NEKTARIOS wrote:Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά αλλά δεν έχω δει μέχρι τώρα παπά χωρίς ράσα........![]()
![]()
Αντώνης wrote:akerm δυστυχώς δεν έχεις άδικο! Έτσι είναι, όπως τα λες...
Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει... "τσετσιποσιά" το έλεγε η συχωρεμένη η γιαγιά μου και αηδίαζε.
Πάντως στις σλαβικές ορθόδοξες εκκλησίες οι κοπέλες πηγαίνουν με φούστα ως τον αστράγαλο και με μαντίλα στο κεφάλι, εν αντιθέσει με τις δικές μας που γεμίζουν τα εικονίσματα με κραγιόν κλπ.
eternity wrote:καμια φορα αυτες με τη φουστα στον αστραγαλο και τη μαντιλα στο κεφαλι ειναι πολυ χειροτερες απο αυτες με το κραγιον....
Τα ρασα δεν κανουν τον παπα λεει ο λαος μας....
(Αν δεν κανω λαθος αυτες οι σλαβες που πηγαινουν με την μαντιλα στο κεφαλι στην εκκλησια δεν κατεκλυσαν την χωρα μας την τελευταια 20ετια και δεν αφησαν γερο για γερο και διελυσαν οικογενειες;;;;;)
αν αναφερεσαι στην απο πανω δημοσιευση Νεκταριε κανοντας λογοπαίγνιο αρκει να πω οτι η γιαγια πολλη καλης φιλης που ηρθαν απο την πρωην ΕΣΣΔ πριν απο 25 χρονια ( Ελληνες ) προετρεπε τα εγγονια να παντρευτουν μονο Ελληνιδες και να αποφυγουν οπωσδηποτε τις Ρωσσιδες. Ειχε απηυδησει απο αυτα που ειδε απο τις Ρωσσιδες που πηγαιναν με τις μαντιλες στο κεφαλι στην εκκλησια.
Συνεπως σου απανταω στο πρωτο σκελος του λογοπαιγνιου σου.
eternity wrote:Αντώνης wrote:akerm δυστυχώς δεν έχεις άδικο! Έτσι είναι, όπως τα λες...
Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει... "τσετσιποσιά" το έλεγε η συχωρεμένη η γιαγιά μου και αηδίαζε.
Πάντως στις σλαβικές ορθόδοξες εκκλησίες οι κοπέλες πηγαίνουν με φούστα ως τον αστράγαλο και με μαντίλα στο κεφάλι, εν αντιθέσει με τις δικές μας που γεμίζουν τα εικονίσματα με κραγιόν κλπ.
καμια φορα αυτες με τη φουστα στον αστραγαλο και τη μαντιλα στο κεφαλι ειναι πολυ χειροτερες απο αυτες με το κραγιον....
(Αν δεν κανω λαθος αυτες οι σλαβες που πηγαινουν με την μαντιλα στο κεφαλι στην εκκλησια δεν κατεκλυσαν την χωρα μας την τελευταια 20ετια και δεν αφησαν γερο για γερο και διελυσαν οικογενειες;;;;;)
PanagiotisKats wrote:eternity wrote:Αντώνης wrote:akerm δυστυχώς δεν έχεις άδικο! Έτσι είναι, όπως τα λες...
καμια φορα αυτες με τη φουστα στον αστραγαλο και τη μαντιλα στο κεφαλι ειναι πολυ χειροτερες απο αυτες με το κραγιον....
Δεν το ειπαν για αυτο βρε...
Απλα σου λεει οτι οταν ειναι με φουστα και μαντυλα τα αγορακια δεν σκανδαλιζοντε τοσο ευκολα![]()
Οπως οταν φοραει τη ζωνη φουστα και το 15ποντο...![]()
eternity wrote:PanagiotisKats wrote:Αντώνης wrote:akerm δυστυχώς δεν έχεις άδικο! Έτσι είναι, όπως τα λες...
Δεν το ειπαν για αυτο βρε...
Απλα σου λεει οτι οταν ειναι με φουστα και μαντυλα τα αγορακια δεν σκανδαλιζοντε τοσο ευκολα![]()
Οπως οταν φοραει τη ζωνη φουστα και το 15ποντο...![]()
η απαντηση ειναι ακριβως πιο πανω απο τον φιλο Stam:
.........Αλλά στο κάτω-κάτω, μήπως είναι προτιμότερο να εξετάσουμε αν σκανδαλιζόμαστε εμείς πολύ από μόνοι μας;
Δηλαδή οι Πατέρες που λένε πως θα πρέπει να αγνοούμε την αμαρτία κάνοντας ότι δεν τη βλέπουμε;..........
Stam wrote:Αντώνης wrote:akerm δυστυχώς δεν έχεις άδικο! Έτσι είναι, όπως τα λες...
Ποιος είναι ο καρδιογνώστης;
Μήπως εμείς;
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι πίσω από τη μακρυά φούστα και τον (τυπικό) ευσεβισμό δεν κρύβονται και άλλα;
Ποιος επίσης μπορεί να εγγυηθεί ότι το μίνι και το σορτς, φοριούνται από όλες τις ξετσίπωτες και γενικότερα αυτές που δεν έχουν σχέση με την εκκλησία;
Έχετε αδερφές; Τι θα πρέπει να είναι ο κάθε άνθρωπος ή η κοινωνία που ζούμε, αντίγραφα των πεποιθήσεών μας;
Ναι, υπάρχουν πολύ καλές κοπέλες που ντύνονται και έτσι και αλλιώς και πιστεύω 100% ότι εγώ που τα λέω αυτά έχω κάτι τεράστια φίδια μέσα μου που πολλές φορές με κάνουν να βλέπω την εξωτερική εικόνα και όχι τον άνθρωπο.
Δηλαδή ο παράγοντας μόδα, δεν παίζει κανένα ρόλο στην καθημερινότητά μας;
Αν εμείς μπορούμε να υπερνικήσουμε τη μόδα χάριν της εκκλησίας, δε σημαίνει ότι πρέπει όλοι να το κάνουν ή ό,τι όσοι δεν το κάνουν είναι ξετσίπωτοι.
Ο παράγοντας ζέστη ή μή αντοχής οργανισμού σε αυτή ή το ότι παλιότερα το κλίμα ήταν διαφορετικό, οι πόλεις ήταν διαφορετικές και όχι γεμάτες από τη θερμομόλυνση των κλιματιστικών, των τσιμέντων κτλ., όπως και τα ρούχα...δεν παίζουν ρόλο;
Ο ασκητής καλά τα λέει, όμως είναι ασκητής και ζεί στην αυστηρότητα και συνεπώς έτσι μπορεί να τα δει. Δε λέω ότι τα βλέπει λάθος ή ότι έχει λάθος, όμως δεν είναι μονοδιάστατα τα πράγματα. Και ίσως ό ασκητής βλέπει τα πράγματα από την άποψη της πορνείας, η οποία ειδικά τα καλοκαίρια είναι γενικευμένη, επομένως εκεί δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.
Αλλά στο κάτω-κάτω, μήπως είναι προτιμότερο να εξετάσουμε αν σκανδαλιζόμαστε εμείς πολύ από μόνοι μας;
Δηλαδή οι Πατέρες που λένε πως θα πρέπει να αγνοούμε την αμαρτία κάνοντας ότι δεν τη βλέπουμε;
Δεν πιστεύω πως ο Χριστιανός είναι στον κόσμο για να φοβάται την αμαρτία, αλλά για να την αποφεύγει, να τη νικά με το παράδειγμά του και να παραδειγματίζει και τους υπόλοιπους αν του το επιτρέπει ο Θεός δυναμώνοντάς τον.
Return to ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests