Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby GENEA-OMEGA » Thu Jan 26, 2012 11:45 am

student σωστή η διάκριση που κάνεις γιατί όντως δείχνεις περίπτωση που έχει υπάρξει η αντίστροφη σχέση, ΟΚ.

πρόσεξε κάτι όμως θεμελιώδες ! Τα 36 χρόνια της Μεταπολίτευσης αλλά και πριν τη χόύντα, ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΛΑΟΣ ήταν Η ΕΠΙΛΟΓΗ :D :D :D

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΆΓΜΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ και ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ

και μάλιστα έχουν υπάρξει εκλογικες αναμετρήσεις που οι 2-3 ανταγωνιστές ήταν τόσο γελοίοι και σε στιγμή που το λευκό μετρούσε αρνητικά και υπέρ του συστήματος παρά κάτα του συστήματος = μιλάμε για στημένο παιχνίδι 200% !!!
GENEA-OMEGA

Unread postby student » Thu Jan 26, 2012 1:45 pm

GENEA-OMEGA wrote:student σωστή η διάκριση που κάνεις γιατί όντως δείχνεις περίπτωση που έχει υπάρξει η αντίστροφη σχέση, ΟΚ.

πρόσεξε κάτι όμως θεμελιώδες ! Τα 36 χρόνια της Μεταπολίτευσης αλλά και πριν τη χόύντα, ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΛΑΟΣ ήταν Η ΕΠΙΛΟΓΗ :D :D :D

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΆΓΜΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ και ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ

και μάλιστα έχουν υπάρξει εκλογικες αναμετρήσεις που οι 2-3 ανταγωνιστές ήταν τόσο γελοίοι και σε στιγμή που το λευκό μετρούσε αρνητικά και υπέρ του συστήματος παρά κάτα του συστήματος = μιλάμε για στημένο παιχνίδι 200% !!!

Φίλε μου καλέ καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά δυσκολεύομαι να τα αποδεχθώ. Και θα σου πω τι εννοώ.

Πιο ελεγχόμενη, δικτατορική δημοκρατία από αυτή των ΗΠΑ δεν υπάρχει. Εκεί κυριολεκτικά οι επιλογές είναι μόνο δύο και ο έλεγχος απο τα σκοτεινά κέντρα σχεδόν απόλυτος. Το ίδιο και στην Αγγλία.
Εδώ σταματούν όμως οι ομοιότητες και αρχίζουν οι διαφορές. Ποιές είναι αυτές; Μία θα σου πω και νομίζω φτάνει αν και υπάρχουν δεκάδες άλλα σχετικά δείγματα.
Οταν πριν μερικούς μήνες αναφέρθηκε ότι Αγγλοι βουλευτές πέρναγαν έξοδα προσωπικά τους σε κυβερνητικά εξοδολόγια, ακόμα και για ποσά της τάξεως των 100ευρώ, οι άνθρωποι αυτοί διαπομπέυτηκαν δημοσίως και αναγκάστηκαν σε παραίτηση μιας και δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ στο εκατομμύριο να πάρουν ξανά ψήφο.
Για εκατοντάδες φορές χειρότερα και αποδεδειγμένα εγκλήματα στην Ελλάδα, οι αντίστοιχοι βουλευτές και υπουργοί είναι όχι μόνο υποψήφιοι αλλά πέρνουν και παραπάνω ψήφους.
Για ποιόν λοιπόν εγκλωβισμό μου μιλάς. Αλλοθι είναι αυτό και φθηνό μάλιστα για να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Μέχρι και οι αποδεδειγμένοι προδότες της νύχτας των Ιμίων, που δημοσίως φάνηκε ο ρόλος τους, είναι στην κυβέρνηση και πρώτοι σε ψήφους.
Λυπάμαι αδελφέ. Με το δίκαιο όπως εγώ τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι οι περισσότεροι από εμάς έχουν πολύ χρέος στα χέρια τους από αυτές τους τις επιλογές. Και το χρέος αυτό μόλις αρχίσαμε να το πληρώνουμε μιας και έχει πολύ ακόμα. Το χειρότερο δε απ όλα είναι να είναι κάποιος χρεωμένος, απέναντι στη πατρίδα, στην οικογένειά του, στο έθνος του και φυσικά στο Θεό, και όταν έρθει η ώρα της αποπληρωμής του χρέους και της επιβολής της ποινής να μην καταλαβαίνει (ή να κάνει πως δεν καταλαβαίνει) ότι έχει ευθύνη. Γιατί χωρίς αποδοχή ευθύνης δεν υπάρχει ούτε μετάνοια και φυσικά ούτε σωφρωνισμός. Και επαναλμβάνεται απλά η ίδια συμπεριφορά, κάθε φορά όμως με μεγαλύτερες συνέπειες και ευθύνες.

Σε παρακαλώ λοιπόν μην προσπαθείς να βγάλεις το λαό άμοιρο ευθυνών (φυσικά το ατομικό μέγεθος διαφοροποιείται από περίπτωση σε περίπτωση), ή να το παρουσιάσεις σαν κάτι για το οποίο δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κακό κάνεις σαν το κακό που κάνει η μάνα στο παιδί της που το πιάνουν να λέει ψέμματα και το τιμωρούν και αυτή λέει «μα τί άλλο να έκανε, ήταν ένα άκκακο ψεμματάκι, δεν είπε καν ψέμματα απλά δεν το εξέφρασε σωστά. Φταίει η κοινωνία».
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby GENEA-OMEGA » Thu Jan 26, 2012 2:01 pm

Την Αγγλία επειδή την έχω ζήσει, σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν είναι δημοκρατικά ενεργή. οι άγγλοι αδιαφορούν συστηματικά για την πολιτική και όλα αυτά που εκτυλίσσονται είναι πάλι επιλογές της ηγεσίας με έναν μάλλον λομπίστικο τ΄ροπο

Επι του πρακτέου, εσύ ο ίδιος σαν ψηφοφόρος τι επιλογές είχες για παράδειγμα στις τελευταίες 2-3 αναμετρήσεις ? το λευκό ήταν καμμένο μέσω του εκλογικού νόμου, σε περίμενε μαγαζί γωνία ο Τζεφρυς, ο ΚΑΚ ο κουρασμένος, Ο ΤΖΙΠρας, και η Αλέκα !!!!!

ξεχνάω κάποιον ? ή ήταν επιλογή το άκυρο ??
GENEA-OMEGA

Unread postby GENEA-OMEGA » Thu Jan 26, 2012 2:08 pm

GENEA-OMEGA wrote:Την Αγγλία επειδή την έχω ζήσει, σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν είναι δημοκρατικά ενεργή. οι άγγλοι αδιαφορούν συστηματικά για την πολιτική και όλα αυτά που εκτυλίσσονται είναι πάλι επιλογές της ηγεσίας με έναν μάλλον λομπίστικο τ΄ροπο

Επι του πρακτέου, εσύ ο ίδιος σαν ψηφοφόρος τι επιλογές είχες για παράδειγμα στις τελευταίες 2-3 αναμετρήσεις ? το λευκό ήταν καμμένο μέσω του εκλογικού νόμου, σε περίμενε μαγαζί γωνία ο Τζεφρυς, ο ΚΑΚ ο κουρασμένος, Ο ΤΖΙΠρας, και η Αλέκα !!!!!

Α! ναι ξέχασα και Καρατζαφύρερ και κάτι ΠΡΑΣΣΕΙΝΑΛΟΓΟΥΣ οικολογους, και κάτι αναρχοκομμουνιστικα κομματίδια, Ε, μου διαφεύγει κάτι ??

Μην παρεξηγήσεις την αναλογία που θα δώσω ως αντίστοιχη της δική ς σου για την κακή μαμά, αλλά σε ευθεία αναλογία είναι σαν εσύ να θεωρείς υπευθυνο το παιδί που εκπορνεύτηκε επειδή ο μπαμπάς το πούλησε σε σωματέμπορο !! (σκληρό παράδειγμα αλλά θυμίζει πολύ την κατάσταση της Ελλάδας)

Η Παγκαλειάς ελεγεία στη συνευθύνη για μένα έχει τελειώσει
GENEA-OMEGA

Unread postby student » Thu Jan 26, 2012 2:44 pm

GENEA-OMEGA wrote:
GENEA-OMEGA wrote:Την Αγγλία επειδή την έχω ζήσει, σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν είναι δημοκρατικά ενεργή. οι άγγλοι αδιαφορούν συστηματικά για την πολιτική και όλα αυτά που εκτυλίσσονται είναι πάλι επιλογές της ηγεσίας με έναν μάλλον λομπίστικο τ΄ροπο

Α! ναι ξέχασα και Καρατζαφύρερ και κάτι ΠΡΑΣΣΕΙΝΑΛΟΓΟΥΣ οικολογους, και κάτι αναρχοκομμουνιστικα κομματίδια, Ε, μου διαφεύγει κάτι ??

Μην παρεξηγήσεις την αναλογία που θα δώσω ως αντίστοιχη της δική ς σου για την κακή μαμά, αλλά σε ευθεία αναλογία είναι σαν εσύ να θεωρείς υπευθυνο το παιδί που εκπορνεύτηκε επειδή ο μπαμπάς το πούλησε σε σωματέμπορο !! (σκληρό παράδειγμα αλλά θυμίζει πολύ την κατάσταση της Ελλάδας)

Η Παγκαλειάς ελεγεία στη συνευθύνη για μένα έχει τελειώσει

Αν και έχουμε φύγει από το θέμα θα απαντήσω. Ξεκινάω από το τελευταίο που λες μιας και δεν δείχνεις να θες να κατανοήσεις το βασικό σημείο της συζήτησής μας. ΕΠΙΛΟΓΗ!
Το παιδάκι λοιπόν του παραδείγματος ΔΕΝ εχει επιλογή αλλά με αυτό το παράδειγμα δείχνεις και το πως αντιλαμβάνεσαι τη δική μας ευθύνη ως προς αυτό που μας συμβαίνει. Σαν το παιδάκι που το πούλησε ο πατέρας στο σωματέμπορο. Αθώοι λοιπόν όλοι εμείς σαν άβουλα παιδάκια! Δεν είναι έτσι λοιπόν.
Οσον αφορά στο ερώτημα του τί κανω εγώ ή τι πρέπει να γίνει αφού είμαστε κλειδωμένοι μεταξύ δύο τριών πέντε εξίσου κακών θα σου απαντήσω με ένα άλλο παράδειγμα.
Σε πιάνουν κάτι τύποι, σου δίνουν ένα όπλο και σου βάζουν μπροστά έναν πακιστανό και έναν ινδό και σου λένε πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις ποιον από τους δύο να πυροβολήσουν αλλά να μη φοβάσαι γιατί μάλλον οι σφάιρες είναι ψεύτικες. Εσύ τους ξέρεις τους τύπους από πριν και ξέρεις ότι μάλλον λένε ψέμματα και η σφάιρα είναι αληθινή. Τους λες και αν δεν επιλέξω κανέναν από τους δύο τί θα γίνει και σου λένε ότι αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει ο επόμενος αλλά όποιος το κάνει θα πάρει δώρο ένα κότερο. Σου λένε επίσης ότι πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος που έχεις τέτοια ευκαιρία να συμμετέχεις και πως είναι κρίμα να μην πάρεις το κότερο.
Δεν ξέρω τι θα έκανες εσύ μιας και έχω προβληματιστεί από τα παραδείγματά σου γιατί μπορεί και να πεις ότι αφού θα το κάνει ούτως ή άλλως κάποιος επόμενος γιατί να μην πάρω εγώ το κότερο. Στην τελική δεν έχω άλλη επιλογή, ή τον έναν ή τον άλλον. Ασε που θα έχεις και το τεράστιο άλλοθι του «μου είπαν ψέμματα οτι η σφαίρα δεν είναι αληθινή»
Από μέρους μου φίλε θα έλεγα συγνώμη κύριοι, δεν παίζω στο παιχνίδι σας. Ας το κάνει κάποιος άλλος. Εγώ τα χέρια δεν τα λερώνω και δεν θέλω να αναλάβω το χρέος να πυροβοληθεί ένας άνθρωπο ακόμα και αν είναι αναπόφευκτο να γίνει. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ δεν τα λερώνω και δεν θέλω καν να συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι όσο σημαντικό και αν είναι.

Φίλε μου καλέ, είναι προφανές ότι αν ΟΛΟΙ έλεγαν ότι δεν συμμετέχουν το παιχνίδι θα ακυρωνόταν και κανείς άνθρωπος δεν θα πυροβολούταν. Στηριζόμενοι όμως όλοι στο ψευτοδίλημμα του αναπόφευκτου πυροβολισμού (αν και οι περισσότεροι εξ αρχής μόνο το κότερο κοιτούσαν και έψαχναν απλά τρόπους να δικαιολογηθούν), θα τρέξουν να συμμετέχουν. Χαρούμενοι και αναπαυμένοι ότι δεν έκαναν και τίποτα κακό. Αλλωστε δεν πυροβόλησα εγώ. Ο άλλος τον πυροβόλησε και ούτως ή άλλως κάποιον θα πυροβολούσαν. Αρα δεν μπορώ να κατηγορηθώ για κάτι.
Θα έχει ενδιαφέρον να έβλεπα από μια γωνιά να τα λένε αυτά ενώπιον του θρόνου.

Δεν γίνεται αδελφέ άλλες φορές να περηφανευόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι με νου, διάνοια, ψυχή και πνεύμα, και άλλες φορές να παίζουμε ότι είμαστε άλλαλα και μπάλαλα, ζώα που δεν έχουν επιλογή και κάνουν ότι τους πει ο βοσκός, παιδάκια που τα πούλησε ο πατέρας. Και μπορώ όσο μου επιτρέπει η ανθρώπινή μου ιδιότητα με νου και πνεύμα να διαβεβαιώσω άπαντες ότι για κάθε ψήφο που έπεσε υπέρ το πραττόντων το κακό, θα ζητηθεί και λόγος. Ακριβώς αντίστοιχος και αναλογικός με την δυνατότητα αντίληψης του κάθε ενός που ΕΠΕΛΕΞΕ ελεύθερα και αυτοβούλως να συμμετέχει στο κακό παιχνίδι, και ακριβώς αντίστοιχος αναλογικά στο κακό που διαπράχθει.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby KANENAS » Thu Jan 26, 2012 3:41 pm

student wrote:Σε πιάνουν κάτι τύποι, σου δίνουν ένα όπλο και σου βάζουν μπροστά έναν πακιστανό και έναν ινδό και σου λένε πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις ποιον από τους δύο να πυροβολήσουν αλλά να μη φοβάσαι γιατί μάλλον οι σφάιρες είναι ψεύτικες. Εσύ τους ξέρεις τους τύπους από πριν και ξέρεις ότι μάλλον λένε ψέμματα και η σφάιρα είναι αληθινή. Τους λες και αν δεν επιλέξω κανέναν από τους δύο τί θα γίνει και σου λένε ότι αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει ο επόμενος αλλά όποιος το κάνει θα πάρει δώρο ένα κότερο. Σου λένε επίσης ότι πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος που έχεις τέτοια ευκαιρία να συμμετέχεις και πως είναι κρίμα να μην πάρεις το κότερο.

Μα είναι απλό.
Ντουφεκάς τους τύπους που σου έβαλαν το δίλημμα και με αυτόν το τρόπο καταφέρνεις

1) Γλιτώνεις τον Πακιστανό

2) Γλιτώνεις τον Ινδό

3) Γλυτώνεις από την διαφθορά τους επόμενους στους οποίους θα έθεταν το ίδιο δίλημμα

4) Και τέλος κρατάς και το κότερο

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KANENAS

Unread postby giannis73 » Thu Jan 26, 2012 5:29 pm

Εγώ πιστεύω πως η ευθύνη είναι και στους δύο ,ούτε οι προδότες είναι χωρίς ευθύνη επειδή τους διάλεξαν ο λαός αλλά ούτε και ο λαός είναι χωρίς ευθύνη αφού συνεχίζει να διαλέγει τους ίδιους και τους ίδιους.
Απλά ο λαός έχει και έχει ένα καλό ελαφρυντικό, την διαρκή προπαγάνδα μέσω της τηλεόρασης με τις πιο σύγχρονες και επιστημονικές μεθόδους πλύσης εγκεφάλου και χειραγώγησης των μαζών και αν είσαι και ανίδεος την πατάς την μπανανόφλουδα στο πι και φι.Είναι σαν να αμαρτάνουμε και να λέμε ότι δεν φταίει ο διάβολος.Και ο διάβολος φταίει (και δεν μπορεί κανείς να τον αντιμετωπίσει με τις δικές του δυνάμεις αλλά μόνο με τον Κύριο) αλλά και εμείς αφού αφήνουμε παράθυρα και πόρτες ανοιχτές στον πονηρό.Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ευθύνη και όχι του πονηρού αφού αυτός θα λογοδοτήσει για τα δικά του και εμείς για τα δικά μας.
giannis73

Unread postby spyros76 » Thu Jan 26, 2012 6:19 pm

Τον Παπαθεμελή.
spyros76

Unread postby eternity » Thu Jan 26, 2012 6:22 pm

spyros76 wrote:
Τον Παπαθεμελή.

μερος του συτηματος για δεκαετιες!!!!!!!
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Re: Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Matina » Fri Jan 27, 2012 11:39 am

Image
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ