nick_the_greek wrote:Από το θέμα νομίζω ότι έχεις εκτραπεί εσύ. Και εξηγούμαι. Βλέπω μία επιθετική σχεδίαση εκ μέρους σου, ειρωνία κλπ πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι οι προθέσεις σου δεν είναι ειλικρινείς.
Όχι φίλε μου, απαντάω με την σοβαρότητα που μου απαντάνε.
Όταν κάθομαι και αναλύω κάτι τόσο αναλυτικά και επειδή προβλέπω κιόλας πως θα γίνει αυτό το μπάχαλο ζητάω όποιος ΘΕΛΕΙ να μου απαντήσει, να μου απαντήσει με διαφωνίες σε συγκεκριμένα σημεία ως προς τον αλγόριθμο της σκέψης μου και με επιχειρήματα σαφή χωρίς αοριστολογίες και άσχετες αναφορές και ο άλλος έρχεται και ψέλνει τότε σημαίνει πως δεν σέβεται τον συνομιλητή του και θέλει απλά να ψάλει. Έ κι έτσι κι εγώ δεν συνεχίζω να τον αντιμετωπίζω σοβαρά.
Γενικότερα η προαίρεσή μου είναι ειλικρινώς καλή και δεν έχω διάθεση για καμία ειρωνεία.
nick_the_greek wrote:Λες "Με συγχωρείς. Δεν γνώριζα πως έχεις αποδείξεις για την ορθότητα της πίστης σου.
Περιμένω λοιπόν τις αποδείξεις για να πιστέψω κι εγώ. Και θα το ήθελα πολύ."
όπως σου είπα δεν υπάρχουν αποδείξεις σε θέματα πίστης. ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις. Ο Χριστός και οι Άγιοι ανιστούν νεκρούς αλλά οι άνθρωποι δεν πιστεύουν. Τι να κάνουμε τώρα;
Αν παραδέχεσαι πως πιστεύεις τυφλά σε κάτι χωρίς να έχεις αποδείξεις τότε τι να σου πω...
Αποδεικνύεις πως δεν υπάρχει ελευθερία σκέψης από μόνος σου.
Αλλά επιμένω, το θέμα που έθεσα είναι άλλο. Όσοι θέλουν να μου απαντήσουν ουσιαστικά ας το κάνουν.
Οι άλλοι ας μην το κάνουν αλλά και ας μην ψέλνουν.