ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby nikolar » Thu Jun 13, 2013 3:39 am

Η τελική κίνηση Σαμαρά και το σενάριο των πρόωρων εκλογών 14 Ιουλίου 2013
Ξημερώνει για την τριτοκομματική κυβέρνηση ίσως η πιο κρίσιμη ημέρα ή για πολλοστή φορά η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ που αποφάσισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με εντολή Σαμαρά.
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την κρατική ραδιοτηλεόραση και τη σφοδρότατη αντίσταση από τους εργαζομένους, το πολιτικό σκηνικό της χώρας τρίζει συθέμελα και πλέον η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του είναι αμετακίνητος για την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όντας αποφασισμένος ακόμα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, εάν άρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση οι άλλοι δύο εταίροι.
Μάλιστα, ήδη στο Μαξίμου κυκλοφορούν σενάρια πρόωρων εκλογών και υπάρχουν και στοιχεία στη διάθεσή τους που τους δείχνουν πάνω από το 30% σε περίπτωση εκλογών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σε μία τελευταία κίνηση εκτόνωσης της κρίσης, θα τηλεφωνήσει την Πέμπτη στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συζητήσουν και να προγραμματίσουν μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Η σύσκεψη αυτή δεν γνωρίζει κανείς εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί μιας και μπορεί και μέσω των τηλεφωνικών επαφών να προκύψει το αδιέξοδο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα δρομολογηθούν ταχύτατα πολιτικές εξελίξεις.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι έκρυθμη στο εσωτερικό του, με τους περισσότερους βουλευτές να δηλώνουν και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πως είναι έξαλλοι με τη σκληρή στάση του Αντώνη Σαμαρά!
Ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε στην ΚΟ πως δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Αυτό έγινε σαφές και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όπου μετά το τέλος της ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά υπό όρους όμως, όπως το να μένει ανοιχτή η ΕΡΤ και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επίσης ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αλλά και εκείνος με προαπαιτούμενο μία ανοιχτή ΕΡΤ.
Ωστόσο, σε άτυπη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του κόμματος ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει το νόμο για την ΕΡΤ και ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την ραδιοτηλεόραση κλειστή. Μάλιστα, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε προς τους βουλευτές «άντε και καλό μας αγώνα».
Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα κριθούν ανάλογα με το πώς θα καταλήξει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τις πολιτικές εξελίξεις θα συνεδριάσει και η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.
http://press-gr.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html
nikolar
 

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby nikolar » Thu Jun 13, 2013 3:55 am

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλησει στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.
Τι γινετε, αρχισε η προεκλογικη περιοδος?
nikolar
 

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby eternity » Thu Jun 13, 2013 12:51 pm

Κουβέλης:Άντε και καλό μας αγώνα..

"Άντε και καλό μας αγώνα" είπε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος...
, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά πάντα με συνεννόηση και ειλικρίνεια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση , ενώ φέρεται να είπε ότι σε περίπτωση που θα τους ζητηθεί, η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/06/ ... _6680.html
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby Johny-B » Thu Jun 13, 2013 1:17 pm

eternity wrote:Κουβέλης:Άντε και καλό μας αγώνα..

"Άντε και καλό μας αγώνα" είπε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος...
, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά πάντα με συνεννόηση και ειλικρίνεια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση , ενώ φέρεται να είπε ότι σε περίπτωση που θα τους ζητηθεί, η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/06/ ... _6680.html

Βρε τον μπαρμπα-Φώτη!
Θα κάνει την "επανάστασή" του τελικά;;; :lol:
Για να δούμε!
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
User avatar
Johny-B
 
Posts: 4121
Joined: Fri Dec 09, 2011 1:43 pm
Location: Θεσσαλονίκη

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Thu Jun 13, 2013 2:22 pm

Σε νέα ανακοίνωση για την προκλητική ενέργεια του λουκέτου στην ΕΡΤ προχώρησε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.
Η ανακοίνωση αναφέρεται στο πρόβλημα ανεργίας που δημιουργείται μετά την απόλυση 2.700 περίπου εργαζομένων, ενώ εκτάκτως συνεδριάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο με θέμα της διαγραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου από τα "κατάστιχα" της ΕΣΗΕΑ.
Συγκεκριμένα, η έκτακτη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την παραπομπή για διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, του Σίμου Κεδίκογλου λόγω αντιδημοσιογραφικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς.
Το ερώτημα της οριστικής διαγραφής , όπως προβλέπει το καταστατικό, περιλαμβάνεται σε επιστολή του πρώην Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Κων. Μπετινάκη.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
"Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε λουκέτο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους, προκαλώντας σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση και επιφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΕΡΤ χωρίς εκπτώσεις .
Θεωρεί η τιμωρία των εργαζομένων στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση για εγκλήματα που έχουν διαπράξει όσοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία και σαφή εκδήλωση αδυναμίας της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και τη σπατάλη την οποία καρπώθηκαν ολίγοι και εκλεκτοί των κυβερνήσεων, που μένουν στο απυρόβλητο.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνά το δάχτυλο στους εργαζόμενους για πρακτικές που η ίδια και οι προκάτοχοί της εφάρμοσαν και έχουν την κύρια ευθύνη.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν λειτουργώντας στα πλαίσια της δημοκρατίας και όχι μιας μη ευνομούμενης πολιτείας όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με λογικές αποφασίζομεν και διατάσσομεν".

Πηγή: Zoornalistas
Mannlicher-Schönauer
 

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby Mannlicher-Schönauer » Thu Jun 13, 2013 2:48 pm

Τι σημαίνει «σπάω αυγά», κύριε Σαμαρά;


Επειδή τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος (ηλεκτρονικά κι έντυπα…) τις τελευταίες ώρες έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με την (ολέθρια, κατά την ταπεινή μας γνώμη, όσο ακόμα μπορούμε να την καταθέτουμε…) επιλογή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ δείχνει, λέει, ότι επιτέλους τολμά να «σπάσει αυγά», να προχωρήσει ρηξικέλευθα σε μεταρρυθμίσεις που ουδείς επιχείρησε μέχρι σήμερα, να σπάσει το απόστημα της μεταπολίτευσης και άλλα τέτοια… ηρωικά, θα μας επιτρέψετε κάποιες σκέψεις, για να μη χαθούν απ’ αυτό τον δεινά δοκιμαζόμενο τόπο η στοιχειώδης λογική και το στοιχειώδες φιλότιμο…
Του Μάρκου Μουζάκη
ΑΝ πράγματι ο Αντ. Σαμαράς θέλει να «σπάσει αυγά» και να τολμήσει τομές που θα γράψουν ιστορία, τότε γιατί «έπαιξε» με την ΕΡΤ αντί να αρχίσει απ’ τους βαρόνους του αμαρτωλού και διαπλεκόμενου συστήματος των μίντια;
ΑΝ πράγματι ο πρωθυπουργός θέλει να είναι και όχι μόνο να φαίνεται ρηξικέλευθος, τότε γιατί έχει αφήσει άθικτο το αμαρτωλό καθεστώς αρπαγής (διότι περί αυτού πρόκειται) δημόσιων συχνοτήτων από συγκεκριμένους βαρόνους;
ΑΝ πράγματι ο λατρεμένος του συστήματος (για πόσο ακόμα, έχει άραγε αναρωτηθεί;) θέλει να προχωρήσει σε τομές χωρίς να υπολογίζει το κόστος, γιατί δεν έχει ασχοληθεί με τις τηλεοπτικές άδειες, ένα μέγιστο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, την οποία θέλει να υπερβεί, όπως τσαμπουνάνε τα πολύχρωμα παπαγαλάκια;
Ιδού, κύριε σαμαρά, πεδίον δόξης λαμπρόν, αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία!
Όχι το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ, μια ΕΡΤ που κουβαλά τα σύνδρομα της μεταπολίτευσης, αλλά αυτό δεν αντιμετωπίζεται με μεθόδους εκτροπής!
ΑΝ πράγματι, κύριε Σαμαρά, θέλετε να γράψτε ιστορία με τόλμη, από κει έπρεπε να ξεκινήσετε!
Όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, το 2004, όταν δεν περιορίστηκε να μιλήσει μόνο κατά των νταβατζήδων, αλλά έκανε και τον «βασικό μέτοχο»!
Θα πείτε, ναι αλλά ο «βασικός μέτοχος» απέτυχε, μάλλον δεν εφαρμόστηκε καν.
Ναι, αλλά έχει καταγραφεί σαν μια ιστορικά θαρραλέα πρωτοβουλία.
Κι αν δεν εφαρμόστηκε, αυτό οφείλεται και στους εκβιασμούς όλου αυτού του συστήματος που σήμερα σας υμνεί, κύριε Σαμαρά!
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε καλός φίλος, αυτό το σύστημα είχε τότε νομικό συμπαραστάτη αυτόν ο οποίος είναι ο εμπνευστής του σημερινού νομοσχεδίου για τη… «ΜΕΡΙΤ»!
Κύριε Σαμαρά, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν! Τολμήστε να τα βάλετε με το πραγματικά σάπιο μεταπολιτευτικό έκτρωμα, όχι με την ΕΡΤ!
ΤΗΝ ΕΡΤ που πράγματι χρειάζεται ανατροπές, αλλά όχι εκτροπές!
Υ.Γ.: Μιας και περί «αυγών» ο λόγος, οι Βενιζέλος και Κουβέλης ξέρουν ποιο πτηνό γεννά τα αυγά;


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markope ... z2W5zRgqgH
Mannlicher-Schönauer
 

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby Johny-B » Thu Jun 13, 2013 2:56 pm

Την Δευτέρα η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το μέλλον της κυβέρνησης
http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%B7%C ... 04400.html
Υπεραγία Θεοτόκε, Σώσον Ημάς.
User avatar
Johny-B
 
Posts: 4121
Joined: Fri Dec 09, 2011 1:43 pm
Location: Θεσσαλονίκη

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby student » Thu Jun 13, 2013 3:41 pm

Ε ρε γλέντια.

Να που παει το επόμενο κούρεμα καταθέσεων. Και τι κούρεμα θα είναι αυτό μάνα μου.
Εκανε δουλειά η Κύπρος.

http://finance.yahoo.com/news/japan-adopt-bail-ins-force-181947896.html
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 3563
Joined: Tue Nov 15, 2011 4:55 pm

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby Hellas_2020 » Thu Jun 13, 2013 3:45 pm

Αλήθεια, η ΕΘΝΙΚΗ σήμερα θα ανακοίνωνε σχετικά με το προγραμμα ανακεφαλαιοποιησης... Αααααα συγνώμη ξέχασα... Απεργουνε τα πάντα σήμερα... Αφήστε ήσυχο τον Ελληνα να διαδηλωσει παιδιά...
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Hellas_2020
 
Posts: 536
Joined: Thu Aug 02, 2012 5:32 pm

Re: ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνικο-πολιτικής φύσεως και Οικονομίας

Unread postby eternity » Thu Jun 13, 2013 3:59 pm

Ερντογάν: Η Κομισιόν να ασχοληθεί με την Ελλάδα

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομισιόν, τονίζοντας πως δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική στην Τουρκία. Μάλιστα, προέτρεψε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ασχοληθεί καλύτερα με την κατάσταση και τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα.



http://newpost.gr/post/224441/teleytaia ... diadhlwtes


:P :P :P :P :P :P :P :P :P
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
User avatar
eternity
Καθολικός Συντονιστής
 
Posts: 7487
Joined: Tue Nov 15, 2011 1:33 pm

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests