Περί ομοφυλοφιλίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Πρότυπό μας είναι ο Χριστός στο Σταυρό

Unread postby alexandergreek » Thu Dec 10, 2015 10:14 pm

Pamavol wrote:
alexandergreek wrote:Το Σατανά δεν τον ενδιαφέρει ποιον μισείς - το αρκεί οτι μισείς, ότι βρήκε ένα τρόπο να εισχωρήσει στην καρδιά σου, σε μια ανθρώπινη περιοχή.
(Αντώνιος του Σουρόζ)

Φιλοι μου, οσο και αν οι gay-les-bi-trans εχουν σαφώς συγκεκριμένο σαρκικό πάθος, και όσο και αν δικαιολογημένα αντιστεκόμαστε στον αποχαρακτηρισμό του πάθους τους σε "φυσιολογική επιλογή", εν τουτοις δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι αποτελούμε "στρατόπεδα": Χριστιανοί vs Ομοσεξουαλικοί και παρεκκλίνοντες εν γενει.

[...]

Κατα συνέπεια, οφείλουμε να συμπάσχουμε με τους g-l-b-t αδερφούς μας, όσο και αν κάποιοι απο εκεινους μας μισούν. Να συμπάσχουμε για τα πάθη που τους βασανίζουν.

Πρότυπό μας είναι ο Χριστός στο Σταυρό, με το αγκάθινο στεφάνι και το μαστιγωμένο σώμα. Οχι ο αρχαιοελληνικός "Ζεύς" που στέλνει κεραυνους.


Συμπάσχουμε πολύ σωστά αδελφέ, όχι όμως και "αποδεχόμαστε" ώς φυσιολογικό την άρρωστη κατάσταση που ταλαιπωρεί σώμα και ψυχή.
Συμπάσχω, γιατί ένας "άρρωστος" μπορεί να μετανιώσει και να σωθεί την στιγμή που μπορεί εγώ να πάω στην κόλαση.
Θα αντιστέκομαι όμως στην οποιαδήποτε προσπάθεια της κοινωνίας να εκφυλίσει την χώρα μου.
Η αντίστασή μου μπορεί να φτάσει στο έπακρο ΛΕΚΤΙΚΑ. Σε καμία περίπτωση βίαια.
Το μίσος είναι δημιούργημα του Θεού και ότι έχει δημιουργήσει είναι για το καλό. Είναι στο χέρι μας να χρησιμοποιήσουμε το μίσος με τον σωστό τρόπο, ώς προς την αμαρτία και όχι ώς προς τον αμαρτωλό (σε ειρηνικές καταστάσεις).


Aδερφε, οπως θα ειδες ο Σεβασμιότατος Αντώνιος λεει "το Σατανά δε τον ενδιαφέρει ΠΟΙΟΝ μισείς, του αρκεί ότι μισείς" δλδ άνθρωπο. Επομένως, όποιος μισεί άνθρωπο, κάνει το θέλημα του διαβόλου και είναι υπηρέτης του σατανά. Ο γεροντας Αμβρόσιος έλεγε "άν μισείς άνθρωπο, ξέχνα τον Παράδεισο." Νομίζω το λύσαμε αυτό.

Όσον αφορα στο ότι όπως ανέφερα, οι κοινωνίες μας αποχριστιανοποιούνται, οπότε φεύγει το μέτρο της Ηθικής απο το Ευαγγέλιο, οφείλουμε να αντιστεκόμαστε κοινωνικά και πολιτικά, στην ανηθικότητα και ιδίως σε ανήθικους (κατα την Ευαγγελική και Πατερική ηθική) νόμους. Δεν έχουμε όμως ισχυ, εξουσία, να επιβάλουμε την αποψη μας.
alexandergreek
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Michalis » Thu Dec 10, 2015 10:16 pm

Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε ότι βρισκόμαστε στα χρόνια της αποστασίας.

Δεν θα βαδίσουμε προς τίποτα καλύτερο, αντιθέτως κάθε στιγμή που περνάει η ελληνική κοινωνία, σε ένα σημαντικό της κομμάτι, όχι μόνο θα αδιαφορεί για τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του, αλλά θα τον πολεμάει με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Ας κάνουμε λοιπόν τις επιλογές μας κι αν χρειαστεί ας κόψουμε εκείνες τις σχέσεις που αποδεδειγμένα πια, βλάπτουν την Ψυχή μας. Οφείλουμε όμως, κατ εμέ, να προσευχόμαστε για όλους και ίσως περισσότερο για τους ¨εχθρούς μας¨ γιατί αυτό μας ζήτησε ο Κύριος μας.
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
User avatar
Michalis
 
Posts: 7043
Joined: Sat May 19, 2012 9:48 am

Re: Περί ομοφυλοφιλίας

Unread postby alexandergreek » Thu Dec 10, 2015 10:18 pm

Συμπερασματικά και επιγραμματικά, η θέση μου:

1. Δε μισούμε ανθρωπο, κι ας ειναι gay-les-trans-bi. Αλλίμονο μας.
2. Αντιστεκόμαστε κοινωνικοπολιτικά όσο μπορούμε σε: Συμφωνο Συμβίωσης, Εκτρώσεις, Υϊοθεσίες απο ομοφυλα ζευγάρια, αναγνώριση ομοφυλων ζευγαριών, αιμομιξία και οτι αλλο προκύψει.
3. Δεν εχουμε απολυτη ισχυ ωστε να επιβαλλουμε την άποψη μας αλλά είναι δικαίωμά μας να παλέψουμε για τις αποψεις μας.
4. Οι κοινωνίες μας αποχριστιανοποιούνται οπότε τα νεα "ηθη"¨ΔΕ θα εκπορεύονται απο το Ευαγγέλιο. Οστόσω δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια στην επέλαση του σατανα.
alexandergreek
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby sakis » Thu Dec 10, 2015 10:22 pm

GENEA-OMEGA wrote:Αν και θα ταράξω λίγο τα νερά ακούστε την άποψη μου

Οι ομοφυλόφιλοι ζούνε μαζί ούτως ή άλλως. το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναιΘρησκευτική πράξη αλλά ΚΡΑΤΙΚΗ που σημαίνει ότι επιλέγουν τον άνθρωπο τους, επιλέγουν τα κληρονομικά τους θέματα κλπ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα ήτανε να βλέπαμε απαίτηση να περάσουν μέσα απο Ιερά μυστήρια με θρησκευτικο γάμο κλπ

Εφόσον αυτο δε συμβαίνει δεν μπορεί το Κράτος να απαγορευσει την επιλογή τους, και σε τελική ανάλυση δεν μπορεί κανένας να απαγορευσει σε έναν άνθρωπο να αρνηθει τη φύση του ακομα και αν αυτή είναι μειοψηφική εκδοχή

Θεολογικά αντιμετωπίζεται ως πάθηση ένω επιστημονικά ως απόκλιση αλλα όχι πάθηση. Πως όμως ζητάμε να επιβληθει η θρησκευτικη σκοπιά σε ανθρώπους που δεν πιστευουν στο δόγμα?
Διότι αυτος που πιστευει και έχει τέτοια κλίση δουλευει με τον εαυτό του και προσπαθει να το υπερνικήσει συνειδητα. Αυτος που δεν πιστευει δεν το αποδέχεται ως πρόβλημα

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ειδικα οι Ορθοδοξοι πως το Κράτος δεν μπορεί να είναι θεοκρατικο διότι έτσι προσβάλλει την ελευθερία των πολιτών

Ο λόγος του Ευαγγελίου δεν είναι λόγος επιβολής αλλα λόγος επιλογής και έτσι πρέπει να παραμείνει. το Βυζάντιο το παραβίασε αυτο και οδηγήθηκε σε τραγικές επιλογές. Κατα κάποιες ιστορικές αναλύσεις ήταν και η αιτία της πτώσης του. Οι Ιερεις δεν επιτρέπεται να έχουν πολιτικο καθεστωτικο λογο - ειναι τραγικο λαθος

Στο σύγχονο κόσμο πρέπει να έχουμε την ικανότητα να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα, και να αγαπάμε το συνάνθρωπο άσχετα απο τις ιδιαιτερότητες του. Μην επιδιώκετε θεοκρατισμο γιατι αυτο μας κάνει ίδιους με τους φανατικούς των Ισλαμιστικων καθεστώτων, και δεν είναι αυτο ςο λόγος του Ευαγγελίου

Η καθεστωτικη Εκκλησία έχει πολλους σκελετους κρυμένους στο χρονοντουλαπο της Ιστορίας και μια απο τις μεγαλύτερες αμαρτίες της ήταν η Επιβολή και η Σύγχυση της Κοσμικής εξουσίας με τον Θείο Λόγο
το Κράτος είναι Κράτος για τους πολίτες. Η Εκκλησία είναι μια καταφυγή Πνευματική για όποιος επιλέξει το δρομο αυτον.

Οι Ιερεις δεν επιτρέπεται να έχουν εμπλοκή και διαπλοκή με την Πολιτική εξουσία διότι πολυ απλα δεν επιτρέπεται να επιβάλλουν την άποψη τους σε όσους δεν πιστευουν. η πίστη είναι εσωτειρκη υπόθεση και ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιβαλλόμενη.

Δυστυχώς για αιώνες ολοκληρους οι ηγέτες της Ορθοδοξίας έγιναν όμοιοι με τους Γραμματεις και τους Φαρισαίους που καταδίκασε ο ίδιος ο Ιησους

ελευθερία και ανάσα πνευματική είναι ο δρόμος και όχι δογματισμος και καθεστωτισμος. Όποιοι επιλέγουν το δευτερο πως θα εισέλθουν στη Βασιλεία όταν θα έχουν καταπιέσει τους υπόλοιπους και θα τους έχουν κατακρινει για ένα έστω πρόβλημα προσωπικο

Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.

Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται, είτε γλώσσαι παύσονται, είτε γνώσις καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος έλάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι δι' εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.


Δεν επιβάλει η εκκλησία σε κανένα τίποτα.
Αντιθέτως το σύμφωνο προσπαθεί να επιβάλει και να κάνει νόμιμο το πάθος της ανωμαλίας με το πρόσχημα πως υπάρχουν και συμβιώνουν ήδη ζευγάρια ομοφυλόφιλων.
Θέματα κληρονομικά οικονομικά κοινωνικά λύνονται από την υπάρχουσα νομοθεσία. Είναι ξεκάθαρο ποιος προσπαθεί να επιβάλει και αυτή δεν είναι η Εκκλησία.
Η οποία δεν κρίνει τους αμαρτωλούς αλλά το πάθος τους και δεν επιτρέπεται να μείνει σιωπηλή στην προσπάθεια νομιμοποίησης του πάθους.
Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να δεχτούμε την διαφορετικότητα του κτηνοβάτη του παιδεραστή του κλέφτη ακόμα και του φονιά.
sakis
 
Posts: 27
Joined: Wed Nov 16, 2011 10:20 pm

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Matina » Thu Dec 10, 2015 10:23 pm

Michalis wrote:Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε ότι βρισκόμαστε στα χρόνια της αποστασίας.

Δεν θα βαδίσουμε προς τίποτα καλύτερο, αντιθέτως κάθε στιγμή που περνάει η ελληνική κοινωνία, σε ένα σημαντικό της κομμάτι, όχι μόνο θα αδιαφορεί για τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του, αλλά θα τον πολεμάει με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Ας κάνουμε λοιπόν τις επιλογές μας κι αν χρειαστεί ας κόψουμε εκείνες τις σχέσεις που αποδεδειγμένα πια, βλάπτουν την Ψυχή μας. Οφείλουμε όμως, κατ εμέ, να προσευχόμαστε για όλους και ίσως περισσότερο για τους ¨εχθρούς μας¨ γιατί αυτό μας ζήτησε ο Κύριος μας.

Mιχάλη μου ,άνοιξα την τηλεόραση για να μάθω ειδήσεις και δεν υπήρχε καμμία καλή είδηση ,ειδικά σήμερα,όλα εις βάρος μας.Έμμεσος,τραχύς και με τη λεπίδα ο διωγμός των ηθικά σκεπτόμενων ατόμων.Έχουν καταντήσει τα σήριαλς πιο ηθικά από την πραγματικότητα,Τι έχουνε να δούνε τα ματάκια μας μέχρι την κάθαρση.Εδώ θυμήθηκα το ποίημα της Παναγίας Σουμελάς που ανέφερε το πόσο φρικτά πονάει ο Κύριός μας και το πόσο ματώνει από αυτά που βλέπει εδώ κάτω.Πόσο αληθεια Τον πληγώνουμε όλοι μας με τα καμώματά μας το έχουμε σκεφτεί;;; :cry:
O Κύριός μου κι ο Θεός μου!
User avatar
Matina
 
Posts: 2161
Joined: Tue Nov 15, 2011 10:36 am

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby student » Thu Dec 10, 2015 10:26 pm

SUKHOI wrote:
student wrote:


μπωρεις να μου δειξης μερικους γκει που ειναι καλλητεροι απο τους χριστιανους η μονο μπαρουφες γραφεις και προσβαλης τον κοσμο εδω μεσα καθε φορα που μπαινης.



Νομίζω ότι δεν θα ήταν καλό να ξαναρχίσουμε αυτή τη διαδικασία αγαπητέ SUKHOI.

ΥΓ. Ούτε πρόσβαλε κανέναν ούτε κάτι παράξενο είπε ο crusader. Και ούτε, νομίζω, θα δυσκολευτεί να σου αναφέρει πολλούς ονομαζόμενους και αυτοπροσδιοριζόμενους χριστιανούς οι οποίοι είναι αποδεδειγμένα σιχάματα. Ολοι μας ξέρουμε πάρα πολλούς.



καλο θα ειναι να μου πεις εσυ τοτε μερικους π@υστηδες που ειναι καλητεροι απο τους οποιουσδηποτε χριστιανους.ναι λεω για αυτους που τρωνε το κρεας ωμο και τους υπερασπιζεσαι.



Από αυτό που έγραψα εσύ κατάλαβες ότι υπερασπίζομαι τους "π@ύστηδες που τρώνε το κρέας ωμό"? Τον συνομιλητή σου υπερασπίστηκα που έγινε αντικείμενο της επίθεσής σου και σου ζήτησα, ευγενικά, να μην συνεχίσεις στο ίδιο μονοπάτι.

Θα το ξανακάνω λοιπόν, πάλι ευγενικά.
Σε παρακαλώ μην επιτίθεσαι στον οποιονδήποτε λέει, ή φαντάζεσαι ότι λέει, κάτι με το οποίο διαφωνείς.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 3563
Joined: Tue Nov 15, 2011 4:55 pm

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Michalis » Thu Dec 10, 2015 10:27 pm

Matina wrote:
Michalis wrote:Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε ότι βρισκόμαστε στα χρόνια της αποστασίας.

Δεν θα βαδίσουμε προς τίποτα καλύτερο, αντιθέτως κάθε στιγμή που περνάει η ελληνική κοινωνία, σε ένα σημαντικό της κομμάτι, όχι μόνο θα αδιαφορεί για τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του, αλλά θα τον πολεμάει με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Ας κάνουμε λοιπόν τις επιλογές μας κι αν χρειαστεί ας κόψουμε εκείνες τις σχέσεις που αποδεδειγμένα πια, βλάπτουν την Ψυχή μας. Οφείλουμε όμως, κατ εμέ, να προσευχόμαστε για όλους και ίσως περισσότερο για τους ¨εχθρούς μας¨ γιατί αυτό μας ζήτησε ο Κύριος μας.

Mιχάλη μου ,άνοιξα την τηλεόραση για να μάθω ειδήσεις και δεν υπήρχε καμμία καλή είδηση ,ειδικά σήμερα,όλα εις βάρος μας.Έμμεσος,τραχύς και με τη λεπίδα ο διωγμός των ηθικά σκεπτόμενων ατόμων.Έχουν καταντήσει τα σήριαλς πιο ηθικά από την πραγματικότητα,Τι έχουνε να δούνε τα ματάκια μας μέχρι την κάθαρση.Εδώ θυμήθηκα το ποίημα της Παναγίας Σουμελάς που ανέφερε το πόσο φρικτά πονάει ο Κύριός μας και το πόσο ματώνει από αυτά που βλέπει εδώ κάτω.Πόσο αληθεια Τον πληγώνουμε όλοι μας με τα καμώματά μας το έχουμε σκεφτεί;;; :cry:

Για να κυριολεκτούμε Ματίνα μου, τον σταυρώνουμε ξανά και ξανά και ξανά... :roll:
«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών».
User avatar
Michalis
 
Posts: 7043
Joined: Sat May 19, 2012 9:48 am

Re: Περί ομοφυλοφιλίας

Unread postby Μαρία » Fri Dec 11, 2015 12:06 am

το ανηθικο δεν ειναι οτι ειναι γκευ κλπ, το ανηθικο ειναι οτι προσπαθουν να σου επιβαλλουν με βιαιο τροπο, με αισχρο κ φασιστικο οτι ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ!!! νομιζω οτι ολοι συμφωνουμε οτι δε μας νοιαζει τι κανει ο αλλος στο κρεββατι του, ουτε ελεγχουμε αν ειναι αμαρτωλοι, εμεις μπορει να ειμαστε χειροτεροι...αλλα να ερχεται ο αλλος κ να σου λεει οτι εχεις προβλημα κ να σε βριζει χυδαια επειδη δε δεχεσαι την αισχροτητα τους, εικει εινα το προβλημα...

η κοινωνια μας αναδικνυει τοσο προκλητικα την "διαφορετικοτητα" τους, περιθοριοποιουνται σιγα σιγα οι νορμαλ κ στη τελικη ποιος δινει το δικαιωμα σε οποιονδηποτε να "βιαζει" τοσο ανηθικα τα συναισθηματα που λαμβανουν τα παιδια μας...δλδ οταν πια θα εχει νομιμοποιηθει καθε ανωμαλια τους, ακομα κ η υιοθετηση παιδιων, γτ αυτος ειναι κ ο επομενος στοχος τους, οταν η κοινωνια μας θα κατακλιζεται απο αυτους, πως περιμενουμε να προστατεψουμε τα παιδια μας; δλδ οταν στο σχολειο του γιου μου για παραδειγμα, οταν παει δημοτικο,ο δασκαλος θα του διδασκει κ το "αλλο" φυλλο ή οταν θα του διδασκει πως να κανει σεξ στο δημοτικο ε δε θα μου αρεσει κ τοσο, ουτε θα εχω αυτες τις ηρεμες αποψεις που εχω τωρα, μαλλον με φανταζομαι να πηγαινω κ να ξαπλωνω κατω καναν δασκαλο...ετσι λεω...αλλα φανταζομαι οτι η κοινωνια μας μεχρι τοτε θα εχει ηρεμησει κ καταλαγιασει σε αυτα τα προτυπα που μαλλον θα μου φενεται ρουτινα, οπως ενα μαθημα αριθμητικης ας πουμε...

γενικα δε ξερω...ο Θεος να μας φυλαει κ να φυλαει κ τα παιδια μας γτ αυτα θα τα λουστουνε ολα...
Μαρία
 

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Voreios » Fri Dec 11, 2015 12:49 am

GENEA-OMEGA wrote:
Θεολογικά αντιμετωπίζεται ως πάθηση ένω επιστημονικά ως απόκλιση αλλα όχι πάθηση. [/color][/b]


Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 αντιμετωπιζόταν και επιστημονικά ως πάθηση. Τότε , αρχικά από την Καλιφόρνια που είναι η κοιτίδα τους και μετέπειτα σε άλλες Πολιτείες, οι ενώσεις ομοφυλοφίλων μεταχειριζόμενες κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, πέτυχαν τον αποχαρακτηρισμό της ομοφυλοφυλίας από τις λίστες των ψυχικών παθήσεων. Αυτό μεταδόθηκε και στις άλλες Πολιτείες και το .... πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται παγοσμίως μέσω των ΜΜΕ στα οποία έχουν παρεισφρύσει σε απίστευτο βαθμό...
«Πάντα τὰ ἔθνη ἐκύκλωσάν με, καὶ τῷ ὀνόματι Κυρίου ἠμυνάμην αὐτούς»
User avatar
Voreios
 
Posts: 1580
Joined: Tue Nov 15, 2011 7:15 pm

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Unread postby Aetos » Fri Dec 11, 2015 1:24 am

crusader1453 wrote:
Aetos wrote:
don wrote:Δες τι επίθεση δέχεται όποιος τολμήση να μιλήσει.
http://www.zappit.gr/stories/Ekrhksh-Li ... ynei/46089


Ξαναλέω....ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ!

Και να πάνε να κάνουνε κουμάντο με τα δαιμόνια την ώρα του Θανάτου που θα τους φέρουν το χαρτί στη φάτσα τους και θα τους πει "για γκελ μπουρντά"....που θα φύγει η ψυχή και δεν θα υπάρχει Άγγελος να τη συντροφεύσει στο ταξίδι να την προστατεύσει από τα διαόλια, και να βλέπουν να ανεβαίνουν οι Χριστιανοί παρέα με 2 φωτοφόρους Αγγέλους!


ενταξει το τερματισες λιγο. λες και οι υπολοιποι που θα ναι χριστιανοι ειναι και καθαροι. πολλοι ειναι χειροτεροι και απο τους γκει


Αυτή είναι λογική Αρναούτογλου και Λιάγκα...αφού υπάρχουν κακοί "Φυσιολογικοί" και καλοί "Ανωμαλιάρηδες", οι "Ανωμαλιάρηδες" είναι καλύτεροι από τους "Φυσιολογικούς".

Μαθηματικά, Φιλοσοφικά και Εννοιολογικά αυτό λέγεται "διαστρέβλωση", και θα στο εξηγήσω πολύ απλά: Δεν έχει σημασία εάν ενα μέρος του συνόλου αποκλίνει από την "έννοια" του συνόλου, γιατί δεν διαμορφώνει εικόνα για το σύνολο, εκτός κι αν το μέρος αυτό πλειοψηφεί μέσα στο σύνολο.

Είναι σαν να λες, ότι γνώρισα 2 γυναίκες στη ζωή μου που με κεράτωσαν, άρα όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες. Επειδή όμως, όλοι οι φίλοι μου δεν κεράτωσαν τις γυναίκες τους και ας τις δέρνανε 10 φορές την ημέρα, τότε όλοι οι άντρες είναι αγαθοί κι ας κακοποιούσαν τις γυναίκες τους.


Δεν μπορεί λοιπόν για να μην μας ενοχλεί η αμαρτία να την εξισώνουμε με την Αρετή, ακόμα κι αν κανένας δεν μπορεί να ασκηθεί στην Αρετή στον ίδιο βαθμό με τον άλλον.

Το εάν άνθρωπος έχει μια διαστροφή - γιατί η Ομοφυλοφιλία περί διαστροφής πρόκειται - αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι ανεκτή γιατί υπάρχουν άνθρωποι με κάποια άλλη διαστροφή.

Δεν μπορείς λοιπόν να νομιμοποιείς μια διαστροφή ακριβώς επειδή άλλοι με κάποια άλλη διαστροφή είναι χειρότεροι.

Διότι ο Κανόνας ΔΕΝ είναι ποια διαστροφή είναι λιγότερη κακή, αλλά πόσο κανονίζεις τη ζωή σου με βάση την Αρετή και τον Χριστιανικό Κανόνα τους Ενός Σωτήρα.

Κι επειδή οι δικές μου πεποιθήσεις είναι τρομερά ακραίες για μερικούς, εγώ δεν ξεχωρίζω τον Άθεο, τον Πονηρό, τον Μάγο, τον Υβριστή από τον Ομοφυλόφιλο, τον Πόρνο ή τον Πολέμιο του Θρόνου του Θεού.

Απλά υπάρχουν αμαρτίες και ανομήματα που είναι στον Δικαιοκρίτη Χριστό να αποφασίσει πόσο βαραίνουν ή πόσο συγχωρούνται σε μια Ψυχή, και υπάρχουν και συγκεκριμένες πράξεις που από την ίδια την Χριστιανική διδασκαλία οδηγούν απ΄ευθείας εις τον Τριγμό των Οδόντων. Χαρακτηριστικά αναφέρω:
- Το σφράγισμα του Αντίχριστου
- Την Αυτοκτονία
- Την Παιδοφιλία
- Την Ομοφυλοφιλία.

Λευιτικό (18: 22-25):
«Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα· είναι βδέλυγμα[1].
Ούτε θα συνευρεθείς με οποιοδήποτε κτήνος, ώστε να μολυνθείς μαζί του· ούτε γυναίκα θα σταθεί μπροστά σε κτήνος, για να βατευτεί· είναι βέβηλο.
Μη μολύνεστε σε τίποτα απ' αυτά· επειδή, σε όλα αυτά μολύνθηκαν τα έθνη, που εγώ διώχνω από μπροστά σας.
Μολύνθηκε και η γη· γι' αυτό, ανταποδίδω την ανομία της επάνω της, και η γη θα ξεράσει τούς κατοίκους της"

«Δευτερονόμιο» (23: 17-18):
«Πόρνη δεν θα υπάρχει από τις θυγατέρες του Ισραήλ ούτε κίναιδος θα υπάρχει από τους γιους τού Ισραήλ.
Δεν θα φέρεις στον οίκο τού Κυρίου τού Θεού σου μισθό πόρνης ούτε μίσθωμα κίναιδου, για καμιά ευχή· επειδή, και τα δύο αυτά είναι βδελύγματα στον Κύριο τον Θεό σου.»

προς Κορινθίους επιστολή (6: 9, 10):
«Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού».


Οι Χριστιανοί είμαστε εξαγορασμένοι αμαρτωλοί. Είμαστε άνθρωποι που έχουν σωθεί από την ασθένεια και την αμαρτία, σωσμένοι από το διάβολο και το θάνατο με τη χάρη του Θεού μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος: “και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας” (Α΄ Κορ. στ΄ 10). Βαπτιζόμαστε εν Χριστώ και χριζόμαστε με το Άγιο Πνεύμα, προκειμένου να ζήσουμε τη ζωή του Θεού μέσα στην Εκκλησία. Ομολογούμε την πίστη μας μέσω της κανονικής συμμετοχής στη λειτουργική λατρεία και την ευχαριστιακή κοινωνία, που συνοδεύονται με συνεχή ομολογία, μετάνοια και τον ακλόνητο αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή αμαρτίας, εκούσια ή ακούσια, η οποία προσπαθεί να καταστρέψει τις ζωές μας στον κόσμο αυτό και στον αιώνα το μέλλοντα.

Άρα λοιπόν ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την αμαρτία και να την εξισώσει με την οδό της Αρετής ως εξίσου φυσιολογικά πράγματα, από τη Φύση ανεκτά (δηλαδή από το Θεό), τότε έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τη Φύση και τον Πλάστη της όσο και με τον αγώνα προς την Σωτηρία που κάθε Χριστιανός κάνει, είτε λιγότερο ή περισσότερο. Ο κάθε Χριστιανός εξίσου δικαιούται του Ελέους, αντίθετα αν θα τύχει αυτού, σε σχέση με αυτόν που αγωνίζεται εν γνώση του, να νομιμοποιήσει την Αμαρτία.
User avatar
Aetos
 
Posts: 1670
Joined: Mon Feb 04, 2013 5:48 pm

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron