ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γεωπολιτικής

Τα πάντα περί Γεωπολιτικών και μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γεωπολιτικής

Unread postby kotsarikos » Fri Jan 27, 2012 5:35 pm

Οι London Times προεξοφλούν συνδυασμένη επίθεση από Τουρκία και αντιφρονούντες, στην Συρία

kotsarikos

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Fri Jan 27, 2012 10:52 pm

Ναυτικές ασκήσεις στα βόρεια σύνορα της πραγματοποιεί η Νότια Κορέα - Φόβοι προκλήσεως "επεισοδίου"

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας ξεκίνησε σήμερα ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα κοντά στο νησί Ιονπχιόντο. Οι ασκήσεις διεξάγονται με την χρήση πολεμικών βλημάτων. Σύμφωνα με τις παρεχόμενες πληροφορίες, οι κάτοικοι του νησιού Ιονπχιόντο έχουν καλυφθεί σε αντιαεροπορικά καταφύγια κατά τις ώρες διεξαγωγής των γυμνάσιων.

Στις 23 Νοεμβρίου του 2010, μετά από παρόμοιες ασκήσεις, το νησί Ιονπχιόντο δέχθηκε καταστροφικά πυρά από το έδαφος της Βόρειας Κορέας. Στην Βόρεια Κορέα εκείνες οι ασκήσεις ονομάστηκαν ως απερίσκεπτη στρατιωτική πρόκληση, ενώ τις δικές της ενέργειες τις ερμήνευσαν ως αξιοπρεπή και αντίστοιχη απάντηση στις ενέργειες του ψευδοκράτους του Λι Μιον Μπακ.

Αποτέλεσμα εκείνης της επίθεσης στο νησί Ιονπχιόντο ήταν ο θάνατος δύο νοτιοκορεατών πεζοναυτών και δύο αμάχων, ενώ 20 άτομα τραυματίστηκαν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Mannlicher-Schönauer

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Fri Jan 27, 2012 11:53 pm

Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο

Mannlicher-Schönauer

Unread postby eternity » Sat Jan 28, 2012 12:06 am

Μπαϊράκι Νταβούτογλου

Απειλές κατά της κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε με συνέντευξη του στο CNN Turk ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε στο θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιώντας πως ο τουρκικός στόλος ενδέχεται να πλεύσει προς την Κύπρο και τόνισε: "Για πρώτη φορά ο τουρκικός στόλος αναγκάστηκε να κατευθυνθεί νότια της Κύπρου, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους ασφάλειας. Η περιοχή ήδη είναι ήδη αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα είναι η καταβολή όλων των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, να διατυπωθεί ξεκάθαρα από όλες τις πλευρές, με ποιο τρόπο θα αλλάξει το υπάρχον στάτους κβο. Κι αυτό, μπορείτε να υποθέσετε ποιο είναι".

Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη λέγοντας πως υπήρξε "λίγη πρόοδος", ενώ αναφερόμενος στο θέμα της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε: "Είναι γνωστό το τι θα κάνουμε αν τεθεί θέμα προεδρίας στην ΕΕ χωρίς να έχει βρεθεί λύση".

«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby giannis73 » Sat Jan 28, 2012 10:47 am

Matina wrote:Το πιο πιθανό Τιτινάκι μου ,απλά θα κόψουν τους μισθούς τους προκειμένου να τους αναγκάσουν να σταματήσουν να Λειτουργούν.Τότε θα φανεί ποιοι είναι αγωνιστές και ποιοι θα Λειτουργούν για τους μισθούς μόνο.... :roll: :roll:

Συμφωνώ.Όπως βέβαια το ίδιο θα ισχύει και για όλους μας αν έρθει πείνα ,τότε θα φανεί ποιος είναι άνθρωπος και ποιος φαίνεται για άνθρωπος ,ποιος είναι Χριστιανός και ποιος φαίνεται.
Μακάρι να μου δώσει δύναμη ο Θεός να σταθώ σωστός στα καθήκοντά μου ως Χριστιανός και να μην τον προδώσω.
giannis73

Unread postby Matina » Sat Jan 28, 2012 11:43 am

giannis73 wrote:
Matina wrote:Το πιο πιθανό Τιτινάκι μου ,απλά θα κόψουν τους μισθούς τους προκειμένου να τους αναγκάσουν να σταματήσουν να Λειτουργούν.Τότε θα φανεί ποιοι είναι αγωνιστές και ποιοι θα Λειτουργούν για τους μισθούς μόνο.... :roll: :roll:

Συμφωνώ.Όπως βέβαια το ίδιο θα ισχύει και για όλους μας αν έρθει πείνα ,τότε θα φανεί ποιος είναι άνθρωπος και ποιος φαίνεται για άνθρωπος ,ποιος είναι Χριστιανός και ποιος φαίνεται.
Μακάρι να μου δώσει δύναμη ο Θεός να σταθώ σωστός στα καθήκοντά μου ως Χριστιανός και να μην τον προδώσω.

Aκριβώς αυτό σκέφτομαι και πιστεύω κι εγώ Γιάννη μου κι ο Καρδιογνώστης θα Δώσει και δε θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το δίλλημα.Αν είναι μπορεί να μας πάρει κιόλας από το να μας δει να τον προδίδουμε. :roll:
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Sat Jan 28, 2012 11:50 am

ΗΠΑ-Ισραήλ: Νέα ημερομηνία για την κοινή άσκηση

Mannlicher-Schönauer

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Sat Jan 28, 2012 11:53 am

Νταβούτογλου–Κυπριακό: Νέο τουρκικό casus belli;

Mannlicher-Schönauer

Unread postby titinaki » Sat Jan 28, 2012 12:01 pm

ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΛΕΣ…ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
http://filologos10.wordpress.com/2012/01/28
titinaki

Unread postby Johny-B » Sat Jan 28, 2012 12:27 pm

Mannlicher-Schönauer wrote:Νταβούτογλου–Κυπριακό: Νέο τουρκικό casus belli;

Γιατί είμαι σίγουρος σε πιο 1/3 των τούρκων ανήκει ο Νταβούτογλου; 8-)
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

PreviousNext

Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ