Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.
Απόσπασμα από το βιβλίο «
Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου, 1», Έκδοση Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Χανίων «Ο Άγιος Νεκτάριος», Χανιά 2010.
Σελίδες: από 45 έως 51.
«Η κυρία Μαρίκα Κουφάκη ήταν για πολλούς γνωστή και ως «μανούλα» γιατί όπως άξια την αποκαλούσαν, έπαιζε το ρόλο της μάνας στη φροντίδα και την στήριξη - οικονομική αλλά κυρίως πνευματική των συνανθρώπων μας. Το παρακάτω γράμμα έχει αποσταλεί σε περίοδο Χριστουγέννων και εξιστορεί δυο θαυματουργικές επεμβάσεις του Αγίου Νεκταρίου. Στην μια ο Άγιος «χειρουργεί» και θεραπεύει μια γυναίκα, ενώ στη δεύτερη επισκέπτεται και γιατρεύει ένα άρρωστο κοριτσάκι. Όπως αναφέρεται και μέσα στο γράμμα: Αυτός είναι ο Άγιος μας, Ολοζώντανος, Λεβέντης, Γιατρός των ψυχών και των σωμάτων.»
«
Αγαπημένη μου μανούλα!Χρόνια σας πολλά, με υγεία και πάντα αυτό το υπέροχο χαμόγελο στα χείλη σας, για να παίρνουμε δύναμη, όλα σας τα παιδιά.
Συγχωρήστε με που τόσο καιρό, δε βρήκα το χρόνο, να σας γράψω ένα ακόμα θαύμα που μας συνέβη, από τον πανταχού παρόντα Άγιο μας.
Πριν ένα χρόνο περίπου έκανα αφαίρεση μήτρας, λόγω του ότι είχα ένα πολύ μεγάλο καλοήθη όγκο, ο οποίος όμως μου προκαλούσε φοβερές αιμορραγίες κι έτσι ήταν υποχρεωτικό να αφαιρεθεί.
Με την βοήθεια του Αγίου μας και τις προσευχές όλων, πήγαν όλα καλά, μετεγχειρητικά.
Πριν από 3 μήνες περίπου, όπως έκανα μπάνιο, νιώθω στην κοιλιά μου, ένα μεγάλο όγκο, περίπου σαν πορτοκάλι.
Εγώ τρόμαξα, πήρα τηλέφωνο τον γιατρό μου και μου είπε να κάνω επειγόντως ένα υπερηχογράφημα. Όπως καταλαβαίνετε είχαμε σκάσει από την αγωνία μας, γιατί προϋπήρχε η αφαίρεση και δυστυχώς το μυαλό μας τρέχει στο κακό. Όταν μου έκανε το υπερηχογράφημα ο γιατρός, μονολογούσε διάφορα. Τον παρακαλώ λοιπόν να μου πει τι έβλεπε γιατί είχα τρελλαθεί από την αγωνία μου.
Μου λέει λοιπόν ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι και ότι πρέπει να κάνω μια πιο προσεκτική εξέταση, από άλλο υπέρηχο, ο οποίος υπάρχει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Πήραμε αμέσως τηλέφωνο, ένα γνωστό γιατρό μας, ο οποίος ευτυχώς μας έκλεισε αμέσως ραντεβού. Όπως μου έκανε η γιατρός τον υπέρηχο, γέλασε, κι εγώ είχα νευριάσει πολύ, γιατί δεν μας εξηγούσαν περί τίνος επρόκειτο. Όταν μου είχαν κάνει την αφαίρεση της μήτρας δεν μου είχαν αφαιρέσει τράχηλο και ωοθήκες. Είχε πέσει λοιπόν το ωάριο και είχε περιβληθεί από μια μεμβράνη και σιγά-σιγά μεγάλωνε και εξελίχτηκε σε κύστη. Εγώ είχα σκάσει στη σκέψη ότι έπρεπε να ξαναχειρουργηθώ.
Η Παναγία μας όμως με βοήθησε ως εξής:
Όλη νύχτα σκεπτόμουν έντονα την μανούλα και δεν έβλεπα την ώρα να ξημερώσει να την πάρω τηλέφωνο. Όντως το πρωί την βρήκα στο τηλέφωνο και της ανέφερα όλα τα παραπάνω.
Μου λέει λοιπόν αμέσως εκείνη:
«Βρε Τούλα μου, λαδάκι του Αγίου μας δεν έχεις; Σταυρώσου και αύριο με ξαναπαίρνεις.»
Όντως σταύρωσα την κοιλιά μου δυο-τρεις φορές εκείνη την ημέρα, παρακαλώντας τον Άγιο μας, να με λυπηθεί.
Εκείνος που τρέχει και χωρίς να τον φωνάζουμε, με επισκέφθηκε άμεσα. Ήμουνα στην κουζίνα του σπιτιού μου και μαγείρευα, όταν άκουσα εντελώς ξαφνικά σαν να έγινε μια έκρηξη στην κουζίνα μου μέσα.
Σαν κάτι να έσπασε με δύναμη. Αμέσως ένιωσα ακαθαρσίες να τρέχουν από την κοιλιά μου όπως όταν ετοιμάζεται για γέννα μια γυναίκα.
Τρέχω στο μπάνιο και έπεφταν για αρκετή ώρα ακαθαρσίες με αίμα. Εγώ είχα συγκλονιστεί:
Έκλαιγα και ευχαριστούσα τον Άγιο Νεκτάριο. Την επόμενη ξανάκανα υπέρηχο.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπήρχε πλέον τίποτε στην κοιλιά μου. Ο Άγιος είχε κάνει την επέμβαση, χωρίς χειρουργεία, χωρίς νυστέρια, χωρίς πόνους. Αυτός είναι ο Άγιος μας, Ολοζώντανος, Λεβέντης, γιατρός των ψυχών και των σωμάτων.
Θα σας αναφέρω επίσης άλλο ένα θαύμα του Αγίου Νεκταρίου, που ακούσαμε το καλοκαίρι, σε ένα ταξίδι μας στη Ρωσία. Ένας ευκατάστατος στρατιωτικός δεν είχε παιδιά.
Παρακαλούσε μέρα νύχτα την Παναγία, να του στείλει ένα παιδάκι. Εκείνη άκουσε τις παρακλήσεις τους και τους έστειλε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι.
Όταν έγινε 12 χρονών, αρρώστησε και οι γονείς όπως καταλαβαίνετε είχαν σκάσει από την αγωνία.
Διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις, ότι είχε πρόβλημα και στα δυο του νεφρά.
Χειρουργείται και του αφαιρούν το ένα νεφρό.
Το βάζουν στην αιμοκάθαρση γιατί και το άλλο είχε πρόβλημα. Οι γονείς δεν άντεχαν να βλέπουν το μονάκριβο τους να υποφέρει.
Κάποιος τους είπε για τον Άγιο Νεκτάριο. Τον παρακαλούσαν με όλη τους την καρδιά.
Εκείνος τους άκουσε. Την νύχτα το κοριτσάκι είχε επίσκεψη.
Ο Άγιος Νεκτάριος πήγε στο κρεβάτι του και το ρώτησε που πονάει.
Εκείνο του έδειξε το νεφρό του και τον ρώτησε:
«Ποιος είστε;»
Ο Άγιος Νεκτάριος του απάντησε:
«Με κάλεσαν οι γονείς σου.»
Το πρωί το παιδί διηγήθηκε στους γονείς του την επίσκεψη του Αγίου. Εκείνοι παρακάλεσαν τους γιατρούς, να κάνουν νέο υπέρηχο στο παιδί τους. Οι γιατροί έκαναν και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το νεφρό του παιδιού τους λειτουργούσε κανονικά.
Το αποσύνδεσαν από το μηχάνημα αμέσως.
Το παιδί με τη βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου είχε γίνει καλά. Οι γονείς ευγνωμονούσαν και δόξαζαν το όνομα του Αγίου μας. Τους χάρισε το μεγαλύτερο δώρο. Την υγεία του μονάκριβου παιδιού τους.
Σας αγαπούμε πολύ.
Καλή χρονιά από τον Τάκη, τα παιδιά και από εμένα.
Παγωνάκη Τούλα, 26/12/2004
Ηράκλειο Κρήτης»