Σπύρος wrote:Αν οι Ρωμιοί δν ήταν Έλληνες με την ίδια λογική δν είναι Έλληνες οι Κύπριοι, ούτε οι Βορειοηπειρώτες, ούτε οι Πόντιοι κ πάει λέγωντας...
Οι παλιότεροι δν θεωρούσαν ότι υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ Έλληνα κ Ρωμιού, αλλιώς ο άγιος Κοσμάς δν θα έλεγε στις Προφητείες του «αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμαΐικο και καλότυχος όποιος ζήσει σε κείνο το βασίλειο». Δν νομίζω να το είπε για τους Ιταλούς...
Υ.Σ. Ενημερωτικά το όνομα Ρωμαΐικο αποφασίστηκε από ανθελληνικά κέντρα να ξεριζωθεί από τη συνείδηση του Έλληνα για ξεχάσει τις αλύτρωτες πατρίδες του, τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Κωσταντινούπολη κ να μην έχει βλέψεις ποτέ για την επανασύσταση μιας Ελληνορθόδοξης αυτοκρατορίας
oldpost wrote:Περι σημασιας λεξεων
Καθε λεξη εχει την σημασια που της αποδιδεται τη σημερον. Σημερα ειμαστε Ελληνες. Στο παρελθον Ελλην μπορει να σημαινε και κατι αλλο, αλλα δεν μας απασχολει επι του παροντος. Παντα εχει προτεραιοτητα η επικρατουσα σημασια για την καθε εποχη. Κατι παρομοιο με την Χωροχρονικοτητα !!!.
Στο μελλον Ελλην μπορει να καλειται ο κατοικος του πλανητη Γη (ΕΛΛΑΣ κατα Λιακοπουλο).
Το ιδιο συμβαινει με παρα πολλες λεξεις και εννοιες.
πχ το υπουργος ετυμολογειται απο το υπηρετης. Σημερα η σημασια εχει μαλλον αντιστραφει. Ομοιως οι λεξεις δαιμονας, περιουσιος λαος, κτλ
Τωρα τα πολιτικαντικα περι το να μετεχει της Ελληνικης παιδειας ειναι μπουρδες
Απαιτειται το Ομαιμον - Ομογλωσσον - Ομοθρησκον
Καλησπερα σας.
eternity wrote:Johny-B wrote:Πάντως το να "μαλώνουμε" για το αν είμαστε Ρωμιοί ή Έλληνες δεν περίμενα να το δω εδώ μέσα...
Σημεία των καιρών...
Mηπως ο Ρωμανος (Romanos -http://oimos-athina.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1087.html) να μετονομαστει σε Ελληνα αντι για Ρωμανος που σε παραπεμπει στο Ρωμαιος και προκαλει;;;;
απορια.....
Aetos wrote:Johny-B wrote:Αν λες εμένα, εννοείται ότι θεωρώ αυτονότητο ότι είμαστε και Ρωμιοί (όχι Ρωμαίοι) και Έλληνες!
Για μένα είναι ουσιαστικά ταυτόσημες έννοιες.
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι τόσο Εθνικά όσο και Πνευματικά!
Η έννοια "Γραικός" (Greece) είναι βρισιά....όπως λέμε "γύφτος" την οποία την έδωσαν οι Τούρκοι υποτιμητικά στους κατακτημένους Έλληνες και από κει προέρχεται και η μειοτική λέξη "Γραικύλος" με την οποία χαρακτήριζαν οι Δυτικοί τους έλληνες, και σημαίνει "ξεπεσμένος", "παρηκμασμένος", "δουλοπρεπής".
Η έννοια "Έλληνας" προσδιορίζει μια Εθνική ταυτότητα.
Η Εθνική ταυτότητα στην Θεοκεντρικότητα και την Ορθόδοξη παράδοση ΔΕΝ υφίσταται ως προσδιορισμός διαφορετικότητας αλλά μόνο ως χαρακτηριστικό καταγωγής.
Η Έννοια "Ρωμιός" προσδιορίζει την Εθνική καταγωγή μέσα από το πρίσμα της Ορθόδοξης παράδοσης της Ρωμανίας (Βυζάντιο). Στην Ρωμανία η Πνευματική ταυτότητα ήταν ανώτερη της Εθνικής...για την ακρίβεια, η Εθνική καταγωγή δεν υφίστατο ως ιδιώνυμο αλλά ως προσδιορισμός πατρογονικής καταγωγής ακριβώς όπως λέμε σήμερα εμείς "Νεο-Σμυρνιώτης" "Καλλιθεώτης", "Αθηναίος", "Θεσσαλονικιός", κλπ!!
Η έννοια της Εθνικής ταυτότητας όπως νοείται σήμερα είναι δημιούργημα των Δυτικών για να κρατάνε ενωμένους τους λαούς τους και ενεπνεύστηκε στην Ρωμανία από την Παπική εκκλησία για να τη διαλύσει.
Τώρα....μετά από αυτό, ας ονομαστεί όποιος θέλει, όπως θέλει!
Yiorgos Aitolos wrote:sgoum wrote:Οπως ολοι ο αγγελος δεν εχει απολυτο δικαιο ουτε απολυτο αδικο.
Θα παρω λοιπον το μερος του.
Εγω ξερω παρα πολλους Ελληνες μεταναστες που μενουν πλεον εδω και εχουν γινει πεντηκοστιανοι ή γιαχωβαδες.
Οι γονεις μου ηταν πανω απο 15 χρονια στη Γερμανια εγω γεννηθηκα εκει και εμεινα μεχρι 8 χρονων.
Οι γονεις μου εχουν παρει πολλα στοιχεια. Βλεπω μια προτεσταντικη θεωρηση των πραγματων οσο και αν ειναι ορθοδοξοι.
Μη ξεχναμε οτι ειχαμε τουρκους για να μην εχουμε παπικους. Αν ηταν τοσο μεγαλος ο κινδυνος για την αλλοιωση μας εντος συνορων τοτε λογικο ειναι να ακομη μεγαλυτερος οταν εμεις παμε σε αυτους.
Στον αντιποδα οσοι εχουν διατηρησει την ελληνικοτητα (εννοειται Ελληνας = ΧΟ) τους ειναι κατα πολυ καλυτεροι απο εμας εδω.
αυτο που με χαλαει ειναι όχι το αν έχει δικαιο ή αδικο αλλα ο τροπος που μιλάει σε μια μητερα τριών παιδιών ...που προσπαθει να τα κρατήσει κοντα στην Ελλάδα και στην Πιστη μας
Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests