ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby SUKHOI » Wed Jan 04, 2012 11:39 pm

..............................
Last edited by SUKHOI on Sat Jan 14, 2012 12:48 am, edited 1 time in total.
SUKHOI

Unread postby supergeorge » Thu Jan 05, 2012 12:18 am

SUKHOI wrote:
KANENAS wrote:Πολύ προσοχή για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ποτέ δεν γεμίζουμε κάνιστρα περισσότερο από το 80-85% της χωρητικότητας τους αφήνουμε πάντα χώρο να εκτονώνονται οι αναθυμιάσεις.

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε πλαστικό μπιτόνι και χωνί για αποθήκευση και διαχείριση βενζίνης ΜΟΝΟ όσα είναι πιστοποιημένα για καύσιμα.

Αν νομίζετε ότι ένα πλαστικό μπιτόνι μη κατάλληλο για αποθήκευση καυσίμου δεν μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη της βενζίνης από σπινθήρα επειδή είναι… πλαστικό… ΧΑΣΑΤΕ.

μαλλον το εγραψες για μενα οποτε πρεπη να γραψω οτι απο το 1968 δουλευω σε γκαζαδικα και ξερω απο βενζινα ,αερια, και πετρελαιο. :mrgreen:

Εγω φιλε SUKHOI
το 1968 πηγαινα Δημοτικο.
Τωρα σε ποια ταξη ακριβως δε θυμαμαι.....
Γεραματα βλεπεις :D :lol: :mrgreen: :P 8-)
supergeorge

Unread postby KANENAS » Thu Jan 05, 2012 12:29 am

SUKHOI wrote:
KANENAS wrote:Πολύ προσοχή για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ποτέ δεν γεμίζουμε κάνιστρα περισσότερο από το 80-85% της χωρητικότητας τους αφήνουμε πάντα χώρο να εκτονώνονται οι αναθυμιάσεις.

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε πλαστικό μπιτόνι και χωνί για αποθήκευση και διαχείριση βενζίνης ΜΟΝΟ όσα είναι πιστοποιημένα για καύσιμα.

Αν νομίζετε ότι ένα πλαστικό μπιτόνι μη κατάλληλο για αποθήκευση καυσίμου δεν μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη της βενζίνης από σπινθήρα επειδή είναι… πλαστικό… ΧΑΣΑΤΕ.

μαλλον το εγραψες για μενα οποτε πρεπη να γραψω οτι απο το 1968 δουλευω σε γκαζαδικα και ξερω απο βενζινα ,αερια, και πετρελαιο. :mrgreen:

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έγραψα για σένα. Άλλωστε δεν γνωρίζω ούτε εσύ ανέφερες τι είδους πλαστικά δοχεία χρησιμοποίησες.

Ο λόγος που το έγραψα είναι γιατί γνωρίζω ότι αναπτύσσονται στατικά φορτία πάνω σε πλαστικά υλικά και ότι αυτά δεν είναι ελεγχόμενα όπως σε ένα μεταλλικό δοχείο.

Και σε τελική ανάλυση εσύ μπορεί να έχεις εμπειρία με αυτά τα υλικά λόγο της δουλειάς σου αλλά εδώ μπαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και δεν θα αισθανόμουν καλά να μάθαινα ότι κάποιος έγινε λαμπάδα επειδή διάβασε κάτι σε ένα φόρουμ.
KANENAS

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Thu Jan 05, 2012 1:03 am

SUKHOI wrote:εγω εχω παρη και εχω γεμιση 10 πλαστικα 30ανταρια μπετονια και τα εχω ριξη και απο ενα μπουκαλακι οκτανια στο καθενα.στους δεκα μηνες τωρα βλεπω οτι εχουν χασει περιπου ενα λιτρο το καθε μπετονι.τα εχω σε αποθηκη που εχει δροσια.

... :shock: :shock: :shock: ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ;;;;
Έχεις δοκιμάσει καθόλου να δεις αν δουλεύει;Δε θα είναι τζούφια μετά από τόσο καιρό και μάλιστα σε πλαστικά;
Νομίζω πως η ανανέωση των αποθεμάτων μας κάθε μήνα είναι η καλύτερη λύση...Δείτε και αυτό,δυστυχώς είναι στα Αγγλικά αλλά ο τύπος το έχει ψάξει το θέμα!

Mannlicher-Schönauer

Unread postby TASOS1 » Thu Jan 05, 2012 12:28 pm

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
1) ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ
2) ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ (Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ)
3) ΑΝ ΣΕ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
4) ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΧΩ ΚΕΡΔΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ!
5) ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ SITE!
TASOS1

Unread postby TASOS1 » Thu Jan 05, 2012 4:22 pm

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ, ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΜΕΓΑΛΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ!
http://www.jamesdysonaward.org/Projects ... Winindex=0

ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ!
AIRDROP! ΠΑΡΑΓΩΓΗ 1 lt ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΗΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ!
TASOS1

Unread postby gas102 » Fri Jan 06, 2012 9:08 pm

TASOS1 wrote:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
1) ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ
2) ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ (Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ)
3) ΑΝ ΣΕ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
4) ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΧΩ ΚΕΡΔΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ!
5) ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ SITE!

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ.
gas102

Unread postby thanos69b » Sat Jan 07, 2012 12:31 am

Καλησπέρα παίδες πιστεύω τα ξέρετε αλλά θα τα επαναλάβω

Αυτάρκεια: Aποθήκευση τροφίμων ανά έτος
Τά Δέκα Βασικά
01) Αλάτι: Πρέπει νά αποθηκεύσετε πολύ αλάτι, τόσο γιά τήν γεύση όσο καί γιά τήν συντήρηση των τροφίμων
Επίσης, τό αλάτι έχει μία σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Κάντε μία έρευνα πάνω στά αποθέματα φυσικού αλατιού πού υπάρχουν στήν περιοχή όπου σκοπεύετε νά κάνετε τό καταφύγιο σας. Αυτή μπορεΐ νά αποδειχθεί μία ιδιαίτερα πολύτιμη γνώση σέ πε­ρίπτωση κρίσης.
Αποθηκεύστε περίπου πέντε κιλά αλάτι γιά κάθε μέλος της οικογένεια σας. Μπορεί νά σας φαίνετε πολύ, άλλά πε­ριλαμβάνει καί επιπλέον γιά νά προσελκύσετε άγρια ζώα στό κυνήγι. Όσο θά χρησιμοποιήσετε στό μαγείρεμα καί στό τραπέζι πρέπει νά είναι ιωδιούχο.

02) Ρύζι: Προτιμώ τό καστανό ρύζι γιά τά διατροφικά του πλεονεκτήματα, έστω καί άν ό χρόνος συντήρη­σης του είναι μικρότερος άπό εκείνον τού λευκού. Τό συνδυασμένο βάρος θά πρέπει νά είναι περίπου δε­καπέντε κιλά άνά ενήλικο άτομο άνά έτος. Ό χρόνος πού μπορεί νά διατηρηθεί είναι περίπου οκτώ έτη.

03) Σιτάρι (ή άλλα δημητριακά): Ή αποθήκευση δημη­τριακών είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της οικογενειακής προετοιμασίας. Τά σιτηρά μπορεί σύντομα νά μήν είναι τόσο φτηνά ή άφθονα, γιά αυτό αποθηκεύστε. Αγοράστε 100 κιλά άνά ενήλικα άνά έτος. (Ένα μέρος άπό αυτά μπορεί νά είναι μέ τήν μορφή ζυμαρικών). Μπορούν νά διατηρηθούν μέχρι καί τριάντα ή καί πα­ραπάνω χρόνια. Συστήνω επίσης τήν αγορά επιπλέον κιλών γιά ανταλλαγές καί αγαθοεργίες.
Δέν σας συστήνω νά αποθηκεύσετε αλεύρι, άφοϋ αυτό διατηρείται μόνο γιά δύο ή τρία χρόνια. Τό σιτάρι πού δέν έχει υποστεί επεξεργασία διατηρεί τό 80% της θρεπτικής του αξίας γιά τριάντα καί πλέον χρόνια. Αγοράστε λοιπόν μή επεξεργασμένο σιτάρι καί έναν χειρόμυλο γιά νά τό αλέθετε.
Μή παραβλέψετε τήν εύκολώτερη μέθοδο προετοιμα­σίας: τούς μουλιασμένους σπόρους. 'Άν μουλιάσετε σέ νερό γιά εικοσιτέσσερις έως τριάντα έξι ώρες τό σιτάρι, αυτό φουσκώνει καί μαλακώνει, ένώ στην συνέχεια, αν τό ζεστά­νετε, φτιάχνετε μέ αυτό ένα θρεπτικό πρωινό.

04) Καλαμπόκι: Τά ολόκληρα καλαμπόκια διατηρούνται πολύ περισσότερο άπό τά σπυριά τού καλαμποκιού ή τό καλαμποκάλευρο. γι' αυτό νά αποθηκεύετε ολόκληρα καλαμπόκια καί νά αλέθετε μόνοι σας όσα χρειάζεστε. Υπολογίστε 25 κιλά ανά ενήλικα τόν χρόνο. Ό χρόνος αποθήκευσης τού ολόκληρου καλαμποκιού είναι οκτώ έως δώδεκα χρόνια, άλλά τό σπασμένο ή αλεσμένο καλαμπόκι διατηρείται μόνο δεκαοκτώ μέ τριάντα έξι μήνες.

05) Βρώμη: Αποθηκεύστε κάπου δέκα κιλά ανά ενήλικα, ανά έτος. Ό χρόνος αποθήκευσης της βρώμης είναι τρία μέ έπτά χρόνια, ανάλογα μέ τήν ποικιλία καί τήν μέθοδο συσκευασίας.

06) Λίπη καί έλαια: Σάς συστήνω νά αποθηκεύετε κυ­ρίως ελαιόλαδο (παγωμένο, σέ πλαστικά μπουκάλια), μαγιονέζα, βούτυρο σέ σφραγισμένα δοχεία, καί φυστικοβούτυρο. Τό συνδυασμένο βάρος όλων αυτών πρέπει νά είναι γύρω στά πενήντα κιλά άνά ενήλικα, ανά χρόνο. Τά συσκευασμένα προϊόντα θά πρέπει νά ανανεώνονται συνεχώς, ή διαφορετικά νά δωρίζονται σέ φιλανθρωπικές οργανώσεις άνά δύο χρόνια. Τό παγωμένο λάδι πρέπει επίσης νά ανανεώνεται ή νά δωρίζεται κάθε τέσσερα χρόνια.

07) Γάλα σέ σκόνη: Αγοράστε τήν ποικιλία χωρίς λίπος. Αποθηκεύστε κάπου δέκα κιλά άνά ενήλικα, άνά έτος. Γιά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αγοράστε γάλα σέ σκόνη συσκευασμένο μέ άζωτο, άπό έναν πωλητή τροφίμων μακράς διαρκείας. Αυτό τό είδος μπορεί νά κρατήσει γιά πέντε καί πλέον χρόνια.

08) Φρούτα καί Λαχανικά σέ Κονσέρβες: Είναι πιό οικο­νομικό (καί μία καλή εξάσκηση) νά κονσερβοποιείτε τά δικά σας. Εφόσον ανανεώνετε συνεχώς τό απόθεμα σας, πρέπει νά ετοιμάζετε αρκετές ώστε νά καλύ­πτουν τίς ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας γιά δύο χρόνια. Οι ποσότητες θά ποικίλλουν ανάλογα μέ τό πόσα φρούτα καί λαχανικά καταναλώνετε στό διαιτολόγιο σας.

09) Κρέας σέ Κονσέρβες: Καί πάλι, θά πρέπει νά ανα­νεώνετε τό απόθεμα συνεχώς, και δέν θά πρέπει νά αποθηκεύετε περισσότερο άπό όσο θά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα σέ δύο χρόνια. Έγώ προτιμώ τά κονσερβαρισμένα χοιρινά της μάρκας DAK.

10) Σάκχαρα: Προτιμώ τό μέλι (έκτος, ασφαλώς, γιά τά βρέφη), άλλά ανάλογα μέ τά γούστα σας μπορεί επίσης νά θέλετε νά δημιουργήσετε ένα απόθεμα μέ ζάχαρη, μελάσσα, σόργον, σιρόπι σφένδαμου, καί διά­φορες μαρμελάδες καί ζελέδες. Τό συνδυασμένο βά­ρος όλων αυτών θά πρέπει νά είναι περίπου είκοσι πέντε κιλά άνά ενήλικα, άνά έτος.

και πολλά ακόμα θα βρείτε στο......
http://www.ftiaxno.gr/2011/05/blog-post_6761.html
Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
thanos69b

Unread postby Ioulia » Sat Jan 07, 2012 3:38 am

Χρόνια Πολλά σε όλους :)

Έχω ανησυχήσει αρκετά με την πιθανότητα να μην υπάρχουν σε λίγο καιρό οι φυσικοί σπόροι, παρά μόνο υβρίδια. Στην παλιά σελίδα υπήρχαν link για το που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί τους "παραδοσιακούς" ελληνικούς σπόρους. Συγνώμη για τον κόπο, αλλά μήπως κάποιος τα λέρει και μπορεί να τα ξαναβάλει;
Ioulia

Unread postby supergeorge » Sat Jan 07, 2012 3:54 am

Ioulia wrote:Χρόνια Πολλά σε όλους :)

Έχω ανησυχήσει αρκετά με την πιθανότητα να μην υπάρχουν σε λίγο καιρό οι φυσικοί σπόροι, παρά μόνο υβρίδια. Στην παλιά σελίδα υπήρχαν link για το που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί τους "παραδοσιακούς" ελληνικούς σπόρους. Συγνώμη για τον κόπο, αλλά μήπως κάποιος τα λέρει και μπορεί να τα ξαναβάλει;

Χρονια πολλα και σε σενα Ioulia.
ΕΔΩ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

http://peliti.gr/
supergeorge

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ