ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Unread postby orion » Wed Feb 13, 2013 4:20 pm

ΣΟΥΙΔΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

http://www.youtube.com/watch?v=WfRovJ1KcCg
orion

Unread postby dou » Wed Feb 13, 2013 5:49 pm

Βασικό σχέδιο Εκτάκτων Αναγκων.

"Ανευ ΕΜΟΥ, ου δύνασθαι ποιείν ΟΥΔΕΝ"
dou

Unread postby regina » Sat Mar 23, 2013 7:17 pm

Κυπριακή κρίση – Χρηματοπιστωτική κρίση

Δεν θα μπω στον κόπο να αναλύσω την οικονομική διάσταση του θέματος. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Αυτό που έχει ενδιαφέρον για εμάς, είναι να δούμε την άλλη διάσταση του θέματος, που έχει σχέση με την προετοιμασία μας και φυσικά, όπως βλέπουμε από την περίπτωση της Κύπρου, την αντιμετώπιση της.

Για άλλη μια φορά, πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι, τα “σενάρια” καταστροφολογίας, που ορισμένοι θέλουν να τα χαρακτηρίζουν, δεν είναι απλά σενάρια και δημιουργήματα της φαντασίας μας. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, είναι πραγματικότητα. Αν λίγες μέρες πριν, λέγατε σε έναν Κύπριο, ότι θα συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν, απλά θα σας πέρναγε για τρελούς. Οπότε, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι το να λες, πως “δεν πρόκειται να συμβεί αυτό σε εμένα”, είναι κοροϊδία του ίδιου μας του εαυτού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Όποιος δεν είναι, απλά θα υποφέρει περισσότερο.

Αρκετά όμως με την θεωρία. Στην πράξη τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε όλα όσα έχω γράψει κατά καιρούς και να είμαστε προετοιμασμένοι. Να είμαστε όσο πιο πολύ αυτάρκης μας επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση, να έχουμε προμήθειες/τρόφιμα όπως έχουμε ξαναγράψει, να έχουμε λίγα ή όσα μας επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση, μετρητά και φυσικά το κυριότερο όλων, να έχουμε την ψυχραιμία μας και την λογική μας.

Αν έτυχε και είδατε/ακούσατε στην τηλεόραση, μια κυρία της οποίας ο γιος της, την είχε συμβουλέψει, κάθε Παρασκευή να βγάζει ορισμένα χρήματα και την Δευτέρα να τα επιστρέφει. Όσοι το είδαν/άκουσαν από τον φιλικό μου κύκλο, απλά γέλασαν με το γεγονός αυτό. Σίγουρα όμως δεν γελάνε οι Κύπριοι, που θα εύχονταν να είχαν κάνει το ίδιο. Όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Κύπρου, αλλά και από την περίπτωση της Αργεντινής, τα διάφορα δυσάρεστα, οικονομικά γεγονότα, έχουν μια “προτίμηση” να εξελίσσονται το Σαββατοκύριακο. Μέρες δηλαδή, που οι τράπεζες είναι κλειστές και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να γλυτώσει τα λεφτά του, αλλά το κυριότερο να καταφέρει να βγάλει έστω ένα μικρό χρηματικό ποσό, για να περάσει τις επόμενες μέρες. Αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα. Δεν είναι ανάγκη να βγάζουμε όλα τα χρήματα μας φυσικά. Απλά ένα ποσό, ώστε να μπορούμε να την βγάλουμε τις επόμενες μέρες και πάντα σε συνδυασμό με τις προμήθειες και το επίπεδο αυτάρκειας μας. Αν κάποιος δηλαδή δεν έχει προμήθειες ή δεν έχει κάποιο κήπο κτλ, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να βγάλει περισσότερα χρήματα και το αντίστροφο.

Και μιας και τα λεφτά, δεν τα έχουν όλοι ή ακόμα και αυτοί που έχουν, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν, αυτό που θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη βάση, είναι η αλληλοβοήθεια. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, όπως μπορούμε. Να επικοινωνούμε με τους γύρω μας να προσφέρουμε την βοήθεια μας όπου μπορούμε, αλλά και να μην ντραπούμε να την ζητήσουμε, όταν εμείς την χρειαστούμε. Ακόμα και στο “παράδειγμα” της Αργεντινής, τα πράγματα άρχισαν να καλυτερεύουν κάπως για τον κοσμάκη, όταν αυτός παραμέρισε τη οργή του και τον φόβο του για αυτά που συνέβησαν και άρχισε να “συνεργάζεται” ο ένας με τον άλλον και να κάνουν ανταλλαγές προϊόντων/υπηρεσιών.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται ακόμα. Η άποψη μου για τα χρήματα, τους καιρούς που ζούμε, είναι σταθερή. Όσοι δεν έχετε διαβάσει το παρακάτω άρθρο μου, κάντε το. Παρόλο που είναι γραμμένο πριν δύο χρόνια περίπου και ξένισε αρκετούς, παραμένει επίκαιρο. Τα λεφτά δεν πρόκειται να γλυτώσουν κανέναν.

http://fugazigr.wordpress.com/2013/03/23/%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF/
regina

Unread postby marjory » Sun Mar 24, 2013 9:41 pm

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ

(χρήσιμο τρικ για να μπορούμε να φυλάξουμε πολλά πράγματα υγρής μορφής, και όχι μόνον)...

Image
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Voreios » Sun Mar 24, 2013 10:00 pm

Πάρα πολύ έξυπνο !! 8-)
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
Voreios

Unread postby dimrho » Sun Mar 31, 2013 8:05 am

καλημέρα.
ξέρει κανένας που μπορούμε να βρούμε σπόρους που δεν είναι υβρίδια ώστε να μπορούμε να κρύψουμε σπόρο και για άλλες χρονιες...;
dimrho

Unread postby dimrho » Mon Apr 01, 2013 6:37 pm

Μίλησα μαζί τους και μου είπαν οτι στέλνουν σπόρους απο τον Οκτώβριο εώς το Φεβρουάριο. ξέρει κανένας κάποια άλλη διαδικασία;
dimrho

Unread postby engineer » Tue Apr 02, 2013 10:20 am

dimrho wrote:Μίλησα μαζί τους και μου είπαν οτι στέλνουν σπόρους απο τον Οκτώβριο εώς το Φεβρουάριο. ξέρει κανένας κάποια άλλη διαδικασία;

Καλημέρα σε όλους,
εδώ: http://biosporos.gr/ecommerce/index.php?language=gr , θα βρεις σπόρους βιολογικούς,
δεν είναι Ελληνικές ποικιλίες, αλλά τουλάχιστον δεν είναι μεταλλαγμένα ούτε υβρίδια.
engineer

Unread postby gisella » Tue Apr 02, 2013 12:01 pm

dimrho wrote:Μίλησα μαζί τους και μου είπαν οτι στέλνουν σπόρους απο τον Οκτώβριο εώς το Φεβρουάριο. ξέρει κανένας κάποια άλλη διαδικασία;

Στο site τους, λέει ότι θα μοιράσουν σπόρους μέσα στον Απρίλιο
Και μέσα σε κοιλάδα σκιάς θανάτου αν περπατήσω, δεν θα φοβηθώ κακό· επειδή, εσύ είσαι μαζί μου
gisella

Unread postby Ευα » Tue Apr 02, 2013 10:18 pm

Με πολύ ανυπομονυσία θα περιμένω τα νεωτερα απο τον μπαρμπα-βαγγέλη,να μοιραστουμε τον πολύτιμο θυσαυρό της γνώσης και της εμπειρίας του.Αγαπητέ filtor μεσα σε τόσα πολά που εχω μαθει απο σένα, μεσα απ το ''ΗΓΓΙΚΕΝ'' και απο το παρον φορουμ,σε παρακαλώ ρώτησε τον μπαρμπα-Βαγγέλη ,πως γινετε μια κολοκυθιά να ειναι παραγωγική μέσα σε μια γλάστρα? Εχω προσπαθησει πολλές φορές και πάντα μου ρίχνει τα λουλούδια της.
Ευα

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ