true19 wrote:...Γιατί ο Θεός να επέτρεψε κάτι τέτοιο;;
Αυτής της ερώτησης αδελφέ έχω πολλά χρόνια στη ζωή μου που έχω πάψει να της επιτρέπω έστω και να αναδυθεί μέσα στο νου και στο πνεύμα μου. Πόσο μάλλον να ακουστεί από τα χείλη μου ή να γραφτεί από το χέρι μου.
Το δε να σκεφτώ έστω ότι θα μπω και σε θέση να την απαντήσω κι όλας, με κάνει να ανατριχιάζω. Είναι δυνατόν, άνθρωποι αμαρτωλοί σαν και του λόγου μου, να αναλάβουν να απαντήσουν στην ερώτηση "γιατί ο Θεός επέτρεψε...."?
Έχω κάνει κι εγώ εκτεταμένα περάσματα ψάχνοντας μέσα στα βαθέα του σατανά, εξετάζοντας μαγείες ξόρκια γητείες, τελετές και δαιμονικές αλληλεπιδράσεις σε διάφορους λαούς και πολιτισμούς καθώς και στις σύγχρονες εκφάνσεις τους. Έχω γνωρίσει και από πρώτο χέρι δαιμονικές παρεμβάσεις, μέχρι σημείου η κοπέλα-θύμα να αρχίσει να έχει αλληλεπίδραση και στο φυσικό πεδίο και να δέχεται τα πρώτα σημάδια φυσικής βίας. Δεν κώλωσα να περπατήσω πολλά τέτοια μονοπάτια στην αναζήτηση πληροφοριών για το πως λειτουργεί ο εχθρός και οι υποτακτικοί του. Αλλά να πάω στο "γιατί το επιτρέπει αυτό ο Θεός..." δεν τόλμησα ποτέ. Τρομάζω και μόνο στη σκέψη ότι θα πάει το πνεύμα μου, το τόσο ανάξιο και αποδεδειγμένα ελλιπές, να Του ζητήσει το λόγο.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω λοιπόν σε αυτό το γιατί σου, αδελφέ. Δεν τολμάω καν να σκεφτώ κάτι τέτοιο.
Μπορώ να σου πω όμως ότι δεν μου κάνει καμία τρομερή εντύπωση αυτό που περιγράφεις, δεν το βρίσκω ούτε πρωτοφανές ούτε ακραίο, και δεν με εκπλήσσει μιας και έχω συναντήσει σε όλα αυτά τα ταξίδια διάφορες ακραίες καταστάσεις που προκύπτουν όταν, για τον οποιοδήποτε λόγο, οι πόρτες προς τον αόρατο κόσμο έχουν ανοίξει διάπλατα, και όλα αυτά τα όντα που κατοικούν εκεί έξω και σαν λυσσασμένα προσπαθούν να βρούν μια ρωγμή για να μας επιτεθούν και να μας καταπιούν, αποκτήσουν ανεμπόδιστη διάβαση στο νου, στο σώμα και στην ψυχή του ανθρώπου.
Το πως και το γιατί ίσως να προέκυψε η πύλη, ο δρόμος, το άνοιγμα προς το άνθρωπο, ίσως να μπορεί να αναζητηθεί και να συζητηθεί κάποιες φορές. Το "γιατί το επέτρεψε ο Θεός..." απο μεριάς μου τουλάχιστον ...ποτέ.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...