Απο την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια αντικειμενικός μου σκοπός ήταν να υπάρξει μια διαδικτυακή γωνιά ώστε να μαζευτούν και να μπορούν να συζητήσουν άνθρωποι με κοινές ανησυχίες που οπουδήποτε αλλού χλευάζονταν ως ''λεπροί'' με ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον τους.
Είχα την τύχη σε αυτή την προσπάθεια μου να συνδράμουν άξια μέλη της παρέα μας κάποιοι απο τους οποίους αποτελούν την συντονιστική και διαχειριστική ομάδα της.
Αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο , τόσο που στην πλειοψηφία δεν φαίνεται , προσπαθούσα με τις λίγες γνώσεις που κατέχω και με τα λίγα χρήματα που μπορούσα να συνεισφέρω.
Κάνω μια παρένθεση λέγοντας πως κάποια στιγμή ίσως να πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά 6-7 συγκεκριμένων ανθρώπων που απο το υστέρημα τους βάζουν πέντε δραχμές ώστε να συντηρείται το φόρουμ και να μείνει μακριά απο άσχημα φαινόμενα διαφημίσεων όπως έγινε στο παρελθόν απο το φόρουμ το οποίο προήλθαμε οι περισσότεροι και όταν λέω αναγνωριστεί δεν εννοώ υλικά αλλά κυρίως ηθικά όπως στο να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι καλοθελητές την παρούσα κατάσταση προς ίδιον όφελος σε προσωπικές τους δραστηριότητες για παράδειγμα.
Κλείνω την παρένθεση λέγοντας πως πολλές στιγμές σε αυτή την ιστορία και μέσα απο προβλήματα που πάντα υπάρχουν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα (πχ η ατυχία του orthodoxhpisth.informe) πρόθεση μου ήταν ένα καλύτερο , λειτουργικότερο , εύχρηστο και τακτοποιημένο σημείο παρουσίας που μάλιστα με την δυναμική του έχει φτάσει να είναι στα πρώτα 1500 περίπου στην κατάταξη των Ελληνικών Ιστοσελίδων χάρη σε εσάς.
Οι αλλαγές που έγιναν προχθές είχαν κατα βάση αυτό τον σκοπό , είχαν την πρόθεση να τακτοποιηθεί ένα συγκεκριμένο σημείο της κουβέντας μας όπου θεωρώ , ακόμη και τώρα, πως δεν έχει την ικανοποιητικότερη διάταξη και παρουσία.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως η κάθε μου επιλογή είναι η καταλληλότερη ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ όμως πως το μέγεθος και η έκτασης της αντίδρασης και της αναταραχής δεν δικαιολογείται απο μια τέτοια , μικρή πρακτικά , αλλαγή φτάνοντας σε κάποια σημεία απο συμφορουμίτες σε εκφράσεις που θα της χαρακτήριζα στο όριο του απρεπούς.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω ανοικτά και δημόσια όσους αντέδρασαν γιατί μου έδωσαν ένα καλό μάθημα , μου έδωσαν την δυνατότητα να κατανοήσω το πως είναι δυνατόν κάποιοι να ''συνεργάζονται'' μαζί σου καθώς και το πώς κάποιοι άλλοι να θεωρούν την δουλειά και τον προσωπικό χρόνο του άλλου ιδιοκτησία τους.
Η διαχειριστική (Sgoum,Akerm) όσο και η συντονιστική (Marjory, Spiros, Mannlicher μέχρι πρόσφατα ,Thrax καθώς και ο νέος της παρέας Kotsarikos) ομάδα αποτελείται απο ανθρώπους άξιους, με γνώσεις , ικανούς μέσα απο τα αναπόφευκτα ανθρώπινα ελαττώματα να διαχειριστούν , συντονίσουν , στηρίξουν υλικά , ψυχικά και με πολύ προσωπικό χρόνο αυτό το διαδικτυακό βήμα.
Θα σας έλεγα να μην το υποτιμάτε , να μην το θεωρείτε κάτι απλό , περαστικό , χαζό , θα σας έλεγα να μην ξεχνάτε πως πίσω απο τα ψηφιακά στοιχεία που μετατρέπονται σε αναγνωρίσιμα γράμματα, αριθμούς ή οτιδήποτε άλλο στα μάτια μας ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ βρίσκεται ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΜΙΑ ΨΥΧΗ , μια σκέψη, που έχει κοινές ανησυχίες μαζί σας έστω και με διαφορετική προσέγγιση κάποιες φορές λόγω άλλης παιδείας.Αλλιώς απλά δε θα ήταν εδώ μαζί σας.
Οι καιροί είναι δύσκολοι , πονηροί , ο διωγμός στην πίστη μας και σε ότι πρεσβεύουμε έχει ξεκινήσει ,ας εμφανίσουμε μια ταπεινότητα , ας σταματήσουμε την επίδειξη γνώσεων θεολογικών , στρατιωτικών ,οικονομοτεχνικών ή οτιδήποτε άλλο.
Ας προσπαθήσουμε απλά να κοιτάξουμε δίπλα μας και στις τραγικά δύσκολες εποχές ας βάλουμε την κατάκριση , την περηφάνεια , τον εγωισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας βγάζοντας απο εκεί την αλληλεγγύη την αγάπη , τον αλληλοσεβασμό , την αλληλοβοήθεια , ας φροντίσουμε να αναδείξουμε τα θετικά του χαρακτήρα μας και της πίστη μας.
Κλείνοντας θα πω κάτι ακόμη , έχω μάθει να μην δημιουργώ προβλήματα και ακόμη περισσότερο όταν αισθάνομαι ότι μπορεί προσωπικές αδυναμίες να δημιουργήσουν τέτοια σε καλούς , άξιους και αγαπημένους συνεργάτες , φροντίζω όσο γίνεται να το προλάβω.
Με βλέπατε και ακούγατε λίγο , πλέον θα γίνεται όλο και ποιο αραιά περιοριζόμενος σε εντελώς τεχνικά καθήκοντα, άλλωστε πίσω απο το user admin δεν έχει σημασία ποιος είναι στην πραγματικότητα και μπορεί να είναι ο οποισδήποτε.
Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω για οποιοδήποτε αίτημα, ζήτημα που μπορεί να έχει προκύψει , απορία να απευθύνεστε σε κάποιον απο τα υπόλοιπα μέλη της διαχειριστικής και συντονιστικής ομάδας.
Σημασία έχει αυτός ο ζωντανός οργανισμός που λέγεται orthodoxhpisth.eu να συνεχίσει να υπάρχει , να συνεχίσει να φιλοξενεί , να συνεχίσει να γεννά προβληματισμούς , να προσφέρει πληροφορίες , να βοηθά τα μέλη του να μπορούν να φιλτράρουν πληροφορίες σε μια εποχή Γκεμπελικής προπαγάνδας.
Σας ευχαριστώ όλους για την συνεργασία , ανεξαρτήτως του μπάχαλου......που δημιουργήθηκε , είναι η πρώτη φορά πάντως που με αποκαλούν μπαχαλάκη
.
Καλό κουράγιο στα δύσκολα που έρχονται.