1. Αρχίζουμε με το: Είς το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος
2. Στη συνέχεια λέμε το Τρισάγιο, Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς (τρείς Φορές).
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι και νύν και αεί και είς τους αιώνας των αιώνων Αμήν.
Παναγία Τριάς ελέησον ημάς, κύριε ιλάσθητι ταίς αμαρτίαις ημών Δέσποτα συγχώρησον τας ανομίας ημίν Άγιε, επίσκεψαι και ίασαι τάς ασθενείας ημίν, ένεκεν του ονοματός σου. Κύριε, ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον.
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι και νύν και αεί και είς τους αιώνας των αιώνων Αμήν.
Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς αγιασθήτω το όνομα σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημα σου, ως εν ουρανών και επί της γής, τον άρτον ήμων τον επιούσιον, δος ημίν σήμερον και άφες ημίν τα αφειλήματα ημών, ως και ημάς αφίεμε τοις οφειλέταις ημών και μη εισενέγκης ημάς είς πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
3. Κύριε, σε ευχαριστώ γι΄ αυτήν την ευλογημένη ώρα, που με τα αμαρτωλά μου χέρια με αξιώνεις να ζυμώνω τον Άρτο για τη θεία Ευχαριστία.
Σε παρακαλώ στείλε το Πανάγιο σου Πνεύμα, το οποίο αγιάζει τα Μυστήρια της Εκκλησίας, να ευλογήσει αυτόν τον Άρτο για να γίνει ευπρόσδεκτος στο Άγιο Σου Θυσιαστήριο.
Κα σε παρακαλώ να τον δεχτείς από τα χέρια μου, όπως δέχτηκες τη θυσία του Άβελ, τη δοξολογία των Ποιμένων, τα δώρα των Μάγων, τα δάκρυα του Πέτρου και τη μετάνοια του Ληστή, για τη σωτηρία της ψυχής μου.
4. Δι΄ ευχών των αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο θεός ημών ελέησον ημάς, Αμήν