ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby Voreios » Fri Dec 16, 2011 11:34 pm

Αν ο μη γένοιτο...γίνει το μη γένοιτο...
Ρωτώντας παν στην πόλη… Ρωτώντας σκάβουν μια τρύπα κάτω από την πόλη. Ρωτώντας επιλέγουν να μείνουν εκεί μέσα μέχρι να περάσει η καταιγίδα…
Κι επειδή προσωπικά, από μικροοικονομία μακροοικονομία και πραγματική οικονομία είμαι νούλα, ζήτησα εντατικά και εκλαϊκευμένα σεμινάρια από φίλους που δεν έχουν περάσει μόνο έξω από την ΑΣΟΕΕ. Από όλα αυτά που άκουσα (τα μισά μου έκαναν το μυαλό κουρκούτι και τα άλλα μισά, το στομάχι κόμπο) κρατάω και μοιράζομαι τα εξής (έτσι, επειδή, κουφάλα νεκροθάφτη, δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη και να πεθάνουμε… ποτέ) :
• Άμα τη αφίξει του 2012, πρέπει να προνοήσουμε για τον επιούσιο. Επειδή το χρήμα στη χώρα δε ρέει πια (όπου χώρα, βάλτε τράπεζες), επειδή οι διαδικασίες εισόδου πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων στη χώρα έχουν γίνει ιδιαίτερα προβληματικές κι επειδή αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις τις τελευταίες δεκαετίες φρόντισαν να είμαστε –τυπικά τουλάχιστον- ετερόφωτοι σε ό,τι αφορά την επάρκεια των αγαθών, αναμένεται από το Φεβρουάριο και μετά, να αρχίσουν να γίνονται εμφανείς οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά είδη. Όποιος προλαβαίνει ας σπείρει στο μπαλκόνι του. Η σελινόρριζα πιάνει εύκολα στη γλάστρα. Θυμηθείτε τους θείους στα χωριά… Ο καιρός εγγύς…
• Όσοι έχουν καταθέσεις (δεν ανήκω στην κατηγορία ούτε κατά φαντασίωση) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ελεγχόμενης, κυριλέ εξόδου από το ευρώ ή και ασύντακτης υποχώρησης, θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους, επειδή οι καταθέσεις θα μετατραπούν αυτόματα στο νέο νόμισμα (στην καλύτερη περίπτωση 1 ευρώ προς 1 απ’ ό,τι θα είναι το άλλο) ή θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα με ταυτόχρονη υποτίμηση (1 ευρώ προς πολύ λιγότερο από 1 από το ό,τι θα είναι το άλλο). Κάποιοι λένε ότι μια συνετή κίνηση τη σήμερον ημέρα είναι να τηρεί κανείς καταθέσεις σε δολάρια. Όλα όμως έχουν να κάνουν με το τι θα προβλέψουν οι νόμοι που θα πλαισιώσουν το σκηνικό. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κυβερνήσεις δεν κωλώνουν να επιβάλουν μετατροπή των συναλλαγματικών καταθέσεων, στο νέο -εκεί και τότε- εθνικό νόμισμα…
• Όσοι έχουν δάνεια να ξέρουν ότι από τα δάνειά τους δε θα απαλλαγούν ποτέ (εκτός αν επιβεβαιωθούν οι Μάγιας). Το πιο πιθανό είναι τα τρισκατάρατα ποσά να μετατραπούν αυτόματα σε εθνικό νόμισμα… γιατί, αν παραμείνουν σε ευρώ, η ψυχή του δανειολήπτη θα βγαίνει, αλλά ευρώ δε θα βγαίνει (το γνωστό… ουκ αν λάβοις). Δεδομένου ότι ήδη ζορίζονται οι οφειλέτες, τι θα γίνει αν για κάθε ευρώ που χρωστούσαν, βρεθούν να χρωστάνε τρεις δραχμίες… δραχμόνες, δραχμίρες, δραχμούπες ή ό,τι άλλο… Θα πάνε οι αυτοπυρπολήσεις σύννεφο…
• Όσοι έχουν τα ευρώ τους σε μασούρι… θα κερδίσουν, δεδομένου ότι το ευρώ θα θεωρηθεί ξένο νόμισμα και για κάθε «κομμάτι» που έχουν στην τσέπη, θα εισπράττουν ένα κομμάτι και κάτι από το «ό,τι θα είναι αυτό που θα είναι»… Το θέμα είναι… θα έχουνε οι τράπεζες λεφτά και αντοχή, για να ρευστοποιήσουν τα μασούρια;
• Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι θα απογίνει η αγοραστική τους δυνατότητα θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι στις προβληματικές συνθήκες μιας εξόδου από το ευρώ, ο πληθωρισμός θα πάθει πριαπισμό. Το πλέον λογικό και σίγουρο επίσης είναι ότι όλα τα εισαγόμενα προϊόντα θα γίνουν απλησίαστα. Λαϊκή και πάλι λαϊκή…
http://topontiki.gr/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_7454.html#more
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby dou » Sat Dec 17, 2011 1:11 pm

Ιδέες για ηλιακούς φουρνους κλπ

"Ανευ ΕΜΟΥ, ου δύνασθαι ποιείν ΟΥΔΕΝ"
dou

Unread postby PanagiotisKats » Sat Dec 17, 2011 1:44 pm

filtor wrote:
titinaki wrote:Οι ξυλόσομπες με φούρνο καλές δεν είναι? Έτσι θα έχουμε και φαγητό και ζεστούλα στο σπίτι....

Λέγονται μασίνες αυτού του τύπου οι σόμπες.
Επειδή ρωτάω για τις τιμές τα τελευταία χρόνια μιλάμε από 100-150 € τις ανέβασαν 100 - 150 € φέτος! :shock:

Τιτινάκι αφού είσαι από Πτολεμαΐδα, ερχόμενη προς Κοζάνη, μετά το χωριό Κοίλα στρίβεις δεξιά και στα 200 μέτρα στο αριστερό σου χέρι υπάρχει βιοτεχνία σομπών που την απλή την μασίνα την βρήκα στα 160 €.

Εδω περυση τα ξυλα εκαναν 100 ευρω ο τονος και φετος 170!
Για τι ξυλοσομπα λετε εσεις?
PanagiotisKats

Unread postby ANDREAS78 » Tue Dec 20, 2011 1:14 am

αυτοι ειμαστε οι ελληνες....οτι βγαινει οικονομικοτερο,αμεσως γινεται η χαρα του εμπορου...αεριο,ξυλο,μετα το πελετ κτλ κτλ...μια χαρα μας βρισκω
ANDREAS78

Unread postby 40palikj » Tue Dec 20, 2011 2:42 am

ANDREAS78 wrote:αυτοι ειμαστε οι ελληνες....οτι βγαινει οικονομικοτερο,αμεσως γινεται η χαρα του εμπορου...αεριο,ξυλο,μετα το πελετ κτλ κτλ...μια χαρα μας βρισκω

πελετ; ειστε τρελοι; εχει φπα 23% ! ξυλο και αν μπορειτε κοψτε το μονοι σας ή με βοηθεια καποιου αλλου, βγαινει πολυ φτηνα
Ψευτορωμέικο λίγα τα ψωμιά σου!
40palikj

Unread postby casius » Tue Dec 20, 2011 10:28 am

40palikj wrote:
ANDREAS78 wrote:αυτοι ειμαστε οι ελληνες....οτι βγαινει οικονομικοτερο,αμεσως γινεται η χαρα του εμπορου...αεριο,ξυλο,μετα το πελετ κτλ κτλ...μια χαρα μας βρισκω

πελετ; ειστε τρελοι; εχει φπα 23% ! ξυλο και αν μπορειτε κοψτε το μονοι σας ή με βοηθεια καποιου αλλου, βγαινει πολυ φτηνα

Νέος , δώσε την χρεωστική (οκ οκ η πιστωτική είναι του Αντίχρηστου) να έχεις ΦΠΑ 20% :D :D :D

:oops: :oops:
casius

Unread postby 40palikj » Wed Dec 21, 2011 2:18 am

casius wrote:
40palikj wrote:

Νέος , δώσε την χρεωστική (οκ οκ η πιστωτική είναι του Αντίχρηστου) να έχεις ΦΠΑ 20% :D :D :D

εγω ξερω πολυ καλα τι θα τους δωσω. οσο για την καρτα με την εκπτωση 3% στο φπα, δεν την θελω, ειμαι χουβαρδας εγω, προτιμω να μην ξερουν τιποτα για εμενα παρα να ξερουν και να μου δωσουν 3% πισω
Ψευτορωμέικο λίγα τα ψωμιά σου!
40palikj

Unread postby casius » Wed Dec 21, 2011 10:24 am

casius wrote:
40palikj wrote:

εγω ξερω πολυ καλα τι θα τους δωσω. οσο για την καρτα με την εκπτωση 3% στο φπα, δεν την θελω, ειμαι χουβαρδας εγω, προτιμω να μην ξερουν τιποτα για εμενα παρα να ξερουν και να μου δωσουν 3% πισω[/quote]

Δεν έπιασες το πνεύμα της απάντησης μου
casius

Unread postby eternity » Wed Dec 21, 2011 10:28 am

casius wrote:Δεν έπιασες το πνεύμα της απάντησης μου

δεν ειδα να αναφερει κανεις τη κοινη ταυτοτητα που θελουν να βγαλουν για να μπορουν να εργαζονται στα κρατης της Ε.Ε. οι υπηκοοι Ε.Ε.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby akarnania » Wed Dec 21, 2011 11:25 am

Αδελφια για ποια Ε.Ε μιλατε?Το σκορποχωρι?
Αυτοι θα το κλεισουν το μαγαζι,πριν απο εμας.
Ο Γ.Παισιος τα ελεγε οχι εγω.Δεν φαινονται ολοκαθαρα τωρα πια?
akarnania

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ