Απορία

Κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθησαν...περί Θείας Λατρείας, Κλήρου, Λαού, Δράσεων της Εκκλησίας μας, αλλά, και αιρέσεων που προσπαθούν να παρεισφρύουν...

Moderator: inanm7

Απορία

Unread postby Ευα » Fri May 30, 2014 12:20 am

Σήμερα συζητουσα με κάποιον άνθρωπο και μου έλεγε πως ο Θεός πριν τον Αδαμ και την Ευα εφτιαξε τη Λιλιθ.... :? Εγω δεν εχω διαβάσει ποτε κάτι τέτοιο ουτε και εχω ακουσει.
Μήπως υπάρχει κάποιος που να ξέρει περι τινος προκειτε και απο πια πηγη προερχετε αυτη η περιεργη ιστορία? Εχει κάποια βάση η ανηκει στα άπαντα του Λιακοπουλου?Παρακαλω πολυ
φωτιστε μου το σκοτάδι ......
Ευα

Re: Απορία

Unread postby yiannis » Fri May 30, 2014 12:44 am

Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο φίλη Εύα. Η πρωτόπλαστη γυναίκα, ήταν η συνονόματη σου :)
Δεν υπήρχε γυναίκα ούτε άνδρας πριν τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα.
Ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έπλασε ο Κύριος και κανένας ή καμία δεν υπήρχαν πριν από αυτούς. Τέτοιου είδους αυθαίρετες θεωρίες συναντώνται στον Λιακόπουλο, Τουλάτο, Λιάσκο κλπ. Πουθενά όμως στην Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία. Συνήθως τα βγάζουν από το μυαλό τους και τα κυκλοφορούν μεταξύ τους, τις περισσότερες φορές για να στηρίξουν μια άλλη θεωρία ακόμα πιο τραβηγμένη (Εξωγήινοι, Νεφθαλείμ, Ομάδα Έψιλον κ.ο.κ). Απώτερος σκοπός τους είναι να ακυρώσουν την Εκκλησία το Ευαγγέλιο και την ίδια την πίστη.
yiannis

Re: Απορία

Unread postby eternity » Fri May 30, 2014 8:33 am

Μυθολογιες της Μεσης Ανατολης:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE% ... E%B9%CE%B8
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Return to ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ