Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Unread postby Johny-B » Sat Dec 08, 2012 4:06 pm

Σχεδιάζουν την εκπαίδευση στην Ελλάδα, αλλά στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό...
Στα μεγαλύτερα, τα πιο γνωστά ιδιωτικά πανεπιστήμια και πανάκριβα κολέγια του εξωτερικού, στέλνουν τα παιδιά τους οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολιτικούς ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις των παιδιών που ολοκλήρωσαν την βασική τους πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
Johny-B

Unread postby eternity » Sun Dec 09, 2012 8:25 pm

Nikolaos_Orth wrote:Κασιδιάρης: Δεν θα βοηθούσαμε ποτέ το άρρωστο παιδί ενός μετανάστη

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο Ηλίας Κασιδιάρης, όταν ρωτήθηκε αν το ιατρείο της Χρυσής Αυγής θα βοηθούσε άρρωστο παιδί ενός μετανάστη απάντησε οτι είναι πολιτική επιλογή του κόμματος να μην το εξυπηρετήσει.

Χρόνια πολλά σε όλους έτσι να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων :)

Εχουμε γραψει πολλακις εδω μεσα οτι η Χ.Α. ειναι κομμα που εξεθρεψε το φαυλο πολιτικο συστημα με την ατιμωρησια των πολιτικων ι την ελλειπή πολιτικη εναντι των λαθρομεταναστων που εχουν κατακλύσει τη χωρα μας ή εκλειναν ακουσια ή εκουσια τα ματια τους μπροστα στο υπαρκτο προβλημα.

Εγω αναζητω απαντησεις στα παρακατω ερωτηματα:
Τι ακριβως απαντα η κυβερνηση μεσω των εκφραστων της ( Σαμαρα, Βενιζελο, Κουβελη) οταν ο Σορος ( το γνωστο κορακι τοκογλυφος) ανακοινωνει οτι θα χρηματοδοτησει την ανεργεση οικων αλληλεγγυης για τους λαθρομεταναστες στην Ελλαδα που βάλλονται απο την οικονομικη κριση ;;;

Τι ακριβως απαντα η κυβερνηση στον επιτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουίζνιεκς ο οποιος προκειται να επισκεφτεί κεντρα κρατησης λαθρομεταναστων προκειμενου να συγκεντρωσει στοιχεια για την ανοδο της ρατσιστικης βιας στην Ελλαδα?

γιατι κανενας απο τους πιο πανω δεν εξεφρασε καποιο λογο παρηγοριας για τον χειμαζόμενο ελληνικο λαο;;
Γιατι κανενας απο αυτους δεν συγκεντρωσε χρηματα για οσους σημερα αδυνατουν να εχουν ιατρικη βοηθεια και προσβαση σε θεραπειες και φαρμακα;;
γιατι κανενας απο αυτους δεν συγκεντρωσε χρηματα να σιτιζονται τα παιδια στα σχολεια που λιποθυμανε απο την πεινα;;
Γιατι κανενας απο αυτους δεν εχει να πει τιποτα για τους 3000 συμπατριωτες μας που αυτοκτονησαν?

Ω τι υποκρισια ....να μιλανε για ρατσισμο αυτοι που εχουν αντιμετωπισει με τον πιο ρατσιστικο τροπο εναν ολοκληρο λαο.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Sun Dec 09, 2012 8:46 pm

Nikolaos_Orth wrote:Άμα ο Σόρος θέλει να χτίσει οίκους αλληλεγγύης ας τους χτίσει.
Το κακό θα ταν να υπήρχαν οίκοι αλληλεγγύης και να λεγε έχω φράγκα θα τους γκρεμίσω.
(Φυσικά ξέρουμε γιατί το κάνει)

Σχολιάζοντας την τελευταία πρόταση θα πω τα εξής πράγματα που αποτελούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
Οι Προπαππούδες μας ήταν πρόσφυγες.
Οι Παππούδες μας μετανάστες.
Οι γονείς μας ρατσιστές.
Το τίμημα είναι να δουν τα παιδιά τους μετανάστες.

Επίσης ο Μπρεχτε είχε γράψει " Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... "

Σήμερα είναι οι μετανάστες, όταν ξεμπλέξουν με αυτούς θα πιάσουν τους ομοφυλόφιλους (οι χριστιανοί θα το επικροτούν όχι όλοι), μετά θα πιάσουν τις κοπέλες που ντύνονται έξαλλα (οι χριστιανοί θα επικροτούν όχι όλοι), μετά θα πιάσουν όσους έχουν μαλλιά και γένια (οι χριστιανοί θα το επικροτούν όχι όλοι), μετά τους ανάπηρους και ανήμπορους στα πρότυπα της αρχαίας Σπάρτης φυσικά (εκεί οι Χριστιανοί που επικροτούσαν θα αρχίσουν να τσιμπιούνται) και στο τέλος μάντεψε ποιους θα αφήσουν :)

Αυτά.

Ο Μπρεχτ επισης εγραψε:

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
Θεωρούνε ταπεινό
Να μιλάς για το φαΐ
Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει

Οι ταπεινοί αφήνουνε τον κόσμο
Χωρίς να’χουνε δοκιμάσει κρέας της προκοπής

Πώς ν’αναρωτηθούν πού’θε έρχονται
Και πού πηγαίνουν
Είναι τα όμορφα δειλινά τόσο αποκαμωμένοι
Το βουνό και την πλατειά τη θάλασσα
Δεν τά’χουν ακόμα δει
Όταν σημαίνει η ώρα τους
Αν δεν νοιαστούν οι ταπεινοί
Γι’αυτό που είναι ταπεινό
Ποτέ δεν θα υψωθούν

Το ημερολόγιο
Δεν δείχνει ακόμα την ημέρα
Όλοι οι μήνες, όλες οι ημέρες
Είναι ανοιχτές
Κάποια απ’ αυτές θα σφραγιστεί
Μ’ έναν σταυρό
Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λες πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού

Οσο για τους Ελληνες η απαντηση ειναι πιο κατω:

ΙΟΥΝΙΟΣ 1944
Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σουηδός Στούρε Λιννέρ, στο βιβλίο του «Η Οδύσσειά μου» γράφει για το Δίστομο:

"Παντρευτήκαμε στις 14 Ιουνίου. Ο υπεύθυνος της ελληνικής επιτροπής, Έμιλ Σάντστρομ, παρέθεσε γαμήλιο γεύμα προς τιμήν μας. Αργά το βράδυ με πλησίασε και με απομάκρυνε από τα γέλια και τις φωνές, προς μια γωνιά όπου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε οι δυο μας.

Μου έδειξε ένα τηλεγράφημα που μόλις είχε λάβει: οι Γερμανοί έσφαζαν για τρεις ημέρες τον πληθυσμό του Διστόμου, στην περιοχή των Δελφών, και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό. Πιθανοί επιζώντες είχαν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Το Δίστομο ήταν μέσα στα όρια της περιοχής την οποία, την εποχή εκείνη, ήμουν αρμόδιος να τροφοδοτώ με τρόφιμα και φάρμακα. Έδωσα με τη σειρά μου το τηλεγράφημα στην Κλειώ να το διαβάσει, εκείνη έγνεψε κι έτσι αποχωρήσαμε διακριτικά από τη χαρούμενη γιορτή.

Περίπου μα ώρα αργότερα ήμασταν καθ' οδόν μέσα στη νύχτα.

Απαιτήθηκε ανυπόφορα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διασχίσουμε τους χαλασμένους δρόμους και τα πολλά μπλόκα για να φτάσουμε, χαράματα πια, στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Δίστομο.

Από τις άκρες του δρόμου ανασηκώνονταν γύπες από χαμηλό ύψος, αργά και απρόθυμα, όταν μας άκουγαν που πλησιάζαμε. Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά. Ήταν οι κάτοικοι του χωριού που τιμωρήθηκαν με αυτό τον τρόπο: θεωρήθηκαν ύποπτοι για παροχή βοήθειας στους αντάρτες της περιοχής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύναμη των Ες-Ες.

Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Μέσα στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα.

Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε επιζήσει κανείς. Μα να! Ένας παππούς στην άκρη του χωριού! Από θαύμα είχε καταφέρει να γλιτώσει τη σφαγή. Ήταν σ ο κ α ρ ι σ μ έ ν ο ς από τον τρόμο, με άδειο βλέμμα, τα λόγια του πλέον μη κατανοητά.

Κατεβήκαμε στη μέση της συμφοράς και φωνάζαμε στα ελληνικά: «Ερυθρός Σταυρός! Ερυθρός Σταυρός! Ήρθαμε να βοηθήσουμε».

Από μακριά μας πλησίασε διστακτικά μια γυναίκα. Μας αφηγήθηκε ότι ένας μικρός αριθμός χωρικών πρόλαβε να διαφύγει προτού ξεκινήσει η επίθεση.

Μαζί με εκείνη αρχίσαμε να τους ψάχνουμε. Αφού ξεκινήσαμε οι τρεις μας, διαπιστώσαμε ότι [η γυναίκα] είχε πυροβοληθεί στο χέρι. Τη χειρουργήσαμε αμέσως με χειρουργό την Κλειώ. Ήταν το ταξίδι του μέλιτός μας.
Λίγο καιρό αργότερα η επαφή μας με το Δίστομο θ' αποκτούσε και έναν αξιοσημείωτο επίλογο. Όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα, αφού μια γερμανική μονάδα κατάφερε να περικυκλωθεί από αντάρτες ακριβώς στην περιοχή του Διστόμου. Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως θεωρηθεί από τους Έλληνες ως ευκαιρία για αιματηρή εκδίκηση, πόσο μάλλον που η περιοχή εδώ και καιρό είχε αποκοπεί από κάθε παροχή βοήθειας σε τρόφιμα.

Ετοίμασα λοιπόν φορτηγά με τα αναγκαία τρόφιμα, έστειλα μήνυμα στο Δίστομο για την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε στο δρόμο για εκεί, για άλλη μια φορά, η Κλειώ και εγώ.

Όταν φτάσαμε στα όρια του χωριού, μας συνάντησε μια επιτροπή, με τον παπά στη μέση. Έναν παλαιών αρχών πατριάρχη, με μακριά, κυματιστή, λευκή γενειάδα. Δίπλα του στεκόταν ο αρχηγός των ανταρτών, με πλήρη εξάρτηση. Ο παπάς πήρε το λόγο και μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων που ήρθαμε με τρόφιμα. Μετά πρόσθεσε: «Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι, τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους. Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους».

Σ' αυτή του τη φράση γύρισε η Κλειώ το βλέμμα της και με κοίταξε. Υποψιαζόμουν τι ήθελε να μου πει με αυτό το βλέμμα, αλλά δεν έβλεπα πλέον καθαρά. Απλά στεκόμουν κι έκλαιγα..."

αυτοι ειναι οι Ελληνες Νικολα.......και οχι οι ρατσιστες που θελουν να προβαλουν σημερα τα ΜΜΕ και το ψευτορωμαιϊκο( διαβαζε Ευρωπη)
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby giannis73 » Sun Dec 09, 2012 9:59 pm

Παλαιά Διαθήκη
Β Εσδ. 10,1-44
Αυτό θα μπορούσε να μου το εξηγήσει κάποιος?
giannis73

Unread postby marjory » Sun Dec 09, 2012 10:01 pm

Η κλασσική καραμέλα... επειδή χάλασε η σούπα κάποιων.

Αν είμαστε σαν λαός ρατσιστές, δεν θα υπήρχε ούτε ένας αλλοδαπός στην Ελλάδα. Όμως εμείς τους ανοίξαμε τις πόρτες και τώρα μπουκάρανε υπερβολικά πολλοί, τόσοι που πλέον δεν χωράμε. Και οι κυβερνώντες μας, αντί να διώξουν την υπερπληθώρα, κάνουν τα πάντα για να φύγουν οι Έλληνες... και τολμάνε να λένε ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες επί σελίδων. Θα πλάτιαζα μάλιστα αναπτύσσοντας πόσο διαφορετικά ζούσαμε μέχρι το 1991 που άνοιξαν τα σύνορα προς την Αλβανία. Όλοι έχουμε μνήμη. Θα μιλούσα για την σαρία που προσπαθούν να επιβάλουν εντός της Ευρώπης. Προτιμώ όμως να μην επεκταθώ.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Sun Dec 09, 2012 10:05 pm

Nikolaos_Orth wrote:Μακάρι αυτοί να ναι οι Έλληνες αλλά φοβάμαι πως όντως δεν είμασταν ρατσιστές αλλά γίναμε. Το απόσπασμα το αποθηκεύω να το χω. Όχι του Μπρέχτ το άλλο.

Οι Ελληνες Νικολα μου εκρυψαν τους Εβραιους στην γερμανικη κατοχη Οι ελληνες Νικολα μου ανοιξαν τα σπιτια τους και ταϊσαν τους Αλβανους οταν ανοιξε τα συνορα ο Σαμαρας και χυθηκαν σωρηδόν στην Ελλαδα.
Αυτη βεβαια ειναι μια πραγματικοτητα που εντεχνα αποσιωπηθηκε απο τους φιλους του Σαμαρα τους Ευρωπαιους. Και τωρα ερχονται να πουνε τους Ελληνες ρατσιστες και νομιζουν οτι ειμαστε σαν τα μουτρα τους που υποκριτικα ενδιαφερονται για τα δικαιωματα των ζωων( ποιοι αραγε;; οι κτηνοβατες;;;) ενω αφηνουν τους ανθρωπους να πεθαινουν απο πεινα αστεγοι στους δρομους των πολιτσμενων πολεων τους(sic) ενω η Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια καθημερινα σιτιζει χιλιαδες λαθρομεταναστες με χρηματα των οθοδοξων Ελληνων.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Sun Dec 09, 2012 10:49 pm

Nikolaos_Orth wrote:
Μια ένσταση θα κάνω μόνο. Για τα σύνορα αρμόδιος είναι ο εκάστοτε υπουργός ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.
Ο Υπουργός εξωτερικών είναι αρμόδιος για σχέσεις μεταξύ κρατών.
Ο Παπούλιας λοιπόν ως Υπ.Εξ. κατήργησε το εμπάργκο επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Αντρέα και όταν το 89 κατέρρευσαν τα σύνορα της Αλβανίας βιώσαμε αυτό που βιώσαμε.
Φυσικά ΕΝΤΟΛΕΣ εκτελούσε και ο Παπούλιας καθώς ένας Υπουργός ΔΕΝ ΔΡΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Απορώ πάντως πως και σας έχει διαφύγει η χαρακτηριστική αυτή λεπτομέρεια.
Το αν έχω δίκιο ή άδικο σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος για τα σύνορα μιας χώρας νομίζω είναι αρκετά εύκολο να διασταυρωθεί.
Κατά τα λοιπά δεν είπα πως είναι ρατσιστές όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Χριστιανοί.
Μίλησα για όσους ηδονίζονται με δηλώσεις σαν του Ηλία μας.

Ο Παπουλιας τα ανοιξε ο Σαμαρας γιατι δεν τα εκλεισε οταν αργοτερα εγινε υπουργος εξωτερικων;;;
( απορια ξανθιας)
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby eternity » Mon Dec 10, 2012 10:09 am

Nikolaos_Orth wrote:Το ότι ο Σαμαράς έχει κάνει κοτσάνες εγκληματικές στην διάρκεια της πορείας του θα μελετηθεί από τον ιστορικό και το δικαστικό του μέλλοντος.
Το ότι για το Μακεδονικό, όπως και για τους Έλληνες που πιέζονταν τότε αγωνίστηκε όμως είναι αλήθεια.
Φυσικά τα στερνά τιμούν τα πρώτα ΠΑΝΤΑ.
Δεν θα συζητήσω με αυτούς που θα μου πουν ότι οι βοριοηπειρώτες είναι Αλβανοί ούτε με αυτούς που θα επιμείνουν ότι τα σύνορα τα άνοιξε ο Υπουργός Εξωτερικών.
Είμαι ΠΑΝΤΑ υπέρ του να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Αυτά το μακρινό 1990.
Έκτοτε πολλά άλλαξαν.

Επι Σαμαρα και γενικα κυβερνησης Μητσοτακη εγινε η επελαση των Αλβανων στην Ελλαδα. Αυτο εδειξε τα πρωτα σημαδια αδυναμιας μεταναστευτικης πολιτικης και απο τις μεταγενέστερες κυβερνησεις.
Οχι οι Βορειοηπειρωτες δεν ειναι αλβανοι ουτε νομιζω η μεγαλη πλειοψηφια των Ελληνων υποστηριζει κατι τετοιο.Το κακο ειναι οτι πολλοι Αλβανοι παιρνοντας πλαστα χαρτια ισχυρίστηκαν οτι ειναι βορειοηπειρωτες με σκοπο να επικαρπωθουν οφελη.
Περα απο αυτο πολλοι που ηταν μουσουλμανοι Αλβανοι που ελληνοποιησαν το ονομα μετα την εισοδο τους στην Ελλαδα.
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby zenjt » Mon Dec 10, 2012 11:35 am

(βίντεο): Απίστευτη γιούχα στον “τατσόπουλο” της Νέας Δημοκρατίας, Νταβλούρο!
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Unread postby zenjt » Mon Dec 10, 2012 6:35 pm

Πάγκαλος: «Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει 1000 δισ. από τα Ελοχίμ, την Ατλαντίδα και τους Πελασγούς»
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ