Περί της αξίας της Παλαιάς Διαθήκης

Αποκλειστικά για όλα τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης

Moderator: inanm7

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby filos » Fri Feb 28, 2014 1:11 am

Ας παραθέσει κάποιος πάνω σε αυτά τα θέματα(νώε, βαβέλ, αν η παλαιά διαθήκη είναι αλληγορική ή όχι, κλπ) την εξήγηση των Πατέρων μας.
Λίγη αυστηρότητα δεν θα έβλαπτε πάντως απ΄τη διαχείρηση σε τέτοιου είδους θέματα.
filos

Unread postby student » Fri Feb 28, 2014 1:33 am

crusader1453 wrote:
methiousan wrote:
yiannis wrote:Μου αρέσει που λέμε οτι όλα τα έθνη γνωρίζουν τον Κύριο και δεν χρειάζονται Ευαγγελισμό. Εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα και είμαστε πνευματικά ανάπηροι και εμείς οι ίδιοι χρειαζόμαστε επανευαγγελισμό. Κρίμα που ο χιτλερισμός προχώρησε τόσο βαθειά σαν καρκίνος σε ελληνικές ψυχές.
Κρίμα για αυτούς που βασίζουν την αξία τους σε άλλους. Στους προγόνους τους γιατί αυτοί ξέρουν οτι οι ίδιοι δεν έχουν καμία αξία. Κρίμα γιατί θα ήθελαν όλοι να γίνουν σαν και αυτούς μήπως και τελικά κρυφτεί το κενό τους στο πλήθος.
Κρίμα γιατί δεν θέλουν να μάθουν αλλά βολεύονται στον βόθρο

Δυστυχως Γιαννη εχεις απολυτο δικιο.Εχουμε φτασει στο σημειο να ψαχνουμε να βρουμε 5 ανθρωπους να πιστευουν πραγματικα,για να μην μας καψει ο Θεος.
Σε αλλο φορουμ,οι αθεοι για να πολεμησουν την Αγια Γραφη την εχουν μαθει σχεδον απ'εξω.Οι ''''''Χριστιανοι''''''''ουτε που την εχουν ανοιξει.

ευχομαι τα 2 αυτα ποστ να μην αναφερονται σε μενα

επιςης κριμα σε αυτους που επιλεγουν το πιστευε και μη ερευνα.
εγω προτιμω το πιστευε και μη, ερευνα.

Ερεύνα (αμφισβήτησέ) τα τότε όλα, όχι μόνο όσα σε χαλάνε. Ερεύνα το πως εξηγεί η επιστήμη την ανάσταση του Λαζάρου. Πως εξηγεί το ότι περπάτησε ο Πέτρος στο νερό. Πως πολλάπλασιάστηκαν τα ψωμιά και τα ψάρια. Πως έγινε η άμωμη σύλληψη. Ολα αυτά δεν σου φάινονται περίεργα? Για όλα αυτά δεν αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να τα πιστέψεις? Τί έχεις, τίποτα επιστημονικές αποδείξεις? Παραμυθάκια των ραββίνων δεν έχεις και για αυτά? Γραπτά αμόρφωτων Εβραίων και ενός φαρισαίου? Γιατί αμφισβητείς λοιπόν μόνο το πως μέσα στις χιλιετίες εμφανίστηκαν διάφορες γλώσσες, το πως ζούσαν οι άνθρωποι 1000 χρόνια και το πως από αιμομιξίες παρέμειναν υγιείς οι άνθρωποι και όχι τα υπόλοιπα περίεργα?
"Επιχειρήματα" για αμφισβητήσεις και για περίεργα υπάρχουν πολλά και για τον Κύριο, και για την ΚΔ και για τους απόστολους και για τους αγίους κλπ κλπ. Μια βολτίτσα στα αντίστοιχα φόρα θα σου δώσει άπειρο υλικό να το παίξεις αντικειμενικός - επιστημονικός ερευνητής.
Μάλλον όμως τελικά το μόνο που θα σου δώσει είναι άπειρο υλικό για να διαπιστώσεις ότι εν τέλει όλα αυτά είναι απλά θέμα πίστης. Οπότε οι θεωρίες του πόσο περίεργα σου φάινονται κάποια και όχι κάποια άλλα καταλήγουν ξανά στο ίδιο αποτέλεσμα. Τί γουστάρει ο καθένας να πιστέψει. Και όπως κάποιος επιλέγει πως δεν γουστάρει να πιστέψει στο Χριστό, κάποιος άλλος επιλέγει να πιστέψει στον Χριστό αλλά όχι σαν Θεό, κάποιος άλλος στον Χριστό αλλά όχι στον Παύλο, κάποιος άλλος στην ΚΔ και όχι στην Παλαιά, κάποιος άλλος και στα δύο αλλά όχι ακριβώς, κάποιος άλλος σε αυτά αλλά και σε άλλα που δείχνουν ότι ο Χριστός ήταν Ελληνας, κάποιος άλλος σε κάποια που κάνουν τους Εβραίους Ελληνες, κλπ κλπ κλπ.
Μάλλον τελικά το a la carte χριστιανός δεν ήταν και τόσο off. Μια Αγία Γραφή έχουμε. Το σκέλος της που λέγεται Παλαιά Διαθήκη το επικύρωσε και στο καθαγίασε η χρήση που του έκανε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, όλοι οι Απόστολοι και όλοι οι αποστολικοί Πατέρες (μαθητές των Αποστόλων). Αυτό είναι και όποιος αρνείται την ΠΔ αρνείται τη διδασκαλία του ιδιου του Κυρίου. Η επιλογή του τι θα πιστέψουμε από εκεί μέσα και τί όχι δεν είναι ούτε ανοιχτή ούτε έγκειται στην βολή και την καλή πρόθεση του καθενός. Στην τελική η προσωπική μου επιλογή είναι να αποδειχθώ τελικά μλκς επειδή επέλεξα και πίστεψα αυτό που είπε ο Θεός στην Αγία Γραφή και επιβεβαίωσε ο Κύριός μου και ας μην το καταλαβαίνω, και ας μην αποδεικνύεται επιστημονικά και ας μου φάινεται περίεργο, παρά να αποδειχθώ μλκς επειδή επέλεξα το τί θα πιστέψω και τί όχι με βάση του τί λέει η κούτρα μου, η σοφία μου και ο εγωισμός μου. Στα της Αγίας Γραφής υφίσταται μόνο το εξ ολοκλήρου. Τα επιλεκτικά και τα κατά βούληση μπορεί να ταιριάζουν σε όλα τα υπόλοιπα της ζωής μας, αλλά εκεί περιττεύουν.

ΥΓ. Αγγελε 88, περιμένω ακόμα ΕΝΑ εδάφιο που να στηρίζει την καραμελίτσα που συχνά πιπιλάς περί επίπεδης γης στην ΠΔ. ΕΝΑ βρε παιδί μου. ΕΝΑ εδάφιο απο τα παραμυθάκια των ραββίνων από τα οποία έκανε εκτενέστατες παραθέσεις και ο Ιησούς Χριστός και όλοι οι Απόστολοι και όλοι οι αποστολικοί και πρωτοχριστιανικοί πατέρες. ΕΝΑ!
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby yiannis » Fri Feb 28, 2014 1:51 am

Student εύγε :)
yiannis

Unread postby aggelos88 » Fri Feb 28, 2014 7:01 am

student wrote:
aggelos88 wrote:Το αστειο ειναι οτι παραμυθακια ραβινων τα εχουμε κανει ιερα βιβλια και ναι η γη ειναι επιπεδη

Μάλλον το αστείο είναι η προσωπική κοπτοραπτική του καθενός για να φτιάξει μια θρησκεία όπως τον βολεύει κρατώντας το χριστιανική και ενίοτε το ορθόδοξη στον τίτλο και μόνο.
Κι ύστερα πυροβολάμε τους προτεστάντες, τους καθολικούς, τους ιεχωβάδες κλπ κλπ κλπ γιατί δεν είναι λέει ορθόδοξοι αλλά πλανεμένοι.
Πως το πε να δεις ένα παληκαράκι πριν κάποιες δεκαετίες? "do as thou wilt shall be the whole of the law". Περιφραστικά "ενας κανόνας μόνο υπάρχει: οπως γουστάρει ο καθένας ετσi πιστεύει".
Μεγάλη πλακα λέμε. Πολύ αστείο. :lol: :lol: :lol:

Το εχω ξαναγραψει στο φορουμ οτι πιστευω οτι η παλαια διαθηκη εχει μεσα κειμενα απο ραβινους τα οποια και ειναι μυθοπλασιες, φυσικα μπορει να κανω και λαθος αλλα πραγματα που γραφει μεσα
δεν μου κολλανε πως να το κανουμε δηλαδη ??? Αν αυτο με κανει αιρετικο ή μη ορθοδοξο τι να σου πω, εγω πιστευω μονο στον Χριστο και ο Χριστος δεν εφτιαξε καμια θρησκεια.
Αλλοι πηραν Το Ονομα του και δημιουργησαν 1002 θρησκειες υποστηριζοντας ο καθενας οτι εχει την σωστη και κατηγοροντας τους αλλους οτι θα καουν στην κολαση.

Αν προσεξεις λιγακι αυτα που εχει διδαξει ο Χριστος δεν θα τα βρεις ουτε στους καθολικους ουτε στους ορθοδοξους ουτε και σε καμια αλλη θρησκεια γιατι καθε μια απο αυτες εχει βαλει μεσα τους
δικους της κανονες. Σε σημειο μεχρι ενας απλος παπας να μπορει να σε αφορησει και να σε στειλει στην κολαση χωρις καν να σε κρινει ο Θεος, σε σημειο να λενε οτι ολοι οι μη-ορθοδοξοι ή ολοι η μη
καθολικοι για παραδειγμα δεν μπορουν να σωθουν επειδη δεν ακολουθουν το δογμα τους. Πως σωθηκε ομως ο ληστης στα δεξια του Χριστου?? Πιστευε σε καποια θρησκεια?? Οχι, γιατι για μενα η θρησκεια
ειναι ο ιδιος ο Χριστος, αυτο μας διδαξε πιστεψτε σε μενα και θα σωθητε.

Τωρα η παλαια διαθηκη μετα απο τοσα χρονια στα χερια ραβινων μου φαινεται απιστευτο να μην εχουν κανει κοφτοραπτικη εκει μεσα οι εβραιοι, ποσα ευαγγελια υπηρχαν και ποσα εβγαλε η εκκλησια
εκτος σαν μη αποδεκτα?? Αλλα η παλαια διαθηκη ειναι αποδεκτη στο συνολο της, ετσι ?? Δεν ξερω αλλα εμενα δεν μου κολλαει με τον λογο του Χριστου για αυτο και κραταω την Καινη Διαθηκη , ειναι
δυσκολο να καθομαι να διαβαζω ιστοριες για γιγαντες,για επιπεδη γη με τεσσερις γωνιες,για γη στο κεντρο του συμπαντος με τον ηλιο να κανει κυκλους γυρω απο εμας, για την δημιουργια των αστρων
αργοτερα απο την δημιουργια της γης κτλ. Εκτος κι αν ολα αυτα ειναι εντελως συμβολικα, εκει οκ ...
aggelos88

Unread postby aggelos88 » Fri Feb 28, 2014 7:10 am

Aetos wrote:
aggelos88 wrote:
Αυτο το λιλιθ λαμασκου τι ειναι παλι??? Ο Αδαμ για μενα ειναι κατι μεταφορικο οπως και αυτες οι ιστοριες με τον Νωε και τον κατακλυσμο.
Αν εσυ τωρα πιστευεις οτι προερχομαστε απο τους εκλεκτους εβραιους τι να σε κανω, η επιστημη λεει αλλα πραγματα και στην ουσια οι πρωτοι ανθρωποι
περπατησαν στην αφρικη αλλα δεν μας λεει πουθενα για τον Αδαμ οτι ηταν αφρικανος αλλα μαλλον ηταν κι αυτος εκλεκτος εβραιος

Γιατί ρε παιδάκι μου τα κανες σαλάτα;

Ο Αδάμ και η Εύα είναι αυτοί από τους οποίους καταγόμαστε ΟΛΟΙ!

Και προφανώς, όταν μόνοι ο Αδάμ και η Εύα έζησαν από 1000 χρόνια ο καθένας, και συνέχεια κάνανε παιδιά, έχει πέσει αιμομιξία ....αποτέλεσμα της αιμομιξίας αυτής, είναι η μείωση του προσδόκιμου της ζωής μας στο max 80-90 χρόνια.

Διότι οι πρώτοι άνθρωποι ζούσαν 500, 700, 800 χρόνια ο καθένας....

Αναφέρεις την Επιστήμη....

Πρώτον: που λέει άλλα η Επιστήμη, η οποια παρεπιπτόντως, ΔΕΝ έχει απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα...;;

Δεύτερον: ποια είναι η δική σου μορφωτική παιδεία, που στηρίζεσαι τόσο βαρειά στην Επιστήμη; Έτσι, για να κάνουμε κουβέντα περί Επιστήμης αν θες, και να μην πετάμε και μια λέξη στο αέρα να κάνει βόλτες...

Πάμε στ' αλλα...

Από τα παιδιά του Αδάμ, δημιουργηθήκε μια εξελιχτική πορεία στην οποία αυτή, αλλάξανε τα χρώματα των ανθρώπων βάση του βιοκλιματικού περιβάλλοντός που ζούσανε και φυσικά και από τις - όπου υπήρχανε - προσμίξεις γενεών με διαφορετικά βιοκλιματικά γεννητικά χαρακτηριστικά.
Για να στο θέσω πιο απλά μπας και το καταλάβεις....200 μόνο χρόνια προσμίξεις λευκών και αφρο-μαύρων στην Αμερική, έχουν δημιουργήσει ήδη ένα νέο είδος...τους Μιγάδες, που έχουν χαρακτηριστικά λευκού και χρώμα ... σοκολά.

Νώε....για να στο θέσω επίσης απλά....το χεις δεδομένο ότι ο κατακλυσμός έγινε σε όλον τον πλανήτη;
Κι αν έγινε σε όλο τον πλανήτη.....ποια η μορφολογία των Ηπείρων τότε;
Μήπως ήταν διαφορετική τότε και π.χ. υπήρχε συνέχεια Αφρικής - Λ. Αμερικής (λέω ρε παιδί μου...μπας);

Αποδείξεις:

Για να μην κουράσω, γιατί ήλθε και η pizza και πρέπει να την τσακίσω....απλά το Ευαγγέλιο με την γενεαλογια του Κυρίου! Για μένα η μεγαλύτερη απόδειξη ως θεόπνευστο βιβλίο - α!

Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι οντως υπηρξε ο Αδαμ σαν ενα μοναδικο προσωπο και εζησε 1000 χρονια?? Πως εισαι σιγουρος οτι αυτο δεν ειναι κατι συμβολικο??
Δεν το παιζω εξυπνος ουτε πιστος απλα μπηκα εδω περα επειδη μου αρεσει να ψαχνω και ειναι δουλεια σας να με βαλετε εμενα τον αμαρτωλο στον σωστο δρομο,
για αυτο κανω και αυτα τα ερωτηματα. Με απαντησεις ομως οτι οι εβραιοι ειναι οι πρωτοι,οι αρχαιοτεροι,καταγομαστε ολοι απο αυτους και οτι ειναι οι εκλεκτοι δεν παμε καθολου
καλα μιας και δεν υπαρχουν στοιχεια να στηριζουν κατι τετοιο.
Εκει μεσα λεει και για τον κατακλυσμο και οτι εβρεχε ποσες μερες, ειναι δυνατον οσες μερες και να βρεχει να πλυμυρησει η γη και να πνιγουν οι παντες μαζι με τους γιγαντες μεχρι να
καλυφθουν ακομα και τα βουνα?? Οκ κι ας πουμε οτι οντως κυριολεκτικα εγινε ετσι που πηγε μετα ολο αυτο το νερο εξαφανιστηκε?? Γιατι δεν βρεθηκε ουτε ενας σκελετος γιγαντων
μεχρι σημερα και που ειναι η κιβωτος του Νωε ???
Απλα μερικα ερωτηματα απο τα πολλα που βγαινουν διαβαζοντας την παλαια διαθηκη, ερωτηματα εφοσον καποιοι απο εμας τα διαβαζουν σαν κυριολεκτικα γεγονοτα και οχι σαν μεταφορικα
ή σαν διδαχες που θελουν να δειξουν κατι αλλο. Γιατι σαν το δευτερο μπορω να τα αποδεχτω
aggelos88

Unread postby Anastasios » Fri Feb 28, 2014 7:29 am

Μήπως και τα Ρώσικα χωρίστηκαν από τα Ουκρανικά στον Πύργο της Βαβέλ; :) Και τα Εγγλέζικα στη Βαβέλ;
Πολύ κόσμος πρέπει να επισκέφθηκε αυτή την Βαβέλ λέτε να πήγαν και ο Κύριλος και Μεθόδιος και ο Βασιλίας Αρθούρος με τον Σαιξπηρ;
Τέλοσπάντων όλα αυτά που λέτε με τα θαύματα του Λαζάρου και τα 1000 χρόνια του Αδάμ μου θύμισαν ένα φίλο που γνώρισα στην εκκλησία και είναι Χριστιανός από το Ιράκ, την Βαγδάτη ( κάπου εκεί κοντά στη Βαβέλ ) μου είχε πει ένα αστείο για την έννοια του θαύματος και πως μερικοί (εννοούσε μουσουλμάνους) την βλέπουν διαφορετικά χωρίς να εξετάζουν το γιατί, τον λόγο, του θαύματος.

Πήγε που λέτε ένας γνωστός του από το Ιράκ ( Μεσσοποταμία) μουσουλμάνος στην Νέα Υόρκη. Εκεί πρώτη του φορά είδε ουρανοξύστη με 10 ασανσέρ στη σειρά. Καθόταν λοιπόν και χάζευε τον κόσμο που μπαινόβγαινε. Οπότε βλέπει μια ηλικιωμένη κυρία να μπαίνει στο ασανσέρ και η πόρτα να κλείνει. Μετά από λίγο από το ίδιο ασανσέρ βλέπει την πόρτα να ανοίγει και να βγαίνει μια χαριτωμένη νεαρή κοπέλα που της έμοιαζε καταπληκτικά. Αμέσος κατάλαβε ότι προκειτε για θαύμα και γεμάτος έκσταση του διηγήθηκε πως έγινε μάρτυρας ενός θαύματος και πως η γριά μπήκε στο ασανσέρ και βγήκε νέα. Ο Χριστιανός, γνωστός μου, μόνο που δεν πέθανε στα γέλια από μέσα του αλλά προσπαθούσε να συγκρατηθεί για να μην τον προσβάλει. Ήταν και η αδερφή του εκεί και τον ρωτάγανε γιατί νομίζει ότι ήταν η ίδια η γριά που έγινε νέα και όχι μια άλλη κοπέλα; Αυτός επέμενε ότι η ομοιότητα ήταν καταπληκτική και άρα ήταν η ίδια γυναίκα που έγινε νέα. Τέλος τον ρωτήσανε γιατί νομίζει ότι έγινε αυτό το θαύμα; ( εννοώντας για ποιο λόγο να κάνει ο Θεός τέτοια επέμβαση.) Προσπαθήσαν δηλαδή να του μεταδώσουν την έννοια ότι το θαύμα πρέπει να μας διδάσκει κάτι ή να έχει ψύχοσωτήρια αποστολή. Για αυτόν όμως αυτές οι έννοιες δεν υφίσταντο τόσο όσο αυτό που έβλεπαν τα μάτια του. Και τα μάτια του είδαν το θαύμα του ασανσέρ που έκανε την γριά, νέα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ιωάν. 8,7
Anastasios

Unread postby aggelos88 » Fri Feb 28, 2014 7:38 am

student wrote:
ΥΓ. Αγγελε 88, περιμένω ακόμα ΕΝΑ εδάφιο που να στηρίζει την καραμελίτσα που συχνά πιπιλάς περί επίπεδης γης στην ΠΔ. ΕΝΑ βρε παιδί μου. ΕΝΑ εδάφιο απο τα παραμυθάκια των ραββίνων από τα οποία έκανε εκτενέστατες παραθέσεις και ο Ιησούς Χριστός και όλοι οι Απόστολοι και όλοι οι αποστολικοί και πρωτοχριστιανικοί πατέρες. ΕΝΑ!

«Ἄκουέ μου, Ἰακὼβ καὶ Ἰσραήλ, ὃν ἐγὼ καλῶ· ἐγώ εἰμι πρῶτος, καὶ ἐγώ εἰμι εἰς τὸν αἰῶνα, καὶ ἡ χείρ μου ἐθεμελίωσε τὴν γῆν, καὶ ἡ δεξιά μου ἐστερέωσε τὸν οὐρανόν...». (Ησαΐας 48: 12-13)

«Τότε ἐλάλησεν Ἰησοῦς πρὸς Κύριον, ᾗ ἡμέρᾳ παρέδωκεν ὁ Θεὸς τὸν Ἀμορραῖον ὑποχείριον Ἰσραήλ, ἡνίκα συνέτριψεν αὐτοὺς ἐν Γαβαὼν καὶ συνετρίβησαν ἀπὸ προσώπου υἱῶν Ἰσραήλ, καὶ εἶπεν Ἰησοῦς· στήτω ὁ ἥλιος κατὰ Γαβαὼν καὶ ἡ σελήνη κατὰ φάραγγα Αἰλών. καὶ ἔστη ὁ ἥλιος καὶ ἡ σελήνη ἐν στάσει, ἕως ἠμύνατο ὁ Θεὸς τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν. καὶ ἔστη ὁ ἥλιος κατὰ μέσον τοῦ οὐρανοῦ, οὐ προεπορεύετο εἰς δυσμὰς εἰς τέλος ἡμέρας μιᾶς. καὶ οὐκ ἐγένετο ἡμέρα τοιαύτη οὐδὲ τὸ πρότερον οὐδὲ τὸ ἔσχατον, ὥστε ἐπακοῦσαι Θεὸν ἀνθρώπου, ὅτι Κύριος συνεξεπολέμησε τῷ Ἰσραήλ».«Ιησούς του Ναυή» (10: 12-14)

«Ο στήσας ως καμάραν τον ουρανόν και διατείνας ως σκηνήν κατοικείν» («Ησαίας», 40:22.)

Αμα παμε και στην Γενεση εκει ειναι που γινεται χαμος απο ασαφιες, λεει ο Θεος εφτιαξε πρωτα την γη και μετα το φως και το σκοταδι. Μα το σκοταδι δεν υπαρχει ειναι απλα η ελλειψη φωτος, οπως και
το φως ερχεται απο τον ηλιο οποτε η γη ειναι αρχαιοτερη του ηλιου.
" Και δημιούργησε ο Θεός το στερέωμα, και διαχώρισε τα νερά που ήσαν κάτω από το στερέωμα από τα νερά που ήσαν επάνω από το στερέωμα." Οποτε στον ουρανο εχουμε νερα.
"Και είπε ο Θεός: Ας γίνουν φωστήρες στο στερέωμα του ουρανού, για να διαχωρίζουν την ημέρα από τη νύχτα· κι ας είναι για σημεία, και καιρούς, και ημέρες, και χρόνους· "
Και τα αστρα λοιπον δημιουρηθηκαν μετα την δημιουργια της γης,των νερων και των δεντρων.
"Και έκανε ο Θεός τούς δύο φωστήρες τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μεγάλο για να εξουσιάζει επάνω στην ημέρα, και τον φωστήρα τον μικρότερο για να εξουσιάζει επάνω στη νύχτα· και τα αστέρια· "
Οι φωστηρες οι μεγαλοι στον ουρανο λοιπον ειναι η Σεληνη και ο Ηλιος, το οτι ο Αρκτουρος ειναι 250 φορες μεγαλυτερος απο τον ηλιο φυσικα δεν μας πειραζει ετσι???

υγ Μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ξερουμε πολυ καλα οτι η εκκλησια κατηγορουσε για αιρετικους ή μαγους οσους ελεγαν οτι η γη ειναι στρογγυλη ή οτι ο ηλιος γυρναει γυρω απο την γη,
ειναι παγκοσμιως γνωστο το σκηνικο με τον Γαλιλαιο για παραδειγμα. Εγω τα θεωρω ολα αυτα μεταφορικα ή συμβολικα, εσυ τα αποδεχεσαι σαν κυριολεκτικα οπως και τον Αδαμ, την Ευα, το Μηλο και το
Φιδι. Φυσικα και δεν εφυγε ο Αδαμ απο τον παραδεισο επειδη εφαγε ενα απλο Μηλο απο ενα δεντρο, κατι αλλο συμβολιζει εδω περα ...
Last edited by aggelos88 on Fri Feb 28, 2014 7:59 am, edited 2 times in total.
aggelos88

Unread postby aggelos88 » Fri Feb 28, 2014 7:45 am

student wrote:
Ερεύνα (αμφισβήτησέ) τα τότε όλα, όχι μόνο όσα σε χαλάνε. Ερεύνα το πως εξηγεί η επιστήμη την ανάσταση του Λαζάρου. Πως εξηγεί το ότι περπάτησε ο Πέτρος στο νερό. Πως πολλάπλασιάστηκαν τα ψωμιά και τα ψάρια. Πως έγινε η άμωμη σύλληψη. Ολα αυτά δεν σου φάινονται περίεργα? Για όλα αυτά δεν αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να τα πιστέψεις? Τί έχεις, τίποτα επιστημονικές αποδείξεις? Παραμυθάκια των ραββίνων δεν έχεις και για αυτά? Γραπτά αμόρφωτων Εβραίων και ενός φαρισαίου?

Δηλαδη student πρεπει να αποδεχομαστε οτι μας λενε σαν τα προβατα?? Η Χριστος ειπε ερευνα και θα βρεις, εσυ μας λες ακολουθησε οτι λενε με κλειστα ματια.
Αργοτερα δηλαδη αν παρει την ηγεσια της εκκλησιας ο αντιχριστος θα τον ακολουθησεις χωρις ερωτηματα μεσα σου ??
Αυτα που εγραψες για την ανασταση του Λαζαρου τα λεμε θαυματα του Χριστου και δεν εχουμε λογο να τα αμφισβητησουμε απο την στιγμη κιολας πως δεν υπαρχουν
αποδειξεις οτι δεν γινετε κατι τετοιο. Το αλλο ομως με την στερεωμενη γη και τον ουρανιο θολο με τον ηλιο και τα αστερια να γυρνουν απο γυρω ειναι αποδεδειγμενο
πλεον οτι δεν ισχυει, ουτε προκειτε για θαυμα ουτε κατι αλλο
aggelos88

Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby bersekero » Fri Feb 28, 2014 8:00 am

Και ομως εχουν βρεθει σκελετοι γιγαντων σε διαφορα μερη της γης
Το συνηθες υψος ειναι αναμεσα στα 2,5 και 3 μετρα βεβαια και οχι τιποτα θηρια
Πολυ φιλος εργολαβος εργων σε εσκαφη στην χαλκιδικη πριν περιπου 15 χρονια βρηκε ταφους τριμετρων ανθρωπων
Το θεμα κουκουλωθηκε οπως και πολλα αντιστοιχα
Υπηρχε ντοκιμαντερ για ευρεση σκελετων κενταυρων
Αλλοι λενε για ευρεση ή θεαση εξωγηινων
Αλλοι λενε οτι βλεπουν αγιους ή διαολους
Αλλοι ειναι μεντιουμ
Αλλοι πιστευουν στην δημιουργια απο βακτηρια και αχοιβαδες
Η λιστα μπορει να γινει τεταστια

Sent from my iPhone using Tapatalk
bersekero
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby arxaggelos » Fri Feb 28, 2014 8:42 am

aggelos88 wrote:
student wrote:
aggelos88 wrote:Το αστειο ειναι οτι παραμυθακια ραβινων τα εχουμε κανει ιερα βιβλια και ναι η γη ειναι επιπεδη

Μάλλον το αστείο είναι η προσωπική κοπτοραπτική του καθενός για να φτιάξει μια θρησκεία όπως τον βολεύει κρατώντας το χριστιανική και ενίοτε το ορθόδοξη στον τίτλο και μόνο.
Κι ύστερα πυροβολάμε τους προτεστάντες, τους καθολικούς, τους ιεχωβάδες κλπ κλπ κλπ γιατί δεν είναι λέει ορθόδοξοι αλλά πλανεμένοι.
Πως το πε να δεις ένα παληκαράκι πριν κάποιες δεκαετίες? "do as thou wilt shall be the whole of the law". Περιφραστικά "ενας κανόνας μόνο υπάρχει: οπως γουστάρει ο καθένας ετσi πιστεύει".
Μεγάλη πλακα λέμε. Πολύ αστείο. :lol: :lol: :lol:

Το εχω ξαναγραψει στο φορουμ οτι πιστευω οτι η παλαια διαθηκη εχει μεσα κειμενα απο ραβινους τα οποια και ειναι μυθοπλασιες, φυσικα μπορει να κανω και λαθος αλλα πραγματα που γραφει μεσα
δεν μου κολλανε πως να το κανουμε δηλαδη ??? Αν αυτο με κανει αιρετικο ή μη ορθοδοξο τι να σου πω, εγω πιστευω μονο στον Χριστο και ο Χριστος δεν εφτιαξε καμια θρησκεια.
Αλλοι πηραν Το Ονομα του και δημιουργησαν 1002 θρησκειες υποστηριζοντας ο καθενας οτι εχει την σωστη και κατηγοροντας τους αλλους οτι θα καουν στην κολαση.

Αν προσεξεις λιγακι αυτα που εχει διδαξει ο Χριστος δεν θα τα βρεις ουτε στους καθολικους ουτε στους ορθοδοξους ουτε και σε καμια αλλη θρησκεια γιατι καθε μια απο αυτες εχει βαλει μεσα τους
δικους της κανονες. Σε σημειο μεχρι ενας απλος παπας να μπορει να σε αφορησει και να σε στειλει στην κολαση χωρις καν να σε κρινει ο Θεος, σε σημειο να λενε οτι ολοι οι μη-ορθοδοξοι ή ολοι η μη
καθολικοι για παραδειγμα δεν μπορουν να σωθουν επειδη δεν ακολουθουν το δογμα τους. Πως σωθηκε ομως ο ληστης στα δεξια του Χριστου?? Πιστευε σε καποια θρησκεια?? Οχι, γιατι για μενα η θρησκεια
ειναι ο ιδιος ο Χριστος, αυτο μας διδαξε πιστεψτε σε μενα και θα σωθητε.

Τωρα η παλαια διαθηκη μετα απο τοσα χρονια στα χερια ραβινων μου φαινεται απιστευτο να μην εχουν κανει κοφτοραπτικη εκει μεσα οι εβραιοι, ποσα ευαγγελια υπηρχαν και ποσα εβγαλε η εκκλησια
εκτος σαν μη αποδεκτα?? Αλλα η παλαια διαθηκη ειναι αποδεκτη στο συνολο της, ετσι ?? Δεν ξερω αλλα εμενα δεν μου κολλαει με τον λογο του Χριστου για αυτο και κραταω την Καινη Διαθηκη , ειναι
δυσκολο να καθομαι να διαβαζω ιστοριες για γιγαντες,για επιπεδη γη με τεσσερις γωνιες,για γη στο κεντρο του συμπαντος με τον ηλιο να κανει κυκλους γυρω απο εμας, για την δημιουργια των αστρων
αργοτερα απο την δημιουργια της γης κτλ. Εκτος κι αν ολα αυτα ειναι εντελως συμβολικα, εκει οκ ...

Τίποτα από την Π.Δ. δεν είναι παραμύθι ποσό μάλλον η Γένεση που ένας απλός άνθρωπος έγραψε και είπε πράγματα που για εκείνον τον καιρό αν καθίσεις και τα διαβάσεις θα δεις ότι ήταν πρωτοπόρα ¨σε σκέψη ¨ πως όμως θα την καταλάβεις εσύ που την αντιπαρέρχεσαι την στιγμή που όλη η επιστήμη βασίστηκε σε αυτήν επάνω ακόμα και για την απλή λέξη αστροναύτης ναι όσο και να σου κάνει εντύπωση αυτή η λέξη είναι βγαλμένη μέσα από την πάλαια διαθήκη και αν την παρατηρήσεις τι μας λέει από πού προέρχεται θα καταλήξεις στο εδάφιο αυτό ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος. 3 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς. 4 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς, ὅτι καλόν· καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς, ὅτι καλόν· καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ φωτὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σκότους. 5 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς ἡμέραν καὶ τὸ σκότος ἐκάλεσε νύκτα. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα μία. 6 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω στερέωμα ἐν μέσῳ τοῦ ὕδατος καὶ ἔστω διαχωρίζον ἀνὰ μέσον ὕδατος καὶ ὕδατος. καὶ ἐγένετο οὕτως. 7 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸ στερέωμα, καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ ὕδατος, ὃ ἦν ὑποκάτω τοῦ στερεώματος, καὶ ἀναμέσον τοῦ ὕδατος τοῦ ἐπάνω τοῦ στερεώματος. 8 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ στερέωμα οὐρανόν.
Πολλοί αναρωτιούνται αν υπήρξαν γίγαντες ή το περίφημο κείμενο που όλοι αναθεματίζουν ότι υπήρχε συνουσία μεταξύ αγγέλων και ανθρώπων και κάθονται διαβάζουν τα περίτεχνα κείμενα των αθέων και ξεχνάμε τι είπε ο Κύριος που εσείς και εμείς το δεχόμαστε αναντίρρητα από την καινή διαθήκη
Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω. Επειδή σας βεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μια κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν» (Ματθαίος 5:17-18)
Άρα δεν καταργεί την Π.Δ. τον Νόμο που αν μη τι άλλο όλο το σύστημα του κόσμου Νομικό και Ηθικό πάνω σε αυτό βασίστηκε.
Και ερχόμαστε τώρα εμείς να εναντιωθούμε και να πούμε ότι αυτά είναι ιστορίες των οβραιων.
Κάποτε ένοιωσα την μεγαλύτερη χαρά που ένοιωσα ποτέ, ήταν ένα βραδύ του 1996 πολύ αργά και παρακολουθούσα το ΑΝΤ1 και ξαφνικά άρχισαν να λένε ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο βασικό κώδικα του DNA και ότι αυτό δείχνει ότι προερχόμαστε από τον ίδιο, έναν άνθρωπο από τον Αδάμ διότι και η Εύα από εκείνον πηρέ σάρκα.
Και τώρα σας ρωτώ τι ήταν η ένωση του Αδάμ με την Εύα αιμομιξία ποιος θα απαντήσει σε αυτό;
Άντε για μαζέψτε λίγο τα μυαλά σας γιατί προσπαθείτε να καταλάβετε τον Θεό ο όποιος είναι ακατάληπτος και πάνσοφος.
Όσο για την συνεχεία της ΠΔ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ιστορικό από τις αναφορές για την ενανθρώπηση του Κυρίου.
Image
arxaggelos

PreviousNext

Return to ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ