ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby giannis73 » Wed Dec 07, 2011 7:39 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Για να μην απαντώ εγώ σε παραθέτω εδώ
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=gr

Το διάβασα φίλε μου και συμφωνώ απόλυτα με τον Πάτερ Μεταλληνό και αυτό που κατάλαβα από το κείμενο είναι ότι δεν συγκρούεται η έννοια Ορθόδοξος Χριστιανός με την έννοια Έλληνας (ως καταγωγή και όχι με την κακή έννοια του ειδωλολάτρη ή την ρατσιστική) και συμφωνώ απόλυτα αλλά κατάλαβα και ότι η έννοια Ρωμιοσύνη δεν σημαίνει καταγωγή αλλά ούτε και θρησκεία αλλά είναι ο τύπος διακυβέρνησης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όπου υπήρχε μια ολόκληρη αυτοκρατορία με θρησκεία την Ορθοδοξία.
Φυσικά και θα ήθελα όχι μόνο τοπικά αλλά παγκοσμίως να υπήρχε αυτός ο τύπος διακυβέρνησης ,ο οποίος θα έχει την Ορθοδοξία και τον Ιησού Χριστό ,ο οποίος πάλι δεν θα καταργούσε και την έννοια της καταγωγής μας δηλαδή την Ελληνική.
Δηλαδή να είμαι ένας Ορθόδοξος Χριστιανός Έλληνας πολίτης μια Παγκόσμιας Διακυβέρνησης όχι Σιωνιστικής και Αντίχριστης αλλά τύπου Βυζαντινής(Ρωμιοσύνης) και Ορθόδοξης Χριστιανικής.
Αυτό κατάλαβα εγώ και αν κατάλαβα καλά συμφωνώ απολύτως.
Αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί είμαι επιφυλακτικός με τον οποιοδήποτε με πλησιάζει.
Ένας Χριστιανός δίνει την ζωή του όχι μόνο για έναν άλλον Χριστιανό αλλά για όλους ακόμα και για τους εχθρούς του και την δίνει προσπαθώντας να τους προστατεύσει από ανθρώπους που προσπαθούν να τους κάνουν κακό.
giannis73

Re: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Unread postby casius » Wed Dec 07, 2011 7:49 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Πολύ απλά, έχετε συγχύσει τον Χριστό με την Ελλάδα........Όμως ο Χριστός δεν έχει ανάγκη καμμιά Ελλάδα, όπως και κανένα άλλο Εθνος, για την δόξα της Βασιλείας Του.
Ο Χριστός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΠΤΗΣ, και είναι απολύτως δίκαιος.
Και αν η Ελλάς, έχει την Ιερά Παρακαταθήκη, αλλά δεν έχει φανεί άξια της, τότε πολύ απλά, όπως ο Θεός απέρριψε τους Εβραίους θα απορρίψει και τους Ελληνες....
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ.
Αν επιμένετε, πολύ απλά, θα διαψευσθείτε από τα γεγονότα που έρχονται.
Αυτά που προφήτευσαν οι άγιοι Γέροντες μας, δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Ρωμιοσύνη. Η ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ-ΡΟΥΜΑΝΟΙ και ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΡΩΜΕΪΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
Πολύ απλά, και σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε.....

Βρε μπαγάσα είσαι θησαυρός και δεν είχα χρόνο να σε διαβάσω σήμερα...

Λες :

''ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ.''

Πως το παραπάνω συμβαδίζει με την παρακάτω απειλή;

''Εκείνο όμως που θέλω να σας τονίσω, είναι, ότι είτε το θέλετε, είτε όχι, αναπτύσσεται στους κόλπους των Ορθοδόξων και δή των νέων, μιά στροφή στην Ρωμιοσύνη, που όσο και να σας ενοχλεί, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ.''

Αν μη τι άλλο το να λές πως όλοι όσοι δεν στραφούν στην Ρωμιοσύνη ,δηλαδή κάτι χωρίς εθνική υπόσταση (ώπα κάτι μου θυμίζει αυτό......α ναι.....Νέα Τάξη Πραγμάτων) θα κληθούν να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ την πραγματικότητα της άρα και ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ;

Μα πως είναι δυνατόν να υπάρχει υπόσταση σε ένα συνοθύλευμα , Αλβανών , Σλάβων , Ελλήνων( σορρυ σορρυ Ρωμιών) που δεν έχουν κάτι να τους συνδέει.
Πως είναι δυνατόν να μπορεί αυτό το συνοθύλευμα να διαφορετικών εθνικών ομάδων με ΑΛΛΗΛΟΣΟΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ιστορικές μνήμες να γίνει ένα;

Θα μου απαντήσεις τον Χριστό.

Οκ....την απάντηση την ξέρεις αλλά συνειδητά δεν την λές.....

Θα καταντήσει ένα συνοθύλευμα Χριστιανών Φονταμενταλιστών με όραμα νέες σταυροφορίες που το μόνο που θα τους ξεδιψά είναι αίμα.Πόσο διαφέρουν απο τους σημερινούς μουσουλμάνους ;Όχι πολύ.
casius

Unread postby nick_the_greek » Wed Dec 07, 2011 10:29 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
Ακριβώς ακριβέστατα.
Και εδώ είναι το επίμαχο σημείο.

Τί μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και τί μας λέγει εις τους αιώνας,αυτό και το ζητούμενο..ίνα ώσιν έν

Ταῦτα ἐλάλησεν Ἰησοῦς, καὶ ἐπῆρε τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ εἶπε·

Πάτερ, ἐλήλυθεν ἡ ὥρα· δόξασόν σου τὸν υἱόν, ἵνα καὶ ὁ υἱὸς σου δοξάσῃ σέ, καθὼς ἔδωκας αὐτῷ ἐξουσίαν πάσης σαρκός, ἵνα πᾶν ὃ δέδωκας αὐτῷ δώσῃ αὐτοῖς ζωὴν αἰώνιον. αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσιν σὲ τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν. ἐγώ σε ἐδόξασα ἐπὶ τῆς γῆς, τὸ ἔργον ἐτελειώσα ὃ δέδωκάς μοι ἵνα ποιήσω· καὶ νῦν δόξασόν με σύ, πάτερ, παρὰ σεαυτῷ τῇ δόξῃ ᾗ εἶχον πρὸ τοῦ τὸν κόσμον εἶναι παρὰ σοί. Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις οὓς δέδωκάς μοι ἐκ τοῦ κόσμου. σοὶ ἦσαν καὶ ἐμοὶ αὐτοὺς δέδωκας, καὶ τὸν λόγον σου τετηρήκασι. νῦν ἔγνωκαν ὅτι πάντα ὅσα δέδωκάς μοι παρὰ σοῦ εἰσιν· ὅτι τὰ ῥήματα ἃ ἔδωκάς μοι δέδωκα αὐτοῖς, καὶ αὐτοὶ ἔλαβον καὶ ἔγνωσαν ἀληθῶς ὅτι παρὰ σοῦ ἐξῆλθον, καὶ ἐπίστευσαν ὅτι σύ με ἀπέστειλας. ἐγὼ περὶ αὐτῶν ἐρωτῶ· οὐ περὶ τοῦ κόσμου ἐρωτῶ ἀλλὰ περὶ ὧν δέδωκάς μοι, ὅτι σοί εἰσι, καὶ τὰ ἐμὰ πάντα σά ἐστιν καὶ τὰ σὰ ἐμά, καὶ δεδόξασμαι ἐν αὐτοῖς. καὶ οὐκέτι εἰμὶ ἐν τῷ κόσμῳ, καὶ αὐτοὶ ἐν τῷ κόσμῳ εἰσί, καὶ ἐγὼ πρὸς σὲ ἔρχομαι. Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου οὓς δέδωκάς μοι, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς. ὅτε ἤμην μετ' αὐτῶν ἐν τῷ κόσμῳ, ἐγὼ ἐτήρουν αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου οὓς δέδωκάς μοι ἐφύλαξα, καὶ οὐδεὶς ἐξ αὐτῶν ἀπώλετο εἰ μὴ ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας, ἵνα ἡ γραφὴ πληρωθῇ. νῦν δὲ πρὸς σὲ ἔρχομαι, καὶ ταῦτα λαλῶ ἐν τῷ κόσμῳ ἵνα ἔχωσι τὴν χαρὰν τὴν ἐμὴν πεπληρωμένην ἐν αὑτοῖς. ἐγὼ δέδωκα αὐτοῖς τὸν λόγον σου, καὶ ὁ κόσμος ἐμίσησεν αὐτούς, ὅτι οὐκ εἰσὶν ἐκ τοῦ κόσμου, καθὼς ἐγὼ οὐκ εἰμὶ ἐκ τοῦ κόσμου. οὐκ ἐρωτῶ ἵνα ἄρῃς αὐτοὺς ἐκ τοῦ κόσμου, ἀλλ' ἵνα τηρήσῃς αὐτοὺς ἐκ τοῦ πονηροῦ. ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ εἰσὶν καθὼς ἐγὼ ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ εἰμὶ. ἁγίασον αὐτοὺς ἐν τῇ ἀληθείᾳ σου· ὁ λόγος ὁ σὸς ἀλήθειά ἐστι. καθὼς ἐμὲ ἀπέστειλας εἰς τὸν κόσμον, κἀγὼ ἀπέστειλα αὐτοὺς εἰς τὸν κόσμον· καὶ ὑπὲρ αὐτῶν ἐγὼ ἁγιάζω ἐμαυτόν, ἵνα καὶ αὐτοὶ ὦσιν ἡγιασμένοι ἐν ἀληθείᾳ. Οὐ περὶ τούτων δὲ ἐρωτῶ μόνον, ἀλλὰ καὶ περὶ τῶν πιστευόντων διὰ τοῦ λόγου αὐτῶν εἰς ἐμέ, ἵνα πάντες ἓν ὦσιν, καθὼς σύ, πάτερ, ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ὦσιν, ἵνα ὁ κόσμος πιστεύσῃ ὅτι σύ με ἀπέστειλας. κἀγὼ τὴν δόξαν ἣν δέδωκάς μοι δέδωκα αὐτοῖς, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν ἐσμὲν, ἐγὼ ἐν αὐτοῖς καὶ σὺ ἐν ἐμοί, ἵνα ὦσιν τετελειωμένοι εἰς ἕν, καὶ ἵνα γινώσκῃ ὁ κόσμος ὅτι σύ με ἀπέστειλας καὶ ἠγάπησας αὐτοὺς καθὼς ἐμὲ ἠγάπησας. Πάτερ, οὓς δέδωκάς μοι, θέλω ἵνα ὅπου εἰμὶ ἐγὼ κἀκεῖνοι ὦσι μετ' ἐμοῦ, ἵνα θεωρῶσιν τὴν δόξαν τὴν ἐμὴν ἣν δέδωκάς μοι, ὅτι ἠγάπησάς με πρὸ καταβολῆς κόσμου. πάτερ δίκαιε, καὶ ὁ κόσμος σε οὐκ ἔγνω, ἐγὼ δέ σε ἔγνων, καὶ οὗτοι ἔγνωσαν ὅτι σύ με ἀπέστειλας, καὶ ἐγνώρισα αὐτοῖς τὸ ὄνομά σου καὶ γνωρίσω, ἵνα ἡ ἀγάπη ἣν ἠγάπησάς με ἐν αὐτοῖς ᾖ κἀγὼ ἐν αὐτοῖς.

Ποιοί οι αυτοί;
Οι Ελληνες;
Οι Ρώσοι;
Οι Βούλγαροι;
Οι Αμερικάνοι;
Οι Αφρικανοί;
Οι Ασιάτες;

Φυσικά και όχι κανείς μόνον απο αυτούς.
Μά, όλοι ούτοι ἔγνωσαν ὅτι σύ με ἀπέστειλας, καὶ ἐγνώρισα αὐτοῖς τὸ ὄνομά σου καὶ γνωρίσω, ἵνα ἡ ἀγάπη ἣν ἠγάπησάς με ἐν αὐτοῖς ᾖ κἀγὼ ἐν αὐτοῖς.

Αυτοί θα συναποτελέσουν το έθνος το άγιον όπως μας λέγει ο Απ.Πέτρος,και τούτη είναι η Αλήθεια και όστις θέλει ας πιστέψει.

Τους ρώτησες τους Ρώσους,
Βούλγαρους
Αμερικάνους
Αφρικανους
Ασιάτες αν θέλουν ρωμέικο. Θέλουν την πρωτοκαθεδρία και όχι να είναι ισότιμα μέλη μίας χριστιανικής ένωσης. Στην γειτονιά μας είναι μερικοί από αυτούς και πετάνε εθνικιστικά φυλλάδια μέσα στην Αθήνα. Ας γίνουμε πρώτα ορθόδοξοι όλοι μας και μετά το συζητάμε.
nick_the_greek

Unread postby nick_the_greek » Wed Dec 07, 2011 11:14 pm

]
ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
nick_the_greek wrote:Τους ρώτησες τους Ρώσους,
Βούλγαρους
Αμερικάνους
Αφρικανους
Ασιάτες αν θέλουν ρωμέικο. Θέλουν την πρωτοκαθεδρία και όχι να είναι ισότιμα μέλη μίας χριστιανικής ένωσης. Στην γειτονιά μας είναι μερικοί από αυτούς και πετάνε εθνικιστικά φυλλάδια μέσα στην Αθήνα. Ας γίνουμε πρώτα ορθόδοξοι όλοι μας και μετά το συζητάμε.

Μα τούτη την Ορθοδοξία αυτή που αναζητάς και σύ και δεν βλέπεις ορατή(ενώ υπάρχει σιγοκαίει σε στήθη που έχουν γραμμένη τη φράση ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ) στις έσχατες τούτες μέρες..
αυτή την Ορθοδοξία θα ιδεί ο όμαιμος Χριστιανός του Ιησού,
στην Αναλαμπή..
αυτή που αναμένει ο πιστός Χριστιανός όταν αναγιγνώσκει τα λόγια του Κυρίου΄΄ Και κηρυχθήσεται τούτο το Ευαγγέλιον της Βασιλείας εν όλη τη οικουμένη΄΄

Τότε η Ρωμιοσύνη θα ξεπεράσει τον εαυτό της και θα γίνει ο σκοπός και ο τρόπος ζωής των κληρονόμων της βασιλείας..
Είναι τούτο που όμορφα μας λέγει ο Εθνικός μας ποιητής Κ.Παλαμάς...

(Όμως κάποιο αγνότερο και πιο βαθύ αίσθημα γλωσσικό δεν μπορεί παρά να βρη ακόμη στη λέξη Ρωμιοσύνη κάτι τι ποιητικά και μουσικά χρωματισμένο, κάτι τι φτερωτό, λεβέντικο για μας και ανάλαφρο, που νομίζω πώς δεν τόχει ο Ελληνισμός, με όλη τη βαριά του ασάλευτη μεγαλοπρέπεια.)”

Το Ευαγγέλιο του Χριστού πρέπει να κηρυχθεί σε όλες τις γλώσσες ανά τον κόσμο με Ορθόδοξο πνεύμα. Τότε μόνο θα έρθει το τέλος του κόσμου…Τούτο σημαίνει, να κηρυχθεί όχι ένα οποιοδήποτε Ευαγγέλιο, όχι ένα οποιοδήποτε είδος χριστιανισμού αλλά η ορθοδοξία»(ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ)

μακάρι έτσι να σκέφτονται και αυτοί που μας απειλούν με πόλεμο καθημερινά. Που είναι η αλληλεγγύη των "ομόδοξων" βουλγάρων και σκοπιανών; Με τις παρούσες συνθήκες η συζήτηση αυτή είναι άσκοπη και εθνικά επιζήμια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τέτοιες σκέψεις όταν οι φίλοι και όμοδοξοι μας επιβουλεύονται καθημερινά. Αν αρχίσουμε και εκ των εκ έσω να υποσκάπτουμε τα θεμέλια του σπιτιού μας (το οποίο μας το βομβαρδίζουν οι "ομόδοξοι" μας) σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε εδώ για να συζητάμε για ανασύσταση του Ρωμέικου. Καλή είναι η θεωρία, αλλά πρέπει να ιεραρχούμε κάποια πράγματα. Η ανασύσταση του ρωμέικου είναι το τελευταίο το οποίο θα πρέπει να σκεφτόμαστε. Πόσο μάλλον την στιγμή που οι "ομοδοξοι" μας με τους οποίους θέλουμε να κάνουμε ένωση μας απειλούν με πόλεμο και διεκδικούν εδάφη μας, δικά μου και δικά σου. Τις περιουσίες μας, τον τόπο μας και τις αναμνήσεις μας σε αυτόν. Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ας γίνουμε πρώτα ορθόδοξοι για την σωτηρία την ψυχή μας και μετά για την ανασύσταση του ρωμέικου. Ας βάλουμε πρώτα σε τάξη το σπίτι μας και μετά να σκεφτούμε να καλέσουμε σε αυτό και γείτονες.
nick_the_greek

Unread postby SPIROS » Wed Dec 07, 2011 11:14 pm

ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Αυτή την χιλιοπροδομένη και βασανισμένη Ελλάδα ποιός θα την αναστήσει ;;;
SPIROS

Unread postby KANENAS » Wed Dec 07, 2011 11:23 pm

Εγώ πάντως σήμερα έμαθα να φτιάχνω σπιτικό σαπούνι και από εβδομάδα θα κάνω και μερικά ταχύρυθμα για να μάθω να πλέκω τριχιά.
Υπάρχει κάποιος εθελοντής να με βοηθήσει στην πρακτική;

ΥΓ. Θα προτιμηθούν νεοταξίτες οπαδοί του Σόρος
ΥΓ. 2 Διατίθεται και μεταξωτό φουλάρι για την αποφυγή εκδορών
KANENAS

Unread postby nick_the_greek » Wed Dec 07, 2011 11:29 pm

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
nick_the_greek wrote:μακάρι έτσι να σκέφτονται και αυτοί που μας απειλούν με πόλεμο καθημερινά. Που είναι η αλληλεγγύη των "ομόδοξων" βουλγάρων και σκοπιανών; Με τις παρούσες συνθήκες η συζήτηση αυτή είναι άσκοπη και εθνικά επιζήμια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τέτοιες σκέψεις όταν οι φίλοι και όμοδοξοι μας επιβουλεύονται καθημερινά. Αν αρχίσουμε και εκ των εκ έσω να υποσκάπτουμε τα θεμέλια του σπιτιού μας (το οποίο μας το βομβαρδίζουν οι "ομόδοξοι" μας) σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε εδώ για να συζητάμε για ανασύσταση του Ρωμέικου. Καλή είναι η θεωρία, αλλά πρέπει να ιεραρχούμε κάποια πράγματα. Η ανασύσταση του ρωμέικου είναι το τελευταίο το οποίο θα πρέπει να σκεφτόμαστε. Πόσο μάλλον την στιγμή που οι "ομοδοξοι" μας με τους οποίους θέλουμε να κάνουμε ένωση μας απειλούν με πόλεμο και διεκδικούν εδάφη μας, δικά μου και δικά σου. Τις περιουσίες μας, τον τόπο μας και τις αναμνήσεις μας σε αυτόν. Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ας γίνουμε πρώτα ορθόδοξοι για την σωτηρία την ψυχή μας και μετά για την ανασύσταση του ρωμέικου. Ας βάλουμε πρώτα σε τάξη το σπίτι μας και μετά να σκεφτούμε να καλέσουμε σε αυτό και γείτονες.

Μα έτσι θα σκέφτονται μετά το ξεκαθάρισμα της ήρας απο το στάρι φίλε μου...όπως μας λέγει και άγιος γ.Σίμων Αρβανίτης..
Θα καθαρίσει το τοπίο και πάνω εκεί θα γίνει η σπορά.[/quote]
Ας ξεκαθαρίσει ΠΡΩΤΑ το τοπίο, να γίνουμε ΟΛΟΙ ορθόδοξοι και εμείς και οι γείτονες και μετά το συζητάμε. προς το παρόν δεν μας παίρνει να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Οι στρατιωτικοί μας αποκαλούνται στο ίδιο το σπίτι τους αντιπαραγωγικοί. Ομαδικά αποκαλούνται φασίστες ενώ ξέρουμε πως με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν αυτά τα άγια μέρη, εμένα και εσένα. Το τελευταίο που χρειάζεται ο στρατός και όλοι εμείς είναι η χαλάρωση της ετοιμότητας μας. Να επαναπαυόμαστε σε ουτοπικές προς το παρόν ιδέες ενώ οι "ομόδοξοι" ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Πραγματικά νομίζω ότι έχουμε ανοίξει ένα θέμα εκ του μη όντος. Όλα τα πράγματα αυτό δείχνουν.
nick_the_greek

Unread postby SPIROS » Wed Dec 07, 2011 11:30 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Και μιά και το έθεσες....για πές μου.....Στον Β Βαλκανικό, οι Ελληνες προσηύχοντο στην Παναγία να ευλογήσει τα όπλα τους...το ίδιο και οι Βούλγαροι.....ποιόν θα άκουγε η Παναγία, αφού και οι δύο είναι παιδιά της;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΦΑΓΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ.
Και τέλος....
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.....
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.

Σε όλο αυτό το ιστορικό γεγονός, του Βαλκανικού πολέμου απαντάς με ένα "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" που κυριολεκτικά σημαίνει ότι αυτό εύχεσαι και ότι δεν έγινε ποτέ.
Επομένως ο ίδιος γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι Βούλγαροι μπήκαν έσφαξαν, έκλεψαν, λεηλάτησαν , βίασαν , σκότωσαν, ομόθρησκες Ελληνίδες και Έλληνες.
ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ.
Το βουλγάρικο ατσάλι μάλλον ήταν ευλογημένο όταν ξεκοίλιαζε.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.
ΑΛΛΟΙ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Φτου φτου στον κόρφο μας.
Φίλε, έπρεπε να ζεις εκείνη την περίοδο στα βόρεια Ελληνικά σύνορα μας και είμαι σίγουρος ότι πολλές από τις σημερινές σου απόψεις θα τις είχες αναθεωρήσει.
Όταν θα έμπαινε ο ομόθρησκος βούλγαρος να σου πάρει γυναίκα, μάνα και παιδιά δεν νομίζω να τον αντιμετώπιζες με το τί θα έπρεπε ή όχι, αλλά θα τον περίμενες στη σκιά σαν φάντασμα, να του πάρεις το λαρύγγι.
Αυτό "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" να κάνεις γιατί το χρωστάς στην οικογένεια σου που σου την έδωσε ο Θεός και δεν μπορεί να σου την πάρει κανένας άνθρωπος ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ή ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ.

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε.
Πέρυσι έβγαλαν κάποιοι στα κανάλια τον Κολοκοτρώνη ότι ήταν γκέι.
Φέτος κάποιοι εδώ μέσα θα βγάλουν τον Παύλο Μελά χριστιανομάχο εχθρό της Ορθοδοξίας.
SPIROS

Unread postby nick_the_greek » Wed Dec 07, 2011 11:35 pm

SPIROS wrote:
ΡΩΜΙΟΣ wrote:Για τον Χριστό πολεμώ αδελφέ......Για την Ελλάδα; χμ.....δεν νομίζω, ότι αξίζει να διακινδυνεύσω την ζωή μου, για μασώνους, για άθεους ή ια βλάσφημους....
Αν η Ελλάς, ήταν γνήσια απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή γνήσιο Χριστιανικό κράτος, ναι...κατά αλλοθρήσκων θα πολεμούσα....ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Και μιά και το έθεσες....για πές μου.....Στον Β Βαλκανικό, οι Ελληνες προσηύχοντο στην Παναγία να ευλογήσει τα όπλα τους...το ίδιο και οι Βούλγαροι.....ποιόν θα άκουγε η Παναγία, αφού και οι δύο είναι παιδιά της;
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΦΑΓΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.....
ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ.
Και τέλος....
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ.....
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ.

Σε όλο αυτό το ιστορικό γεγονός, του Βαλκανικού πολέμου απαντάς με ένα "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" που κυριολεκτικά σημαίνει ότι αυτό εύχεσαι και ότι δεν έγινε ποτέ.
Επομένως ο ίδιος γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι Βούλγαροι μπήκαν έσφαξαν, έκλεψαν, λεηλάτησαν , βίασαν , σκότωσαν, ομόθρησκες Ελληνίδες και Έλληνες.
Φίλε, έπρεπε να ζεις εκείνη την περίοδο στα βόρεια Ελληνικά σύνορα μας και είμαι σίγουρος ότι πολλές από τις σημερινές σου απόψεις θα τις είχες αναθεωρήσει.
Όταν θα έμπαινε ο ομόθρησκος βούλγαρος να σου πάρει γυναίκα, μάνα και παιδιά δεν νομίζω να τον αντιμετώπιζες με το τί θα έπρεπε ή όχι, αλλά θα τον περίμενες στη σκιά σαν φάντασμα, να του πάρεις το λαρύγγι.
Αυτό "ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ" να κάνεις γιατί το χρωστάς στην οικογένεια σου που σου την έδωσε ο Θεός και δεν μπορεί να σου την πάρει κανένας άνθρωπος ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ή ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ.

Σωστά. Ο ομόθρησκος, δηλαδή ο πραγματικά ορθόδοξος ποτέ δεν θα επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Άρα όλες οι μονομερείς αξιώσεις των "ομόδοξων" μαρτυρούν ότι δεν είναι πραγματικά ορθόδοξοι. Πραγματικά άκαιρη αυτή η συζήτηση.
nick_the_greek

Unread postby marjory » Wed Dec 07, 2011 11:39 pm

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν επεκτατικές βλέψεις...
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ