ΘΑΥΜΑΤΑ

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Moderator: inanm7

Re: ΘΑΥΜΑΤΑ

Unread postby rose » Tue Aug 20, 2013 6:02 pm

marjory wrote:ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΡΟ

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ! ΔΑΚΡΥΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!!! ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby Εφραίμ » Tue Aug 20, 2013 9:15 pm

Από το βιβλίο «Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου, 1», Έκδοση Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Χανίων «Ο Άγιος Νεκτάριος», Χανιά 2010.

Ο Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως ο Θαυματουργός, θεραπεύει έγκυο. (Βιβλίο, σελίδες: από 35, έως και 39).

«Η κυρία Κουφάκη Μαρίκα (γερόντισσα Αμφιλοχία) στην οποία απευθύνεται η παρούσα επιστολή, όπως και πολλές από τις παρακάτω, υπήρξε η πρωτεργάτης της ίδρυσης του Ναού του Αγίου Νεκταρίου στα Χανιά καθώς επίσης και πολλών σε αυτόν Ιδρυμάτων όπως π.χ. της Στέγης Κοριτσιών, της Στέγης Υπερηλίκων Μοναχών, των Εργαστηρίων Πλεκτικής και Ραπτικής, των Ξενώνων του Ιδρύματος κλπ. Κοιμήθηκε το έτος 2008 και όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν από κοντά θα διαπίστωναν το μέγεθος της αγάπης της στον Θεό και στον συνάνθρωπο. Στην παρακάτω επιστολή εξιστορείται το θαύμα του Αγίου Νεκταρίου σε μια γυναίκα έγκυο, την κυρία Μαρία Γρίβα που μένει στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.»

« Αγαπητή μου κυρία Κουφάκη!

Το ’81 ήμουν έγκυος στο δεύτερο παιδί και το είχα ταμένο στον Άγιο Νεκτάριο για να του δώσω το όνομα του.
Ήτανε 9 Νοεμβρίου. Ημέρα Κυριακή. Ήμουνα 3 μηνών έγκυος. Εκείνο το πρωινό είπα στον άντρα μου να πάμε να εκκλησιαστούμε για να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου. Παρόλο που είχα τάξει το παιδί μου στον Άγιο ο άντρας μου με πείσμα επέμενε να θέλη να βαπτισθεί με το όνομα της μάνας του. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ.
Πήρα το μεγάλο μου παιδάκι και πήγαμε στην εκκλησία. Άναψα ένα κεράκι στον Άγιο και με πόνο ψυχής του είπα «Άγιε μου εγώ θα δώσω το θαύμα σου, αλλά όχι το όνομα σου διότι δε θέλει ο άνδρας μου».
Ξαφνικά και μόλις πήγα να καθίσω, ένιωσα να φεύγει αίμα από τα πόδια μου μέσα στην εκκλησία. Αμέσως παίρνω το παιδί και πάω προς τα έξω. Τηλεφωνώ στον άνδρα μου και έρχεται για να με μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Τα νέα δεν ήταν και τόσο ευχάριστα. Αφού με εξέτασαν οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι το παιδί είχε στεγνώσει και ότι επιβάλλεται να μου κάνουν απόξεση για να μου το πάρουν γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γεννηθή με αναπηρία.
Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Δεν ήθελα να μου πάρουν το παιδί!
Οι γιατροί απόρησαν που με έβλεπαν σε αυτή την έντονη συναισθηματική φόρτιση με τα δάκρυα να τρέχουν ασταμάτητα από τα μάτια μου.
Μέσα στην απελπισία και στην θλίψη μου παρακάλεσα με θέρμη πίστης τον Άγιο Νεκτάριο και επί λέξει του είπα «Άγιε μου το παιδί αυτό θα το κρατήσω και θα του δώσω το όνομα σου. Δεν με ενδιαφέρει για τον άνδρα μου. Θέλω μέχρι το μεσημέρι να μου δείξεις το θαύμα σου».
Οι γιατροί αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχω σκοπό να συνηγορήσω για να μου πάρουν το παιδί, μου είπαν ότι επιβάλλεται να υπογράψω, διότι δεν ήθελαν ευθύνη αν το παιδί θα γεννιόταν ανάπηρο.
Το δέχτηκα. Πήρα το στυλό και με πίστη είπα «Άγιε μου Νεκτάριε υπογράφω με το δικό σου χέρι».
Με βάλανε στο κρεβάτι. Τα μάτια μου δεν στέγνωσαν στιγμή, η ψυχή μου ζητούσε την συμπαράσταση του Αγίου Νεκταρίου και εκεί μέσα στις σκέψεις και τη θλίψη μου, ήρθε η βοήθεια από τον Άγιο. Ξαφνικά τον βλέπω να κάθεται δίπλα μου και να με καθησυχάζει λέγοντας μου «Το παιδί σου θα γεννηθή υγιέστατο!».
Πέρασαν οι μήνες και ήρθε η ώρα της γέννας. Έζησα το θαύμα αποκτώντας ένα υγιέστατο αγοράκι, το Νεκτάριο. Οι γιατροί απόρησαν! Το παιδί μου ήταν φυσιολογικό χωρίς κανενός είδους αναπηρία ή ανωμαλία.
Ήρθε η ώρα που έπρεπε να δηλώσουμε το παιδί. Εγώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο και έτσι ο άνδρας μου ανέλαβε να το δηλώσει, όμως επέμενε ξανά να θέλει να δώσει το όνομα της μάνας του. Ταυτόχρονα με αυτό το γεγονός εκείνη τη μέρα έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει ότι το παιδί έχασε την ενέργεια του και ότι σταμάτησε να κουνιέται. Στο τηλέφωνο μάλωσα με τον άντρα μου και τελικά μετά από πίεση και επιμονή έδωσε στο παιδί το όνομα του Αγίου Νεκταρίου. Αφού δηλώθηκε το παιδί ως Νεκτάριος, αμέσως επανήλθε και άρχισε να ζωηρεύη.
Χάρη στην βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου το παιδί έχει υγεία και μέχρι σήμερα που είναι 25 χρόνων είναι πολύ καλός. Είμαι η κυρία Μαρία Γρίβα από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και τον Άγιο μας θα τον δοξάζω πάντοτε.

Μαρία Γρίβα, 21/11/2005 »
Εφραίμ

Unread postby Εφραίμ » Sat Aug 24, 2013 11:36 pm

Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του Θαυματουγού.

Τα θαύματα δημοσιεύτηκαν, σε βιβλία και στο Διαδίκτυο, από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

1) Ευλογείτε

Καταρχήν σας ευχαριστώ για ότι κάνετε για μένα και την οικογένειά μου. Φυσικά πρώτα Τον Άγιο μας Νεκτάριο που βρίσκεται πάντα στις δύσκολες στιγμές μας. Πήρα το γράμμα σας και μου ζητάτε να σας γράψω αναλυτικά το θαύμα που δεν ήταν ένα, αλλά δύο που έγιναν μετά την επίκληση του Αγίου μας.
Αρχές Ιουλίου η αδελφή μου Καλλιόπη Παλληκαρά πήγε τον πατέρα μου Παναγιώτη Παλληκαρά στο Κέντρο Υγείας στην Ελευθερούπολη και του βρήκαν υγρό στα πνευμόνια εμένα φυσικά δεν μου είπαν τίποτα, και περίπου μετά από μια εβδομάδα τον πήγαν στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου του έκαναν κάποιες εξετάσεις που ήταν ίδιες με τις προηγούμενες από το Κέντρο Υγείας. Όσο έκαναν εξετάσεις του μπαμπά μου, πήρα τηλέφωνο στην αδερφή μου και μου λέει: «είμαστε στο νοσοκομείο και μάλλον θα τον κρατήσουν» και μου λέει «όταν τελειώσουν οι γιατροί θα σου πω». Περίμενα με πολλή αγωνιά. Σε λίγο με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι τον ετοίμασαν για εισαγωγή με ορό. Πριν τον βάλουν στο δωμάτιο περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος.
Στο διάστημα αυτό σας πήρα τηλέφωνο και σας είπα να προσευχηθείτε για τον πατέρα μου και εσείς με μια σιγουριά μου είπατε ότι όλα θα πάνε καλά. Περίπου μετά από μισή ώρα μου παίρνει η αδερφή μου τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν θα γίνει εισαγωγή, ότι φεύγουμε και ότι όλες οι εξετάσεις είναι καθαρές και ότι δεν υπάρχει υγρό στα πνευμόνια του. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη που αμέσως ο Άγιός μας έκανε το Θαύμα του και Τον ευχαριστούμε ολόψυχα.
Το δεύτερο θαύμα Του ήταν. Ήμουν κάτω (στην Ελλάδα) 5 Αυγούστου, δεν ξέρω πως και τι, έπεσε ο πατέρας μου και χτύπησε στο λαιμό του. Λιποθύμησε, καλέσαμε το ασθενοφόρο τον πήγαμε πάλι στο Κέντρο Υγείας που εκεί μας είπαν ότι ήταν εγκεφαλικό. Φύγαμε για το νοσοκομείο, του έγιναν όλες οι εξετάσεις και κράτησαν τον πατέρα μου στο νοσοκομείο. Πέμπτη ήταν πρωί. Εγώ με τα αδέρφια μου πήγαμε σπίτι και μετά θα ξαναπηγαίναμε το απόγευμα. Σας πήρα πάλι τηλέφωνο και ζήτησα τη βοήθειά σας να προσευχηθείτε στον Άγιό μας Νεκτάριο και το Θαύμα έγινε. Δεν ήταν τίποτα, ήταν απλά χτύπημα, ούτε εγκεφαλικό , ούτε τίποτα. Παρασκευή πρωί του είπαν ότι θα φύγουμε. Δοξάζω τον Άγιό μας Νεκτάριο που φτάνει τόσο γρήγορα όταν του ζητάμε την βοήθειά του και ευχαριστώ και εσάς για την προθυμία σας. Ο Άγιός μας έκανε το Θαύμα Του για δεύτερη φορά, με δάκρυα στα μάτια τον ευχαριστώ.
Ευχαριστώ και εσάς και πάλι και σας ζητώ στις παρακλήσεις του Αγίου μας να διαβάζετε τα ονόματα της οικογένειάς μου. Σας κούρασα λίγο, συγχωρέστε με, αλλά νιώθω τόσο όμορφα και τόσο ανάλαφρα όταν έτσι και με αυτόν τον τρόπο, με αυτό το άψυχο χαρτί μιλάω μαζί σας.
Αν μπορούσατε μόνο λίγο λαδάκι και ένα κομματάκι βαμβάκι ακουμπισμένο στην Αγία Του εικόνα.
Χίλια ευχαριστώ βγαλμένα απ’ την καρδιά μου. Ανάψτε ένα κεράκι στον Άγιό μας για ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Παλληκαρά Μαρία
Στουτγάρδη Γερμανία
2/9/2010

2) Ονομάζομαι Ιφιγένεια Νταουντάκη και είχα από χρόνια ένα μικρό πολύποδα που μου δημιουργούσε προβλήματα. Κάθε βράδυ σταυρωνόμουν με λαδάκι του Αγίου και τον παρακαλούσα να με βοηθήσει γιατί φοβόμουν να κάνω εγχείριση.

Έκλεισα ραντεβού στο γιατρό για να κάνω εγχείριση.
Πήγα με εξετάσεις και είδε ότι είχε εξαφανιστεί τελείως. Ο γιατρός μου είπε: «δεν χρειάζεσαι ούτε εγχείριση, ούτε τίποτα, είσαι πεντακάθαρη.»
Ευχαριστώ πολύ τον Άγιο που με βοήθησε.
Ιφιγένεια Νταουντάκη

3) Εν Γουόρσεστερ (Αμερικής) τη 19 Οκτωβρίου 2010

Λέγομαι Φρειδερίκη Αθανασίου και έχω τρεις γιους και μία κόρη. Της κόρης μου της βρήκαν έναν όγκο στο στήθος και την έστειλαν για εξετάσεις. Φανταστείτε την αγωνία και την στεναχώρια μας, είναι μόνο 21 χρόνων.
Δεν χάσαμε την ελπίδα μας προς τον Άγιο, τον παρακαλούσα συνεχώς να μην της βρουν τίποτε. Αυτή μόνη της έβαζε το Άγιο λαδάκι και προσευχόταν.
Ο Άγιος έκανε το θαύμα του, οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, ο όγκος δεν υπήρχε άλλο.
Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας και τον προσκυνούμε καθημερινά. Τόσο Αυτόν όσο και τον πανάγαθο Θεό, την Παναγία και τον Χριστό που μας βοήθησαν.
Για αυτό σας στέλνω κάτι λίγα λεφτά 200$ που έχω τάξει για τα ορφανά του Αγίου.
Ανάψετε σας παρακαλώ μια λαμπάδα για την κόρη μου. Την λένε Αικατερίνη – Νεκταρία. Στείλτε μας και λίγο λαδάκι αν έχετε την καλοσύνη.
Εύχομαι ο Θεός και ο Άγιός μας να σας έχει όλους καλά.
Μετά τιμής
Φρειδερίκη Αθανασίου

4) Αγαπητέ κύριε Δουρουντάκη

Με αυτό το γράμμα θα ήθελα να σας διηγηθώ τα θαύμα του Αγίου.
Πριν το Πάσχα μου στείλατε το χαρτάκι που γράφονται ονόματα υπέρ υγείας και αναπαύσεως.
Σας το έστειλα πίσω με ονόματα και στο ένα όνομα (Δημήτριος) έγραψα ιδιαιτέρως. Τα ονόματα θα διαβάζονται 40 μέρες μέχρι το Πάσχα. Πριν συνεχίσω πρέπει να ξέρετε ότι ο αδερφός μου (Δημήτριος) ήταν για πολλά χρόνια χρήστης ναρκωτικών. Εμείς ήμασταν απελπισμένοι γιατί ότι και να λέγαμε ότι και να κάναμε δεν άκουγε κανέναν. Ήταν ένα μαρτύριο να βλέπεις το παιδί σου, τον αδερφό σου να πεθαίνει κάθε μέρα λίγο-λίγο και να μην μπορείς να κάνεις τίποτε. Η μόνη μας ελπίδα ήταν ο Θεός. Με πόνο ξυπνούσαμε με πόνο κοιμόμασταν. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι Γολγοθά περνάνε αυτοί που το περνάνε. Αν πέθαινε θα κλαίγαμε, θα χτυπιόμασταν αλλά θα το παίρναμε απόφαση. Αλλά έτσι τρελαίνεσαι κάθε μέρα με αγωνία, φόβο και πόνο. Εύχομαι σε όλους που το περνάνε αυτό να τους βοηθήσει ο Άγιος.
Τώρα θα συνεχίσω στο θαύμα. Πέρασε το Πάσχα και εγώ περίμενα κάθε μέρα να γίνει κάτι.
Ένα μεσημέρι με έπιασε ο ύπνος. Στο όνειρό μου είδα τρεις εικόνες του Αγίου. Όταν ξύπνησα ένιωσα μέσα μου μια ελπίδα. Μετά από μέρες είδα πάλι την εικόνα του Αγίου και ήταν τεράστια. Και το θαύμα έγινε, ο αδελφός μου έπαψε να βγαίνει από το σπίτι. Έκανε αποτοξίνωση μόνος του και πάει καλύτερα. Βρήκε και δουλειά. Σας παρακαλώ μέσα από την ψυχή μου να διαβάζεται το όνομα του αδελφού μου σε κάθε παράκληση. Εύχομαι ο Άγιος Νεκτάριος να βοηθήσει κι άλλα παιδιά γιατί σε αυτήν την κοινωνία υπάρχει πολύ πόνος και βάσανα. Σας παρακαλώ ακόμα να προσεύχεστε και για τον ξάδερφό μου που και αυτός παίρνει ναρκωτικά. Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος. Να με συγχωρέσετε για τα ορθογραφικά μου λάθη. Ζω πολλά χρόνια στη Γερμανία.
Εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά εσάς και όλο τον κόσμο.
Με αγάπη
Δήμητρα Βαίς

5) Σταυρωμένος 22/8/2010

Ονομάζομαι Μαρία Δεμερτζή και είμαι από το Ρέθυμνο.
Ο μικρός μου γιός είχε μυρμηγκιές για αρκετά χρόνια. Πήγαμε στο γιατρό, μας έδωσε φάρμακα και αυτές γίνονταν όλο και περισσότερες.
Μια μέρα η κόρη μου, μου λέει: «Μαμά γιατί δε βάζεις το παιδί μας στο λαδάκι;»
Όταν το άκουσα, τρελάθηκα! Πως δεν το είχα σκεφτεί πριν; Έχω λαδάκι από τον Άγιο Νεκτάριο από την Αίγινα. Μου έφερε και μία φίλη μου από το Ναό του Αγίου Νεκταρίου από τα Χανιά. Και πρώτα ο Θεός και ο Άγιος Νεκτάριος εξαφανίστηκαν οι μυρμηγκιές και δεν εμφανίζονται.
Θέλω να το λέτε, γιατί τέτοια θαύματα γίνονται συνέχεια με τη Χάρη του αγαπημένου μας Αγίου Νεκταρίου και πρέπει να τα μαθαίνουν και οι πιστοί και οι άπιστοι.
Ας έχουμε όλοι την ευχή του Αγίου
Με σεβασμό.

6) 26 Αυγούστου 2010

Η Κική είναι ένα από τα κορίτσια του Ιδρύματός μας. Έχει έρθει από 3 ετών και τώρα είναι 8 χρονών. Διακρίνεται για την απλότητά της.
Είχαμε πάει εκδρομή με όλα τα παιδιά στο Ενυδρείο στο Ηράκλειο και στην Κνωσό. Όταν επιστρέφαμε λέγει η Κική στον π.Εμμανουήλ:
- Πάτερ θα ήθελα να φάμε απόψε σουβλάκια.
Ο π.Εμμανουήλ για να διασκεδάσει λίγο το αίτημά της και να την αποφύγει διότι όλη την ημέρα με την εκδρομή θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη και όχι να ζητά, της λέγει:
- Να το πεις στον Άγιο Νεκτάριο να σας φέρει.
Απαντά η Κική:
- Να το πει η Νεκταρία που είναι ο Άγιός της.
Και της λέγει ο πάτερ:
- Σε όλες σας είναι ο Άγιος προστάτης και σας έχει παιδιά του.
Η Κική εσιώπησε. Εσιώπησε αλλά όπως απεκάλυψε μετά έκανε προσευχή στον Άγιο για τα σουβλάκια.
Όταν με το καλό επιστρέψαμε το βράδυ στο Ίδρυμα και όλοι είχαμε ξεχάσει το περιστατικό, ενώ κατεβαίναμε από το λεωφορείο, ένα μηχανάκι διανομής φαγητού σταματούσε και κρατούσε σουβλάκι για όλα τα παιδιά να φάνε το βράδυ.
Η έκπληξη ήταν μεγάλη! Ο Άγιος έκανε πάλι το θαύμα του.
Γιόρταζε η Ναταλία και προφανώς την φώτισε να φέρει και να κεράσει τα παιδιά όχι κάτι άλλο αλλά σουβλάκια τα οποία ζήτησε η Κική.
Παρακολουθεί την ζωή μας, μας φροντίζει, μας μεριμνά, μας νοιάζεσαι ακόμη και στα πιο απλά πράγματα.
Τον ευχαριστούμε από καρδιάς

7) Τσουπλή Δέσποινα από Αικατερίνη, Αγίας Λαύρας 45

Στους αδένες του λαιμού έβγαλε ένα εξόγκωμα εσωτερικό. Μεγάλωνε και την πονούσε. Δεν μπορούσε να καταπιεί. Οι γιατροί διέκριναν την πέτρα και ήθελαν να κάνουν χειρουργείο αλλά ήταν πολύ δύσκολο σε εκείνο το σημείο. Την προγραμμάτιζαν στην Θεσσαλονίκη να εισαχθεί. Χρησιμοποίησε το λαδάκι του Αγίου και ξαφνικά ενώ ήταν ξαπλωμένη η πέτρα έπεσε στο στόμα της. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι. Το εξόγκωμα σιγά-σιγά υποχώρησε ήλθε στην πανήγυρη του Αγίου 2010 να ευχαριστήσει τον Άγιο κρατώντας και την πέτρα.

8) Δημήτριος Αγγελόπουλος του Γεωργίου και της Αικατερίνης από το Κούτσι Κορινθίας διαμένων εξ Νεμέας.

Οι ευεργεσίες του από τον Άγιο Νεκτάριο Χανίων.
Μετανάστης στην Αυστραλία και μετά στον Καναδά. Είχε εστιατόριο. Κάηκε το εστιατόριο. Μεγάλη θλίψη και απογοήτευση. Κάποιος του έδωσε ένα βιβλίο θαυμάτων από τον Άγιο στα Χανιά. Διάβασε για τον Άγιο και γέμισε μέσα του με ελπίδα και αισιοδοξία.
Ανασηκώθηκε, ανέκτησε τις δυνάμεις του. Σε τρεις μήνες είχε φτιάξει ξανά το εστιατόριό και οι άνθρωποι που ερχόντουσαν ήταν ουρά. Ξεχρέωσε και έκανε αρκετά χρήματα. Συνταξιούχος επέστρεψε και έμεινε στη Νεμέα.
Το 2005 αρρώστησε με καρκίνο στο δεξιό νεφρό. Έκανε χειρουργείο, αφαίρεσαν το νεφρό και όλα πήγαν καλά.
Το 2007 εμφανίστηκε κάτι σαν ρεβίθι στα πνευμόνια του. Έκανε πυρετούς και υγρό στα πνευμόνια. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να το θεραπεύσουν. Έκανε δυο χειρουργεία και οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Τον έστειλαν στο σπίτι και τον άφησαν χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα βοήθειας. Εξαντλημένος, με χαμηλό αιματοκρίτη, χωρίς καλή αναπνοή, περίμενε το θάνατό του.
Έκανε προσευχή στον προστάτη και φίλο του Άγιο Νεκτάριο και ο Άγιος έκανε το θαύμα του (τον λέγει my friend=φίλε μου). Προς έκπληξη των γιατρών άλλαξε αμέσως η υγεία του και τώρα είναι εντελώς καλά.
Το καλοκαίρι του 2010 ο γιός του Γιώργος 30 χρόνων, έπεσε σε μελαγχολία, εσωστρέφεια και πονοκεφάλους.
Όλο το καλοκαίρι τον παρακολουθούσε. Όλοι του έλεγαν να πάει το παιδί του στο γιατρό. Όμως αυτός παρακαλούσε τον Άγιο και φίλο του (his friend=φίλος του). Παρακάλεσε και αμέσως πήρε τροπή το παιδί του και είναι καλά. Συνήλθε εντελώς. Έχει κάνει πολλές επισκέψεις εδώ στα Χανιά στον φίλο του, Τον Άγιο Νεκτάριο.

Το μαγαζί ήταν στο Τρέντο Οντάριο κοντά στο Τορόντο και στη Μελβούρνη.

Δεν είχε ποτέ κανένα να τον βοηθήσει. Μόνο τον Άγιο Νεκτάριο. Ώρες πολλές προσευχόταν. Μετά από κάθε ευεργεσία έκλαιγε και πάλι έκλαιγε από συγκίνηση.

9) Σοφία Μαλερτάκη Οκτώβριο 2010 Καθιανά Ακρωτηρίου

Προσευχή βραδινή στον Άγιο Νεκτάριο. Είχε υπόθεση που έπρεπε να λύσει. Μετά την προσευχή ξάπλωσε και άκουσε φωνή. Πήγαινε να εξομολογηθείς.

10) Το καλοκαίρι του 2010 ο Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος επισκέφθηκε το Ναό του Άγιο Νεκτάριο Χανίων. Έμεινε μάλιστα μερικές μέρες φιλοξενούμενος. Ένα απόγευμα ζήτησε τον ιερέα του ναού και του διηγήθηκε το θαύμα που του συνέβει.

Συνελήφθει αιχμάλωτος στα Άδανα το 1974. τον ετοίμαζαν για εκτέλεση όταν κάποια στιγμή του ενεφανίσθη ο Άγιος Νεκτάριος και του είπε ότι δεν θα εκτελεσθεί. Λίγο καιρό αργότερα έγινε η ανταλλαγή και επέστρεψε στην Ελλάδα.

11) 24/08/2010

Μας επισκέφθηκε η κ.Πολυξένη Χάιλα από Στουτγάρδη και μας διηγήθηκε δύο θαύματα:
1ον Το παιδί της είχε μικρό ατύχημα στον αγκώνα, έδεσε στραβά και για δύο χρόνια οι γιατροί δεν μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημά του. Ήρθε εδώ στην Ελλάδα, έβαλε λάδι του αγίου στο παιδί και προχώρησε σε ένα χειρουργείο στη Γερμανία και με το λαδάκι του Αγίου και τις προσευχές της όλα πήγαν καλά.
2ον Η ίδια έπασχε στα νύχια των χεριών της με πληγές και βασανιζόταν με γιατρούς και αποτέλεσμα κανένα. Προσευχήθηκε, έβαλε λαδάκι και έγινε εντελώς καλά. Όπου βάλει τα χέρια σε ζεστά και κρύα δεν παθαίνουν τίποτα.

Πηγή στο Διαδίκτυο: http://inanx.gr/index.php/ψηφιακο-υλικο/ηχητικα-αρχεια/διάφορα-αρχεία?id=80
Εφραίμ

Unread postby kostasellas » Sun Aug 25, 2013 6:39 pm

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο του ναού ήταν εντελώς καμένο, η εικόνα του Παντοκράτορα δεν επηρεάστηκε από την πυρκαγιά (μια φωτογραφία από τη Κοπτική Ορθόδοξη εκκλησία στην Asyut, την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των ταραχών)
Image
kostasellas

Unread postby Εφραίμ » Sun Aug 25, 2013 8:45 pm

Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Image

Απόσπασμα από το βιβλίο «Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου, 1», Έκδοση Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Χανίων «Ο Άγιος Νεκτάριος», Χανιά 2010.
Σελίδες: από 45 έως 51.

«Η κυρία Μαρίκα Κουφάκη ήταν για πολλούς γνωστή και ως «μανούλα» γιατί όπως άξια την αποκαλούσαν, έπαιζε το ρόλο της μάνας στη φροντίδα και την στήριξη - οικονομική αλλά κυρίως πνευματική των συνανθρώπων μας. Το παρακάτω γράμμα έχει αποσταλεί σε περίοδο Χριστουγέννων και εξιστορεί δυο θαυματουργικές επεμβάσεις του Αγίου Νεκταρίου. Στην μια ο Άγιος «χειρουργεί» και θεραπεύει μια γυναίκα, ενώ στη δεύτερη επισκέπτεται και γιατρεύει ένα άρρωστο κοριτσάκι. Όπως αναφέρεται και μέσα στο γράμμα: Αυτός είναι ο Άγιος μας, Ολοζώντανος, Λεβέντης, Γιατρός των ψυχών και των σωμάτων.»

«Αγαπημένη μου μανούλα!
Χρόνια σας πολλά, με υγεία και πάντα αυτό το υπέροχο χαμόγελο στα χείλη σας, για να παίρνουμε δύναμη, όλα σας τα παιδιά.
Συγχωρήστε με που τόσο καιρό, δε βρήκα το χρόνο, να σας γράψω ένα ακόμα θαύμα που μας συνέβη, από τον πανταχού παρόντα Άγιο μας.
Πριν ένα χρόνο περίπου έκανα αφαίρεση μήτρας, λόγω του ότι είχα ένα πολύ μεγάλο καλοήθη όγκο, ο οποίος όμως μου προκαλούσε φοβερές αιμορραγίες κι έτσι ήταν υποχρεωτικό να αφαιρεθεί.
Με την βοήθεια του Αγίου μας και τις προσευχές όλων, πήγαν όλα καλά, μετεγχειρητικά.
Πριν από 3 μήνες περίπου, όπως έκανα μπάνιο, νιώθω στην κοιλιά μου, ένα μεγάλο όγκο, περίπου σαν πορτοκάλι.
Εγώ τρόμαξα, πήρα τηλέφωνο τον γιατρό μου και μου είπε να κάνω επειγόντως ένα υπερηχογράφημα. Όπως καταλαβαίνετε είχαμε σκάσει από την αγωνία μας, γιατί προϋπήρχε η αφαίρεση και δυστυχώς το μυαλό μας τρέχει στο κακό. Όταν μου έκανε το υπερηχογράφημα ο γιατρός, μονολογούσε διάφορα. Τον παρακαλώ λοιπόν να μου πει τι έβλεπε γιατί είχα τρελλαθεί από την αγωνία μου.
Μου λέει λοιπόν ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι και ότι πρέπει να κάνω μια πιο προσεκτική εξέταση, από άλλο υπέρηχο, ο οποίος υπάρχει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Πήραμε αμέσως τηλέφωνο, ένα γνωστό γιατρό μας, ο οποίος ευτυχώς μας έκλεισε αμέσως ραντεβού. Όπως μου έκανε η γιατρός τον υπέρηχο, γέλασε, κι εγώ είχα νευριάσει πολύ, γιατί δεν μας εξηγούσαν περί τίνος επρόκειτο. Όταν μου είχαν κάνει την αφαίρεση της μήτρας δεν μου είχαν αφαιρέσει τράχηλο και ωοθήκες. Είχε πέσει λοιπόν το ωάριο και είχε περιβληθεί από μια μεμβράνη και σιγά-σιγά μεγάλωνε και εξελίχτηκε σε κύστη. Εγώ είχα σκάσει στη σκέψη ότι έπρεπε να ξαναχειρουργηθώ.
Η Παναγία μας όμως με βοήθησε ως εξής:
Όλη νύχτα σκεπτόμουν έντονα την μανούλα και δεν έβλεπα την ώρα να ξημερώσει να την πάρω τηλέφωνο. Όντως το πρωί την βρήκα στο τηλέφωνο και της ανέφερα όλα τα παραπάνω.
Μου λέει λοιπόν αμέσως εκείνη:
«Βρε Τούλα μου, λαδάκι του Αγίου μας δεν έχεις; Σταυρώσου και αύριο με ξαναπαίρνεις.»
Όντως σταύρωσα την κοιλιά μου δυο-τρεις φορές εκείνη την ημέρα, παρακαλώντας τον Άγιο μας, να με λυπηθεί.
Εκείνος που τρέχει και χωρίς να τον φωνάζουμε, με επισκέφθηκε άμεσα. Ήμουνα στην κουζίνα του σπιτιού μου και μαγείρευα, όταν άκουσα εντελώς ξαφνικά σαν να έγινε μια έκρηξη στην κουζίνα μου μέσα.
Σαν κάτι να έσπασε με δύναμη. Αμέσως ένιωσα ακαθαρσίες να τρέχουν από την κοιλιά μου όπως όταν ετοιμάζεται για γέννα μια γυναίκα.
Τρέχω στο μπάνιο και έπεφταν για αρκετή ώρα ακαθαρσίες με αίμα. Εγώ είχα συγκλονιστεί:
Έκλαιγα και ευχαριστούσα τον Άγιο Νεκτάριο. Την επόμενη ξανάκανα υπέρηχο.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπήρχε πλέον τίποτε στην κοιλιά μου. Ο Άγιος είχε κάνει την επέμβαση, χωρίς χειρουργεία, χωρίς νυστέρια, χωρίς πόνους. Αυτός είναι ο Άγιος μας, Ολοζώντανος, Λεβέντης, γιατρός των ψυχών και των σωμάτων.
Θα σας αναφέρω επίσης άλλο ένα θαύμα του Αγίου Νεκταρίου, που ακούσαμε το καλοκαίρι, σε ένα ταξίδι μας στη Ρωσία. Ένας ευκατάστατος στρατιωτικός δεν είχε παιδιά.
Παρακαλούσε μέρα νύχτα την Παναγία, να του στείλει ένα παιδάκι. Εκείνη άκουσε τις παρακλήσεις τους και τους έστειλε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι.
Όταν έγινε 12 χρονών, αρρώστησε και οι γονείς όπως καταλαβαίνετε είχαν σκάσει από την αγωνία.
Διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις, ότι είχε πρόβλημα και στα δυο του νεφρά.
Χειρουργείται και του αφαιρούν το ένα νεφρό.
Το βάζουν στην αιμοκάθαρση γιατί και το άλλο είχε πρόβλημα. Οι γονείς δεν άντεχαν να βλέπουν το μονάκριβο τους να υποφέρει.
Κάποιος τους είπε για τον Άγιο Νεκτάριο. Τον παρακαλούσαν με όλη τους την καρδιά.
Εκείνος τους άκουσε. Την νύχτα το κοριτσάκι είχε επίσκεψη.
Ο Άγιος Νεκτάριος πήγε στο κρεβάτι του και το ρώτησε που πονάει.
Εκείνο του έδειξε το νεφρό του και τον ρώτησε:
«Ποιος είστε;»
Ο Άγιος Νεκτάριος του απάντησε:
«Με κάλεσαν οι γονείς σου.»
Το πρωί το παιδί διηγήθηκε στους γονείς του την επίσκεψη του Αγίου. Εκείνοι παρακάλεσαν τους γιατρούς, να κάνουν νέο υπέρηχο στο παιδί τους. Οι γιατροί έκαναν και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το νεφρό του παιδιού τους λειτουργούσε κανονικά.
Το αποσύνδεσαν από το μηχάνημα αμέσως.
Το παιδί με τη βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου είχε γίνει καλά. Οι γονείς ευγνωμονούσαν και δόξαζαν το όνομα του Αγίου μας. Τους χάρισε το μεγαλύτερο δώρο. Την υγεία του μονάκριβου παιδιού τους.
Σας αγαπούμε πολύ.
Καλή χρονιά από τον Τάκη, τα παιδιά και από εμένα.

Παγωνάκη Τούλα, 26/12/2004
Ηράκλειο Κρήτης
»
Εφραίμ

Unread postby nikolar » Wed Aug 28, 2013 1:52 pm

Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο δηλώνει πυροσβέστης
NBC: Από θαύμα σώθηκε εικόνα της Παναγίας στη Φιλαδέλφεια

Image

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η εικόνα της Παναγίας Προστασίας αν και από ξύλο δεν έπαθε το παραμικρό παρά τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τον υπόλοιπο ιερό ναό
Για θαύμα στην εκκλησία της Παναγίας Προστασίας στην περιοχή East Oak Lane της Φιλαδέλφειας κάνει λόγο το NBC σε ρεπορτάζ του για την πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στον ιερό ναό.

Όπως αναφέρουν οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί, στους οποίους ανήκει η εκκλησία, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες κατέστρεψαν έπιπλα και διάφορα αντικείμενα, δεν προκάλεσαν την παραμικρή φθορά στην εικόνα της Παναγίας Προστασίας παρά το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένη από ξύλο.

Η ένταση της πυρκαγιάς ήταν, μάλιστα, τόση που χρειάστηκε η επέμβαση περισσότερων από 100 πυροσβεστών προκειμένου τελικά να κατασβεστεί.

Η Παναγία Προστασία είναι η προστάτιδα όλων των Ουκρανών

Ο πυροσβέστης Άρθουρ Ντέιβις που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης δήλωσε ότι ποτέ του δεν είχε ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό. «Καμία από τις εικόνες δεν έπιασε φωτιά. Η φωτιά ξεκίνησε από το ταβάνι αλλά παρά το γεγονός ότι μέρος της σκεπής κατέρρευσε αυτές οι εικόνες δεν έπαθαν το παραμικρό. Ούτε καν το γυαλί που τις προστατεύει δεν έπαθε το παραμικρό. Έχω δει πάρα πολλές φωτιές αλλά ποτέ δεν έχω συναντήσει παρόμοιο περιστατικό» δήλωσε ο Ντέιβις.

Η ακριβής αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς δεν έχει καθοριστεί αλλά οι περισσότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα προήλθε από βραχυκύκλωμα. http://www.protothema.gr/world/article/ ... ladelfeia/
nikolar

Unread postby Πτωχός » Mon Sep 09, 2013 11:17 am

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!
http://www.kalyterotera.gr/2013/09/blog-post_647.html
Εάν ανομίας παρατηρήσεις Κύριε, τις υποστήσεται;
Πτωχός

Unread postby rose » Sat Sep 14, 2013 2:38 pm

Σύγχρονα θαύματα του Τιμίου Σταυρού στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Image

Από τό βιβλίο:“Αληθινές Ιστορίες μαγείας” — Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη” Θεσσαλονίκη ΕΔΩ:
Xαίρε Μήτερ Δέσποινα της ζωής, χαίρε η προστάτις, των τιμώντων σε και φρουρός,
χαίρε η ελπίς μου, η δόξα και ισχύς μου μετά Θεόν η μόνη συ μου βοήθεια.
rose

Unread postby Εφραίμ » Thu Sep 19, 2013 5:25 pm

Το υπερφυσικό θαύμα του Ορθόδοξου αγιασμού.
Η ελλιπής Χάρις του Θεού, στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

"Εξόχως κωμικά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Γασπαράκης" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε επιστολή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για το άρθρο του παπικού Νικόλαου Γασπαράκη. Προκαλεί μάλιστα τον κ .Γασπαράκη να προβούν σε ένα "πείραμα" όπως το ονομάζει.

Να προβούν στην ιεροπραξία του αγιασμού ο ίδιος και ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών προκειμένου "να διαπιστωθή όχι λογικώς, αλλά υπερφυσικώς ποίος είναι ο αληθής Χριστιανισμός"...

Ολόκληρη επιστολή έχει ως εξής:
Προς Τον
Ελλογιμώτατον Κύριον
Γ. Παπαδόπουλον-Τετράδην
Διευθυντήν
Εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Μίνωος 10-16
11743 Αθήναι
FAX: 211 1096599
e-mail: ( eleftherotypia@eleftherotypia.net )
Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Εις την έγκριτον Εφημερίδα Σας φύλλον της 19/7/2013 εις την στήλη «Ελεύθερο Βήμα» σελ. 40, εδημοσιεύσατε άρθρον υπό τον τίτλο «Τα αρχαία, τα θρησκευτικά και ο φανατισμός» του Εντιμοτάτου κ. Νικ. Γασπαράκη, Δικηγόρου, πρ. Διευθυντού του Γραφείου Τύπου της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος ανέφερε ότι «έχει ζήσει και ζεί βαθιά στο πετσί του το θρησκευτικό φανατισμό που εκπορεύεται από την επικρατούσα Εκκλησία και τις περί Αυτήν παραθρησκευτικές οργανώσεις», σε τέτοιο βαθμό συμπληρώνει η ελαχιστότητά μου που μόνο στον Πειραιά η θρησκευτική του παραδοχή έχει δύο ιδιόκτητα πλήρους εκπαιδεύσεως σχολικά συγκροτήματα δύο «μοναχικών» ρωμαιοκαθολικών ταγμάτων τα σχολεία Saint Paul και Janne d’ Ark και μάλιστα εις το ένα κατά παράβαση της κοινής λογικής και των συνεχών διαμαρτυριών μου, τον αγιασμό ενάρξεως του σχολικού έτους εις την Πρωτοβάθμιο Εκπαίδευσι τελεί Ρωμαιοκαθολικός θρησκευτικός λειτουργός παρ’ όλον που η συντριπτική πλειοψηφία τα τέσσερα πέμπτα των μαθητών ανήκουν εις την Ορθόδοξο Εκκλησία.

Επιπροσθέτως εις την Αθήνα και επί της οδού Αχαρνών υψώνεται με θρασύτητα ο δούρειος ίππος της δήθεν διωκομένης Ρωμαιοκαθολικής θρησκευτικής κοινωνίας, ο ψευδορθόδοξος Ναός των δήθεν «ελληνορύθμων Καθολικών» της γνωστής και επαράτου Ουνίας.
Είναι εξόχως κωμικά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Γασπαράκης αντικρουόμενα από την καθημερινή πραγματικότητα, ο οποίος εν συνεχεία αναφερόμενος και εις το πρόσωπό μου σημειώνει «αδελφικώς»: «Καί τι να πεί κανείς για το μητροπολίτη Πειραιώς και τον συνεχώς εχθρικά και μισαλλόδοξα εκφερόμενο λόγο του. Όλα αυτά ως απόρροια της εναντίον των κανόνων της ηθικής και του χριστιανισμού διδασκομένων στην κατήχηση».

Με αφορμή αυτές τις «ευγενείς» δηλώσεις του θα ήθελα δημοσία να τον ευχαριστήσω εκ βαθέων διότι καθυβρίζοντάς με «ως εκφέροντα συνεχώς εχθρικόν και μισαλλόδοξον λόγον, που είναι απόρροια των όσων εναντίον των κανόνων της ηθικής και του Χριστιανισμού έχω διδαχθεί» με αξιώνει να ατιμάζομαι υπέρ της δόξης και της αληθείας του αποκαλυφθέντος αιωνίου Θεού και υπέρ της δογματικής ακριβείας της αμωμήτου πίστεως, την οποίαν επί χίλια έτη διετήρει ανόθευτον και ακαινοτόμητον και το πάλαι ποτέ Πάνσεπτον Πατριαρχείον της παλαιάς Ρώμης και της Δύσεως, που από το 1054 μ.Χ. και εντεύθεν διέστρεψε το δόγμα, το πολίτευμα και το ήθος της αδιαιρέτου Εκκλησίας και κατεκρημνίσθη εις το βάραθρον πολυειδών αιρέσεων μεταβληθέν μάλιστα και εις κοσμικόν μόρφωμα, το κρατίδιον του Βατικανού.

Έχω υποβάλλει δημοσία ερωτήματα εις τον κ. Γασπαράκην, τα οποία έμειναν αναπάντητα προφανώς εκ λόγων δημοκρατικής του ευαισθησίας. Τα ερωτήματα ανεφέροντο εις τις παγκόσμιες διαμαρτυρίες ολοκλήρων κοινοβουλίων όπως του Ολλανδικού, του Ιρλανδικού και του Αυστραλιανού διά τα χιλιάδες ειδεχθή κακουργήματα παιδεραστίας Ρωμαιοκαθολικών θρησκευτικών λειτουργών καθώς και διά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τις διασυνδέσεις με την Κόζα Νόστρα των οικονομικών υπηρεσιών της αυτοτιτλοφορουμένης ως δήθεν Αγίας Έδρας, που απεκάλυψε η Ιταλική Δικαοσύνη.

Επ’ αυτών μπορεί να αρθρώσει λόγον ο Εντιμότατος κ. Γασπαράκης διά να διακριβωθή εάν η Ρωμαιοκαθολική Κατήχηση διδάσκει τους κανόνες της ηθικής και του Χριστιανισμού;
Επειδή ο αγαπητός κ. Γασπαράκης δημοσία γνωματεύει ως «ειδικός» ότι «καλλιεργούμε την ψευδαίσθηση ότι μόνο η Ορθοδοξία κρύβει την μοναδική αλήθεια και ότι δήθεν αυτή είναι ο Χριστιανισμός» εισηγούμενος την ανάγκη μεταλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών εις Θρησκειολογικό και τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους διά να μην ομιλούμεν ατερμόνως, θεωρητικώς προκαλώ δημοσία τον κ. Γασπαράκη να διενεργηθή ενώπιόν Σας αξιότιμε κ. Διευθυντά το πολύ απλό ακόλουθο «πείραμα». Να προσέλθη η αναξιότητά μου και εκ μέρους του κ. Γασπαράκη και της θρησκευτικής του παραδοχής ο προεστώς θρησκευτικός λειτουργός Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών κ. Φώσκολος, να αντλήσετε νερό από την ιδία βρύση εις δύο μέρη και να τελέσωμε ενώπιόν Σας την ιεροπραξία του αγιασμού χωρίς βεβαίως ο εκλαμπρότατος κ. Φώσκολος να προσθέση αλάτι, εις το υπ’ αυτού αγιαζόμενο νερό. Εν συνεχεία να σφραγισθούν οι δύο αγιασμοί εις ασφαλές μέρος και μετά την πάροδο ενός μηνός να ανοιγούν διά να διαπιστωθή όχι λογικώς, αλλά υπερφυσικώς ποίος είναι ο αληθής Χριστιανισμός και ποίον ο αιώνος Θεός χαριτώνει διά των ακτίστων Αυτού ενεργειών.

Ο Αγιασμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά την προφανή αναξιότητά μου θα ευωδιάζη άσηπος, ενώ της Ρωμαιοκαθολικής θρησκευτικής κοινωνίας χωρίς την πρόσθεση άλατος θα όζη φρικωδώς. Άλλη απάντησις δεν χρειάζεται να δοθή εις τον Εντιμότατον κ. Γασπαράκην, αφού απαντά ο Πανάγιος Θεός. Αναμένω όμως την θετική απάντησή του στην πρόσκλησή μου. Διά να μη θεωρηθή ως ευφυολόγημα η πρότασις μου υπενθυμίζω την εκ του βιβλίου των Βασιλειών παρόμοια ενέργεια του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Κατακλείων θα παρακαλούσα θερμώς τον Εντιμότατον κ. Γασπαράκην, επειδή εις την ιδικήν του κατακλείδα αποπειράται να προσθέσει ως επιχείρημα περί χωρισμού Ορθοδόξου Εκκλησίας και Πολιτείας ότι: «ο χωρισμός αυτός θα απέβαινε υπέρ της Εκκλησίας ... άλλωστε οι οικονομικοί δείκτες της βαρέως πάσχουσας σήμερα χώρας μας θα ήταν πολύ ευνοικότεροι για το λαό», υπονοών ασφαλώς ότι θα διεκόπτετο η μισθοδοσία του Ορθοδόξου Κλήρου και θα «ελαφρύνετο» ο δημόσιος προϋπολογισμός να μας γνωρίση εάν κατά τας αρχάς δικαίου των κρατών δικαίου ανά την υφήλιο υφίσταται έννομος τάξις, η οποία έχει απαλλοτριώσει το 96% της περιουσίας ενός οργανισμού άνευ ανταλλάγματος διότι η μισθοδοσία του Ορθοδόξου Κλήρου δεν αποτελεί χαριστική ενέργεια του Ελληνικού Δημοσίου αλλά συμβατική του υποχρέωσι όπως απέδειξε πασιδήλως, σχετικώς προσφάτως το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την ακύρωσι του γνωστού Νόμου Τρίτση (Ν. 1700/1987).

Μετά τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/eipan/28784-peiraiοs-erafe
Εφραίμ

Unread postby Εφραίμ » Sun Sep 29, 2013 1:27 pm

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: Ο πολλαπλασιασμός του Προσφόρου και της μανέστρας.

Image
Φωτό:xristianos.gr

Τον Αύγουστο του 1963 ήρθανε στη Μονή (εννοείται: του Οσίου Δαβίδ, στην Εύβοια) 75 λιβαναταίοι.

Εργαστήκανε για τη στέρνα της Μονής, το Αγιονέρι, εθελοντικά. Το έχουν τάμα πολλοί από τις Λιβανάτες, την πατρίδα του Οσίου Δαβίδ, να προσφέρουν κάτι στη Μονή του συμπατριώτη τους, χρήματα ή εργασία. Έτσι φτάσανε τότε 75 άντρες για να κάνουν το έργο της στέρνας. Και στη Μονή βρισκόσανε άλλοι 15, για να βοηθήσουν. Ο π. Ιάκωβος συντόνιζε γενικές εργασίες, μα ήταν και ο μόνος που έπρεπε να φροντίσει για το φαγητό και τη διαμονή των καλών αυτών ανθρώπων.

Χρησιμοποίησε ότι υπήρχε και δεν υπήρχε στην αποθήκη. Μια μέρα τα τρόφιμα τελείωσαν. Χρήματα δεν είχε. Έψαξε όλα τα ράφια, όλες τις γωνίες. Κατόρθωσε να βρει δυόμισι οκάδες μανέστρα. Και από ψωμί μόνο μισό Πρόσφορο. Του έδωσε και ο γέρο-Ευθύμιος μισό καρβελάκι. Ποσότητες αστείες για σχεδόν εκατό πρόσωπα, που δουλεύανε όλη την ημέρα χειρονακτικά.

Στεναχωριόταν και δεν ήξερε τι να κάνει. Τον έπιασε απελπισία και σχεδόν έκλαιγε, που θ’ άφηνε τον κόσμο νηστικό. Ξαφνικά όμως του ήρθε μια ιδέα: κατεβάζει τη μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνει μέσα τη μανέστρα, βάζει και το ψωμί και όπως ήτανε πήγε στο ναό. Στάθηκε μπροστά στην εικόνα του οσίου Δαβίδ και του είπε:

–Άγιε μου, οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για το Μοναστήρι σου. Γυρνάνε κουρασμένοι και πεινασμένοι. Δεν έχω τίποτα άλλο να τους δώσω να φάνε, μόνο τις δυόμισι οκάδες μανέστρα με το λίγο λαδάκι, το μισό προσφοράκι και το μισό καρβελάκι (= και τα έδειχνε στον Άγιο). Σε παρακαλώ, εσύ να τα ευλογήσεις, να φάνε και να χορτάσουνε.

Μαγείρεψε στην κατσαρόλα τούτη, έβγαζε συνέχεια φαγητό και δεν τελείωνε. Χόρτασαν όλοι και περίσσεψε! Το είδαν πολλοί και ο νυν ηγούμενος π. Κύριλλος. Πολλά χρόνια μετά, τονίζοντας τα θαύματα του οσίου Δαβίδ, έλεγε ο π. Ιάκωβος:

–Αδελφέ μου, επανάληψη του θαύματος των πεντακισχιλίων!

Από το ομώνυμο βιβλίο, εκδόσεις «Τροχαλία»

Πηγές: http://www.myriobiblos.gr - http://www.rel.gr/index.php?rpage=gerontes/iakovos&rpage2=polaplasiasmos.html

Πηγή: http://www.diakonima.gr/2013/09/27/ο-μακαριστός-ιάκωβος-τσαλίκης-ο-πολλα
Εφραίμ

PreviousNext

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ