ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Unread postby Ομολογητής » Tue Jan 17, 2012 12:50 am

Προσευχηθείτε να πιάσει ο σπόρος που έσπειρα πριν τα Χριστούγενα με στάρι!

Ένας πολύ καλός μου φίλος μου εδωσε ένα κιλό στάρι από ένα μοναστήρι στην Πάρο που κρατάνε σπόρο από τους Βυζαντιούς χρόνους!

Μοιάζει με το "μονολόι" όπως μου είπανε κάποιοι παλιοί αγρότες.

Το έσπειρα και ελπίζω να βγάλω αρκετό για σπόρο πάλι.

Βέβαια θέλει προσοχή διότι ο σπόρος αυτός δεν πρέπει να μπλεχτεί με άλλα στάρια, διότι έτσι έχασες την ποικιλία!

Γιαυτό, πρώτα ο Θεός, το καλοκαιράκι, θέρισμα με το δρεπάνι και αλώνισμα με το χέρι! Για πρώτη φορά μιας και θα είναι μικρή η ποσότητα.

Πρώτα ο Θεός, ξαναλέω, άμα πάνε καλά τα πράγματα και μαζέψω κάμπόσο, θα δώσω σε όσους μπορώ. Το Ιούνιο θα ξαναενημερώσω...
«ο σώζων τον ΠΛΗΣΙΟΝ αυτού σωθήτω»
Ομολογητής

Unread postby Ioulia » Tue Jan 17, 2012 1:10 am

rose wrote:
Ioulia wrote:Ματινα είστε τυχεροί. Σε μας ο τόνος τα ξύλα κοστίζει 180 ευρώ :( Πάλι φθηνότερα από το πετρέλαιο, αλλά...

Φτιάξτε...Δωρεάν κούτσουρα για το τζάκι και την ξυλόσομπά σας!!

Image

http://pos-ftiaxnetai.blogspot.com/2011 ... st_08.html

Rose πολύ καλή λύση και ευχαριστώ πολύ:) Έπρεπε να έχω προνοήσει γιατι τώρα κάνει κρρρύύύύύύύύύοοοο για να πάω στην παραλία.
Αύριο θα πρέπει να πληρώσω άλλο ένα τόνο. Χμμμ
Ioulia

Unread postby Ομολογητής » Tue Jan 17, 2012 1:44 am

Rose, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το blog που έδωσες!
Δεν το ήξερα!

Ευχαριστώ πολύ!

Ούτως ή άλλως μου αρέσει και ιδιαίτερα στη γυναίκα μου να ασχολείται με τέτοια και μόλις το είδα έπαθα πλάκα!
Έχει τρομερά μεγάλο και ποιοτικό υλικό! Πολύ καλή δουλειά!

Και πάλι σε ευχαριστώ!

Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε ανεξαρτήτως από το αν θα πεινάσουμε ή έρχονται δύσκολα χρόνια.
Δεν πρέπει να αποκοβόμαστε από τη φύση και την ορθή χρήση των φυσικών πόρων και όχι αυτό που γίνεται με τα τυποποιημένα προϊόντα.
Η καλοπέραση μας έχει κάνει να ξεχάσουμε πολλές παλιές παραδοσιακές τεχνικές για πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Έτσι όμως απομακρυνόμαστε από τη φύση, από την απλότητα, από τον Θεό.
Τι πιό ωραίο από το να κοπιάζεις πχ για να φτιάξεις το σαπούνι σου δοξολογώντας μάλιστα κατα την παρασκευή τον Θεό! Αντιθέτως, προτιμάμε την εύκολη λύση στα πολύβουα, απρόσωπα σούπερ μάρκετ, που σε κάνουν να θες πειρσσότερα απ'όσα χρειάζεσαι, ξεχνόντας τον Θεό. Ενώ τα λεφτά που έδωσες για το σαπούνι θα τα "εξαργυρώσεις" ούτως ή άλλως με κόπο και άγχος από τη δαυλειά που έχεις για να βγάζεις χρήματα, για να αγοράζεις τα απαραίτητα και όχι μόνο...
Ομολογητής

Unread postby argi1976 » Sun Jan 22, 2012 11:39 pm

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΥΕΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΕΡΟ(ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ) ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?ΑΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΡΩΤΑΩ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ.
argi1976

Unread postby Ομολογητής » Mon Jan 23, 2012 1:50 am

Καλύτερα στο υπόγειο. Και 40 βαθμούς να έχει έξω στο υπόγειο έχει πάντα δροσιά.

Ωστόσο όποιος δεν έχει μαζέψει προμήθειες μην ανησυχεί!

Ίσα-ίσα, το να μαζεύουμε προμήθειες θέλει πολύ προσοχή και μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ψυχή μας, διότι μπορεί να χάσουμε την πίστη μας στην απέραντη αγάπη και πρόνοια του Θεού!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΕΙΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ, ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!
Ομολογητής

Unread postby mikitmo » Mon Jan 23, 2012 3:49 am

argi1976 wrote:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΥΕΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΕΡΟ(ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ) ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?ΑΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΡΩΤΑΩ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ.

Για πολεμο η για πτωχευση;
Προτεινω ενα καλο κεραμικο φιλτρο που εχουνε μεγαλο κυκλο ζωης , πορους εως 2μικρομετρα, αρα μας προστατευει απο τα μικροβια του τυφου και της χολερας που μπορει να εχει το βρωμικο νερο και μετα βρασιμο του φιλτραρισμενου νερο.Τα φτηνοτερα ειναι αυτα που λειτουργουνε με βαρυτητα δηλ. το κρεμας ψηλα και το νερο τρεχει απο κατω , δινει 4-5 λιτρα την ωρα και το φιλτρο ειναι εγγυημενο για 20 κυβικα μετρα νερου, 20.000 λιτρα.
Ειναι φτηνο, ενα καλο στα 65 ευρω ειναι της katadyn το Katadyn Siphon
http://tinylink.in/R4W

Image

Μετακινειται ανετα,ειναι η χρυση λυση.

Το καλυτερο συστημα ανεξαρτητως κοστους ειναι ενα εσωτερικο συστημα αντιστροφης ωσμωσης,δεν ξερω ακομα το κοστος του ομως.
Ενα μικρο σαν το προηγουμενο θα παρω,ψαχνω επισημο διανομεα απο ebay σε Ηπα, θα μου βγει σε δολλαρια μεχρι 60$ αν βαλουμε και τη διαφορα της ισοτιμιας μαζι με ταχυδρομικα βγαινει φτηνοτερα,Θα εχω αποστολη μεσω usps οποτε οχι τελωνειο, το πολυ 3 ευρω στα ΕΛΤΑ.
Ειναι αργα δε μπορω να γραψω περισσοτερα,καληνυχτα.
mikitmo

Unread postby mikitmo » Mon Jan 23, 2012 3:56 am

Στο πλαισιο προετοιμασιας για τα γεγονοτα θα θεωρουσατε υπερβολικη την αποθηκευση χαπιων προστασιας του θυρεοειδη απο την πτωση ραδιενεργων καταλοιπων σε πιθανη χρηση πυρηνικων οπλων;
Εχουνε μεγαλη διαρκεια ζωης 8 χρονια, μικρο κοστος 6-7 ευρω για να καλυψεις εναν ενηλικα η δυο παιδια.
Σε πτωση ραδιενεργων καταλοιπων αμεσος εως και 10ετια ειναι ο κινδυνος καρκινου του θυρεοειδους , οι λευχαιμιες και οι αλλες μορφες π.χ. καρκινοι πεπτικου θα θελανε >20 χρονια.
Τα παιρνεις το 2012 και το 2018 ξαναανανεωνεις την προμηθεια σου.
Παρανοικο λετε;
mikitmo

Unread postby marjory » Mon Jan 23, 2012 9:56 am

mikitmo wrote:Στο πλαισιο προετοιμασιας για τα γεγονοτα θα θεωρουσατε υπερβολικη την αποθηκευση χαπιων προστασιας του θυρεοειδη απο την πτωση ραδιενεργων καταλοιπων σε πιθανη χρηση πυρηνικων οπλων;
Εχουνε μεγαλη διαρκεια ζωης 8 χρονια, μικρο κοστος 6-7 ευρω για να καλυψεις εναν ενηλικα η δυο παιδια.
Σε πτωση ραδιενεργων καταλοιπων αμεσος εως και 10ετια ειναι ο κινδυνος καρκινου του θυρεοειδους , οι λευχαιμιες και οι αλλες μορφες π.χ. καρκινοι πεπτικου θα θελανε >20 χρονια.
Παρανοικο λετε;

Και ο σταυρός μας;;; Και η προσευχή μας;;;; Και η Πίστη μας;;; Αυτά είναι που μας προφυλάσσουν ΕΣΑΕΙ και χωρίς ημερομηνία λήξεως από καρκίνους, τύφους, χολέρες κλπ. ... όχι τα χάπια.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Ομολογητής » Mon Jan 23, 2012 10:28 am

marjory wrote:
mikitmo wrote:Στο πλαισιο προετοιμασιας για τα γεγονοτα θα θεωρουσατε υπερβολικη την αποθηκευση χαπιων προστασιας του θυρεοειδη απο την πτωση ραδιενεργων καταλοιπων σε πιθανη χρηση πυρηνικων οπλων;
Παρανοικο λετε;

Και ο σταυρός μας;;; Και η προσευχή μας;;;; Και η Πίστη μας;;; Αυτά είναι που μας προφυλάσσουν ΕΣΑΕΙ και χωρίς ημερομηνία λήξεως από καρκίνους, τύφους, χολέρες κλπ
. ... όχι τα χάπια.

Πολύ σωστά! Μη φοβόμαστε! Κι αν είναι να πάθουμε εμείς και οι δικοί μας, ο Κύριος επιτρέπει. Μην είμαστε προσκολλημένοι σε αυτήν τη ζωή, αλλά να κερδίσουμε την αιώνια ζωή! Όταν ζεις με τον Θεό μέσα στην καρδιά σου, τότε δε σε νοιάζει, ούτε σε φοβίζει καμία πείνα, καμία αρρώστια, κανένας πόλεμος. Είναι πολύ απλό και πιό εύκολο απ'ότι νομίζουμε για Εκείνον να μας προστατέψει. Όμως αν επιτρέψει να μας έρθει δοκιμασία, γιατί να την αποφύγουμε; Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμά μας σε όλους του γύρω μας οτι η προετοιμασία είναι πνευματική και όχι υλική.
Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα, μιάς και αναφερόμαστε για νερό.
Πρίν από καμιά 15 χρόνια, σε ένα παραθαλάσσια χωριό της Εύβοιας, ζούσε ένα γέροντας, ιερέας, ο π. Επιφάνειος(έχει κοιμηθεί εδώ και καιρό). Παλιά στον πόλεμο ήταν σε ένα μεγάλο συμμαχικό πλοίο στρατιωτικός ιερέας μαζί με τους έλληνες στρατιώτες που ήταν σε αυτό. Ήτανε 1η του μηνός και ζήτησε να κάνει αγιασμό. Λέει, λοιπόν, σε δυό ελληνες φαντάρους να του φέρουν νερό σε ένα δοχείο. Αυτοί, όμως, για να τον πειράξουν και να κάνουν πλάκα στους άλλους, πήραν νερό από τη θάλασσα! Κάνει ο πατήρ τον αγιασμό και αφού τελείωσε αγίασε και έβαλε όλους τους φαντάρους να πιούν. Ξαφνικά του έρχονται τρομαγμένοι αυτοί οι δύο φαντάροι που του είχαν κάνει την πλάκα και του λένε: "Πάτερ μου, συγχώρεσέ μας! Θέλαμε να κάνουμε πλάκα και βάλαμε νερό από τη θάλασσα, μα το νερό έγινε γλυκό!!!" Και ομολόγησαν έτσι ένα θαύμα που έγινε ενώπιον όλων, ελλήνων και συμμάχων!
Αυτό είναι αληθινό γεγονός που μου το αφηγήθηκε προσωπικά ο γέροντας Επιφάνειος πριν κοιμηθεί.
Σε περίπτωση ανάγκης, λοιπόν, δε θα οικονομήσει ο Θεός αν Τον επικαλεστούμε να μας δώσει ό,τι επιούσιο χρειαζόμαστε εμείς και οι γύρω μας;
Καλές οι υλικές προμήθειες, αλλά με μέτρο, χωρίς άγχος αν ξεχάσαμε κάτι, και πάντα σε συνενόηση με τον πνευματικό μας, διότι όπως έγραψα και πιό πάνω είναι επικίδυνο να εγλωβιστούμε στην έλλειψη πίστεως.
Να με συγχωρείτε! Καλοπροαίρετα όλα αυτά.
Ομολογητής

Unread postby georg9 » Mon Jan 23, 2012 12:18 pm

mikitmo wrote:
argi1976 wrote:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Για πολεμο η για πτωχευση;
Προτεινω ενα καλο κεραμικο φιλτρο που εχουνε μεγαλο κυκλο ζωης , πορους εως 2μικρομετρα, αρα μας προστατευει απο τα μικροβια του τυφου και της χολερας που μπορει να εχει το βρωμικο νερο και μετα βρασιμο του φιλτραρισμενου νερο.Τα φτηνοτερα ειναι αυτα που λειτουργουνε με βαρυτητα δηλ. το κρεμας ψηλα και το νερο τρεχει απο κατω , δινει 4-5 λιτρα την ωρα και το φιλτρο ειναι εγγυημενο για 20 κυβικα μετρα νερου, 20.000 λιτρα.
Ειναι φτηνο, ενα καλο στα 65 ευρω ειναι της katadyn το Katadyn Siphon
http://tinylink.in/R4W

Image

Μετακινειται ανετα,ειναι η χρυση λυση.

Το καλυτερο συστημα ανεξαρτητως κοστους ειναι ενα εσωτερικο συστημα αντιστροφης ωσμωσης,δεν ξερω ακομα το κοστος του ομως.
Ενα μικρο σαν το προηγουμενο θα παρω,ψαχνω επισημο διανομεα απο ebay σε Ηπα, θα μου βγει σε δολλαρια μεχρι 60$ αν βαλουμε και τη διαφορα της ισοτιμιας μαζι με ταχυδρομικα βγαινει φτηνοτερα,Θα εχω αποστολη μεσω usps οποτε οχι τελωνειο, το πολυ 3 ευρω στα ΕΛΤΑ.
Ειναι αργα δε μπορω να γραψω περισσοτερα,καληνυχτα.

Καλημέρα.
Μεταξυ αυτού και του http://www.amazon.com/Katadyn-Vario-Mul ... 67-3050936

Ποιο προτεινετε. Ειναι περιπου στα ιδια λεφτα
georg9

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ