ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Postby Mannlicher-Schönauer » Thu Dec 08, 2011 1:45 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:
Ptohos wrote:Ολοι σας εχετε ξεφυγει με το υφος του καρδηναλιου εχοντας αποκτησει ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αρχης γενομενου του Ρωμιου του οποιου και παρακαλω να το αλλαξει. Ας γινουμε λοιπον ολοι παιδια μπας και μαθουμε ποτέ να ακουμε και μετα ναι ας μιλαμε με τον εγωισμο πισω μας ομως και οχι να τον ακολουθουμε.

χεχεχε....αδελφικέ μου φίλε, άμα σου πώ, ότι αυτό περίμενα να πείς.......
και βέβαια συμφωνώ μαζί σου, απλώς θέλω να διευκρινίσω, ότι εγώ ΔΕΝ ΔΟΓΜΑΤΙΖΩ, απλά εκφράζω απόψεις, που σημαίνει ότι δέχομαι και πιθανό λάθος μου, όπως επίσης, και το γεγονός ότι δεν ήμουν ειρωνικός ή εριστικός, εν αντιθέσει προς ορισμένους-όνομα και μή χωριό- που μου φέρθηκαν δεσποτικά, αφοριστικά κλπ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑ, ΘΑ ΕΡΡΙΧΝΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.....ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠ΄ΌΨΙΝ ΜΟΥ....αν βέβαια τα θέσω....
ΑΠΛΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΓΙΝΕΙ.
ΑΛΛΑ, Βλέπεις ω Πτωχέ, ότι αντιμετωπίσθηκα, μέχρι και σαν βαλτός....χεχεχε...από ποιούς άραγε;....
τέλος πάντων....Οπίσον έχει η απιδέα την ουρά....πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.....σε λίγο καιρό, να δούμε ποιός θα δικαιωθεί, και ποιός όχι....

Απαντήσεις έλαβες αγαπητέ,απαντήσεις δεν έδωκες...
Εριστικές είναι οι απειλές σου,οι οποίες δυστυχώς για εσένα πέφτουν στο κενό!!!
Mannlicher-Schönauer

Postby nick_the_greek » Thu Dec 08, 2011 2:00 pm

ωραίες οι θεωρίες. Να δω τι θα κάνουμε αν μας κηρύξουν πόλεμο. Θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα λέμε περάστε; Ή θα ελπίζουμε να προτάξει κάποιος Έλληνας τα στήθη του για να φάει την σφαίρα αυτός και όχι εμείς;
nick_the_greek

Postby marjory » Thu Dec 08, 2011 2:09 pm

Είναι ολίγον ουτοπικά αυτά τα περί ρωμιοσύνης και ρωμέικου, στην παρούσα χρονική στιγμή. Σήμερα που οι Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν τα εδάφη τους, που απειλούνται από ομόθρησκους και αλλόθρησκους δεν μπορούμε να μιλάμε για ρωμιοσύνη και ρωμέικο φρόνημα, ή ρωμέικο έθνος... Τι έθνος;;;; Από ποιούς αποτελείται;;;;

Για να μιλήσουμε για πανορθοδοξία [διότι θέλω να πιστεύω ότι αυτό εννοείτε όταν μιλάτε για ρωμιοσύνη] θα πρέπει να περάσουμε δια πυρός και σιδήρου, όλοι οι λαοί. Θα πρέπει να συμβούν γεγονότα που θα στρέψουν την προσοχή όλων στην ορθοδοξία [και όχι απλά στον Θεό]. Τότε και μόνο τότε θα υπάρξει κοινό φρόνημα, κοινή συνείδηση.

Αν όμως μιλώντας για ρωμιοσύνη εννοείτε κοινές ΕΘΝΙΚΕΣ συνειδήσεις, τότε εκφράζετε αντιλήψεις μεγαλοϊδεατικές και αρκετά επικίνδυνες.

Ερώτηση προς ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡΑ και ΡΩΜΙΟ: Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την έλευση/ανάδειξη του Ι.Α.Β.;;;;;
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby ΡΩΜΙΟΣ » Thu Dec 08, 2011 2:17 pm

Mannlicher-Schönauer wrote:
ΡΩΜΙΟΣ wrote:
Ptohos wrote:Ολοι σας εχετε ξεφυγει με το υφος του καρδηναλιου εχοντας αποκτησει ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αρχης γενομενου του Ρωμιου του οποιου και παρακαλω να το αλλαξει. Ας γινουμε λοιπον ολοι παιδια μπας και μαθουμε ποτέ να ακουμε και μετα ναι ας μιλαμε με τον εγωισμο πισω μας ομως και οχι να τον ακολουθουμε.

χεχεχε....αδελφικέ μου φίλε, άμα σου πώ, ότι αυτό περίμενα να πείς.......
και βέβαια συμφωνώ μαζί σου, απλώς θέλω να διευκρινίσω, ότι εγώ ΔΕΝ ΔΟΓΜΑΤΙΖΩ, απλά εκφράζω απόψεις, που σημαίνει ότι δέχομαι και πιθανό λάθος μου, όπως επίσης, και το γεγονός ότι δεν ήμουν ειρωνικός ή εριστικός, εν αντιθέσει προς ορισμένους-όνομα και μή χωριό- που μου φέρθηκαν δεσποτικά, αφοριστικά κλπ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑ, ΘΑ ΕΡΡΙΧΝΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.....ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠ΄ΌΨΙΝ ΜΟΥ....αν βέβαια τα θέσω....
ΑΠΛΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΓΙΝΕΙ.
ΑΛΛΑ, Βλέπεις ω Πτωχέ, ότι αντιμετωπίσθηκα, μέχρι και σαν βαλτός....χεχεχε...από ποιούς άραγε;....
τέλος πάντων....Οπίσον έχει η απιδέα την ουρά....πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.....σε λίγο καιρό, να δούμε ποιός θα δικαιωθεί, και ποιός όχι....

Απαντήσεις έλαβες αγαπητέ,απαντήσεις δεν έδωκες...
Εριστικές είναι οι απειλές σου,οι οποίες δυστυχώς για εσένα πέφτουν στο κενό!!!

Ναι, ίσως έχεις δίκαιο....όμως λάβε υπ΄όψιν σου, ότι έχω αφόρητα περιορισμένο χρόνο, και δεύτερον όπου δεν απαντώ, σημαίνει ότι δέχομαι την άποψι του άλλου σαν υπαρκτή...
Όμως δεν θέλω να αντιδικίσω με κανέναν σας....Απλά, σας λέγω-και θυμηθείτε με- ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μόνη επιλογή για μας τους Ορθοδόξους θα είναι η Ρωμιοσύνη.
1. Αν δεν γίνουν τα επερχόμενα στις ημέρες μας, θα δούμε το κράτος μας, να αποχριστιανοποιείται ραγδαία, και να αντιμετωπίζετε εχθρικά η Ορθοδοξία. Θα λέμε ότι είμαστε Έλληνες, και δεν θα μας δέχονται σαν Έλληνες....Και ή θα επιμένουμε όποτε θα γινόμαστε γιαυτούς γραφικοί και γελοίοι, ή θα οργισθούμε και θα αλλάξουμε ονομασία στην δική μας Εθνότητα.
Εμένα οι παγανισταί, μέ αποκαλούσαν συνεχώς Εβραιοχριστιανό...Όταν τους έλεγα, ότι είμαι Ελλην και πατριώτης, κορόιδευαν ακόμα χειρότερα, και ύβριζαν κυρίως την Παναγία.
Και αντέδρασα όπως οι ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ....Στην αρχή, όταν τους έλεγαν Βουλγάρους, έλεγαν όχι...Αργότερα όμως όταν οι Αθηναίοι επέμεναν στον χαρακτηρισμό αυτό, οι ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ άλλαξαν τροπάριο, και έλεγαν...ναι, ρε, είμαστε Βούλγαροι, και θα ερχόσαστε με διαβατήριο στην πόλι μας...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ....ΘΑ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΧΟΥΝ, ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ...ΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ.
2. Αν τα επερχόμενα γίνουν τώρα, τότε θα αναβιώσει το Βυζάντιο....Δεν είναι δυνατόν τα Άδανα Κιλικίας να ονομασθούν Ελλάς, ή η Νεοκαισάρεια Καππαδοκίας...Ούτε είναι δυνατόν το 1/3 των Τούρκων που θα γίνουν Χριστιανοί, να αποκληθούν Έλληνες....ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΟΣ.....ΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ....
ΡΩΜΙΟΣ

Postby nick_the_greek » Thu Dec 08, 2011 2:26 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Ναι, ίσως έχεις δίκαιο....όμως λάβε υπ΄όψιν σου, ότι έχω αφόρητα περιορισμένο χρόνο, και δεύτερον όπου δεν απαντώ, σημαίνει ότι δέχομαι την άποψι του άλλου σαν υπαρκτή...
Όμως δεν θέλω να αντιδικίσω με κανέναν σας....Απλά, σας λέγω-και θυμηθείτε με- ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η μόνη επιλογή για μας τους Ορθοδόξους θα είναι η Ρωμιοσύνη.
1. Αν δεν γίνουν τα επερχόμενα στις ημέρες μας, θα δούμε το κράτος μας, να αποχριστιανοποιείται ραγδαία, και να αντιμετωπίζετε εχθρικά η Ορθοδοξία. Θα λέμε ότι είμαστε Έλληνες, και δεν θα μας δέχονται σαν Έλληνες....Και ή θα επιμένουμε όποτε θα γινόμαστε γιαυτούς γραφικοί και γελοίοι, ή θα οργισθούμε και θα αλλάξουμε ονομασία στην δική μας Εθνότητα.
Εμένα οι παγανισταί, μέ αποκαλούσαν συνεχώς Εβραιοχριστιανό...Όταν τους έλεγα, ότι είμαι Ελλην και πατριώτης, κορόιδευαν ακόμα χειρότερα, και ύβριζαν κυρίως την Παναγία.
Και αντέδρασα όπως οι ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ....Στην αρχή, όταν τους έλεγαν Βουλγάρους, έλεγαν όχι...Αργότερα όμως όταν οι Αθηναίοι επέμεναν στον χαρακτηρισμό αυτό, οι ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ άλλαξαν τροπάριο, και έλεγαν...ναι, ρε, είμαστε Βούλγαροι, και θα ερχόσαστε με διαβατήριο στην πόλι μας...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ....ΘΑ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΧΟΥΝ, ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ...ΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ.
2. Αν τα επερχόμενα γίνουν τώρα, τότε θα αναβιώσει το Βυζάντιο....Δεν είναι δυνατόν τα Άδανα Κιλικίας να ονομασθούν Ελλάς, ή η Νεοκαισάρεια Καππαδοκίας...Ούτε είναι δυνατόν το 1/3 των Τούρκων που θα γίνουν Χριστιανοί, να αποκληθούν Έλληνες....ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΟΣ.....ΟΡΘΟΔΟΞΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ....

προτρέχεις. κάτσε να συμβούν όλα αυτά πρώτα. Σε απειλούν προς το παρόν οι ομόδοξοι με πόλεμο. Υπάρχει αρκετή ορθόδοξη μαγιά σε αυτόν τον τόπο. Οι προφητείες (τις οποίες και εσύ επικαλείσαι) λένε ότι η Ελλάς δεν θα πάθει πολλά σε αυτόν τον πόλεμο για χάρη των λίγων χριστιανών που έχουν απομείνει σε αυτήν.
nick_the_greek

Postby marjory » Thu Dec 08, 2011 2:26 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ....ΘΑ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΧΟΥΝ, ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ...ΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ.

Είναι δυνατόν να απαρνηθείς την Ελλάδα επειδή κάποιος θα σε βρίζει;;;;;;;;;;;;;Δηλαδή, όταν θα βρίζουν τα Θεία τι θα κάνεις;;;; θα απαρνηθείς την πίστη σου;;;;;

Όχι φίλε μου ΡΩΜΙΕ. Αν το κάνεις αυτό σημαίνει ότι έχεις χλιαρό πατριωτισμό ή χλιαρή πίστη.

Σε ό,τι αφορά τα Άδανα Κιλικίας και την Νεοκαισάρεια Καππαδοκίας, δεν θα είναι ΕΛΛΑΔΑ. Δεν θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ελληνικό κράτος, πουθενά δεν το έχω δει αυτό γραμμένο ή ειπωμένο. Η Ελλάδα θα "φωτίσει" τους λαούς, δεν θα τους μετατρέψει σε Έλληνες. Τα Άδανα και η Νεοκαισάρεια θα παραμείνουν Τουρκία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν οι γέροντες λένε ότι η Τουρκία θα σβηστεί από τον χάρτη εννοούν την Τουρκία όπως την γνωρίζουμε σήμερα [την οθωμανική, ιμπεριαλιστική χώρα]
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby marjory » Thu Dec 08, 2011 2:34 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Μάλιστα..
Ουτοπία(φρουτοπία)η Ρωμιοσύνη...
αυτή που αποτελεί την εθνική συνείδηση των προγόνων μας από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου.

Μα,
η αθανασία ανήκει στους κληρονόμους της Ουράνιας βασιλείας
σ`αυτούς που δεν οραματίζονται μα μαρτυρούν τ`αγιασμένα τα ποτισμένα με αίματα νάματα...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ...

Φίλε ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ, οι πρόγονοί μας "Βυζαντινοί" δεν έχτισαν την κοινωνία τους στα χαλάσματα των προ-προγόνων μας αρχαίων Ελλήνων, αλλά δημιούργησαν κάτι καινούργιο, πιο στέρεο [κατά τα δεδομένα τους], που τελικά απεδείχθη σαθρό με το πέρασμα του χρόνου.
Γιατί εμείς θα πρέπει να ονειρευόμαστε να χτίσουμε στα δικά τους χαλάσματα;;;;

Η αθανασία ανήκει στους κληρονόμους της Ουράνιας Βασιλείας όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, όποιας εθνικότητας, φυλής, κι αν ανήκουν. Η αθανασία ανήκει σε εκείνους που φυλάνε τον Κύριο μέσα τους.

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
Η Κωνσταντινούπολη θά γίνει Ελληνική, καί η Αγία Σοφία πάλι θά λειτουργήσει. Η Τουρκία θά διαλυθεί. Ετσι θά απελευθερωθούν τά χωριά μας καί οί αλύτρωτες πατρίδες μας... (γ.Παίσιος)

Ναι, θα είναι υπό Ελληνική Διοίκηση.

ΥΓ. Δεν μου έδωσες απάντηση σε αυτό που ρώτησα.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby casius » Thu Dec 08, 2011 2:42 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:
Iwn Ioustinos wrote:Προς Ρωμηό και Πρωτοστράτορα:

Ή είστε τελείως αφελείς, ή βαλτοί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είστε ανιστόρητοι. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο Θεός μας προίκισε, πρωτίστως, με τη Λογική. Όχι, όμως, με τη παραληρηματική παράνοια.

Πετάξατε μία ατάκα περί ενός ελληνικού Έθνους κράματος σλάβων, αλβανών κ.ο.κ. Σας απήντησα τεκμηριωμένα και το ρίξατε σε ευχολόγια και ανούσια φληναφήματα. Σαν Ιστορικός, λοιπόν, δεν μπορώ παρά να σας χαρακτηρίσω, το λιγότερο, άσχετους.

Για τελευταία φορά, λοιπόν:

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική αλλά ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, ήτοι: Μία θρησκεία, δηλαδή την Ελληνορθοδοξία. Μία Διοίκηση, δηλαδή το ρωμαϊκό πρότυπο διακυβερνήσεως. Μία Παιδεία, δηλαδή την Ελληνική, αναβαπτισμένη με τις διδασκαλίες των Πατέρων. Σε αυτό το μεγάλο κράτος, κυρίαρχο συστατικό στοιχείο ήταν οι Έλληνες και οι εξελληνισμένοι πληθυσμοί. Αυτό, φυσικά, δεν απέκλειε την ανάληψη του αυτοκρατορικού θρόνου και από Αρμένιους, Ισαύρους, Καππαδόκες, Λύκιους και άλλους λαούς, οι οποίοι, πραγματικώς Αναβαπτισμένοι και εκείνοι, εργαζόντουσαν για το καλό της αυτοκρατορίας και τη μετάδοση του ορθοδόξου χριστιανισμού. Όλοι αυτοί συναποτελούν το Ρωμαϊκό Έθνος. Με το πέρασμα των αιώνων, και τη συρρίκνωση της αυτοκρατορίας σε εδάφη που πλειοψηφούσε το ελληνικό και ελληνόφωνο στοιχείο, άρχισε να επικρατεί ο χαρακτηρισμός Ρωμιός για τους Έλληνες. Παράλληλα, από τα τέλη του 10ου αιώνος, άρχισε να αποενοχοποιείται ο Έλλην από τη θρησκευτική του σημασία, ενώ από τον 12ο, και, κυρίως τον 13ο αιώνα αποτελεί βίωμα (όρα αυτοκρατορία της Νικαίας με τον Θεόδωρο Λάσκαρη και Ιωάννη Βατάτζη που διεκήρυτταν την ελληνικότητά των).

Τώρα, ήδη, από τον 4ο αιώνα, την αυτοκρατορία την επιβουλεύονταν οι Αρειανιστές Γότθοι (Γερμανοί). Μετά από πολλούς αγώνες, οι βυζαντινοί κατόρθωσαν να τους διώξουν. Να υπενθυμίσω τον αγώνα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πατριάρχου τότε της Κωνσταντινουπόλεως, το 400 μ.Χ εναντίον των βαρβάρων. Μήπως ήταν Εθνικιστής ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

Από τον 7ο, και, κυρίως από τον 8ο αιώνα εμφανίζονται απειλητικοί οι Βούλγαροι. Εκείνοι, καίτοι τον 9ο αιώνα εκχριστιανίστησθαν, θέλησαν, πάραυτα, να καταλάβουν το βυζαντινό θρόνο και να μετατρέψουν τη Ρωμανία σε Βουλγαρία. Δεν νομίζω να ήσαν ολιγότερο Ρωμιοί ο Ρωμανός Λεκαπηνός, ο Ιωάννης Τσιμισκής και ο Βασίλειος ο Β', ο επονομαζόμενος και Βουλγαροκτόνος από τους Συμεών και Σαμουήλ. Ουδείς είχε βλέψεις να εξοντώσει τους Βουλγάρους, τουναντίον τους είχε παραχωρηθεί σχετική εκκλησιαστική αυτονομία και την περιοχή εντεύθεν του Αίμου για να κατοικούν. Εκείνοι παρέβησαν τις συνθήκες και επιτίθονταν συνέχεια. Ούτε οι νουθεσίες του Πατριάρχου Φωτίου κατά τον 9ο αιώνα (Τι έστιν έργο άρχοντος ή "Ο ΗΓΕΜΩΝ") προς τον Μιχαήλ, ούτε οι επιστολές του Νικολάου του Μυστικού στον Συμεών, κατάφεραν να τους συνετίσουν και να οδηγήσουν στην πραγματική αποδοχή του χριστιανισμού και όχι στην εικονική.

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν επιβιώνει μία αυτοκρατορία επί χίλια έτη μόνον με ευχολόγια και "θα έπρεπε".

Όσο για τους όρους Ρωμιός, Γραικός και Έλλην έχουν εξηγηθεί. Το πρώτο εξηγήθηκε (αν κάποιος επιθυμεί περαιτέρω ανάλυση να το αναλύσω), το δεύτερο ήταν για να ξεχωρίζουν οι ελληνικής καταγωγής από τα άλλα έθνη της αυτοκρατορίας, ενώ το τρίτο είχε θρησκευτική σημασία και μόνον κατά τους τελευταίους αιώνες αποσυνδέεται από εκείνην και αποκτά την παλαιά εθνική του υπόσταση.

Υ.Γ Στην ενότητα περί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας θα συνεχίσω με περαιτέρω αναλύσεις.

αγαπητέ κύριε Ιστορικέ, είδα και τις προηγούμενες απαντήσεις σου, αλλά δεν απήντησα, γιατί δεν είναι αποδεκτές όλες υπ΄εμού.
Βαλτός φυσικά δεν είμαι, αλλά αυτό αν θέλεις το δέχεσαι.....
Όμως, ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΙΣ, Η ΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Είναι οπτική, που είναι μεν χρήσιμη, για εθνική προπαγάνδα, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.
Ας θίξω ορισμένα στοιχεία μόνον.
1. ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΕΙΧΕ ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.
ΟΙ ΚΑΤΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΙΑΙΑ.
πχ ο Τσιμισκής και ο Φωκάς,ή ο Νάσαρ, δεν είχαν Αρμενική Εθνοτική συνείδησι, αλλά είχαν Ρωμέϊκη εθνοτική συνείδησι...
ο Μέγας Κωνσταντίνος ή ο Κωνστάντιος δεν είχε ιλλυρική εθνοτική συνείδησι, αλλά ρωμέίκη, κλπ.
Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ, ΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ, ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.
2. Η θέσις σου περί των Βλάχων, απλά είναι αστεία....Οι Βλάχοι-οι περισσότεροι βέβαια-έχουν ελληνική εθνική συνείδησι, αλλά όχι ελληνική καταγωγή.
Είναι άγριο παραμύθι των εθνικιστών, τα περί λατινοφώνων Ελλήνων, και φυσικά δεν αντέχουν σε διεθνή επιστημονική κριτική.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ-και της Ελλάδος βέβαια- ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ-Βλάχοι εκ Βλαχίας Ρουμανίας-ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.....
Φυσικά οι ξένοι ιστορικοί, γνωρίζουν ότι έγιναν μεγάλες μετακινήσεις ποιμενικού ρουμάνικου πληθυσμού, κατά την διάρκεια των υστάτων βυζαντινών χρόνων, και καθ΄όλη την οθωμανική περίοδο....πρός τα νότια, μέχρι την Θεσσαλία...
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ....ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΒΙΚΕΛΑ-ΑΠΟ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΝ-έτος εκδόσεως 1882.
εκεί αναφέρεται, ότι οι γηγενείς Θεσσαλοί, αποκαλούσαν την Θεσσαλία ως Μικρά Βλαχία, και επίσης σε επιστολή του σε Γάλλο φίλο του, στο ίδιο βιβλίο, αναφέρει...Κάναμε την Θεσσαλία ελληνική, τώρα να δούμε πώς θα κάνουμε τους Θεσσαλούς Ελληνες....
Ο ΣΟΛΩΜΟΣ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ, ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ....
ΕΝΩ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....
ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....

Συγνώμη κύριε , δεν είστε Έλλην;

Αν όχι , όπως λέτε παραπάνω, τότε απαντώνται αρκετά και ιδιαιτέρως γιατί αποφεύγετε να απαντήσετε στα ερωτήματα μου.

Θεωρώ πλέον σαφή την Ανθελληνική σας προπαγάνδα και θα έπρεπε η διαχείριση να πράξει τα δέοντα με την αποπομπή σας.
casius

Postby ΡΩΜΙΟΣ » Thu Dec 08, 2011 3:22 pm

casius wrote: Συγνώμη κύριε , δεν είστε Έλλην;

Αν όχι , όπως λέτε παραπάνω, τότε απαντώνται αρκετά και ιδιαιτέρως γιατί αποφεύγετε να απαντήσετε στα ερωτήματα μου.

Θεωρώ πλέον σαφή την Ανθελληνική σας προπαγάνδα και θα έπρεπε η διαχείριση να πράξει τα δέοντα με την αποπομπή σας.

Σας έδοσα λαβή, για να με εκδιώξετε, αγαπητέ Κάσσιε......αστεία το λέω......όχι αγαπητέ, δεν είμαι Ελλην...ΕΙΜΑΙ ΡΩΜΙΟΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ, ΚΥΠΡΙΟΣ, ΜΑΚΕΔΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΒΛΑΧΟΣ, ΣΛΑΒΟΣ, ΜΩΡΑΊΤΗΣ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΣ, ΑΙΓΑΙΑΤΗΣ, και ότι άλλο συναπαρτιζει το αγαπημένο μου έθνος, την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....
Λυπάμαι.......αν θεωρείτε ανθελληνική την προπαγάνδα μου....και εγώ με την σειρά μου, σας χαρακτηρίζω αντιρωμιούς.......
τέλος πάντων....
δεν χρειάζεται να με αποπέμψετε....ΑΠΟΠΕΜΠΟΜΑΙ ΑΦ΄ΕΑΥΤΟΥ.....
Γειά σας, και καλή σωτηρία για όλους μας.....
ΡΩΜΙΟΣ

Postby SPIROS » Thu Dec 08, 2011 3:40 pm

Καλή σωτηρία φίλε ... Ρωμιέ.
Καλό αγώνα και καλές επιτυχίες στο δύσκολο έργο σου.
SPIROS

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ