Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby INA_OSI_EN » Wed Oct 24, 2012 2:39 pm

http://ardin-rixi.gr/archives/8387

Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής
INA_OSI_EN

Unread postby eternity » Thu Oct 25, 2012 10:49 pm

«Να απολυθούν όσοι μπήκαν από το παράθυρο»

.......Ο κος Μιχαλολιάκος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, αν και η Χρυσή Αυγή θεωρεί στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας την έκδοση εθνικού νομίσματος. «Σήμερα βεβαίως, αν βγούμε από το ευρώ χωρίς εθνική παραγωγή, θα είναι καταστροφή» σημείωσε. Αναφορικά με τα εργασιακά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως «όσοι είναι εκ του περισσού και έχουν μπει από τα παράθυρα, ας απολυθούν - όσοι μπήκαν με μη νόμιμο τρόπο, ενώ στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν νοσοκόμες. Δεν κατέρρευσε όμως η ελληνική οικονομία εξαιτίας των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί δεν μπήκαν οι κύριοι της Τρόικα στον κόπο να δουν τις τερατώδεις υπερτιμολογήσεις που έγιναν στα δημόσια έργα και στα εξοπλιστικά προγράμματα; Γιατί εκεί είναι παρόντες…»

«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Fri Oct 26, 2012 10:50 am

Μπουτάρης: Οι φουστανελοφόροι ενοχλούν την αισθητική μου
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά να καταργηθούν και οι μαθητικές παρελάσεις

Σε τσούζει κουφάλα η φουστανέλα εεεε;Eτοιμάσου να τη γευτείς πάλι τουρκόσπορε...
Mannlicher-Schönauer

Unread postby zenjt » Fri Oct 26, 2012 1:30 pm

http://news247.gr/eidiseis/politiki/giw ... 84583.html Γιώργος Παπανδρέου: "Στερείται κάθε σοβαρότητας η επιχείρηση εμπλοκής μου στη λίστα Λαγκάρντ".
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Fri Oct 26, 2012 4:02 pm

Παναγιώταρος: "Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας"

H βλακεία δεν έχει όρια τελικά... :lol:
Mannlicher-Schönauer

Unread postby manousos » Fri Oct 26, 2012 6:44 pm

μολις ειδα στο καναλι της βουλης την ακροαματικη διαδικασια της επιτροπης διαφανειας της βουλης

ο τεως υπουργος παπακωνσταντινου..της γνωστης οικογενειας απ'τον β π π ηταν γελοιος και καταφεναστατα υπεκφευγε να απαντησει οτιδηποτε

ο προεδρος της επιτροπης βαριοτανε ...και τον καλυπτε να μην απαντησει

οι ερωτησεις της συμπολιτευσης ηταν για τα ματια του κοσμου

θεωρω την ολη διαδικασια τσιρκο και δεν καταλαβαινω γιατι αυτοι οι πολιτες [πολιτικοι ] εχουν ασυλια

ευελπιστω η δικαιοσυνη να απεξαρτηθει καποια στιγμη απο αυτα τα λαμογια και να διαδραματισει σωστα τον ρολο της
manousos

Unread postby nick_the_greek » Fri Oct 26, 2012 7:58 pm

Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού.

"Η γιορτή έγινε... Disneyland"

Δηλώσεις- φωτιά πραγματοποίησε μετά την επίσκεψή του στο υποβρύχιο Παπανικολής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει το παρών ούτε στη μαθητική παρέλαση, ούτε στη Γιορτή της Σημαίας...

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους τον λόγο για τον οποίο δεν θα δώσει το παρών, απάντησε χαριτολογώντας: "Επειδή πονάει το δόντι μου, αλλά και να μην πονούσε, δεν θα πήγαινα".

Σχολιάζοντας τη Γιορτή της Σημαίας, μάλιστα, δήλωσε: "Αισθάνομαι προσβεβλημένος διότι ο υπουργός αποφάσισε, χωρίς καν να με ενημερώσει. Ουσιαστικά, παρέκαμψε την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν μου αρέσει το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Και δεν μπορούμε νε μετατρέψουμε τη γιορτή σε Ντίσνεϊλαντ".
nick_the_greek

Unread postby nick_the_greek » Sat Oct 27, 2012 2:28 pm

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΑΛΟΥ;

Με αφορμή τιμητική εκδήλωση στο Κελλάκι, πριν από μια βδομάδα, για τον Οικονόμο πατέρα Αιμιλιανό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέδωσε τα εύσημα στον τιμώμενο και επισήμανε πως, κατά καιρούς, έκανε μαζί του «συζητήσεις και διάλογο σε βάθος για τον άνθρωπο, για τον Θεό, για τον Χριστό, για την Εκκλησία και για την πολιτική».
Πρόσθεσε ότι οι ιερείς και οι αρχιερείς κάνουν συμβόλαιο με το Θεό και με τον θάνατο, και ότι έχει και ο ίδιος ένα τέτοιο συμβόλαιο.

«Δεν πρέπει να φοβούμαστε τον θάνατο, ο καθένας έχει τον δρόμο του, αλλά το θέμα είναι να ζήσουμε αυτήν τη ζωή και να νιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας, με ανιδιοτέλεια, με σεμνότητα και με ανθρωπιά. Τέτοιος είναι ο πατέρας Αιμιλιανός», ανέφερε ο Πρόεδρος. Με αφορμή όσα γήινα, μεταφυσικά και άλλα επισήμανε, αναφέρουμε τι έκανε ένας άλλος, περιώνυμος σύντροφός του, που άλλαξε άρδην τη ζωή του και μετεστράφη προς Χριστόν. Μιλάμε για τον μ. Χαρίλαο Φλωράκη, άλλοτε ΓΓ του Κ. Κ. Ελλάδος, ο γνωστός καπετάν Γιώτης του εμφύλιου σπαραγμού. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και εξομολογήθηκε στον αγιορείτη ιερομόναχο, π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη («Ορθόδοξη Μαρτυρία», τ. 47, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012).

Ο π. Αθανάσιος διηγείται ότι συναντήθηκαν στη Μονή Σιμωνόπετρας, μίλησαν για τον Μάρξ, την ιδεολογία και τον Χριστό, και στο τέλος ο μοναχός εισηγήθηκε στον Φλωράκη να εξομολογηθεί. Ο Φλωράκης αρχικά απέφυγε την πρόσκληση, αλλά μετά από καιρό προσκάλεσε τον π. Αθανάσιο στο σπίτι του, για να του κάνει το τραπέζι. Τελικά η συνάντηση έγινε στον Περισσό, έδρα του ΚΚΕ. Ο μοναχός διηγείται: «Πήγα στον Περισσό. Ένας φύλακας με ρώτησε: Τι θέλεις, παπά; Θέλω τον Φλωράκη, του λέω. Με οδήγησαν. Τον βρήκα και, αφού είπαμε μερικά, μου λέει: Έχουμε ένα υπόλοιπο. Τι υπόλοιπο; ρώτησα. Συ μου είπες ότι τα βιολογικά μας όρια είναι περιορισμένα.

Θέλω να εξομολογηθώ». Και τονίζει ο αγιορείτης ιερομόναχος: «Εξομολογήθηκε, ξεσκέπασε τον εαυτό του, αδελφοί μου. Έχω κάνει χιλιάδες εξομολογήσεις, τέτοια εξομολόγηση δεν έχω κάνει». Στη συνέχεια, ο π. Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης εξιστορεί: «Μετά βγήκαμε και συναντήσαμε την κυρία Παπαρήγα. Εκείνη μου είπε: Τι του κάνατε του Χαρίλαου στο Άγιον Όρος, μεταμόσχευση μυαλού; Όταν ήρθε από το Άγιον Όρος μας κάλεσε όλους στο αμφιθέατρο και μας μίλησε για μιάμιση ώρα. Από τότε άλλαξε συμπεριφορά».

Ο Φλωράκης, όπως μαρτυρεί ο π. Αθανάσιος, του είπε: «Έπρεπε να είχα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από νέος. Θα ήταν καλύτερα και για μένα και για την Ελλάδα. Έχω και κάτι που ξέχασα να σου πω, το έχω γράψει και στη διαθήκη μου, το λέω και σε σένα. Όταν πεθάνω θέλω να με κηδεύσετε σαν ορθόδοξο χριστιανό, στο εξωκκλήσι του χωριού μου (της Καρδίτσας), στον Άι-Λια, να αγναντεύω τα Άγραφα και τον κάμπο». «Καλώς, κύριε πρόεδρε», του είπε ο π. Αθανάσιος.

«Όταν πέθανε ο Φλωράκης», συνεχίζει, «θελήσαμε να τηλεφωνήσουμε στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Περισσό, για την εκκλησιαστική κηδεία που είχε ζητήσει. Όμως κρίναμε καλύτερο να βάλουμε τη δημοσιογράφο, κυρία Παναγιωταρέα, που είχε κάποιες σχέσεις, να τους πει. Της απάντησαν αρνητικά, με τη φράση: ''Κοίτα τη δουλειά σου. Ο Φλωράκης ανήκει στο κόμμα και το κόμμα αποφασίζει''».

Ο αγιορείτης ιερομόναχος π. Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης καταλήγει στη συνέντευξή του: « Εμείς, όμως, (στη μονή της Σιμωνόπετρας), του κάναμε εκκλησιαστική κηδεία και τρισάγιο. Όλα κανονικά». Αυτή είναι η ιστορία του Χαρίλαου Φλωράκη, που εις τας δυσμάς του πολυκύμαντου βίου του ανένηψε από τις αθεϊστικές κοσμοθεωρίες του και αναζήτησε καταφύγιο και ψυχική λύτρωση στην Ορθοδοξία και στον Χριστό.

Σάββας Ιακωβίδης
22/09/2012

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/20 ... .html#more
nick_the_greek

Unread postby Matina » Sat Oct 27, 2012 3:00 pm

nick_the_greek wrote: ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΑΛΟΥ;

Με αφορμή τιμητική εκδήλωση στο Κελλάκι, πριν από μια βδομάδα, για τον Οικονόμο πατέρα Αιμιλιανό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέδωσε τα εύσημα στον τιμώμενο και επισήμανε πως, κατά καιρούς, έκανε μαζί του «συζητήσεις και διάλογο σε βάθος για τον άνθρωπο, για τον Θεό, για τον Χριστό, για την Εκκλησία και για την πολιτική».
Πρόσθεσε ότι οι ιερείς και οι αρχιερείς κάνουν συμβόλαιο με το Θεό και με τον θάνατο, και ότι έχει και ο ίδιος ένα τέτοιο συμβόλαιο.

«Δεν πρέπει να φοβούμαστε τον θάνατο, ο καθένας έχει τον δρόμο του, αλλά το θέμα είναι να ζήσουμε αυτήν τη ζωή και να νιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας, με ανιδιοτέλεια, με σεμνότητα και με ανθρωπιά. Τέτοιος είναι ο πατέρας Αιμιλιανός», ανέφερε ο Πρόεδρος. Με αφορμή όσα γήινα, μεταφυσικά και άλλα επισήμανε, αναφέρουμε τι έκανε ένας άλλος, περιώνυμος σύντροφός του, που άλλαξε άρδην τη ζωή του και μετεστράφη προς Χριστόν. Μιλάμε για τον μ. Χαρίλαο Φλωράκη, άλλοτε ΓΓ του Κ. Κ. Ελλάδος, ο γνωστός καπετάν Γιώτης του εμφύλιου σπαραγμού. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και εξομολογήθηκε στον αγιορείτη ιερομόναχο, π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη («Ορθόδοξη Μαρτυρία», τ. 47, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012).

Ο π. Αθανάσιος διηγείται ότι συναντήθηκαν στη Μονή Σιμωνόπετρας, μίλησαν για τον Μάρξ, την ιδεολογία και τον Χριστό, και στο τέλος ο μοναχός εισηγήθηκε στον Φλωράκη να εξομολογηθεί. Ο Φλωράκης αρχικά απέφυγε την πρόσκληση, αλλά μετά από καιρό προσκάλεσε τον π. Αθανάσιο στο σπίτι του, για να του κάνει το τραπέζι. Τελικά η συνάντηση έγινε στον Περισσό, έδρα του ΚΚΕ. Ο μοναχός διηγείται: «Πήγα στον Περισσό. Ένας φύλακας με ρώτησε: Τι θέλεις, παπά; Θέλω τον Φλωράκη, του λέω. Με οδήγησαν. Τον βρήκα και, αφού είπαμε μερικά, μου λέει: Έχουμε ένα υπόλοιπο. Τι υπόλοιπο; ρώτησα. Συ μου είπες ότι τα βιολογικά μας όρια είναι περιορισμένα.

Θέλω να εξομολογηθώ». Και τονίζει ο αγιορείτης ιερομόναχος: «Εξομολογήθηκε, ξεσκέπασε τον εαυτό του, αδελφοί μου. Έχω κάνει χιλιάδες εξομολογήσεις, τέτοια εξομολόγηση δεν έχω κάνει». Στη συνέχεια, ο π. Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης εξιστορεί: «Μετά βγήκαμε και συναντήσαμε την κυρία Παπαρήγα. Εκείνη μου είπε: Τι του κάνατε του Χαρίλαου στο Άγιον Όρος, μεταμόσχευση μυαλού; Όταν ήρθε από το Άγιον Όρος μας κάλεσε όλους στο αμφιθέατρο και μας μίλησε για μιάμιση ώρα. Από τότε άλλαξε συμπεριφορά».

Ο Φλωράκης, όπως μαρτυρεί ο π. Αθανάσιος, του είπε: «Έπρεπε να είχα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από νέος. Θα ήταν καλύτερα και για μένα και για την Ελλάδα. Έχω και κάτι που ξέχασα να σου πω, το έχω γράψει και στη διαθήκη μου, το λέω και σε σένα. Όταν πεθάνω θέλω να με κηδεύσετε σαν ορθόδοξο χριστιανό, στο εξωκκλήσι του χωριού μου (της Καρδίτσας), στον Άι-Λια, να αγναντεύω τα Άγραφα και τον κάμπο». «Καλώς, κύριε πρόεδρε», του είπε ο π. Αθανάσιος.

«Όταν πέθανε ο Φλωράκης», συνεχίζει, «θελήσαμε να τηλεφωνήσουμε στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Περισσό, για την εκκλησιαστική κηδεία που είχε ζητήσει. Όμως κρίναμε καλύτερο να βάλουμε τη δημοσιογράφο, κυρία Παναγιωταρέα, που είχε κάποιες σχέσεις, να τους πει. Της απάντησαν αρνητικά, με τη φράση: ''Κοίτα τη δουλειά σου. Ο Φλωράκης ανήκει στο κόμμα και το κόμμα αποφασίζει''».

Ο αγιορείτης ιερομόναχος π. Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης καταλήγει στη συνέντευξή του: « Εμείς, όμως, (στη μονή της Σιμωνόπετρας), του κάναμε εκκλησιαστική κηδεία και τρισάγιο. Όλα κανονικά». Αυτή είναι η ιστορία του Χαρίλαου Φλωράκη, που εις τας δυσμάς του πολυκύμαντου βίου του ανένηψε από τις αθεϊστικές κοσμοθεωρίες του και αναζήτησε καταφύγιο και ψυχική λύτρωση στην Ορθοδοξία και στον Χριστό.

Σάββας Ιακωβίδης
22/09/2012

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/20 ... .html#more

Είθε όλοι οι πολιτικοί να πράξουν τα ίδια και κανείς να μην απωλεσθεί.
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
Matina

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ