kotsarikos wrote:dou wrote:Παιδια, σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Το νερο, απο οτι έμαθα, εχει πάρα πολλά άλατα.
Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση???
καλημέρα dou,
μάθε πόσους γαλλικούς ή γερμανικούς βαθμούς έχει και μου λες. Το 'πολλά άλατα' είναι πολύ αόριστο.
Υπάρχουν λύσεις πάντως... πες βαθμούς γιατί έχει σημασία.
Ψαξε στο google για αποσκληρυντές αφαλατοτές νερού.
Εγώ έβαλα έναν που έκανε γύρω στα 800€ και σου κάνει το νερό μαλακό. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάθε 5-6 μήνες να το ταΐζω με αλάτι
Επίσης έβαλα στον σωλήνα ύδρευσης ένα μεγάλο φίλτρο νερού καθοριζόμενο στα 60 μικρονς για τα μεγάλα σκουπίδια του νερού.
Αυτό που θέλω ακόμα να βάλω είναι ένα μικρό φιλτρο (γύρω στα 150€) στο πόσιμο νερό στην κουζίνα της τάξης των 0.5 μικρονς που
αφαιρεί χλώριο, δυσάρεστη γεύση και οσμή, φυτοφάρμακα, οργανικά χημικά, βιομηχανικά κατάλοιπα, τοξικά και άλλες βλαβερές ουσίες που μολύνουν το νερό. Επίσης αφαιρεί θολότητα από το νερό, μικρόβια (Cysts, Cryptosporidium, Giardia,Toxoplasma) βακτηρίδια, μικροοργανισμούς, ίνες Αμιάντου, βαρέα μέταλλα (μόλυβδο, κάδμιο) με εναλλαγή ιόντων
Πιστεύω ότι καλύτερα να κάνεις κάτι τέτοιο παρά να αποθηκεύεις νερό.