ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby SPIROS » Sat Jan 07, 2012 2:12 pm

Προετοιμασία και τακτικές για τα γεγονότα.

Γνωρίζουμε από τώρα όλα τα μέλη που θα ανήκουν στην ομάδα μας.
Έχουμε φροντίσει ώστε τα τρόφιμα να είναι αρκετά για να θρέψουν την ομάδα για τουλάχιστον 6 μήνες.
Αν κάποια άτομα αυτή τη στιγμή δεν μένουν μαζί μας και θα έρθουν στην οικία μας με το πρώτο ξέσπασμα γεγονότων, ή αποθηκεύουν από τώρα προμήθειες στο χώρο μας ( το καλύτερο) ή έχουν κανονίσει τη μεταφορά των προμηθειών ταυτόχρονα με την προσέλευσή τους (παρακινδυνευμένο).
Οι προμήθειες στο σπίτι είναι αποθηκευμένες σε ένα δωμάτιο και θα τις διαχειρίζεται ένα άτομο ώστε να μην υπάρχει σπατάλη και ανεξέλεγκτη χρήση.
Καλό είναι να υπάρχει πρόγραμμα με ώρες φαγητού.
Το φαρμακείο πρέπει να είναι σε προσβάσιμο σημείο ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος ακόμη και αν είναι χτυπημένος και πεσμένος στο έδαφος.
Όχι σε ψηλό σημείο.
Σάκος με άμμο και κλειστό δοχείο με νερό καθώς και 2-3 πετσέτες σε αρκετά σημεία του χώρου μας και κυρίως κοντά σε εξόδους (πόρτες, παράθυρα).
Αυτά τα χρησιμοποιούμε ως πυροσβεστικά μέσα και τις πετσέτες αν είναι μεγάλες και τις βρέξουμε με νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βγούμε μέσα από δυνατή εστία φωτιάς ρίχνοντας τες επάνω μας.
Δεν έχουμε οτιδήποτε γυάλινο στο χώρο μας (κίνδυνος θραυσματοποίησης) και στα τζάμια των παραθύρων κολλάμε ταινίες δεμάτων σε σχήμα Χ και +.
Έχουμε ορίσει από τώρα σημεία συνάντησης της ομάδας σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουμε την οικία μας.
Έχουμε απαραίτητα φτιάξει σακίδια διαφυγής με διάφορα εφόδια.
Στα σημεία συνάντησης της ομάδας έχουμε καθορίσει από τώρα χρόνους συνάντησης και χρόνους παραμονής ώστε να έχουμε τη λιγότερη έκθεση σε οποιονδήποτε κίνδυνο.
Ορίζουμε από τώρα κάποιο συνθηματικό (ίσως κάποιο χάραγμα σε δέντρο ή κάποιο δεμένο κομμάτι υφάσματος διακριτικό πάντα, σε κάποιο κλαδί) το οποίο δεν θα τραβήξει την προσοχή κανενός, πέραν της ομάδας και θα δηλώνει ότι κάποιος είχε έρθει στο σημείο συνάντησης και ότι θα ξαναεπιστρέψει στο επόμενο καθορισμένο ραντεβού.
Το κάθε μέλος που αποτελεί την ομάδα πρέπει να γνωρίζει από τώρα κάποια βασικά σε παροχή πρώτων βοηθειών.
Το κάθε μέλος πρέπει να γνωρίζει και λίγα πράγματα από χειρισμό οπλισμού σε περίπτωση που αυτός υπάρχει.
Αν η οικία μας είναι διαμέρισμα τότε προσπαθούμε να οργανωθούμε με τους διπλανούς ώστε σε περίπτωση που θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το χώρο μας να έχουμε σημείο εξόδου και διαφυγής.
Κανόνας πολύ σημαντικός είναι να έχουμε σημεία εξόδου και διαφυγής στο χώρο μας.
Αν δεν έχουμε τότε πρέπει να οργανωθούμε με άλλους σε χώρο που έχει τουλάχιστον 2 σημεία διαφυγής.
Σε περίπτωση που το σπίτι μας είναι μονοκατοικία και έχει περίφραξη τότε έχουμε καλύτερη πιθανότητα άμυνας.
Υπάρχουν πολλαπλά σημεία εξόδου διαφυγής.
Την περίφραξη μπορούμε να την καλύψουμε με γράσο ή λάδι και με κολημένα καρφιά ή σπασμένα γυαλιά.
Γυαλιά σπασμένα μπορούμε να έχουμε και στο γκαζόν μας ή τον κήπο μας αφού φυσικά έχουμε ορίσει από τώρα κάποιους διαδρόμους διέλευσης ορατούς μόνο από την ομάδα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά συστήματα ανίχνευσης κίνησης που λειτουργούν με μπαταρία.
Προσοχή, δεν είναι και τα πλέον αξιόπιστα (λάθος συναγερμός, υγρασία, άνεμος , βροχή, έλλειψη μπαταρίας κλπ).
Αν έχουμε σκύλο τότε έχουμε καλύτερες πιθανότητες προειδοποίησης από τους συναγερμούς.
Όταν αντιληφθούμε κίνδυνο και έχουμε προειδοποίηση εισβολής, σβήνουμε το φωτισμό και πηγαίνουμε σε καθορισμένες θέσεις άμυνας.
Πάντα το όπλο μας (άν έχουμε) και το σακίδιο διαφυγής μας μαζί, σε περίπτωση που έχουμε απρόσκλητο επισκέπτη-εισβολέα.
Οι θέσεις άμυνας καλύπτουν όλα τα πιθανά σημεία εισόδου και είναι τέτοιες ώστε ο εισβολέας να πέσει σε διασταυρωμένη άμυνα.
Γνωρίζουμε να κινούμαστε στο χώρο μας σε απόλυτο σκοτάδι (είναι το βασικό μας πλεονέκτημα τη νύχτα).
Σε περίπτωση που έχουμε εισβολή την ημέρα πάλι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες σκότους στο χώρο μας.
ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ.
Ο εισβολέας χάνει το πλεονέκτημα του επιτιθέμενου και το πιό βασικό δεν γνωρίζει ούτε το χώρο μας ούτε πώς να κινηθεί σε αυτόν σε συνθήκες σκότους ή με ημίφως.
Οι σκιές πάντα τρομάζουν.
Το βράδυ ποτέ δεν κοιμόμαστε όλοι, αλλά υπάρχουν νούμερα και ώρες φύλαξης και επαγρύπνισης.
Εάν χρειαστεί να μαγειρέψουμε κάτι που έχει έντονες μυρωδιές καλό είναι να το κάνουμε σε κλειστό χώρο και κατόπιν καίγοντας κάποιο υλικό (συνήθως πλαστικό) να αφήσουμε μικρή έξοδο διαφυγής της μυρωδιάς του φαγητού ( π.χ. ανοίγουμε κλείνουμε το παράθυρο σύντομα και όχι ολόκληρο).
Καλό είναι να μην έχουμε πολλές τροφές που με την προετοιμασία τους θα αφήσουν έντονες μυρωδιές, γιατί μη ξεχνάμε ότι με την έλλειψη τροφής η όσφρηση θα γίνει πολύ ευαίσθητη.
Τα οποιαδήποτε σκουπίδια απόβλητα που έχουμε τα καίμε σε κάδους αν έχουμε ή μέσα σε κάποιο τενεκέ.
Δεν θέλει κανένας να κινδυνεύσει από χολέρα και πανούκλα.
Η ομάδα την ημέρα πρέπει να κάνει αναγνώριση της ευρύτερης περιοχής και να ψάχνει για τρόφιμα.
Ποτέ η ομάδα δεν βγαίνει χωρίς προγραμματισμένο δρομολόγιο και καλό είναι να υπάρχει επικοινωνία με τη βάση (μέσω γουόκι τόκι).
Η ομάδα δεν φοράει καθαρά ρούχα γιατί δεν πρέπει να κινεί υποψίες και το ενδιαφέρον οποιουδήποτε.
Η κίνηση και το δρομολόγιο γίνεται διακριτικά και πολύ γρήγορα.
Κανένα μέλος της ομάδας δεν κινείται σε χώρο που δεν το γνωρίζουν οι υπόλοιποι.
Προσπαθούμε στο χώρο μας να είμαστε όσο πιό καθαροί και να ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα εργασιών ώστε να μη χάνουμε το ηθικό μας και να προσομοιάζουμε συνθήκες του τρόπου ζωής που είχαμε.
Προσευχή και πνευματικές κουβέντες πρέπει να γίνονται καθημερινά.
Πάντα η επαφή με τους άλλους και η πνευματική συζήτηση ηρεμεί το μυαλό και μας κάνει να λειτουργούμε πιό ανθρώπινα και λογικά.
Σκοπός μας δεν είναι να σκοτώσουμε αλλά να αμυνθούμε.
Σκοπός μας η επιβίωση και όχι η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.
SPIROS

Unread postby rose » Sat Jan 07, 2012 8:11 pm

ΛΙΣΤΑ-ΕΙΔΩΝ-ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby Ioulia » Sat Jan 07, 2012 10:04 pm

supergeorge σε ευχαριστώ πολύ!
Ioulia

Unread postby chemist » Sat Jan 07, 2012 11:09 pm

gas102 wrote:
TASOS1 wrote:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
1) ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ
2) ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ (Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ)
3) ΑΝ ΣΕ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
4) ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΧΩ ΚΕΡΔΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ!
5) ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ SITE!

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ.

Αδελφοί καλησπέρα και χρόνια σας πολλά. Καλή τύχη και στο νέο αυτό φόρουμ.
Αδελφέ gas κακώς βγήκες από τα ρούχα σου διότι η ορθοδοξία προυποθέτει την ύπαρξη πνευματικού και φυσικά την συμβουλή του σε ότι θεωρούμε σημαντικό για την πνευματική μας προκοπή αλλά και για την καθημερινότητα μας.
Και κάτι ακόμη διότι λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να γράφω συχνά. Ισως θυμάστε κάποιοι παλιότερα που επέμενα ότι τα γεγονότα αργούσαν( εν έτει 2008-2009). Πλέον είναι φανερό σε όλους ότι τα γεγονότα τρέχουν και είναι μπροστά μας. Φυσικά επειδή ο Θεός είναι άχρονος και μια μικρή παράταση για 1 ή 2 χρόνια είναι πιθανή.
Αυτό όμως που λέει ο λογισμός μου είναι ότι η πολιτειακή ανωμαλία έγινε το 2009 με τις τότε εκλογές και το τράβηγμα του κεφαλαίου με την υπογραφή του μνημονίου. Άρα για μένα αυτή η πρόρρηση έχει εκπληρωθεί και τα γεγονότα μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και άυριο.
Καλό βράδυ..
chemist

Unread postby supergeorge » Sun Jan 08, 2012 1:40 am

Ioulia wrote:supergeorge σε ευχαριστώ πολύ!

Νασαι καλα Ioulia.
Στις 21 Απριλιου εχει πανελληνια γιορτη ανταλλαγης παραδοσιακων σπορων,ειναι σε χωριο της Δραμας.
Δεν εχω παει ποτε,φετος αν τα καταφερω θα παω.Οι σποροι διδονται δωρεαν οπως διαβασα αλλα ορισμενη ποσοτητα απο καθε ειδος λογω μεγαλης ζητησης,κατι τετοιο.
Οποτε δεν θα εξαφανιστουν.
supergeorge

Unread postby dou » Sun Jan 08, 2012 2:04 am

chemist wrote: Πλέον είναι φανερό σε όλους ότι τα γεγονότα τρέχουν και είναι μπροστά μας. Φυσικά επειδή ο Θεός είναι άχρονος και μια μικρή παράταση για 1 ή 2 χρόνια είναι πιθανή.

Αυτό όμως που λέει ο λογισμός μου.....τα γεγονότα μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και άυριο.Καλό βράδυ..

Αγαπητέ αδερφέ, με μπέρδεψες.... "παράταση 1-2 χρονια" με "αύριο" ??? Δεν καταλαβαίνω...
Πάντως οποτε και να γινει, μέσα εισαι... το εχεις πετυχει...
"Ανευ ΕΜΟΥ, ου δύνασθαι ποιείν ΟΥΔΕΝ"
dou

Unread postby gas102 » Sun Jan 08, 2012 2:29 pm

chemist wrote:
gas102 wrote:
TASOS1 wrote:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
2) ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ (Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ)

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ.

Αδελφέ gas κακώς βγήκες από τα ρούχα σου διότι η ορθοδοξία προυποθέτει την ύπαρξη πνευματικού και φυσικά την συμβουλή του σε ότι θεωρούμε σημαντικό για την πνευματική μας προκοπή αλλά και για την καθημερινότητα μας.
Και κάτι ακόμη διότι λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να γράφω συχνά. Ισως θυμάστε κάποιοι παλιότερα που επέμενα ότι τα γεγονότα αργούσαν( εν έτει 2008-2009). Πλέον είναι φανερό σε όλους ότι τα γεγονότα τρέχουν και είναι μπροστά μας. Φυσικά επειδή ο Θεός είναι άχρονος και μια μικρή παράταση για 1 ή 2 χρόνια είναι πιθανή.
Αυτό όμως που λέει ο λογισμός μου είναι ότι η πολιτειακή ανωμαλία έγινε το 2009 με τις τότε εκλογές και το τράβηγμα του κεφαλαίου με την υπογραφή του μνημονίου. Άρα για μένα αυτή η πρόρρηση έχει εκπληρωθεί και τα γεγονότα μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και άυριο.
Καλό βράδυ..

αδελφέ chemist μάλλον εσύ δεν κατάλαβες, η αντίδραση μου δεν είναι για την ύπαρξη του πνευματικού αλλά για την έκφραση "πως θα το πούμε στον πνευματικό μας" και αν δεν έχω καταλάβει λάθος σημαίνει το πως θα υποκλέψουμε την συγκατάθεσή του για να μαζέψουμε τρόφιμα πράγμα που δυστυχώς δηλώνει 1) πονηριά 2) έλλειψη εμπιστοσύνης στον πνευματικό μας και κατ΄ επέκταση στον Θεό ή μάλλον πρώτα στο Θεό και μετά στον πνευματικό μας και 3) την επικράτηση του δικού μας θελήματος, αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω τι τον θέλουμε τον πνευματικό για να τον κοροϊδεύουμε?
gas102

Unread postby chemist » Sun Jan 08, 2012 8:58 pm

[/quote]

αδελφέ chemist μάλλον εσύ δεν κατάλαβες, η αντίδραση μου δεν είναι για την ύπαρξη του πνευματικού αλλά για την έκφραση "πως θα το πούμε στον πνευματικό μας" και αν δεν έχω καταλάβει λάθος σημαίνει το πως θα υποκλέψουμε την συγκατάθεσή του για να μαζέψουμε τρόφιμα πράγμα που δυστυχώς δηλώνει 1) πονηριά 2) έλλειψη εμπιστοσύνης στον πνευματικό μας και κατ΄ επέκταση στον Θεό ή μάλλον πρώτα στο Θεό και μετά στον πνευματικό μας και 3) την επικράτηση του δικού μας θελήματος, αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω τι τον θέλουμε τον πνευματικό για να τον κοροϊδεύουμε?[/quote]
Εχεις δίκιο , για αυτό τελικά πρέπει να γράφουμε με μικρά γράμματα γιατί με τα κεφαλαία χάνεται ο τόνος και μπορεί να χαθεί και το νόημα.
chemist

Unread postby kotsarikos » Sun Jan 08, 2012 9:00 pm

chemist wrote:
gas102 wrote:

Καλό βράδυ..

gas102 wrote:αδελφέ chemist μάλλον εσύ δεν κατάλαβες, η αντίδραση μου δεν είναι για την ύπαρξη του πνευματικού αλλά για την έκφραση "πως θα το πούμε στον πνευματικό μας" και αν δεν έχω καταλάβει λάθος σημαίνει το πως θα υποκλέψουμε την συγκατάθεσή του για να μαζέψουμε τρόφιμα πράγμα που δυστυχώς δηλώνει 1) πονηριά 2) έλλειψη εμπιστοσύνης στον πνευματικό μας και κατ΄ επέκταση στον Θεό ή μάλλον πρώτα στο Θεό και μετά στον πνευματικό μας και 3) την επικράτηση του δικού μας θελήματος, αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω τι τον θέλουμε τον πνευματικό για να τον κοροϊδεύουμε?

gas δίκιο έχεις. Μάλλον κάτι άλλο θα εννοούσε ο Τάσος. Δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι από 1,2,3 που αναφέρεις στην περίπτωση εδώ. Μάλλον παρεξήγηση είναι.... :D
kotsarikos

Unread postby SPIROS » Sun Jan 08, 2012 9:47 pm

Το είχα γράψει και παλιότερα και το γράφω πάλι και τώρα.

Από τα πιό σημαντικά που πρέπει να έχουμε κάνει δώρο στον οργανισμό μας, είναι ο αντιτετανικός ορός.
Ακόμη και ένα μικρό κόψιμο από κάποιο σκουριασμένο σίδερο, όταν θα είναι αδύναμος ο οργανισμός μας από έλλειψη βιταμινών, μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.
SPIROS

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ