Περί ομοφυλοφιλίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Εάν τις προσθέσει εις ταύτα...

Postby alexandergreek » Fri Dec 11, 2015 1:32 am

Aetos wrote:Κι επειδή οι δικές μου πεποιθήσεις είναι τρομερά ακραίες για μερικούς, εγώ δεν ξεχωρίζω τον Άθεο, τον Πονηρό, τον Μάγο, τον Υβριστή από τον Ομοφυλόφιλο, τον Πόρνο ή τον Πολέμιο του Θρόνου του Θεού.

Απλά υπάρχουν αμαρτίες και ανομήματα που είναι στον Δικαιοκρίτη Χριστό να αποφασίσει πόσο βαραίνουν ή πόσο συγχωρούνται σε μια Ψυχή, και υπάρχουν και συγκεκριμένες πράξεις που από την ίδια την Χριστιανική διδασκαλία οδηγούν απ΄ευθείας εις τον Τριγμό των Οδόντων. Χαρακτηριστικά αναφέρω:
- Το σφράγισμα του Αντίχριστου
- Την Αυτοκτονία
- Την Παιδοφιλία
- Την Ομοφυλοφιλία.

Απο που στο Ευαγγέλιο ή στην Πατερική Παράδοση, συναγεται οτι η ανδρική ή γυναικεία ομοσεξουαλικότητα ειναι ασυγχώρητη ακομα και με μετάνοια και οδηγεί στην κολαση;

Τα χωρία που ανέφερες σαφώς περιγράφουν καποιες Εντολές του Θεού, αλλά απο πουθενά δε συνάγεται ότι στην εποχή της Χάριτος, μετά την Ανασταση του Κυρίου, η αμαρτία αυτη (ανδρών ή γυναικών) ειναι ασυγχώρητη.
Αλλωστε στα χωρία αυτα μιλάει για τη γυναίκα "πόρνη" την οποία όμως ο Κύριός μας τη συγχώρησε. Εχουμε και Αγίες που ήταν πόρνες πριν.

Δεν ειναι θεμα ερμηνείας του καθενός μας, ώστε να έχουμε αποψεις. Δεν ειναι θεολογούμενο το θέμα.

Γιατί να μην πούμε το ίδιο πχ και για τη γαστριμαργία, που ανήκει στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα; Ή για την οργή;

Αλλά για μισό λεπτό - δε δογματίζουμε εμεις. Αρα δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για ασυγχώρητες αμαρτίες, ΠΕΡΑΝ των οσων η Εκκλησία ρητά και περαν πάσης αμφιβολίας διδάσκει.

Αλλιώς πέφτουμε σε αίρεση.
Last edited by alexandergreek on Fri Dec 11, 2015 1:57 am, edited 1 time in total.
alexandergreek

Re: Περί ομοφυλοφιλίας

Postby alexandergreek » Fri Dec 11, 2015 1:53 am

Να θυμίσω ότι ο Χριστιανός είναι ο εξ' ορισμού ήρεμος... Το να βρίζουμε τους άλλους αμαρτωλούς, τους "συναδέλφους" μας στην αμαρτία, για να φανούμε εμείς καλύτεροι και ότι τα δικά μας αμαρτήματα είναι "τρίχα" μπροστά τους, θυμίζει... ποιον αραγε;

Τον παλιό εκείνο "συνάδελφο" το Φαρισαίο!!! Που αυτοδικαιωνόταν ότι δεν ειναι και σα τον Τελώνη!

Συμπεραίνω, ότι το υβρεολόγιο και οι υπερβολές στους χαρακτηρισμούς, οδηγούν κάποιες ψυχές στο ΜΙΣΟΣ και αυτό είναι η χαρά του αντιδίκου.

Εμείς δεν πρέπει ασφαλώς να συμφωνήσουμε στον αποχριστιανισμό της κοσμικής νομοθεσίας, καθώς όπως προανέφερα, το πρόβλημα των δυτικών κοινωνιών είναι ο αποχριστιανισμός τους και άρα η σχετικοποίηση της ηθικής, η οποία μέχρι πρότινος εκπορεύοταν απο το Ευαγγέλιο.

Εχουμε χρέος να αντισταθούμε, κοινωνικά και πολιτικά. Αν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να πάρει τα όπλα για λόγους "ηθικής", νομίζω ότι αυτός ο κάποιος είναι ήδη εκτός Εκκλησίας.

Εμείς αντιστεκόμαστε με νομιμες κοινωνικοπολιτικές δράσεις, με προσευχή αλλά μέχρι εκεί. Δε μπορούμε να επιβάλουμε τις αποψεις μας, ακομα και αν αυτες εκπορεύονται απο το Ευαγγέλιο. Άλλωστε και ο νόμος των εκτρώσεων, δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια; Γιατί λοιπόν τόσα δάκρυα ΜΟΝΟ για το συμφωνο των gay-les και όχι για τις εκτρώσεις;

Να αντιδρούμε σε όλα, όχι να καταπίνουμε τα μισά. Και να ξέρουμε ότι δε μπορούμε να επιβάλουμε τίποτα, δεν έχουμε την ισχύ αυτη και την εξουσια.
alexandergreek

Re: Εάν τις προσθέσει εις ταύτα...

Postby Aetos » Fri Dec 11, 2015 1:55 am

alexandergreek wrote:
Aetos wrote:Κι επειδή οι δικές μου πεποιθήσεις είναι τρομερά ακραίες για μερικούς, εγώ δεν ξεχωρίζω τον Άθεο, τον Πονηρό, τον Μάγο, τον Υβριστή από τον Ομοφυλόφιλο, τον Πόρνο ή τον Πολέμιο του Θρόνου του Θεού.

Απλά υπάρχουν αμαρτίες και ανομήματα που είναι στον Δικαιοκρίτη Χριστό να αποφασίσει πόσο βαραίνουν ή πόσο συγχωρούνται σε μια Ψυχή, και υπάρχουν και συγκεκριμένες πράξεις που από την ίδια την Χριστιανική διδασκαλία οδηγούν απ΄ευθείας εις τον Τριγμό των Οδόντων. Χαρακτηριστικά αναφέρω:
- Το σφράγισμα του Αντίχριστου
- Την Αυτοκτονία
- Την Παιδοφιλία
- Την Ομοφυλοφιλία.

Απο που στο Ευαγγέλιο ή στην Πατερική Παράδοση, συναγεται οτι η ανδρική ή γυναικεία ομοσεξουαλικότητα ειναι ασυγχώρητη ακομα και με μετάνοια και οδηγεί στην κολαση;

Τα χωρία που ανέφερες σαφώς περιγράφουν καποιες Εντολές του Θεού, αλλά απο πουθενά δε συνάγεται ότι στην εποχή της Χάριτος, μετά την Ανασταση του Κυρίου, η αμαρτία αυτη (ανδρών ή γυναικών) ειναι ασυγχώρητη.

Δεν ειναι θεμα ερμηνείας του καθενός μας, ώστε να έχουμε αποψεις. Δεν ειναι θεολογούμενο το θέμα.

Γιατί να μην πούμε το ίδιο πχ και για τη γαστριμαργία, που ανήκει στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα; Ή για την οργή;

Αλλά για μισό λεπτό - δε δογματίζουμε εμεις. Αρα δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για ασυγχώρητες αμαρτίες, ΠΕΡΑΝ των οσων η Εκκλησία ρητά και περαν πάσης αμφιβολίας διδάσκει.

Αλλιώς πέφτουμε σε αίρεση.

Πέραν από την Αυτοκτονία & το Σφράγισμα, όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται από την Μετάνοια και το Έλεος του Θεού....αυτό είναι προφανές. Για την Αυτοκτονία και το Σφράγισμα υπάρχουν πολλές αναφορές, αν δεν τις γνωρίζεις να σε βοηθήσω.

Αλλά για τα υπόλοιπα, υπάρχει πάντα χώρος για μετάνοια και δεν θεωρείται ασυγχώρητο...π.χ. η τσιγκουνιά...αυτή την ξέχασες!!

Παρόλα αυτά, αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και χωρίς μετάνοια, για όλα τα άλλα εκτός από τα 4 που ανέφερα, μπορεί ακόμα και σκανδαλωδώς η Αγάπη του Θεού να τα εξισώσει με άλλες πράξεις ή δυσκολίες και να τα συγχωρέσει.

Επαναλαμβάνω ομως, ότι η Ομοφυλοφιλία συγκεκριμένα δεν συγχωρείται και δεν "εξισώνεται" με οτιδήποτε άλλο. Σου ανέφερα μερικές παραπομπές. Αν θες μπορώ να είμαι και πιο αναλυτικός.

Αλλά μην πετάγεσαι με βιασύνη να πεις "Αίρεση, Αίρεση".... αναφέρομαι στην Ορθόδοξη Πατερική Διδασκαλία.

Υπάρχουν Ομοφυλόφιλοι που Αγιάσανε...το ήξερες αυτό;

Αλλά πως σωθήκανε: με αναγνώριση της παρέκλισής τους, αγνεία και προσευχή. Όχι με νομιμοποίηση της παρέκλισης!
Aetos

Postby Aetos » Fri Dec 11, 2015 1:57 am

alexandergreek wrote:
Εχουμε χρέος να αντισταθούμε, κοινωνικά και πολιτικά. Αν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να πάρει τα όπλα για λόγους "ηθικής", νομίζω ότι αυτός ο κάποιος είναι ήδη εκτός Εκκλησίας.

Εμείς αντιστεκόμαστε με νομιμες κοινωνικοπολιτικές δράσεις, με προσευχή αλλά μέχρι εκεί. Δε μπορούμε να επιβάλουμε τις αποψεις μας, ακομα και αν αυτες εκπορεύονται απο το Ευαγγέλιο. Άλλωστε και ο νόμος των εκτρώσεων, δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια; Γιατί λοιπόν τόσα δάκρυα ΜΟΝΟ για το συμφωνο των gay-les και όχι για τις εκτρώσεις;

Να αντιδρούμε σε όλα, όχι να καταπίνουμε τα μισά. Και να ξέρουμε ότι δε μπορούμε να επιβάλουμε τίποτα, δεν έχουμε την ισχύ αυτη και την εξουσια.

Ότι να ναι Αλέξανδρε....ότι να ναι!

Άμα σου απαριθμήσω μερικούς Αυτοκράτορες του Βυζαντίου που πήρανε τα "όπλα" ή μερικούς Αγίους, τι θα πεις...ότι ήταν εκτός Εκκλησίας;

Ο ίδιος ο Χριστός που πήρε τα "όπλα" για να διώξει τους έμπορους μπροστά από το Ναό...μπας και ήταν και εκείνος λάθος;

Μην κατηγοροποιείς πράγματα κατά πως τα ερμηνεύεις εσύ! Υπάρχουν Άγιοι Μαχητές και υπάρχουν και Άγιοι νηστευτές και προσευχόμενοι.

Και εν πάση περιπτώσει...αυτή είναι η γνώμη μου, εγώ είμαι της άποψης της μάχαιρας και του μαστιγίου....και δεν κάνω διάλογο σε τέτοια θέματα.

Στο τέλος - τέλος, όποιου του αρέσει η κρεατοφαγία και να υποστηρίζει τους κρεατοφάγους, ας πάνε αλλού όλοι τους μαζί να στήσουνε το δικό τους το τσαντήρι. Στο τσαντήρι που λέγεται Ελλάδα και Ορθοδοξία αυτά δεν είναι ανεκτά.
Last edited by Aetos on Fri Dec 11, 2015 2:05 am, edited 1 time in total.
Aetos

Postby alexandergreek » Fri Dec 11, 2015 2:01 am

Επομένως συμφωνείς μαζί μου, ότι ακομα και οι ομοσεξουαλικοί (αντρες και γυναίκες), κατόπιν μετανοίας, δεν καταδικάζονται.

Απο τα λεγόμενά σου αρχικώς φάνηκε ότι τα εξισώνεις. Διευκρίνησες μετά ότι είναι αμαρτίες με τις οποίες που δε σώζονται χωρίς μετάνοια, όσοι τις διεπραξαν.

Μου ειχε πει ενας πνευματικος για μια φιλη μου, που ειχε παει σε μαγο, στα 15 της, και μαλιστα (στο πελαγος της αγνοιας της) για να βοηθήσει τους γονείς της: "Να της πεις να το εξομολογηθεί γιατί χάνει τον παράδεισο" απο αυτη και μονη την αμαρτια!

Σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι, αν καταλαβα καλα.
alexandergreek

Postby alexandergreek » Fri Dec 11, 2015 2:04 am

Aetos wrote:
alexandergreek wrote:

Ότι να ναι Αλέξανδρε....ότι να ναι!

Άμα σου απαριθμήσω μερικούς Αυτοκράτορες του Βυζαντίου που πήρανε τα "όπλα" ή μερικούς Αγίους, τι θα πεις...ότι ήταν εκτός Εκκλησίας;

Μην κατηγοροποιείς πράγματα κατά πως τα ερμηνεύεις εσύ!

Φοβούμαι ότι μια προτροπή, στις μέρες μας, για ξεσηκωμό με όπλα προκειμένου να αποφευχθεί η ηθική σήψη, είναι χαρά του διαβόλου, όχι του Θεού.

Δεν ετυχε να ακουσω καποιον άγιο στις μερες μας, στις ιδιαίτερες συνθήκες του παρόντος, να προτείνει εξεγερση με όπλα για λόγους ηθικής, και κρεμάλες κλπ.

Το τί έπραξαν ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ καποιοι ΑΓΙΟΙ ουδόλως νομιμοποιεί στο ΠΑΡΟΝ καποιους ΜΗ-ΑΓΙΟΥΣ να διαπράξουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που σαφως οδηγουν στην Κολαση τους "ζηλωτες"...
alexandergreek

Postby Aetos » Fri Dec 11, 2015 2:09 am

alexandergreek wrote:Επομένως συμφωνείς μαζί μου, ότι ακομα και οι ομοσεξουαλικοί (αντρες και γυναίκες), κατόπιν μετανοίας, δεν καταδικάζονται.

Απο τα λεγόμενά σου αρχικώς φάνηκε ότι τα εξισώνεις. Διευκρίνησες μετά ότι είναι αμαρτίες με τις οποίες που δε σώζονται χωρίς μετάνοια, όσοι τις διεπραξαν.

Μου ειχε πει ενας πνευματικος για μια φιλη μου, που ειχε παει σε μαγο, στα 15 της, και μαλιστα (στο πελαγος της αγνοιας της) για να βοηθήσει τους γονείς της: "Να της πεις να το εξομολογηθεί γιατί χάνει τον παράδεισο" απο αυτη και μονη την αμαρτια!

Σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι, αν καταλαβα καλα.

Ε ναι...κοίτα, εγώ πχ μπορεί να είμαι λιγο κλεφτάκος, λίγο ψευτάκος, λίγο γκομενιάρης, να πίνω, να ρίχω και καμιά σφαλιάρα αλλά άμα μου ζητήσει ο άλλος ένα πουκάμισο να του χαρίζω και το παλτό μου.
Ε, μπορεί εγώ που με βλέπεις ρεμάλι, να εξισώσει ο Θεός την ελεημοσύνη μου, να μου ρίξει και καμιά αρρώστια στα γεράματα να ξοφλήσω και να μπω στον Παράδεισο.

Όλα όμως να τα κανα σωστά αλλά το βράδυ να με φωνάζανε Ρούλα, ούτε selfie έξω από την πόρτα του Παραδείσου δεν θα έβγαζα.
Aetos

Postby Aetos » Fri Dec 11, 2015 2:12 am

alexandergreek wrote:Φοβούμαι ότι μια προτροπή, στις μέρες μας, για ξεσηκωμό με όπλα προκειμένου να αποφευχθεί η ηθική σήψη, είναι χαρά του διαβόλου, όχι του Θεού.

Το τί έπραξαν ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ καποιοι ΑΓΙΟΙ ουδόλως νομιμοποιεί στο ΠΑΡΟΝ καποιους ΜΗ-ΑΓΙΟΥΣ να διαπράξουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που σαφως οδηγουν στην Κολαση τους "ζηλωτες"...

Καλά δεν είπα να τους μαστιγώσουμε στις πατούσες, ούτε να τους λούζουμε κάθε μέρα με ultrex....να πάρουν τον κώλο τους και να πάνε να ζήσουνε αλλού είπα, να κάνουν τα ωραία τους τα Σύμφωνα και να μας αφήσουν ήσυχους.
Aetos

Postby alexandergreek » Fri Dec 11, 2015 2:25 am

Aetos wrote:
alexandergreek wrote:Φοβούμαι ότι μια προτροπή, στις μέρες μας, για ξεσηκωμό με όπλα προκειμένου να αποφευχθεί η ηθική σήψη, είναι χαρά του διαβόλου, όχι του Θεού.

Καλά δεν είπα να τους μαστιγώσουμε στις πατούσες, ούτε να τους λούζουμε κάθε μέρα με ultrex....να πάρουν τον κώλο τους και να πάνε να ζήσουνε αλλού είπα, να κάνουν τα ωραία τους τα Σύμφωνα και να μας αφήσουν ήσυχους.

Ο αποχριστιανισμός των δυτικών κοινωνιών ομως (και της Ελληνικης!!!) σημαίνει ότι η αυτονόητη μέχρι πρότινος συμπορευση του ηθικού νομου των Ευαγγελίων με το κοσμικό Δίκαιο, παύει να είναι αυτονόητη. Και πώς όλοι αυτοί που δε θεωρούν πηγή Ηθικής άρα και Δικαίου, τον ηθικό νομο του Ευαγγελίου, είναι αρκετοί ώστε να μπορούν να πιέσουν για "ανοχη", "αναγνώριση" και εν τέλει θεσμική κατοχύρωση. Και σίγουρα στο αίτημα σου για εξοστρακισμο, μπορούν να απαντήσουν "να φύγετε εσείς".

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε. Οχι χωρίς αντίσταση στις επιδιώξεις τους, δε λέω αυτο, οφείλουμε να αντισταθούμε, με κάθε νόμιμο μέσο. Αν θες, και με την προσευχή μας. Αλλά δε μπορούμε να τους επιβάλουμε την αποψη μας.
alexandergreek

Postby student » Fri Dec 11, 2015 2:53 am

Προσπαθώντας να βοηθήσω την μέχρι τώρα σοβαρή (οσο και αν είναι φορτισμένη) συζήτηση, θα σημείωνα ότι συζητιούνται παράλληλα δύο διακριτά θέματα τα οποία αλληλοκαλύπτονται και δημιουργούν παρανοήσεις ως προς τις θέσεις του καθενός.

Το ένα θέμα, απ ότι αντιλαμβάνομαι, είναι η συμπεριφορά των ομοφυλόφιλων μέσα στο κοινωνικό σύνολο, και ειδικότερα το σύμφωνο συμβίωσης, οι προεκτάσεις του καθώς και οι μελλοντικές του επιδράσεις. Σε αυτό υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ομοφωνία και εκτός της θέσεως του genea, την οποία παρέθεσε και αναλυτικά, η βασική άποψη είναι ότι πρέπει να αντισταθούμε όσο γίνεται τουλάχιστον μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Το παράλληλο θέμα που εξελίσσεται είναι το ποια είναι η στάση μας γενικότερα ως προς τους ομοφυλόφιλους, πόσο μεγάλη είναι η συγκεκριμένη αμαρτία σε σχέση με άλλες αμαρτίες και το μέγεθος της ποινής/κρίσης που θα λάβουν ή/και πρέπει να λάβουν οι ομοφυλόφιλοι.

Παρακαλώ προς αποφυγήν περιττών και ανόητων συγκρούσεων, ας ξεκαθαρίζουμε στο μυαλό μας το πως τοποθετείται ο καθένας στα δύο αυτά ξεχωριστά θέματα. Το ότι κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι ο ομοφυλόφιλος δεν είναι απαραίτητα πιο αμαρτωλός από έναν πχ υπουργό που παραχωρεί εν πλήρει συνειδήσει τα στεγαστικά δάνεια σε όρνια που οδηγούν ανθρώπους στην ανέχεια και στην αυτοκτονία, ή από έναν παιδεραστή ιερέα που ψαρεύει 14χρονα στο facebook, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΣ με το σύμφωνο συμβίωσης ούτε ότι υπερασπίζεται τους π@ούστηδες.
Το ότι κάποιος μπορεί να επιχειρηματολογεί το ότι το σύμφωνο συμβίωσης προκύπτει σαν εξέλιξη της ήδη σάπιας κοινωνίας και καλύπτει κάποιες ανάγκες που αυτή η σήψη δημιούργησε, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΣ με την ομοφυλοφιλία και την προωθεί σαν αποδεκτό τρόπο ζωής.

Ας διαβάζουμε λίγο προσεκτικά τί λέει ο άλλος πριν μας κυριεύσει το συναίσθημα και αρχίζουμε να φανταζόμαστε ότι ο άλλος λέει κάτι που στην πραγματικότητα δεν λέει.

Καλό ξημέρωμα σε όλους και ο Θεός να σας φυλάει.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ