ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Postby SPIROS » Wed Dec 07, 2011 11:30 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Και μιά και το έθεσες....για πές μου.....Στον Β Βαλκανικό, οι Ελληνες προσηύχοντο στην Παναγία να ευλογήσει τα όπλα τους...το ίδιο και οι Βούλγαροι.....ποιόν θα άκουγε η Παναγία, αφού και οι δύο είναι παιδιά της;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΦΑΓΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ.
Και τέλος....
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.....
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.

Σε όλο αυτό το ιστορικό γεγονός, του Βαλκανικού πολέμου απαντάς με ένα "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" που κυριολεκτικά σημαίνει ότι αυτό εύχεσαι και ότι δεν έγινε ποτέ.
Επομένως ο ίδιος γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι Βούλγαροι μπήκαν έσφαξαν, έκλεψαν, λεηλάτησαν , βίασαν , σκότωσαν, ομόθρησκες Ελληνίδες και Έλληνες.
ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ.
Το βουλγάρικο ατσάλι μάλλον ήταν ευλογημένο όταν ξεκοίλιαζε.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.
ΑΛΛΟΙ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Φτου φτου στον κόρφο μας.
Φίλε, έπρεπε να ζεις εκείνη την περίοδο στα βόρεια Ελληνικά σύνορα μας και είμαι σίγουρος ότι πολλές από τις σημερινές σου απόψεις θα τις είχες αναθεωρήσει.
Όταν θα έμπαινε ο ομόθρησκος βούλγαρος να σου πάρει γυναίκα, μάνα και παιδιά δεν νομίζω να τον αντιμετώπιζες με το τί θα έπρεπε ή όχι, αλλά θα τον περίμενες στη σκιά σαν φάντασμα, να του πάρεις το λαρύγγι.
Αυτό "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" να κάνεις γιατί το χρωστάς στην οικογένεια σου που σου την έδωσε ο Θεός και δεν μπορεί να σου την πάρει κανένας άνθρωπος ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ή ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ.

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε.
Πέρυσι έβγαλαν κάποιοι στα κανάλια τον Κολοκοτρώνη ότι ήταν γκέι.
Φέτος κάποιοι εδώ μέσα θα βγάλουν τον Παύλο Μελά χριστιανομάχο εχθρό της Ορθοδοξίας.
SPIROS

Re: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Postby nick_the_greek » Wed Dec 07, 2011 11:35 pm

SPIROS wrote:
ΡΩΜΙΟΣ wrote:Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Και μιά και το έθεσες....για πές μου.....Στον Β Βαλκανικό, οι Ελληνες προσηύχοντο στην Παναγία να ευλογήσει τα όπλα τους...το ίδιο και οι Βούλγαροι.....ποιόν θα άκουγε η Παναγία, αφού και οι δύο είναι παιδιά της;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΦΑΓΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ.
Και τέλος....
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.....
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.

Σε όλο αυτό το ιστορικό γεγονός, του Βαλκανικού πολέμου απαντάς με ένα "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" που κυριολεκτικά σημαίνει ότι αυτό εύχεσαι και ότι δεν έγινε ποτέ.
Επομένως ο ίδιος γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι Βούλγαροι μπήκαν έσφαξαν, έκλεψαν, λεηλάτησαν , βίασαν , σκότωσαν, ομόθρησκες Ελληνίδες και Έλληνες.
Φίλε, έπρεπε να ζεις εκείνη την περίοδο στα βόρεια Ελληνικά σύνορα μας και είμαι σίγουρος ότι πολλές από τις σημερινές σου απόψεις θα τις είχες αναθεωρήσει.
Όταν θα έμπαινε ο ομόθρησκος βούλγαρος να σου πάρει γυναίκα, μάνα και παιδιά δεν νομίζω να τον αντιμετώπιζες με το τί θα έπρεπε ή όχι, αλλά θα τον περίμενες στη σκιά σαν φάντασμα, να του πάρεις το λαρύγγι.
Αυτό "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" να κάνεις γιατί το χρωστάς στην οικογένεια σου που σου την έδωσε ο Θεός και δεν μπορεί να σου την πάρει κανένας άνθρωπος ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ή ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ.

Σωστά. Ο ομόθρησκος, δηλαδή ο πραγματικά ορθόδοξος ποτέ δεν θα επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Άρα όλες οι μονομερείς αξιώσεις των "ομόδοξων" μαρτυρούν ότι δεν είναι πραγματικά ορθόδοξοι. Πραγματικά άκαιρη αυτή η συζήτηση.
nick_the_greek

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Postby marjory » Wed Dec 07, 2011 11:39 pm

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν επεκτατικές βλέψεις...
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby marjory » Wed Dec 07, 2011 11:43 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Μία είναι η βλέψη του Ρωμέικου έθνους....
Η βασιλεία των Ουρανών

Η βασιλεία των Ουρανών είναι η βλέψη ενός εκάστου των ορθόδοξων... ο καθένας μας ΜΟΝΟΣ του μπορεί να την διεκδικήσει... όχι σαν ομάδα ή σαν έθνος.
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby casius » Wed Dec 07, 2011 11:44 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Μία είναι η βλέψη του Ρωμέικου έθνους....
Η βασιλεία των Ουρανών

Ρωμέικο Έθνος?

Οκ,......τώρα που θα σκάσει μύτη ο Νιμπίρου και θα φέρει τους EL στην πατρίδα θα αναφωνήσουν ζήτω το Ρωμέικο έθνος.

Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται
casius

Postby nick_the_greek » Wed Dec 07, 2011 11:44 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
nick_the_greek wrote:Ας ξεκαθαρίσει ΠΡΩΤΑ το τοπίο, να γίνουμε ΟΛΟΙ ορθόδοξοι και εμείς και οι γείτονες και μετά το συζητάμε. προς το παρόν δεν μας παίρνει να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Οι στρατιωτικοί μας αποκαλούνται στο ίδιο το σπίτι τους αντιπαραγωγικοί. Ομαδικά αποκαλούνται φασίστες ενώ ξέρουμε πως με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν αυτά τα άγια μέρη, εμένα και εσένα. Το τελευταίο που χρειάζεται ο στρατός και όλοι εμείς είναι η χαλάρωση της ετοιμότητας μας. Να επαναπαυόμαστε σε ουτοπικές προς το παρόν ιδέες ενώ οι "ομόδοξοι" ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Πραγματικά νομίζω ότι έχουμε ανοίξει ένα θέμα εκ του μη όντος. Όλα τα πράγματα αυτό δείχνουν.

Σέβομαι την αποψή σου..
μά έχε
στο πίσω μέρος του μυαλού σου και την σημερινή μας κουβέντα..
θα μας χρειαστεί.

όχι δεν θα μας χρειαστεί. και εξηγούμαι. Αν γίνουμε όλοι ορθόδοξοι ίσως αυτό να προκύψει ως φυσικό επακόλουθο. Δεν το σκέφτομαι καθόλου, δεν νιώθω ότι έχω την ανάγκη αναβίωσης κανενός ρωμέικου. Με απασχολούν πολύ πιο σημαντικά πράγματα. Να γίνω ορθόδοξος πρώτα και μετά να φυλάξω τα μέρη που μεγάλωσα αν συμβεί κάποιος πόλεμος. Και εμείς ίσως έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Οι στρατιωτικοί και οι αεροπόροι έχουν την ίδια πολυτέλεια; όχι. Γιατί την ώρα που εμείς σκεφτόμαστε για ρωμέικο αυτοί φυλάνε θερμοπύλες και φροντίζουν την ώρα που εμείς κοιμόμαστε να μην μας καταλάβουν τον τόπο μας ομόδοξοι και ετερόδοξοι.
nick_the_greek

Postby marjory » Wed Dec 07, 2011 11:51 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Σέβομαι την αποψή σου..
μά έχε
στο πίσω μέρος του μυαλού σου και την σημερινή μας κουβέντα..
θα μας χρειαστεί.

Για να συμβεί αυτό, φίλε ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ, θα πρέπει να γίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα, που θα ανατρέψουν τις υλιστικές αντιλήψεις ΟΛΩΝ των ανθρώπων, και να τους στρέψουν προς τον Θεό.

Θα χρειαστούν επίσης κοινοί ποιμένες που θα ποιμάνουν τον λαό.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby casius » Wed Dec 07, 2011 11:56 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:΄΄εσφάγης και ηγόρασας τω Θεώ ημάς εν τω αίματί σου εκ πάσης φυλής και γλώσσης και λαού και έθνους, και εποίησας αυτούς τω Θεώ ημών βασιλείς και ιερείς και βασιλεύσουσιν επί της γης΄΄(Απ. ε', 9-10)

Η Ρωμηοσύνη, η Μεγάλη Ρωμανία, ήταν το άγιον έθνος, όχι με την έννοια του φυλετισμού, αλλά με την έννοια του οικουμενικού πνεύματος της ελληνιστικής παραδόσεως και το υπερεθνικό πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γι’ αυτό, όταν γινόταν λόγος στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για άγιον έθνος, δεν εντασσόταν σε ρατσιστική και φυλετική νοοτροπία, αλλά σε υπερεθνικιστική, αφού το Ρωμαίϊκο έθνος ήταν αναίρεση του εθνικισμού. Υπήρχαν πολλοί λαοί, πολλά έθνη, αλλά ένα άγιον έθνος, το έθνος των Ρωμαίων, των Ρωμηών.

Ώπα κάτσε θα με τρελάνετε

Ελληνιστική παράδοση?Αυτό είναι συνυφασμένο με την Αρχαία Ελλάδα , πως συνάδει με Ρωμιούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις?
Εδώ ο φίλος μας ο Ρωμιός έλεγε οτι οι Ρωμιοί θα εκδιώξουν κυνηγήσουν όσους δεν στραφούν στο Ρωμέικο και παραμείνουν στο Ελληνιστικό

Κάτι έχει ξεφύγει στην κατήχηση μάγκες.Ξαναδείτε το
casius

Postby marjory » Thu Dec 08, 2011 12:01 am

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Εσύ τί νομίζεις δεν θα γίνουν;

Δεν θα υπάρξουν καινοί ποιμένες;

Μιλάμε για τον Ι.Α.Β. και την εποχή που θα βασιλεύσει;;;; Μιλάμε για την αναλαμπή της ορθοδοξίας;;;; Πιστεύεις ότι τότε δεν θα υπάρχουν κράτη;;;; Οι γέροντες μίλησαν για μια μεγάλη [όχι κατ'ανάγκη εδαφικά] και ένδοξη ΕΛΛΑΔΑ.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby nick_the_greek » Thu Dec 08, 2011 12:02 am

Και όταν λέω ότι αυτές οι κουβέντες είναι εθνικά επιζήμιες (κατά την γνώμη μου) εννοώ και το εξής :
Λέει ο Ρωμιός : "
Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ. "

Tην προηγούμενη φορά που είδα κάτι τέτοιο μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Πραγματικά πρέπει να αρχίσω να σέβομαι οτιδήποτε λέγεται εδώ μέσα. Είμαι νομίζω σε καλό δρόμο.
Η Ελλάδα που κατοικούμε δεν είναι όλη μασωνική. Ευτυχώς υπάρχουν και λίγοι ορθόδοξοι ή τουλάχιστον αυτοί που αγωνίζονται για να γίνουν ορθόδοξοι. Για χάρη αυτών λοιπόν, μην γίνουμε όμοιοι με τους μασώνους πολιτικούς μας. Μην τους κάνουμε την χάρη. Αυτός ο τόπος έβγαλε και συνεχίζει να βγάζει αγίους. Έφαγαν ψωμί και αλάτι σε αυτήν την δύστυχη χώρα. Με το παράδειγμα μας να δείξουμε σε όλους πως θα πρέπει να αγαπήσουν τον τόπο που γεννήθηκαν. Ας δείξουμε ανωτερότητα. νομίζω πως μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχει ακόμα υγιές τμήμα ανθρώπων σε αυτόν τον τόπο. για χάρη αυτών, ας υπερασπιστουμε την Ελλάδα.
Αν δηλαδή φτάσουν οι "ομόδοξοι" στο χωριό σου για στο κάψουν εσύ θα κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια; Ας προσπεράσω το θέμα των συνόρων που μπορεί να βρίσκονται μακριά σου. Αν φτάσουν και απειλήσουν με αφανισμό τον ζωτικό σου χώρο τι θα κάνεις;
Last edited by nick_the_greek on Thu Dec 08, 2011 12:11 am, edited 1 time in total.
nick_the_greek

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ