TRASH CAN

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: TRASH CAN

Unread postby SUKHOI » Thu Oct 25, 2012 11:07 pm

..............
Last edited by SUKHOI on Thu Nov 22, 2012 8:49 pm, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby Hope » Thu Oct 25, 2012 11:09 pm

akerm wrote:
Aetos wrote:..........
......

...βρε αετέ θα μας κουφάνεις;;...μέτρησες πόσες φορές προσπαθήσατε εσείς να τον επαναφέρετε;...μέτρησα 5-6 παιδιά που τον βοηθήσατε με το καλό...
είδες βελτίωση;...είδες κάποιο κλάμα οτι ναι πονάω (κάτι σαν την περιπτωση του φίλου του φοιτητή-student) και είμαι απογοητευμένος ή πικραμένος με τον Πατέρα μου;..
όσο πικραμένος και να είσαι αδερφέ μου δε πας απέναντι...μένεις κλαίς χτυπιέσαι τρελαίνεσαι, αλλά δεν σηκώνεις στο Δημιουργό και Λυτρωτή σου αντίδραση τέτοια...όχι για Εκείνον...για το καλό σου
να σας πω και το δικό μου το μυαλό λέει οτι αν τον αφήναμε ώς είχε μπορεί να χειροτέρευε ο λογισμός του και η στάση του...τώρα ίσως η στέρηση της παρέας αυτής του κάνει κάποιο τράνταγμα...

ο Θεός παρεξηγεί την απάθεια τη δική μας όταν προσβάλεται το όνομά Του...όχι για τον Ίδιο αλλά για μας...δεν μας έχει ανάγκη...τον έχουμε ανάγκη......

και μη γινόμαστε Αγιότεροι των Αγίων....ολόκληρος Άγιος Κοσμάς δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του τον βλάσφημο...εμείς;...το "παίζουμε" ανεκτικότεροι και Αγιότεροι;

και τον Διάβολο δεν τον ανέχεται...εμάς ανέχεται και περιμένει...αυτόν αν τον καθαρίσει από τώρα... διαταράσσει την δική μας ελευθερία...αφού δεν θα έχουμε επιλογή

Με όλον τον σεβασμό, εμείς δεν "το παίζουμε" τίποτα...Εμείς είμαστε άνθρωποι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε στη θέση του Αντώνη. Μήπως έχει κάνει συμβόλαιο ο Θεός με κανέναν από εσάς που μέμφεστε το αποκλεισμένο μέλος(το οποίο σημειωτέον, δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά, οπότε δεν ξέρω πόσο δίκαιο είναι όλο αυτό που κάνουμε τις τελευταίες ώρες...), ότι δεν θα δοκιμαστείτε όπως ο Αντώνης? Μακάρι να μη συμβεί, αλλά αν συμβεί θα θέλατε τέτοια αντιμετώπιση από τους άλλους?

Κι έπειτα, ποιος σας είπε ότι η "επαναφορά" όπως λέει το μέλος akerm έρχεται στους χρόνους που θα θέσουμε εμείς? Περιμένετε πραγματικά ότι θα πείτε σε κάποιον δυο λέξεις μέσω του διαδικτύου για μερικές ώρες και η ψυχική του κατάσταση θα γυρίσει τούμπα? Ακόμα κι αν αυτό μπορούσε να συμβεί, το ότι δε συνέβη στον φίλο Αντώνη δείχνει ότι είναι κάτι πολύ βαθύ και οδυνηρό αυτό που περνά και είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη του για ανθρώπους που θα τον νιώσουν και θα τον στηρίξουν...

Κρίμα παιδιά...Αρχίζω να νιώθω κάπως περίεργα μέσα σε αυτό το φόρουμ το οποίο μου κρατά παρέα εδώ και πάρα πολλούς μήνες...Πραγματικά δεν είμαι σίγουρη πλέον αν θέλω να παραμείνω έστω και σαν απλή αναγνώστρια...Και πριν προλάβει να μου πει κάποιος "αν δεν θες μην μπαίνεις" ή πριν νιώσει κανείς θιγμένος και στεναχωρεθεί από αυτά που λέω, θα του έλεγα ότι μάλλον θα έπρεπε να στεναχωρεθεί για τον τρόπο που μέσα σε ένα χριστιανικό φόρουμ αντιμετωπίστηκε ένας άνθρωπος, που είναι προφανές ότι υποφέρει. Και αν ενδιαφέρει τα μέλη, τους συντονιστές και τους διαχειριστές να βοηθήσουν όσους μπαίνουν εδώ ακόμα και ως απλοί επισκέπτες, ας σκεφτούν ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ μόνοι τους, οι οποίοι αναζητούν εδώ μέσα μια κουβέντα ανθρώπινη και καλοσυνάτη για να πάρουν κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής τους και το τελευταίο πράγμα που περιμένουν από ανθρώπους που προσεύχονται, είναι να ριχθούν στην πυρά.

Πριν κλείσω θα πω το εξής: η ανθρώπινη φύση είναι πολύπλοκη και προικισμένη από τον ίδιο τον Θεό με τη δυνατότητα να νιώθει κάθε λογής συναίσθημα και δεν είναι στη δικαιοδοσία κανενός εκτός από Εκείνον να κρίνει και να τιμωρεί. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΆΛΛΟΣ. Αν κανείς φοβάται ότι θα επηρεαστεί η πίστη του από κουβέντες που θα πει κάποιος άλλος, τότε μάλλον η δική του πίστη δεν είναι αρκετά δυνατή...Εδώ μέσα υπάρχουν κάποια -λίγα είναι η αλήθεια- μέλη που πραγματικά οι αναρτήσεις τους υπήρξαν βάλσαμο για μένα και θέλω να τα ευχαριστήσω δημοσίως και να τα παρακαλέσω να γράφουν συχνότερα, γιατί βοηθούν πολύ κόσμο...Ευχαριστώ πολύ Thrax, Johny-B, Yelem, Inanm, Ματίνα, Ksenh...Τα λόγια σας με βοήθησαν χωρίς να το γνωρίζετε...<-------Να είστε πάντα καλά...

Καλό βράδυ και εύχομαι να βρείτε όλοι τις ισορροπίες μέσα σας, όπως θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ για να αντιμετωπίσω τις φουρτούνες που έρχονται...Ο Θεός μαζί σας.
Hope

Unread postby Aetos » Thu Oct 25, 2012 11:34 pm

akerm wrote:
...βρε αετέ θα μας κουφάνεις;;...μέτρησες πόσες φορές προσπαθήσατε εσείς να τον επαναφέρετε;...μέτρησα 5-6 παιδιά που τον βοηθήσατε με το καλό...
είδες βελτίωση;...είδες κάποιο κλάμα οτι ναι πονάω (κάτι σαν την περιπτωση του φίλου του φοιτητή-student) και είμαι απογοητευμένος ή πικραμένος με τον Πατέρα μου;..
όσο πικραμένος και να είσαι αδερφέ μου δε πας απέναντι...μένεις κλαίς χτυπιέσαι τρελαίνεσαι, αλλά δεν σηκώνεις στο Δημιουργό και Λυτρωτή σου αντίδραση τέτοια...όχι για Εκείνον...για το καλό σου
να σας πω και το δικό μου το μυαλό λέει οτι αν τον αφήναμε ώς είχε μπορεί να χειροτέρευε ο λογισμός του και η στάση του...τώρα ίσως η στέρηση της παρέας αυτής του κάνει κάποιο τράνταγμα...

Αν σε κουφάνω γράφοντας στο φόρουμ τότε πατάω τα πλήκτρα σπάζοντας το φράγμα του ήχου!!!

Κι αν πιστεύεις ότι η στέρηση, επιπλέον της όποιας (πνευματικής) στέρησης ήδη έχει, θα βοηθήσει, τότε heil στην επαναστατική ψυχολογία....το ίδιο πιστεύανε και οι ψυχίατροι πριν από 60 χρόνια που τους είχαν ρημάξει τους ασθενείς με ηλεκτροσόκ!

Ο Αντώνης χρειαζόταν πνευματικό με διορατικό χάρισμα και διάκριση...και προς τα εκεί είχα σκοπό να τον κατευθύνω μέσα από την κουβέντα...κι αυτό θα έπρεπε όλοι εμείς που λεγόμαστε "αδελφοί" να κάνουμε...

Δεν ξέρω...ειλικρινά δεν ξέρω...μπορεί να είμαι εγώ λάθος και όλοι οι υπόλοιποι σωστοί...εμένα όμως δεν μου πήγαινε αυτό που έγινε...πες με ........., πες με ρομαντικό, αλλά ήθελα να μπορούσαμε όλοι μαζί ως παρέα να προσπαθούσαμε λίγο...να προσπαθούσαμε ως Χριστιανική παρέα...να κάναμε το κάτι παραπάνω...

Άχρηστα τα λόγια...τι με προκαλείς με νέες απαντήσεις;

Δεν λέω κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη έχω πει.

Επαναλαμβάνω:

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Όποιος δεν κατάλαβε, μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας, παραίτου!

Εσύ ρε άνθρωπε...ούτε καταλαβαίνεις, ούτε μ' αφήνεις να παραιτηθώ της κουβέντας!

Θέλεις επιβράβευση;

ΟΚ λοιπόν...μπράβο αδελφέ...σωστά έγινε, ότι έγινε...κρατήσαμε το φόρουμ καθαρό από έναν Θεομάχο....

Τώρα που καθαρίσαμε τα ρούχα μας και την περιβολή μας από τον μολυσμό των σκέψεων και των λόγων ενός πικραμένου αδελφού μας, ας πάμε να τα προβάρουμε και στον καθρέφτη να χαρούμε πόσο καθαρά είναι!

ο Θεός παρεξηγεί την απάθεια τη δική μας όταν προσβάλεται το όνομά Του...όχι για τον Ίδιο αλλά για μας...δεν μας έχει ανάγκη...τον έχουμε ανάγκη......

Δεν βρήκα την περίπτωση του Αντώνη ως μια καλή ευκαιρία "Ομολογία Πίστεως"....αλλά τέλος πάντων! Ο γέγονε, γέγονε!

και μη γινόμαστε Αγιότεροι των Αγίων....ολόκληρος Άγιος Κοσμάς δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του τον βλάσφημο...εμείς;...το "παίζουμε" ανεκτικότεροι και Αγιότεροι;

και τον Διάβολο, ο Θεός δεν τον ανέχεται...εμάς ανέχεται και περιμένει...αυτόν αν τον καθαρίσει από τώρα... διαταράσσει την δική μας ελευθερία...αφού δεν θα έχουμε επιλογή

Άμα το πάμε, την περίπτωση του παραστρατημένου αδελφού με Ευαγγελικές και Πατερικές περικοπές...άνοιξε καινούργιο τόπικ αδελφέ, γιατί δεν μας φτάνει το trush can...τα 2/3 του Ευαγγελίου απαντάει στην περίπτωση αυτή και λυπάμαι που στο λέω, δεν λέει αυτό που λες!

Αν πάλι δεν έχεις κέφι για νέο τόπικ και να το αναπτύξουμε περισσότερο, αν και θα ήταν ωφέλιμο να κάνουμε μια Θεολογική συζήτηση ακόμη και γι' αυτά που (εγώ) θεωρούμε προφανή, προτείνω να το συζητήσεις τότε με τον πνευματικό σου!

Αν σου πει ότι εσύ έχεις δίκιο...τότε εσύ έχεις.

Αν πάλι σου πει ότι δεν έχεις...τότε ευκαιρία για βελτίωση την επόμενη φορά!
Aetos

Unread postby grypas » Thu Oct 25, 2012 11:46 pm

Αν δεν το χετε καταλάβει ήδη, να σας πω ότι συμμετέχετε ήδη στον, απο πολλουσ αναφερομενο, πνευματικό πόλεμο, σε μια απο τισ μαχεσ που γινεται σε ενα τοπο που λεγεται ´φορουμ´. Μόνο που ως τώρα, η πλευρά μας ητταται...Διορθωστε το αν θέλετε να κερδίσουμε τη μάχη αυτη!
grypas

Unread postby yiannis » Fri Oct 26, 2012 12:24 am

Πολύ μελόδραμα έπεσε στον σκουπιδοτενεκέ.

Μερικές φορές, η απάντηση δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Ναι όντως τα όσα είπαν οι φίλοι ήταν πολύ σωστά και ωφέλημα και έπρεπε να ειπωθούν. Έγινε μια αρκετά καλή Θεολογική συζήτηση. Ίσως τελικά δεν έχει καν σημασία αν ο απών Αντώνης δέχτηκε όσα γράφτηκαν, ωφελήθηκαν άλλοι. Μακάρι και αυτός κάποια στιγμή να ξεπεράσει τα τυχών προβλήματά του και να ισορροπήσει. ΌΜΩΣ όταν κάποιος δεν είναι σε καλή ψυχική κατάσταση η νουθεσία φέρνει αντίδραση. Όσο τα παιδιά του μιλάγανε τόσο αντιδρούσε. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Καλώς έγινε η προσπάθεια αλλά αυτή η προσπάθεια έφερνε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα με το επιθυμητό.

Από την άλλη η πικρία του φίλου μας τον έκανε να μιλάει με μεγαλύτερη εμπάθεια προς τα Θεία. Όσο συνεχιζόταν η κουβέντα τόσα περισσότερα έλεγε. Δεν ξέρω αν το να συνεχίζαμε θα ήταν το σωστό μιας και ήταν προφανές ότι δεν βρίσκεται στην σωστή ψυχική κατάσταση για να ακούσει. Πρέπει πρώτα κάποιος να ηρεμήσει και μετά να δεχτεί συζητήσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κύριος μπορεί να φέρει ένα πλάσμα Του κοντά Του ευκολότερα και πολύ καλύτερα από εμάς. Αν ο άνθρωπος είναι καλοπροαίρετος αργά ή γρήγορα ο Κύριος θα του φανερωθεί πραγματικά. Δεν μας έχει ανάγκη και ούτε εμείς αγαπάμε περισσότερο τον άνθρωπο από Αυτόν.

Πέρα από όσα σωστά του είπαν οι φίλοι, έπρεπε να μπει και ένα φρένο στον γογγυσμό του.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει με καλό τρόπο από τους διαχηριστάδες, αλλά οι άνθρωποι δεν ξέρουν από καλούς τρόπους. Είναι απλό και ξεκάθαρο πολύ καιρό τώρα. Ξέρουν μόνο να είναι επιθετικοί, προσβλητικοί και να μπανάρουν κόσμο.
Αν ήξεραν να μιλάν με λίγη ευγένεια και γλυκύτερο τρόπο θα είχαν καταφέρει θαύματα. Μια παρατήρηση με το καλό του στύλ " σε παρακαλώ προσπάθησε να μην εκφράζεσαι έτσι παρόλη την πικρία σου"΄ή " μπορούμε να συζητήσουμε τους προβληματισμούς αλλά και εσύ προσπάθησε να μην μιλάς έτσι" θα έφερνε αποτέλεσμα. Αν πάρεις κάποιον με το καλό και λάθος να έχει τον φέρνεις στο φιλότιμο.

Αλλά μια ζωή μαγκιά, έπαρση απειλές και μπανάρισμα.
κακώς μπαναρίστικε αλλά και να συνέχιζε δεν έβγαζε πουθενά.
Το καλύτερο ίσως ήταν να κλειδωθεί το θέμα και να σβηστούν άπρεπα ποστ. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες κάτι έπρεπε να γίνει.

Φιλάκια
yiannis

Unread postby student » Fri Oct 26, 2012 12:30 am

Hope wrote:Καλησπέρα.
Τις ταλαιπωρημένες ψυχές ο πραγματικός και όχι ο κατ' επίφασιν χριστιανός, τις βοηθά με τον τρόπο που θα δείτε στα σχόλια του παρακάτω άρθρου:

http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_3895.html

Η χριστιανική αντιμετώπιση είναι σαν κι αυτή όλων των σχολιαστών πλην εκείνου με το nicname fan.
Διαβάστε και θα καταλάβετε τι λέω.

Δεν θα με εξέπλητε καθόλου αν η ταλαιπωρημένη ψυχή που παραθέτεις είναι ο ίδιος ο Αντώνης. Μοιάζει τόσο πολύ.

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Πόσο συχνά Θεέ μου ανοίγει η πόρτα από εκεί και βασανίζει ο σατανάς τους ανθρώπους.

Κύριε και Θεέ μου, σε παρακαλώ, βοήθησε την ψυχή του αδελφού μου, στερέωσέ τον και δυνάμωσέ τον να αντέξει και να αντισταθεί στις επιθέσεις του σατανά. Απλωσε το χέρι σου στην πληγωμένη του καρδιά και στείλε το Αγιό Σου Πνεύμα να τον αναπαύσει. Βαλτον κάτω από τις φτερούγες Σου και χάρισέ του την γαλήνη και την ειρήνη που μόνο εσύ μπορείς να προσφέρεις.
Πάνω απ όλα Πατέρα μου ουράνιε, γεννηθήτω το θέλημά Σου. Ταπεινά Σου ζητώ και σε παρακαλώ να τον βοηθήσεις να Σε γνωρίσει πραγματικά και να ελευθερωθεί από τα δεσμά που τον έχουν σκλαβώσει.
Ζητώ το έλεός Σου και για εμένα τον αμαρτωλό και ανάξιο. Ευλόγησε και δυνάμωσε με και φύλαξε τον οίκο μου και τους απανταχού αδελφούς μου από τον πονηρό.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby SUKHOI » Fri Oct 26, 2012 10:57 pm

..............
Last edited by SUKHOI on Wed Nov 21, 2012 11:36 pm, edited 2 times in total.
SUKHOI

Unread postby KSENH » Sat Oct 27, 2012 12:13 am

Η πρωτη μου σκεψη ηταν ιδια με student. Μηπως εχασε καποιον δικο του και πληγωθηκε. Αλλα μετα σκεφτηκα οτι κατι θα ειχε αναφερει τις προηγουμενες μερες, τον τελευταιο καιρο. Δεν μπορει τη μια μερα να συζητας για τα επερχομενα σαν να μην συμβαινει τιποτα και την επομενη... να σε τσιμπαει μυγα για το Θεο. Οποτε κατεληξα οτι ειναι θεμα εξευρεσης πνευματικου.

Τελος παντων. Πολυ το αναλυσαμε το θεμα. Νομιζω οτι αν ο Αντωνης θελει να ξαναγυρισει, εφοσον ηρεμήσει και καταλαβει πού έκανε το λάθος, θα τον δεχτουμε με μεγαλη μας χριστιανικη χαρα, τόσο εμείς όσο και η Διαχείριση.
KSENH

Unread postby manousos » Wed Nov 07, 2012 2:32 pm

manousos

Unread postby manousos » Thu Nov 08, 2012 10:31 am

Πάγωσαν με την δήλωση Σόιμπλε αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή
Αμέσως μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή ο Βόλφαγκ Σόιμπλε έκανε μια δήλωση που πάγωσε το χαμόγελο όσων πανηγύρισαν με την υπερψήφιση των μέτρων και προκάλεσε πανικό στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής ....

"Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την Ελλάδα. Θα περιμένουμε την έκθεση του ΔΝΤ για να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την περαιτέρω συνέχιση της βοήθειας..." Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όπως είπε και ο Γιάννης Στουρνάρας.
manousos

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ