bersekero wrote:Μαρία wrote:ποιος βασιλιας καλε; ο κοκος; εναν Βασιλεα εχουμε, τον Κυριο μας...επιπλεον εχεις σκεφτει καθολου, εχει περασει απο το μυαλο σου , το οτι μπορει ο Θεος να θελει να περασεις κ αλλες δοκιμασιες κ εσυ κ ολοι μας; πιστευεις οτι εχεις φτασει στην ταπεινωση που επιθυμει ο Κυριος να φτασεις; γτ τελικα μαλλον θελουμε να γινουνε τα γεγονοτα για να μη χασουμε τα υλικα αγαθα τα οποια εχουμε κ το οποιο δε το εκτιμουμε...σημασια εχει σ αυτο τον πολεμο που ειναι κυριως πνευματικος να αποδεσμευτουμε απο τον υλισμο στον οποιο εχουμε επελθει τοοοοοσα χρονια κ που μας εχει αποκτηνωσει, μας τυφλωνει κ δε βλεπουμε ουτε τον διπλανο μας...εχουμε κανει θεο μας την υλη κ τον Θεο τον θυμομαστε μονο οταν κατι μας παει στραβα...καντε λοιπον υπομονη κ ο Θεος θα μας ανταμιψει, υπομονη στο θελημα Του μονο ετσι θα ερθει η ταπεινωση μας κ η ειλικρινη μετανοια μας, το οποιο θα μας φερει κοντα Του...ο Θεος μας βοηθαει σε καθε βημα μας, ποσο μαλλον σ αυτες τις δυσκολες στιγμες που ζει ο καθενας μας...το παν δεν ειναι να μας βοηθησει να σωσουμε τα υλικα αγαθα μας, αλλα τη ψυχη μας...οποτε κ ολες οι δοκιμασιες που μας αξιωνει κ περναμε ειναι για να μας φερει κοντα Του...
Καλημερα Μαρια.
Αμα σε ενοχλει που ξεκινησα να μιλαω, να επιστρεψω στο καβουκι μου ευχαριστως. Τοσα χρονια που σιωπουσα δεν επαθα και τιποτα.
Γνωριζω ποιος ειναι ο Μεγας Βασιλεας μας. Ευχαριστω.
Οσον αφορα στον αλλο τον ανθρωπινο Βασιλια, ο γ. Παϊσιος δεν ελεγε κατι? Ή οπως λενε μερικοι ελεγε ψεματα για να μας δωσει κουραγιο (τον καιρο που μιλουσε ο γεροντας δεν ειχαν και τοση αναγκη απο κουραγιο οι Ελληνες) ή ειναι παλι λογια που του βαλανε στο στομα ψευδως? Ισως εχασα καποιο επεισοδιο, οπότε παρακαλω να με διαφωτισετε.
δλδ εσυ βιαζεσαι να γινουν τα γεγονοτα για να μην "φυγει" ο τεως λογω ηλικιας;;;; επιπλεον απο ολα αυτα που σου εγραψα καταλαβες οτι ενοχληθηκα που εγραψες, οκ! μηπως εισαι σε ενα φορουμ που ολοι μπορουν να γραψουν την γνωμη τους; λεω εγω τωρα...πολυ παρεξηγησιαρηδες εχετε γινει, μη σας πει κατι αντιθετο κανεις αμεσως να αποχωρησετε! κ κατι ακομα, τον καιρο που μιλουσε ο γεροντας οι Ελληνες δε χρειαζοντουσαν κουραγιο οπως λες, αλλα ηξερε οτι ΘΑ χρειαστουνε πολυ κουραγιο (Κυριως δυνατη Πιστη) εφοσον εβλεπε τι θα ερθει...συγχωρα με κιολας που σου απαντησα ετσι; μη κλειστεις στο καβουκι σου (κλεινομαι εγω για σενα μονο) κ δε σου ξανααπανταω, καλη δυναμη...