τότε μπορεί να γίνει κάποιο μπαν. Καταλαβαίνω την ευαισθησία σου για την βλασθημία. Οι κακοπροαίρετοι δεν αργούν ποτέ να δείξουν τον πραγματικό τους ευατό.

3. Όπως και να χει , ο Αντώνης αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για να δούμε, εάν η σχέση μας με τον Θεό πάει καλά. Διότι εάν οι μέρες γίνουν πιο σκοτεινές πολλοί θα έχουν πρόβλημα. Ας προσέχουμε τον κλονισμό που είναι ανθρώπινος μεν αλλά και επικίνδυνος.

4. Επαναλάμβανω ότι η συζήτηση για τις προφητείες κάνει ζημιά με την εξαντλητική της σύνδεση με την ειδησεογραφία. Κάποιος ιερέας θα μπορούσε να βάλει κάποια τάξη ίσως. Δεν μπορώ να φανταστώ ανθρώπους να μπαινουν στο διαδίκτυο και ΟΤΙ διαβάζουν να το συνδέουν με κάποια προφητεία........

Ρε σεις...δεν καταλαβαίνετε κάτι βασικό:

Η Αγάπη και η Οργή είναι Πάθη συγγενή...μόνο κάποιος που αγαπάει παθολογικά οργίζεται ....

ο Αντώνης από την παθολογική του αγάπη στο Θεό, είναι οργισμένος. Χάδι θέλει, αυτό ψάχνει και οταν το πάρει από τον Κύριο, θα ηρεμήσει!

Όλα στην ώρα τους παιδιά...χαλαρά γιατί θα τρελλαθούμε στις εποχές που ζούμε...όλο δαιμόνια είναι να μας παιδεύουνε...χαλαρά και προσευχή, κοντεύει ο καιρός να ηρεμήσουμε όλοι μας!

Άντε ρε Αντώνη...άμα μας διαβάζεις, κόψε τις παπαριές, τράβα σε καμιά εκκλησία, εκεί που είναι κλειστή από κόσμο, και μίλα στο Θεό όπως γουστάρεις...

Από την ψυχή σου ναναι και μην σε νοιάζει παλικάρι μου...ακούει και βλέπει τα πάντα...

Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, "Βλέπα" τον έλεγε, επειδή δεν του ξεφεύγει τίποτα....εε, ο Βλέπας σε κοιτάει καλά καλά...και χαμογελάει... σε έχει κανονισμένο και εσένα και εμένα και όλους μας, τον καθένα με το σαμάρι που κουβαλάει και με την ταλαιπωρία του!

Ο Θεός δεν παρεξηγεί, ούτε και θυμώνει από τα παιδιά του...

...εδώ ρε σεις...ακόμα και τον Διάβολο ανέχεται τόσους αιώνες και δεν τον έχει κάψει ακόμα!!!
Aetos

Unread postby akerm » Thu Oct 25, 2012 10:23 pm

Aetos wrote:..........
......

...βρε αετέ θα μας κουφάνεις;;...μέτρησες πόσες φορές προσπαθήσατε εσείς να τον επαναφέρετε;...μέτρησα 5-6 παιδιά που τον βοηθήσατε με το καλό...
είδες βελτίωση;...είδες κάποιο κλάμα οτι ναι πονάω (κάτι σαν την περιπτωση του φίλου του φοιτητή-student) και είμαι απογοητευμένος ή πικραμένος με τον Πατέρα μου;..
όσο πικραμένος και να είσαι αδερφέ μου δε πας απέναντι...μένεις κλαίς χτυπιέσαι τρελαίνεσαι, αλλά δεν σηκώνεις στο Δημιουργό και Λυτρωτή σου αντίδραση τέτοια...όχι για Εκείνον...για το καλό σου
να σας πω και το δικό μου το μυαλό λέει οτι αν τον αφήναμε ώς είχε μπορεί να χειροτέρευε ο λογισμός του και η στάση του...τώρα ίσως η στέρηση της παρέας αυτής του κάνει κάποιο τράνταγμα...

ο Θεός παρεξηγεί την απάθεια τη δική μας όταν προσβάλεται το όνομά Του...όχι για τον Ίδιο αλλά για μας...δεν μας έχει ανάγκη...τον έχουμε ανάγκη......

και μη γινόμαστε Αγιότεροι των Αγίων....ολόκληρος Άγιος Κοσμάς δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του τον βλάσφημο...εμείς;...το "παίζουμε" ανεκτικότεροι και Αγιότεροι;

και τον Διάβολο, ο Θεός δεν τον ανέχεται...εμάς ανέχεται και περιμένει...αυτόν αν τον καθαρίσει από τώρα... διαταράσσει την δική μας ελευθερία...αφού δεν θα έχουμε επιλογή
akerm

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ