ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby foteini » Tue Aug 31, 2021 9:28 am

Εὐτυχῶς ποὺ δὲν βλέπουμε

https://enromiosini.gr/arthrografia/eyt ... -vlepoyme/
foteini

Unread postby zenjt » Tue Aug 31, 2021 10:52 pm

https://www.onalert.gr/ellada/maximoy-g ... za/428839/
Μαξίμου για Αποστολάκη: Αποδέχθηκε, ενημέρωσε και την Προεδρία της Δημοκρατίας, δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ.
Orthodoxathemata.blogspot.com
zenjt

Unread postby zenjt » Tue Aug 31, 2021 10:54 pm

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf ... %a4%ce%9f/
ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – “ΒΡΥΧΑΤΑΙ” Ο ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ [ΕΙΚΟΝΑ].
zenjt

Unread postby zenjt » Tue Aug 31, 2021 10:55 pm

https://www.el.gr/ellada/refuges/tychai ... ia-toys-a/
ΤΥΧΑΙΟ;;; Ήρθε ο γιος του Σόρος για τους Αφγανούς! Το μήνυμα στην Ελλάδα: Ανοίξτε τον Έβρο.
zenjt

Unread postby zenjt » Tue Aug 31, 2021 10:56 pm

https://www.tribune.gr/politics/news/ar ... espon.html
Ο Νίκος Δένδιας στα Σκόπια – Θα θέσει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
zenjt

Unread postby zenjt » Tue Aug 31, 2021 11:01 pm

https://dimpenews.com/2021/08/30/%ce%b5 ... %b4%ce%b5/
Επιδημία ανακοπής καρδιάς στη Γουαδελούπη όπου άρχισε μαζικότερος εμβολιασμός!
zenjt

Unread postby zenjt » Tue Aug 31, 2021 11:04 pm

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2021/0 ... t_250.html
Ανατροπή με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από το ΣτΕ.
zenjt

Unread postby student » Thu Sep 02, 2021 8:04 pm

KIXEM wrote:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216709287763389&id=1797372401

Μα το ανακοίνωσαν και μόνοι τους χθες. Από τα πλέον επίσημα χείλη 8% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... -thanatoi/

"Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7.8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. "

27 διασωληνωμένοι λοιπόν είναι επίσημα πληρως εμβολιασμένοι. Παρατήρησα και μια τρίπλα που μόνο στην Ελλάδα την έχω δει. Τους εμβολιασμένους με μία δόση τους μετράνε με τους ανεμβολίαστους. :o Απίστευτο αλλά πταίσμα τελικά μπροστά σε άλλα.

Δεν κάνει φυσικά καμία εντύπωση που τα επίσημα χείλη και μέσα το προβάλουν αυτό το 8% σαν απόδειξη του πόσο καλά δουλεύει ο εμβολιασμός! Σαν γεγονός δηλαδή για να χαρούμε κι όλας και να τρομάξουν οι ανεμβολίαστοι προβληματικοί παρτάκηδεςς κλπ κλπ ώστε να πάνε τρέχοντας να εμβολιαστούν.
Ας το δούμε όμως από μια άλλη σκοπιά. Από τη σκοπιά μιας πορείας. Της πορείας του "επίσημου" αφηγήματος, της επιτροπής των ειδικών. Ακολουθεί τελικά σεντόνι!

https://www.capital.gr/epikairotita/355 ... en-pianoun

Ποιός άλλος αποτελεσματικότερος και αρμοδιότερος στο να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις από την κα...Παγώνη. Μέχρι 5 Ιουλίου, πριν ούτε δυο μήνες, και από την αρχή του εμβολιασμού δήλωνε όπου στεκόταν και βρισκόταν δίνοντας τον τόνο και σε όλους τους άλλους.

"Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό".

Αυτό το έργο συνεχίζει δυνατά ακόμα για σχεδόν ένα μήνα. Κανείς εμβολιασμένος σε ΜΕΘ. Είναι το ποίημα που τους έχει δοθεί για όλη εκείνη την περίοδο. Από τότε που ξεκίνησαν τα εμβόλια μέχρι και τα μέσα Ιουλίου όποιον ρωτάς απαντάει, "Όπως σας έχει πει και η κα Παγώνη, όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό."

Ξαφνικά, στις 28 Ιουλίου, έχουμε ένα νέο πρωτοσέλιδο.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... berasmata/

"Καπραβέλος για τον πρώτο πλήρως εμβολιασμένο σε ΜΕΘ:"

Ανατροπή. Έχουμε έναν άρα το "ποτέ" δεν μπορεί να ισχύει, σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα. Αυτομάτως το "κανένας εμβολιασμένος σε ΜΕΘ" λήγει σαν αφήγημα, αναγκαστικά, εξ ορισμού. Πρέπει να συνταχθεί το νέο. Και το νέο εγκαινιάζεται από τον κο Καπραβέλο, διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. "«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα"

Στη στήριξη του κυρίου Καπραβέλου προστρέχει φυσικά αμέσως ποιός άλλος, το alter ego της κας Παγώνη στις βαρύγδουπες δηλώσεις, ο κος... Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος και μας εξηγεί ότι...

"«Τα εμβόλια δημιουργούν άμυνα σε ένα 88% από όσους έχουν εμβολιαστεί. Από τα 5 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων, το 1/10 έχει πιθανότητα να κάνει πυρετό και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό έχει πιθανότητα να βρεθεί στα χέρια του κ. Καπραβέλου. Στο 25% των ανεμβολίαστων άνω των 50 ετών και οι οποίοι κάποια στιγμή θα συναντηθούν με τον ιό, το ποσοστό δεν θα είναι 10%, θα είναι πολύ μεγαλύτερο και το ποσοστό που θα βρεθούν στην Εντατική δεν θα είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά ο κανόνας
»

Νάτο το νέο αφήγημα στρωμένο. Οι ίδιοι άνθρωποι που επί τόσο χρόνο διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους σαν οι απόλυτοι ειδικοί ότι κανένας εμβολιασμένος δεν μπαίνει στη ΜΕΘ, και γι αυτό πρέπει όλοι να τρέξουμε να εμβολιαστούμε ακόμα και υποχρεωτικά, ξαφνικά μας λένε ότι τελικά αυτό δεν ισχύει και υπάρχουν κάποιες ακραίες στατιστικές εξαιρέσεις οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα που δηλώνει ότι " Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό" Απαιτεί φυσικά κάποιο θράσος, όποιο και αν είναι το επιστημονικό στάτους του ειδικού, να δηλώνει με στόμφο για τόσους μήνες ότι " Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ." και να το υπερτονίζει κι όλας με το ύφος του απολύτως ειδικού με το "Να γίνει αυτό κατανοητό" αλλά έστω να δεχθούμε τη δικαιολογία ότι αυτό τελικά δεν ισχύει αλλά είναι στατιστικά απίθανο και αποτελεί την εξαίρεση που τεκμηριώνει τον κανόνα. Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του άλλωστε. Εύπεπτο, γρήγορο, αποτελεσματικό να το υιοθετήσουν όλοι.

Περνάει λοιπόν ούτε ένας μήνας από τότε και το φρέσκο φρέσκο αυτό αφήγημα αρχίζει και δεν ακούγεται πλέον. Κάτι μυρίζει. Και ξαφνικά, ένα μήνα μετά, διαβάζουμε με υπερηφάνεια το χθεσινό πρωτοσέλιδο παντού, που φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο από το νέο χαρτάκι με το νέο αφήγημα που θα πούμε από δω και πέρα. Και ποιο είναι αυτό όπως είδαμε. ΜΟΝΟ 27 διασωληνωμένοι πλήρως εμβολιασμένοι (είπαμε, τους με μία δόση τους βάζουμε με τους άλλους). ΟΥΤΕ 8%!!!! Και όχι ΜΕΘ μόνο που δεν θα έμπαιναν ΠΟΤΕ. Διασωληνωμένοι κι όλας!!!

Για να σας δώσω μια τάξη μεγέθους του τί εστί 8%, είναι το ποσοστό που έχει πάρει στις εκλογές του 2019 το Πασόκ! Είναι παραπάνω από όσο πήραν ο βελόπουλος και ο βαρουφάκης ΜΑΖΙ και είναι και οι δυο στη Βουλή. Για ένα 8% έχουν υπάρξει τεράστια πανηγύρια. Ένα 8% στη χώρα μας είναι 800,000 νοματαίοι. Όλη η Κρήτη. Και μπορεί να μην ξέρω επακριβώς τί είναι ένα 8% αλλά ξέρω με απόλυτη βεβαιότητα τί δεν είναι. Πρώτον δεν είναι "πότε". Δεύτερον, δεν είναι ένα στατιστικά απίθανο αποτέλεσμα της τάξεως του 0,88 * 0,1 *0,01. Πάνω απ όλα βεβαίως δεν μπορεί να είναι ένα 8% "η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα".

Κλείνοντας λοιπόν την ανασκόπηση της πορείας του συγκεκριμένου αφηγήματος, θα πρέπει να προσθέσω τις παρακάτω σκέψεις και ας φανώ εγώ ο παράξενος ή προβληματικός στον τρόπο που σκέφτεται και χρησιμοποιεί τη λογική.

Ας υποθέσουμε ότι στην καθημερινότητά μας γνωρίζουμε έναν...υδραυλικό. Και τον έχουμε σε κάποια εκτίμηση, είναι και πρόεδρος της τοπικής ένωσης υδραυλικών. Και μας ενώσει δυο σωλήνες σε μια βρύση που έχουν σπάσει με ένα νέο καινοτόμο υλικό για τέτοιες δουλειές. "Είσαι σίγουρος ότι κάνει δουλειά", ρωτάμε. "Απολύτως", μας λέει. Και επί μήνες επαναλαμβάνει καθημερινά "δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ούτε μία σταγόνα. Να γίνει αυτό κατανοητό. Εμπιστεύσου με".
Και όντως αυτό ισχύει για κάποιο διάστημα μέσα στο οποίο κάθε μέρα μας βομβαρδίζει με μηνύματα "μην ανησυχείς, δεν περνάει ούτε μία σταγόνα". Όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι φίλοι του υδραυλικοί της τοπικής ένωσης που είναι πρόεδρος. Εχουμε κι εμείς το κεφάλι μας ήσυχο.
Ξαφνικά ένα πρωί εκεί που ανοίγουμε τη βρύση, παρατηρούμε μία σταγόνα. Τον παίρνουμε τηλέφωνο και μας λέει, έ καλά τί είναι μια σταγόνα, πως κάνεις έτσι, τί ανησυχείς? Μία στο εκατομμύριο θα σκάσει και μια σταγόνα, όλες οι σωλήνες χάνουνε μια σταγόνα. Αυτό απλά επιβεβαιώνει ότι έκανα και καλά τη δουλειά, τον κανόνα... και μας ξανακαθησυχάζει. Ειδικός είναι λες, πρόεδρος, κάτι ξέρει.

Ένα πρωί κανά μήνα μετά, ξυπνάμε και μόλις ανοίξουμε τη βρύση βλέπουμε το 8% του νερού που περνάει από μέσα της να πετάγεται γύρω γύρω. Παίρνουμε τον τύπο τηλέφωνο με κάποια μικρή ανησυχία και τί μας λέει? "Μα καλά χαζός είσαι? Δεν άκουσες ότι έχουν αυξηθεί τα άλατα στο νερό της περιοχής και αυτές οι σωλήνες χάνουν όταν αυξηθούν τα άλατα? Θα πρεπε να χαίρεσαι που ΜΟΝΟ 8% του νερού χύνεται στο πάτωμα. Αφού αυξήθηκαν τα άλατα (κατά το "αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες)! Στην τελική όταν ήταν τελείως σπασμένη χυνόταν όλα το νερό έξω. Τώρα που χύνεται μόνο 8% παραπονιέσαι κι όλας? Ηρέμησε. Εμπιστεύσου με.

Ακούστε τώρα πόσο προβληματικός είμαι στον τρόπο που σκέφτομαι. Το αναγνωρίζω μόνος μου δεν χρειάζεται να το σχολιάσετε.
Αν μου έκανε αυτός ο τύπος αυτό το σκηνικό, σαν εντελώς ηλίθιος, μόλις ολοκλήρωνε τα λόγια του με το "θα πρεπε να χαίρεσαι κι όλας που χύνεται μόνο 8%", θα τον ...έβριζα. Ειλικρινά. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Και όχι μόνο θα τον έβριζα αλλά θα τον απειλούσα και με εξώδικο να έρθει να μου φτιάξει όλες τις ζημιές από τα νερά και σε όποιον με ρωτούσε στο μέλλον θα του έλεγα ότι είναι ένα άχρηστος απατεώνας. Μπορεί να έκανα και χειρότερα αν και είμαι γενικά και ήρεμος άνθρωπος και μάλλον κάπου εκεί θα το σταματούσα. Ξέρω ξέρω. Είμαι βλάκας, ασεβής και ανόητος και θα έπρεπε να ντρέπομαι, αλλά με το χέρι στην καρδιά, αυτό θα έκανα. (Φανταστείτε κάπου εκεί να μου έβγαζε ένα χαρτί ότι έχει ασυλία και ό,τι και να μου έκανε δεν μπορώ να τον πάω δικαστήριο και θα με βάλει τελικά και μέσα για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά αυτά δεν γίνονται ούτε στα έργα, είναι για εντελώς παρανοϊκούς εγκεφάλους χειρότερους απ τον δικό μου που φτιάχνουν τέτοια σενάρια.) Το βρίσιμο όμως θα το ριχνα έτσι κι αλλιώς το ομολογώ και δεν θα του ξαναμίλαγα σίγουρα.

Γενικά στη ζωή μου, μέσα στον παράλογο τρόπο που σκέφτομαι, οποιονδήποτε άνθρωπο τυχόν συναναστραφώ, με οποιαδήποτε ενασχόληση και ειδικότητα, επίπεδο γνώσης ή άγνοια, ο οποίος μου λέει για καιρό ποτέ και αποκλείεται, και πολύ περισσότερο όταν μου το λέει και από θέση γνώσης και αυθεντίας, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποδειχθεί ότι έπεσε 8% έξω από το ποτέ, και μου γεμίσει πχ το μπάνιο νερά ή χάσω πχ το 8% της αξίας μιας επένδυσης που με συμβούλεψε να κάνω για να μην χάσω λεφτά ή πχ (...συμπληρώστε ότι θέλετε)..., τον άνθρωπο αυτόν τον κατατάσσω στους απολύτως αναξιόπιστους που επουδενί δεν πρόκειται να τον ξανακούσω στη ζωή μου και δεν θέλω κανένα ουσιαστικό πάρε δώσε μαζί του.

Το αντιλαμβάνομαι ότι ο τρόπος που σκέφτομαι σοκάρει πάρα πολλούς συμπατριώτες μου αυτή τη στιγμή. Και ότι κατά τη δική τους κρίση όλες μου αυτές οι αντιδράσεις είναι από τουλάχιστον παράλογες μέχρι και απολύτως κατακριταίες και γελοίες. Πως είναι δηλαδή δυνατό να απαξιώνεις έτσι τόσο τεκμηριωμένους ειδήμονες, επιστήμονες, ειδικούς, τεχνίτες, επειδή απλά σου επαναλάμβαναν σύσσωμοι, εν χορώ, κατά ριπάς και κατά συρροή επί μήνες ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να χυθεί ούτε μια σταγόνα. Να γίνει αυτό κατανοητό" και ούτε ενάμιση μήνα μετά σου λένε "πανηγύρισε, μόνο 8% των διασωληνωμένων είναι ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΣ, εμβολιασμένοι"! Ποιος είσαι εσύ που δεν θα κάνεις ότι σου λένε και δεν θα το επαναλάβεις και στους άλλους να τους πείσεις και δεν θα χαρείς κι όλας που μόνο 27 από τους 340 έχουν βάλει ήδη σωλήνα? Ποιος είσαι εσύ που θα νιώσεις και ανασφάλεια για το να συνεχίσεις να ακολουθείς ότι σου λένε σαν ευαγγέλιο και να σταματήσεις να προσπαθείς να το επιβάλεις και στους άλλους? Ποιός είσαι εσύ που θα τολμήσεις να αμφισβητήσεις ΑΥΤΟΥΣ? Γελοίε.

Σας καταλαβαίνω όλους. Απολύτως. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι το σωστό και λογικό θα ήταν να είμαι πολύ χαρούμενος κι εγώ και η εμπιστοσύνη μου στην κα Παγώνη, στον Κο Εξαδάκτυλο, στον κο Καπραβέλο, στον Κο Κικίλια, στον Κο Άδωνι και σε όλον αυτόν τον χορό, να παραμένει απόλυτη. Να ακούσω με ευλάβεια την επόμενη οδηγία τους σύμφωνα με το βάρος που φέρει η θέση τους και να την τηρήσω πιστά στηριζόμενος στην προηγούμενή μου εμπειρία. Και πάνω απ όλα να επικροτώ και να χειροκροτώ με σθένος κάθε επίθεση σε οποιονδήποτε αρνείται να δείξει την ίδια εμπιστοσύνη στις εντολές τους καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να τον κάνω να ευθυγραμμιστεί. Ακόμα και με απειλές, εκβιασμούς και αφόρητες πιέσεις αν χρειαστεί. Έχουν άλλωστε αποδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν την αξιοπιστία των λόγων τους ακριβώς όπως και τώρα, οπότε κάνω σίγουρα καλό. Είμαι τόσο πεπεισμένος δε ότι είναι για καλό που είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί! Για το καλό τους θα τους βάλω μέχρι και κάτω και θα τους εμβολιάσω και με το ζόρι για να μην μπουν στη ΜΕΘ. Γιατί κανείς εμβολιασμένος δεν μπαίνει στη ΜΕΘ! Αφού το λέει ρε η ίδια η Παγώνη και όλοι οι ειδικοί.
-Ουπς, τι, αυτό άλλαξε? Άλλο λέει τώρα η ΠΑγώνη? Πότε ρε παιδιά άλλαξε? 8% αναλογία έχουμε τώρα?
-Ε και? Δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζουμε όπως πριν. Βάλτον κάτω να τον καρφώσω. Για το καλό του είναι, το είπε η Παγώνη και όλοι οι ειδικοί.

Παραμένω δυστυχώς παράλογος, ανόητος, εώς και κατακριτέος από τους πολλούς. Λυπάμαι, αδυνατώ να πράξω οτιδήποτε άλλο, όσο και αν πιέζω τον εαυτό μου να πάω κι εγώ με την Παγώνη και "όλους" τους ειδικούς. Τους σοφούς αυτού του κόσμου που λέει κάπου. Αδυνατώ απόλυτα να απαντήσω στον υδραυλικό κατά πως πρέπει, "όλα καλά, για να το λες εσύ, δεν τρέχει τίποτα μωρέ που όταν ανοίγω τη βρύση ένας κουβάς στους ένδεκα πέφτει απ έξω και γεμίζει το μπάνιο νερά. Τί είναι ένας κουβάς? Θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερα, εδώ ήταν κομμένη τελείως. Ευτυχώς που έχω εσένα και κάνεις κουμάντο. Πες μου τί θες να κάνω...και θα το κάνω στο φτερό! Και όποιος πει κακή κουβέντα για εσένα, πες μου που είναι να πάω να τον χλευάσω κι όλας.

ΥΓ. Το ότι τα ίδια ακριβώς γεγονότα, οι ίδιες εξελίξεις έχουν λάβει χώρα στην πορεία των αφηγημάτων και σε διάφορα άλλα θέμα υψίστης σημασίας, μέσω των οποίων οι ίδιοι απολύτως ειδικοί μας δίδασκαν ex cathedra με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στην πορεία, δεν δείχνει να απασχολεί κανέναν. Για παράδειγμα...

--- δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα, που μετά έγινε πρέπει να φοράμε αλλά κάνει και η υφασμάτινη, που μετά έγινε πρέπει να φοράμε παντού και φαρμακευτική, μετά πρέπει υποχρεωτικά και πρέπει να είναι και καλή γιατί η υφασματινή είναι σχεδόν άχρηστη, και πάμε σε λίγο για διπλή...
--- κάνε το εμβόλιο για την ελευθερία, πετάμε τις μάσκες γιατί οι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε, ελάχιστοι στατιστικά κολλάνε αλλά είναι η εξαίρεση που τεκμηριώνει ότι δεν κολλάμε, κολλάνε τελικά αλλά έχουν χαμηλό φορτίο, έχουν ίδιο ιικό φορτίο τελικά αλλά δεν κολλάνε τους άλλους εμβολιασμένους το ίδιο, μερικές φορές έχουν ακόμα και μεγαλύτερο φορτίο και τελικά κολλάνε και τους άλλους εμβολιασμένους άρα χρειάζονται μάσκα παντού κι αυτοί σαν ανεμβολίαστοι
--- όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή, αυτά τα δύο εμβόλια καλύτερα να μην τα κάνουν οι ηλικιωμένοι αλλά οι πιο νέοι, τελικά καλύτερα να τα κάνουν οι πάνω των 60 και όχι νέες γυναίκες αλλά παραμένουν απολύτως ασφαλή, τελικά το ένα απαγορεύεται γιατί δεν είναι ασφαλές και βγήκαν παρατράγουδα, μερικά σοβαρά ακόμα και θάνατοι
--- τα παιδιά δεν κολλάνε άρα δεν χρειάζονται μάσκες, κατ εξαίρεση μπορεί να κολλήσουν αλλά δεν μεταδίδουν, κολλάνε ελαφρά και μεταδίδουν αλλά λίγο, τελικά κολλάνε κανονικά μεταδίδουν νοσούν και πρέπει να τα εμβολιάσουμε άμεσα για να τα σώσουμε
--- οι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε άρα δεν μπαίνουν καραντίνα αν έχουν επαφή, δεν κολλάνε άρα δεν κάνουν τέστ, δεν μεταδίδουν άρα μπορούν να είναι σε μπαρ και εστίαση και μπουζούκια μέσα σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα και μέχρι καμιά 15αριά χιλιάδες παρέα σε συναυλίες και γήπεδα!!! αρκεί να έχουν πιστοποιητικό,.....................αναμένουμε που θα καταλήξει και όλο αυτό αλλά δεν δείχνει και πολύ ευοίωνο

Όλα τα παραπάνω απλά δείχνουν το πόσο κοντή είναι η ανθρώπινη μνήμη όταν θέλει να γίνει επιλεκτική. Εμπιστεύσου τους. Είναι οι αυθεντίες. Ξέρουν τι λένε!

Εν κατακλείδι, οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι το έχουν ξανακάνει αυτό με το 8% και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα της αυθεντίας τους (βάσει της οποίας ηγούνται κι όλας και αποφασίζουν και ποιος θα χάσει μέχρι και τη δουλειά του αν δεν υποκύψει στον εκβιασμό) και πάνω από μια δυο φορές. Λίγο χρόνο να ξοδέψει κάποιος να δει τί δήλωναν σαν επίσημα αφηγήματα πριν ενάμιση χρόνο, πριν ένα χρόνο, πριν έξι μήνες, πριν ενάμιση μήνα ακόμα, υπάρχει άπλετο υλικό να θυμηθεί το πως έχουν τα πράγματα στ αλήθεια. Γιατί πολλοί δεν τα θυμούνται καλά στο μυαλό τους. Τα χουν ξεχάσει και τα χουν ξαναφτιάξει όπως νομίζουν οι ίδιοι ότι έγιναν.
Ευτυχώς, ακόμα, scripta manent και δεν έχει χρειαστεί καν να μπουν και να τα αλλάξουν. Ακριβώς επειδή κανείς δεν τα ψάχνει για να θυμηθεί αλλά θυμάται και αναπαράγει ότι τον βολεύει. Και όπως όλα αυτά τα προηγούμενα απόλυτα που αποδείχθηκαν ευέλικτα μέχρι και 180 μοίρες τα ξέχασε χωρίς παίξει βλέφαρο, δεν τα συνειδητοποίησε καν, έτσι άμεσα θα ξεχάσει και το πόσο ξαφνικά το απόλυτο "κανείς ποτέ σε ΜΕΘ" της αυθεντίας μετατράπηκε σε "8% διασωληνωμένοι " .........που απλά επιβεβαιώνει όσα έλεγαν τόσο καιρό, ηλίθιε που δεν καταλαβαίνεις.
Τί να ξεχάσει λέω? Εδώ ήδη χαίρεται :-( Πέρασε και δεν ακούμπησε κι αυτό.

Ίσως, υπό κάποιες άλλες συνθήκες, σε κάποια άλλη περίοδο της συλλογικής σκέψης της χώρας μας, σε κάποιο άλλο επιπέδο χρήσης κριτικής σκέψης και λογικών συνειρμών, να υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση αυτών των αυθεντιών και διαφορετικό επίπεδο εμπιστοσύνης στην επόμενη οδηγία και διδασκαλία που θα επιχειρήσουν να μας ταΐσουν για τα επερχόμενα και για το τί πρέπει να κάνουμε. Στο επόμενο "θα κάνεις ότι σου πω γιατί εγώ ξέρω".
Γνωρίζω φυσικά ότι η πιο φωτισμένη περίοδος στην ιστορία της πατρίδος μας όσον αφορά τη συλλογική ικανότητα του λαού μας να κρίνει και να διακρίνει είναι το τώρα. Όμοιά της δεν έχει ξαναυπάρξει. Το λένε άλλωστε και οι αυθεντίες, είμαστε στην πιο προοδευμένη περίοδο της ανθρωπότητας και το νιώθουμε και οι ίδιοι. Είμαστε στο αποκορύφωμα του Ελληνικού πνεύματος και της κριτικής σκέψης σαν λαός. Έχουμε ένα λαμπρό, αγνό και καθαρό άνθρωπο που τον έστειλε ο Θεός για να μας σώσει από την καταστροφή να ηγείται, και ένα επιτελείο ειδικών πιο μορφωμένους και καταρτισμένους από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Και εμείς οι ίδιοι είμαστε τόσο εξελιγμένοι στο πνεύμα που δεν γίνεται να ζυγίζουμε κάτι λάθος. Άρα το σίγουρα σωστό είναι ξεκάθαρο. Τον ίδιο υδραυλικό πρέπει να ακούσουμε ξανά. Τον ίδιο ειδικό πρέπει να υπακούσουμε ξανά. Τυφλά.
Αναρωτιέμαι, πως θα έκριναν αυτούς τους ειδικούς και τη συνέπειά τους, την αντιστοιχία λόγων, προβλέψεων και δεδομένων στην πράξη, τίποτα αρχαίοι Ελληνες της εποχής του Περικλή και του Σωκράτη, (που όχι μόνο δεν έχουν να μας πουν και τίποτα για την ΛΟΓΙΚΗ μπροστά στο δικό μας επίπεδο αλλά δεν έχουν και καμία γνώση από επιστήμη)!!! Θα ήθελα τόσο πολύ να μπορούσα να έβλεπα την κυρία Παγώνη στην αρχαία αγορά μπροστά στον Αριστοτέλη να λέει κάθε μέρα " Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό" και ξαφνικά να πάει να τους πείσει για το ότι δεν έχει καμία σημασία που τελικά ένα 8% όχι μόνο πάει ΜΕΘ αλλά διασωληνώνεται κι όλας. Αλλά δεν τρέχει τίποτα. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να υπακούν ευλαβικά σε ότι τους λέει και όποιον έχει αμφιβολίες πρέπει να τον εξοστρακίσουν.

Εν αρχή ην ο λόγος γράφτηκε κάπου. Πόσο δύσκολο είναι όμως τελικά να το εφαρμόσει κανείς στην πράξη όσο και αν έχει πληθύνει η γνώση και η επιστήμη. Ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό. Τους ευσεβείς πόθους και τις ιδίες επιθυμίες. Μιας και είναι τόσο τρομακτική η αποδοχή του ότι τίποτα δεν μπορούμε να πιστέψουμε πλέον από όσα μας λέν οι ειδικοί του 21ου σχετικά με τον ιο, τόσο φρικτή η σκληρή συνειδητοποίηση του ότι όσα μας έχουν πει μέχρι αποδείχθηκαν στην πράξη γεμάτα ανακρίβειες, λάθη, μέχρι και κατάφωρα ψέμματα, που ο μόνος δρόμος είναι να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τυφλά την αυθεντία τους όποιο και αν είναι το κόστος. Και μόνο η σκέψη περί του αντιθέτου ακόμα και επιφανειακά, δείχνει χειρότερη. Σε ποιον θα ελπίσουμε αν χάσουμε κι αυτούς, στους οποίους εναποθέσαμε όλες μας τις ελπίδες?

ΥΓ2. Και κάτι αισιόδοξο για κλείσιμο. Αφού έφτασε τόσο γρήγορα στο 8%, να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο νούμερο που θα χρειαστεί να χειροκροτήσουμε με χαρά.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Unread postby zenjt » Thu Sep 02, 2021 11:08 pm

https://www.pronews.gr/ygeia/1014256_ek ... on-akefali
Παραιτήθηκε ο Γεν. Δ/ντης του ΝΙΜΤΣ Υπτγος (YI) Σ.Γκιζάρης λόγω εμβολίων - Ακέφαλη η περίθαλψη των στρατιωτικών.
zenjt

Unread postby zenjt » Thu Sep 02, 2021 11:09 pm

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %97%ce%a3/
ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΥΣΣΩΜΟ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ).
zenjt

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ