Περί Αλβανών...

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Περί Αλβανών...

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu Feb 16, 2017 12:33 pm

Έτσι ...έτσι ..φανερώσου

Βγαλτω από μέσα σου

Όταν δεν έχεις τι να πεις πιάνεις το Θεό ...καλο είναι αυτό
Πες και κανένα ήμαρτον ...

Και εκεί κάπου στη ταπείνωση ...μπορεί και να συναντηθούμε ...
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby Giannis » Thu Feb 16, 2017 12:40 pm

Γιώργος wrote:Έτσι ...έτσι ..φανερώσου

Βγαλτω από μέσα σου

Εγώ ήμαρτον δεν θα πω σε σένα γιατί δεν σου έκανα τίποτα και ούτε θα πω συγγνώμη επειδή νομίζεις εσύ πως είμαι κατώτερος σου.

Εγώ θα τα βρω με τον Θεό κι αυτός θα με κρίνει και σίγουρα ΌΧΙ εσύ. Εσυ είσαι πολύ ανώτερος από κάποιους σαν εμένα οπότε τι ασχολείσαι :D
Giannis

Postby Τιποτας ο Αιτωλος » Thu Feb 16, 2017 12:49 pm

Giannis wrote:

Βγαλτω από μέσα σου

Εγώ ήμαρτον δεν θα πω σε σένα γιατί δεν σου έκανα τίποτα και ούτε θα πω συγγνώμη επειδή νομίζεις εσύ πως είμαι κατώτερος σου.

Εγώ θα τα βρω με τον Θεό κι αυτός θα με κρίνει και σίγουρα ΌΧΙ εσύ. Εσυ είσαι πολύ ανώτερος από κάποιους σαν εμένα οπότε τι ασχολείσαι :D

Βρε Γιάννη ...νομίζεις ότι είμαστε τελείως ηληθιηλίθιοι ...μας μιλάς μια στο καρφί και μια στο πέταλο ...ολο δε ξέρεις ...και όλο πέρνας τη προπαγάνδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρα σου ...κατα γραμμα ...
κανε τι θέλεις να κάνεις ...και ασε τον Κύριο Ιησού Χριστό ...
πρώτα ζήτα μια συγνώμη για τα εγκλήματα του Αλβανικού λαού ...και μετά μιλάμε ...
εσυ ξεκίνησες να μας ζητάς και τα ρέστα ...σας κακομαθαμε εντάξει όχι και έτσι

Και μην αλλάζεις τη κουβέντα περί σωτηρίας των ψυχών ...μας διαβάσατε δε λέω ...αλλά δεν έχεις ιδέα τι είμαστε
Last edited by Τιποτας ο Αιτωλος on Thu Feb 16, 2017 12:55 pm, edited 1 time in total.
Και ό, τι και αν κάνετε, να το κάνετε από την καρδιά σας ως προς τον Κύριο και όχι σε ανθρώπους” (Κολοσσαείς 3:23). “Αν ζείτε για την αποδοχή των ανθρώπων, θα πεθάνετε από την απόρριψή τους
Τιποτας ο Αιτωλος

Postby SUKHOI » Thu Feb 16, 2017 12:55 pm

στον χιλιασμο τωρα τι βαθμο εχεις και οταν θα ερθη η ωρα να κυβερνησεται τι αξιωμα θα εχεις ?για πεσμου να δω αν αξειζη τουλαχιστον.παντως για χιλιαστης αλβανος πολλα ξερης και γιαυτο προδοθηκες,για ορθοδοξος χριστιανος στα θεωρητικα παιρνης μηδεν στα πρακτικα αν θελης να συνδεθουμε με καμερα να μου πης το πατερ ειμων το πιστευω και να κανεις τον σταυρο σου και ισως πιστεψω οτι εισαι χριστιανος.
SUKHOI

Postby Giannis » Thu Feb 16, 2017 1:00 pm

Γιώργος wrote:
Giannis wrote:

Βγαλτω από μέσα σου

Βρε Γιάννη ...νομίζεις ότι είμαστε τελείως ηληθιηλίθιοι ...μας μιλάς μια στο καρφί και μια στο πέταλο ...ολο δε ξέρεις ...και όλο πέρνας τη προπαγάνδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρα σου ...κατα γραμμα ...
κανε τι θέλεις να κάνεις ...και ασε τον Κύριο Ιησού Χριστό ...
πρώτα ζήτα μια συγνώμη για τα εγκλήματα του Αλβανικού λαού ...και μετά μιλάμε ...
εσυ ξεκίνησες να μας ζητάς και τα ρέστα ...σας κακομαθαμε εντάξει όχι και έτσι

Και μην αλλάζεις τη κουβέντα περί σωτηρίας των ψυχών ...μας διαβάσετε δε λέω ...αλλά δεν έχεις ιδέα τι είμαστε

Για ποια εγκλήματα να πω συγγνώμη δηλαδή? Δεν ξέρω να έχουμε κατηγορηθεί για καμιά γενοκτονία ή να μας κουνάει ο πλανήτης το δάχτυλο για κάποιον πόλεμο.

Εγώ συγγνώμη δεν θα ζητήσω για εγκλήματα που κάνει ένας Αλβανός μεμονωμένα και σίγουρα εγώ δεν θα ζητήσω συγγνώμη για κάποιους Τσαμηδες που σκότωσαν τον οποιονδήποτε ή ότι συνεργαστηκαν με τους ΝΑΖΙ. Γιατι υπήρχαν μπόλικοι Έλληνες που συνεργαστηκαν με τους Ναζι και που λόγω αυτού σκοτώθηκαν χιλιάδες Έλληνες κατά την κατοχή.

Η αμαρτία που κάνει κάποιος δεν είναι και συλλογική εκτός κι αν άλλαξε κάτι στην Χριστιανική διδάχη και δεν το ξέρω...
Last edited by Giannis on Thu Feb 16, 2017 1:04 pm, edited 1 time in total.
Giannis

Postby Giannis » Thu Feb 16, 2017 1:03 pm

SUKHOI wrote:στον χιλιασμο τωρα τι βαθμο εχεις και οταν θα ερθη η ωρα να κυβερνησεται τι αξιωμα θα εχεις ?για πεσμου να δω αν αξειζη τουλαχιστον.παντως για χιλιαστης αλβανος πολλα ξερης και γιαυτο προδοθηκες,για ορθοδοξος χριστιανος στα θεωρητικα παιρνης μηδεν στα πρακτικα αν θελης να συνδεθουμε με καμερα να μου πης το πατερ ειμων το πιστευω και να κανεις τον σταυρο σου και ισως πιστεψω οτι εισαι χριστιανος.

Το τερμάτισες! Εγώ είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και βαφτίστηκαν στον Ορθόδοξοι Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι της Αθήνας και Νονός μου ήταν ο Γεώργιος Κατσης που δυστυχώς έχει απεβιωσει.

Εάν εγώ επειδή ξέρω κάποια παραδείγματα Χιλιαστων κατά την άποψή σου με κάνει κι εμένα τότε συγγνώμη αλλά έχεις μεγάλο πρόβλημα. Με όλο τον σεβασμό
Giannis

Postby student » Thu Feb 16, 2017 1:05 pm

Προσωπικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αυτή τη συζήτηση. Μαθαίνω πολλά πράγματα κυρίως από τον Γιάννη-Γιώργο, μιας και τις ελληνικές τοποθετήσεις τις έχω πάνω κάτω ξανασυναντήσει. Μέχρι τώρα δεν μου ειχε δοθεί η δυνατότητα να συνομιλήσω ελεύθερα με έναν Ορθοδοξο Αλβανό ο οποίος μεγάλωσε κι όλας στην Ελλάδα και δηλώνει συμπάθεια προς αυτήν, ώστε να καταλάβω το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα, και τα ιστορικά και τα όσα γίνονται τώρα μας σε γεωπολιτικό επίπεδο. Έχω συνομιλήσει με μουσουλμάνους αλβανούς, έχω συνομιλήσει με εθνικιστές αλβανούς, αλλά αυτή τη σκοπιά, την "μετριοπαθή - χριστιανική" δεν την είχα συναντήσει.
Ήδη έχουν ξεκαθαρίσει πολλά μέσα στο κεφάλι μου και σας ευχαριστώ όλους γι αυτό.

Θα ήθελα να κάνω κι εγώ μερικές ερωτήσεις στον Γ-Γ για να μάθω μερικά πραγματα σχετικά με τους μουσουλμάνους αλβανούς.
Κατ αρχήν πόσοι είναι σε αναλογία του πληθυσμού μέσα στην αλβανία, και πόσοι σε αναλογία στο σύνολο τον αλβανών με τη διασπορά.
Ποιά είναι η αναλογία τους μέσα στα ένοπλα κινήματα, ειδικότερα στον UCK?
Ποια είναι η σχέση τους με τους χριστιανούς αλβανούς? Υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους?
Ποιά ειναι η στάση τους απεναντι στην χριστιανική ελλάδα? Είναι ίδια με αυτή που κρατάει Γ-Γ ή υπάρχουν διαφορές?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Postby student » Thu Feb 16, 2017 1:07 pm

SUKHOI wrote:στον χιλιασμο τωρα τι βαθμο εχεις και οταν θα ερθη η ωρα να κυβερνησεται τι αξιωμα θα εχεις ?για πεσμου να δω αν αξειζη τουλαχιστον.παντως για χιλιαστης αλβανος πολλα ξερης και γιαυτο προδοθηκες,για ορθοδοξος χριστιανος στα θεωρητικα παιρνης μηδεν στα πρακτικα αν θελης να συνδεθουμε με καμερα να μου πης το πατερ ειμων το πιστευω και να κανεις τον σταυρο σου και ισως πιστεψω οτι εισαι χριστιανος.

SUKHOI, τα λέμε σε μια βδομάδα.
Εγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων...
student
Καθολικός Συντονιστής

Postby marjory » Thu Feb 16, 2017 1:30 pm

Αν βρισκόμουν σε ένα φόρουμ Γερμανών, και κάναμε οικονομικο-πολιτική συζήτηση, θα προσπαθούσα να τους πείσω ότι ο μέσος Έλληνας δεν φταίει για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και ότι η πολιτική που έχει ασκήσει η Γερμανία, απέναντι στις ασθενέστερα οικονομικά χώρες της Ένωσης αποτέλεσε το βασικό αίτιο (και το επιθυμητό αποτέλεσμα) για την κρίση που ζούμε, θα πάλευα, όπως ο Γιάννης-Γιώργος παλεύει να δείξει (και όχι αποδείξει) αυτά για τα οποία συζητά.

Επιτέλους, ας αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με επιχειρήματα.

@ Giannis-Γιώργος: Το σημείο όπου είναι θαμμένος ο παππούς μου, δεν είναι προσβάσιμο, ούτε από Βουλευτές, ούτε γίνονται μνημόσυνα... Το ΥΠ.ΕΘ.Α (και το Γ.Ε.Σ.) ήταν ξεκάθαρο: αν θέλω να πάω, θα το κάνω με δική μου ευθύνη και δεν μπορεί να μου εγγυηθεί καμία ασφάλεια. Το ίδιο μου διεμήνυσε και η Αρχιεπισκοπή!
Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα των πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον, δεξαμένη την νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας, και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους Σοι βοώντας.
marjory
Καθολικός Συντονιστής

Postby INA_OSI_EN » Thu Feb 16, 2017 1:52 pm

Giannis wrote:
INA_OSI_EN wrote:Ευχομαι Γιωργο ολος ο αλβανικος λαος ν αποκτησει ορθοδοξη ταυτοτητα

Κάποτε ήμασταν όλοι μας Ορθόδοξοι πριν έρθουν οι Τούρκοι αλλά θα ξαφνιαστεις αν σου πω πως αν πας σε εκκλησίες Ορθοδοξες στην Αλβανία στην λειτουργία που γίνεται ψαλουν όλος ο λαός καθολι την διάρκεια. Κάτι που δεν το έχω δει στην Ελλάδα.

Δυστυχώς τα τελευταία 600 χρόνια από την κατάκτηση των Τούρκων πάθαμε μεγάλη ζημιά.

Γιάννη- Γιώργο θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σε ρωτήσω εάν οι χριστιανοί ορθοδοξοι Αλβανοί της Αλβανίας ( όχι της διασποράς) εάν έχουν ρωμαιϊκη συνείδηση;

Δηλαδη θα μπορούσε να υπάρξει προσφορο έδαφος αναπτυξης ενός ελληνιστικού πολιτισμού στην Αλβανία όπως αυτός υπήρξε στο Βυζάντιο; Γιατί εάν διαβάζεις και το τοπικ " Επερχόμενα και προφητείες" που τα συζητάμε εκτενέστατα θα εχεις προ πολλού καταλάβει ότι κάτι τετοιο - δηλαδή η αναβίωση της ρωμιοσυνης - αναμένεται. Αλλωστε εάν διαβάσεις και την προφητεία του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστον Σαλου κάτι τετοιο περιγράφεται

"Εκείνη την εποχή το Ιλλυρικό θα επανέλθει στο βασίλειο των Ρωμαίων, ενώ η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει"
INA_OSI_EN

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ