ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby dou » Sun Jan 01, 2012 6:52 pm

thanos69b wrote:Καλησπέρα παίδες,
Μια ερώτηση, γιατί να αποθηκεύετε νερό;;;;;;;

Καλή Χρονιά σε όλους. Ο Κύριος να ειναι πάντα μαζι μας.

Στο χωριό, που έχω άκρη, το νερό ΔΕΝ πίνεται. Αρα πρέπει να φέρνω νερό με το ειχ 10 λεπτά μακρυά.
Αν δεν υπάρχει βενζίνη, θα πρέπει για save βενζίνη, να μετακινούμαι οσο το δυνατόν λιγότερο.
Αρα πρέπει να στοκάρω νερό. Και ρωτάω εύλογα : Το νερό (οχι το εμφιαλωμένο) ποσο κρατάει?
"Ανευ ΕΜΟΥ, ου δύνασθαι ποιείν ΟΥΔΕΝ"
dou

Unread postby kotsarikos » Sun Jan 01, 2012 7:38 pm

dou wrote:

Στο χωριό, που έχω άκρη, το νερό ΔΕΝ πίνεται. Αρα πρέπει να φέρνω νερό με το ειχ 10 λεπτά μακρυά.
Αν δεν υπάρχει βενζίνη, θα πρέπει για save βενζίνη, να μετακινούμαι οσο το δυνατόν λιγότερο.
Αρα πρέπει να στοκάρω νερό. Και ρωτάω εύλογα : Το νερό (οχι το εμφιαλωμένο) ποσο κρατάει?

1-2 μήνες αναλόγως την καθαρότητα της πηγής. Αν είναι νερό πόλης 1 μήνα, αν είναι βουνισιο 2 μήνες. Πάντα σε μπιτονια.
Αν σκέφτεσαι για να έχεις δεξαμενή, πρέπει να έχεις ένα μικρο σύστημα ανακυκλοφορίας και χλωριωσης του νερού ώστε να κρατήσει περισσοτερο 6-7 μήνες ίσως και περισσότερο. Κόστος περίπου 400 ευρω (ειδικη τιμη για σένα :D ) με ρεύμα, 1000 με φωτοβολταϊκά.

Σε κάθε περίπτωση σου προτείνω να στοκαρεις εμφιαλωμένο και να έχεις ως εναλλακτική την πηγη των 10 λεπτών απόσταση με το αυτοκίνητο ή 1 ώρας με τα πόδια ( τόσο φαντάζομαι θα είναι). Αυτη τη λύση έχω επιλέξει προσωπικά που έχω το ίδιο πρόβλημα.

Το νερό στο χωριό δεν πινεται ή δεν είναι κατάλληλο ουτε για αλλες χρήσεις? γιατι αν δεν είναι κατάλληλο ουτε για αλλες χρήσεις τότε θέλεις δεξαμενή οπωσδήποτε.
kotsarikos

Unread postby KANENAS » Sun Jan 01, 2012 8:48 pm

dou wrote:

Έχεις ψάξει κάποια λύση φιλτραρίσματος ώστε να γίνει πόσιμο; Δεν έχω κάτι κατά νου αλλά δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει λύση.
KANENAS

Unread postby GENEA-OMEGA » Sun Jan 01, 2012 9:13 pm

φορητσ φίλτρα katadyne και παστίλιες καθαρισμού, είναι ότι πιο καλό. Το δε φορητό φίλτρο πρέπει να υπάρχει παντα στις προμήθειες, θα σώσει ΄καταστάσεις !!!
GENEA-OMEGA

Unread postby KANENAS » Sun Jan 01, 2012 9:26 pm

GENEA-OMEGA wrote:φορητσ φίλτρα katadyne και παστίλιες καθαρισμού, είναι ότι πιο καλό. Το δε φορητό φίλτρο πρέπει να υπάρχει παντα στις προμήθειες, θα σώσει ΄καταστάσεις !!!

Ναι συμφωνώ ότι τα προτεινόμενα είναι από τα πρώτα που πρέπει να πάρει κάποιος που θέλει να κάνει κάποια προετοιμασία αλλά ο φίλος dou μιλά για χωριό όπου σκέπτεται να στήσει την βάση του σε περίπτωση ανάγκης οπότε θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι ποιο μόνιμο με μεγαλύτερες δυνατότητες.
KANENAS

Unread postby kotsarikos » Sun Jan 01, 2012 11:46 pm

Όταν το νερό μένει αποθηκευμένο για πολυ καιρο αναπτύσσεται μικροβιακο φορτίο το οποίο για να καταπολεμηθεί θέλει χλωριωση (ή οι παστίλιες καθαρισμού - τις οποίες δεν τις έχω δοκιμάσει και δεν μπορω να τις προτείνω). Ο ανθρακας που έχει το katadyn λειτουργεί προς την σωστή κατεύθυνση του καθαρισμού χημικών αλλα δεν αφορά τα μικρόβια. Για τα μικρόβια υπάρχουν τρεις τρόποι αντιμετώπισης
1. Χλωριωση
2. UV
3. Ozon.

Το πιο αποτελεσματικο είναι το ozon (για όποιον έχει τα λεφτά και το ρεύμα). Διαφορετικά χλωριωση.
kotsarikos

Unread postby dou » Mon Jan 02, 2012 1:43 am

Παιδια, σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Το νερο, απο οτι έμαθα, εχει πάρα πολλά άλατα.
Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση???
"Ανευ ΕΜΟΥ, ου δύνασθαι ποιείν ΟΥΔΕΝ"
dou

Unread postby kotsarikos » Mon Jan 02, 2012 8:58 am

dou wrote:Παιδια, σας ευχαριστώ πολύ όλους.

καλημέρα dou,
μάθε πόσους γαλλικούς ή γερμανικούς βαθμούς έχει και μου λες. Το 'πολλά άλατα' είναι πολύ αόριστο.
Υπάρχουν λύσεις πάντως... πες βαθμούς γιατί έχει σημασία.
kotsarikos

Unread postby TASOS1 » Mon Jan 02, 2012 9:12 am

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΠΡΟΣ ΚΟΤΣΑΡΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ KATADYN POCKET ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
"The silver impregnated ceramic element is effective against bacteria and protozoa. The Katadyn Pocket is the only water filter with a 20 year warranty. Includes: Prefilter, bottle clip and carry bag"
ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ;
ΤΟ ΟΖΟΝ EINAI ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ!
TASOS1

Unread postby thanos69b » Mon Jan 02, 2012 9:49 pm

kotsarikos wrote:
dou wrote:Παιδια, σας ευχαριστώ πολύ όλους.

καλημέρα dou,
μάθε πόσους γαλλικούς ή γερμανικούς βαθμούς έχει και μου λες. Το 'πολλά άλατα' είναι πολύ αόριστο.
Υπάρχουν λύσεις πάντως... πες βαθμούς γιατί έχει σημασία.

Ψαξε στο google για αποσκληρυντές αφαλατοτές νερού.
Εγώ έβαλα έναν που έκανε γύρω στα 800€ και σου κάνει το νερό μαλακό. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάθε 5-6 μήνες να το ταΐζω με αλάτι
Επίσης έβαλα στον σωλήνα ύδρευσης ένα μεγάλο φίλτρο νερού καθοριζόμενο στα 60 μικρονς για τα μεγάλα σκουπίδια του νερού.

Αυτό που θέλω ακόμα να βάλω είναι ένα μικρό φιλτρο (γύρω στα 150€) στο πόσιμο νερό στην κουζίνα της τάξης των 0.5 μικρονς που
αφαιρεί χλώριο, δυσάρεστη γεύση και οσμή, φυτοφάρμακα, οργανικά χημικά, βιομηχανικά κατάλοιπα, τοξικά και άλλες βλαβερές ουσίες που μολύνουν το νερό. Επίσης αφαιρεί θολότητα από το νερό, μικρόβια (Cysts, Cryptosporidium, Giardia,Toxoplasma) βακτηρίδια, μικροοργανισμούς, ίνες Αμιάντου, βαρέα μέταλλα (μόλυβδο, κάδμιο) με εναλλαγή ιόντων
Πιστεύω ότι καλύτερα να κάνεις κάτι τέτοιο παρά να αποθηκεύεις νερό.
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
thanos69b

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ