Michalis wrote:Nikolaos_Orth wrote:Α και για να το λήξω το θεματάκι επειδή εξέφρασα κάποιες απόψεις τις οποίες κάποιοι τις εξέλαβαν ως προπαγάνδα (?) υπέρ των Αμερικανών και "φρικάρουν"...
Επειδή έχει τύχει να έχω ζήσει ως τα 8 στην Μόσχα λόγω επαγγέλματος του πατέρα μου ενώ τώρα στα 23 μου πηγαινοέρχομαι στην Αμερική λόγω σπουδών μπορώ να χω άποψη και για τους δύο λαούς.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες καθώς κάποιοι έχουν επηρεαστεί από τις λιακοπούλιες προπαγάνδες, τον αριστερό αντιαμερικανικό κομπλεξισμό ενώ του κάθεται στον λαιμό που σε όλη τους την ζωή διδάσκονται πως πάντα η Ελλάδα ήταν πρώτη δύναμη και όσο ζουν Αμερική βλέπουν να κυβερνά.
Θα πω απλά πως έχοντας ζήσει και τους δύο λαούς θα προτιμούσα για γείτονες στο σπίτι μου Αμερικανούς παρά Ρώσους.
Επίσης αν πάει κάποιος Έλληνας Αμερική θα δει ποιον συμπαθούν περισσότερο αυτόν ή τον Τούρκο..
Η προτιμηση σου ειναι απολυτως προσωπικη.
Εγω εχοντας κανει το μεταπτυχιακο μου στην Αμερικη δεν μπορω ουτε να τους βλεπω.
Το επιπεδο συναισθηματικη τους ωριμοτητας ειναι 6χρονου παιδιου....
Αυτο που μας ενωνει με τους Ρωσους ειναι η Ορθοδοξια....περα απ αυτο σιγουρα εχουμε και πολυ μεγαλες διαφορες
Δεν μπορω ομως να συγκρινω την πηγη καθε διαστροφης και "κακου" με την Ρωσια....ειναι βλασθημια...
Απο την μια η Ρωσια με χιλιαδες χιλιαδων οσιων, αγιων και μαρτυρων στο ονομα του Ιησου Χριστου και απο την αλλη η συγχρονη Βαβελ και Βαβυλωνα μαζι.
Μετρο συγκρισης ειναι η Πιστη προς την Αγια Τριαδα και η διατηρηση της Ορθοδοξιας, ολα τα αλλα ειναι για τα σκουπιδια
Παιδια ηρεμηστε,
Για την επιβουλή των άλλων λαών (γ. Παισιος)
Θα πρέπει να γνωρίζετε, είπε ο Γέροντας, ότι κανείς από τους άλλους λαούς δεν μας αγαπά ως έθνος. Όλοι μας επιβουλεύονται. Να ξέρετε ακόμη πως όποιοι λένε, ή θέλουν να δείχνουν ότι μας αγαπάνε λίγο, αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να μας τσαλακώσουν πολύ. Οι άλλοι, πάλι, που δεν μας αγαπούν, θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν έθνος.
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ. -Τι είναι το Σκοπιανό, το φοβάστε;
Και από την Κροατία θα προκύψει κατι καλό για την Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι θα βλέπουν σε λίγο με κακό μάτι την αναβίωση του Ναζισμού στη Γερμανία και την Ιταλία. Έτσι θα στραφεί όλη η πολιτική τους υπέρ της Ελλάδος.
Τότε αναφέρθηκε και στους Σέρβους,τους οποίους μάλιστα κατηγόρησε ότι ποτέ δεν ήταν πραγματικοί φίλοι μας.
ΔΗΜ.Γ.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ.-Η Ευρώπη δεν έχει να προσφέρει τίποτα,έρχεται μόνο να παρει την πίστη μας και την ψυχή μας.
Στους δύσκολους καιρούς της αποστασίας, οι Ρωμιοί πρέπει να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας.
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π.Ν.Κ. -Ενας καλός Ορθόδοξος είναι και καλός Έλληνας, και αντίστροφα.
-Σέρβοι Ιεράρχες ονειρεύονται τη Μακεδονία του Αιγαίου.
-Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα φέρει προίκα στην Ελλάδα τη Β.Ήπειρο και το Μοναστήρι [στα Σκόπια.]
Σ/ΧΗΣ Λ.Ν. ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΜΟΣ 2. http://orthodoxathemata.blogspot.com/