yiannis wrote:KSENH wrote:
Γράφεις, τι ΘΕΛΩ να τους δω να κάνουν... Λες και είναι να ικανοποιηθεί ο δικός μου εγωϊσμός αν ΤΟΥΣ ΔΩ να κάνουν κάτι. Από τον τρόπο που το λες, φαίνεται σαν να πιστεύεις ότι θα παίξουμε κουκλοθέατρο και θα κάνουμε πως αντιδρούμε, αντί να αντιδρούμε ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ. Επίσης, από τα υπόλοιπα που μου ζητάς να σου γράψω, φαίνεται σαν να πιστεύεις εσύ ότι ... ότι μπορούσε να γίνει, έχει γίνει!! Αυτό πιστεύεις δηλαδή; Πάμε σε μια διαδήλωση "50" νοματαίοι, αρκετοι από αυτους μαλιστα ειναι οι ιδιοι που πηγαινουν εδω και δεκαετιες σε διαδηλωσεις, οι υπόλοιποι "φωνάζουμε" μέσω ίντερνετ και εκεί τελειώνει;
Είναι απλό.
Εκφράζεις ένα παράπονο από τον κόσμο και σε ρωτώ τι θα ήθελες να κάνει. Δεν σε βλέπω όμως να έχεις απάντηση.
Έχεις;
Γιάννη πολλά παράπονα έχω από τον κόσμο, αλλά δεν ξέρω να έχει νόημα να κάτσω να σου τα γράψω, ούτε και είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υποκινήσω τέτοιου είδους φαινόμενα. Αν ήμουν, προφανώς θα βρισκόμουν αλλού αυτην την ωρα -επι του πρακτέου- και όχι εδώ μέσα!
Ωστόσο, επειδή δεν θέλω να νομίζεις ότι αερολογώ, ορίστε μερικά από τα παράπονά μου:
- Ψηφίσαμε τα ίδια. Μας κυβερνάνε αυτοί που μας πρόδωσαν -ενωμένοι-, γιατί εμείς τους δώσαμε εντολή.
- Εξακολουθούμε να ... Απέχουμε από τις εκλογές. Όσοι απείχαν φέρουν μεγαλύτερη ευθυνη για το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί επέτρεψαν στους "λίγους" να το διαμορφώσουν όπως ήθελαν. Στο "χωριό" λέγαν, αυτός που ΑΝΕΧΕΤΑΙ μια κατάσταση, είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από αυτόν που την ΠΡΟΚΑΛΕΙ... γιατί αυτός που την προκαλεί, τουλάχιστον ΚΑΝΕΙ αυτό που θέλει.
- Όσοι απείχαν από τις εκλογές, δεν βλέπω να δείχνουν με τη στάση τους ποια εναλλακτική λύση προτείνουν. Δεν γουσταρουν το πολιτικο συστημα. Οκ. Άρα, τι;;
- Πληρώνουμε ακόμα φόρους. Άρα μας φτάνουν ακόμα τα λεφτά. Μήπως να μην πληρώσει κανένας; Όχι βέβαια. "Το κράτος θα χρεωκοπήσει." "Θα μας κόψουν το ρεύμα."
- Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και μαλώνουμε μεταξύ μας.
- Επιτρέπουμε να μας δουλεύουν και να μας χειρίζονται ως μάζα με απαράδεκτες πρακτικές, πρακτικές στις οποίες ακόμα κι εμείς εδώ μέσα έχουμε πέσει θύματα. Είναι τυχαίο που διασπείρεται πανικός στόμα με στόμα ΚΑΘΕ φορα ΠΡΙΝ από ΕΚΛΟΓΕΣ, πριν από την ΔΕΘ, πριν από την 17η Νοέμβρη, πριν απο την 6η Δεκέμβρη;;;;; Να θυμίσω τι ακούσαμε πριν τις φετινές εκλογές επί δύο μήνες από πάσα κατεύθυνση;;; Και μην βιαστείτε να το λάβετε καποιοι ως νύξη προς γέροντες. "Θα κλεισουν τα σύνορα" "Θα γίνει ΚΑΤΙ" "Θα γυρισουμε στη δραχμη"
- Επιτρέπουμε να μας χειρίζονται με απάνθρωπες και μεσαιωνικές πρακτικές εκφοβισμού, που συμπεριλαμβάνουν ακόμα και τη ΣΤΕΡΗΣΗ φαρμάκων, ολως τυχαιως κι αυτη σε μήνα προ εκλογών....... "Έτσι θα είναι ανθρωπάκια μου αν δεν κάτσετε καλά και δεν ψηφίσετε αυτό που πρέπει... Πάρτε μια γεύση...."
- Τα έχουμε βάλει με τους αλλοδαπούς, έχουμε μισήσει τους αλλοδαπούς, τους κυνηγάμε ΗΔΗ, αντί να κυνηγησουμε αυτους που τους έφεραν. Αλλα βεβαια προτιμαμε το ευκολο.
Εχουν γινει προσπαθειες εμπρακτες όμως τις οποιες αναγνωριζω:
- Το κίνημα "Δεν πληρωνω¨που ανοιγει τα διοδια, πιστευω οτι εχει ελαφρυνει κοσμο και οσο να 'ναι είναι μια αρχή. Είναι κάτι.
- Κατι πήγε να γίνει με τους Αγανακτισμένους, αλλα και τοτε επικρατησε ο χειρισμος απο τα Media και η ενοχληση οσων δεν μπορουσαν να μετακινηθουν απο τη δουλεια στα σπιτια τους...