Πνευματικά Δικαιώματα

Λειτουργικά ζητήματα για το φόρουμ

Πνευματικά Δικαιώματα

Unread postby admin » Wed Apr 11, 2012 2:16 pm

Απλά να έχουμε το νου μας όταν βάζουμε κάτι
Μη βρεθούμε Πασχαλιάτικα στο διπλανό κελί απο τον Γαβαλά.ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ Ο ΕΝΑΣ
Πλούτιζαν σε βάρος εταιριών παραγωγής πνευματικών έργων
Δικογραφία σε βάρος τριών διαχειριστών ιστοσελίδας, δύο αντρών και μιάς γυναίκας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας (η γυναίκα συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου στη Θεσσαλονίκη) σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής. O ένας από τους κατηγορούμενους είναι μέλης οικογένειας η οποία έχει μεγάλο εκδοτικό οίκο στην Αθήνα. Η ιστοσελίδα παρείχε τη δυνατότητα στα μέλη της να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, βιβλία, κ.λπ., ενώ η ζημιά που υπέστησαν οι εταιρίες παραγωγής πνευματικών έργων, υπερβαίνει τα 65 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογισθεί οι φόροι και το Φ.Π.Α.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας παρείχαν την δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες - μέλη, οι οποίοι εγγράφονταν με μια πολύ εύκολη διαδικασία σε μια κλειστή κοινότητα ( forum ), να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Επιπλέον, ζητούσαν οικονομική εισφορά από τα μέλη της ιστοσελίδας, μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών Paypal , για να αποκτήσουν προνόμια σε μορφή δωρεάς. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδος γινόταν με μηνιαία συνδρομή.
Επίσης, κάθε χρήστης - μέλος της ιστοσελίδας γινόταν αποδέκτης διαφημιστικών μηνυμάτων που λειτουργούσαν και ως υπερσύνδεσμοι ( hyperlinks ) για μετάβαση σε ιστοσελίδες στοιχημάτων.
Οι διαφημίσεις αυτές προκαλούσαν και παρακινούσαν τους χρήστες να στοιχηματίσουν έναντι χρηματικών ποσών σε διάφορες εταιρίες διαδικτυακών στοιχημάτων, οι οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό.
Η δραστηριότητα αυτή απέφερε στους διαχειριστές της ιστοσελίδας πολύ μεγάλα κέρδη, όχι μόνο από τα εισπραττόμενα διαφημιστικά έσοδα, αλλά και με τη μορφή προμηθειών από τις εταιρίες στοιχημάτων.

Για κάθε χρήστη, ο οποίος θα στοιχημάτιζε σε αυτές τις εταιρίες στοιχημάτων και θα είχε οδηγηθεί σε αυτές, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι διαχειριστές της εισέπρατταν προμήθεια επί του ποσού που στοιχημάτιζε, μέχρι και 40%.
Σε έρευνες στα σπίτια και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν:
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστη
Τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή
Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημερώθηκαν μέσω Interpol οι Αρχές της Σουηδίας, όπου διαμένει ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63642553
Follow orthodoxhpisth on Twitter ,
admin
Site Admin
 
Posts: 72
Joined: Sun Nov 13, 2011 11:15 am

Return to Ανακοινώσεις-Κανονισμοί

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests